כל מקרה לגופו.אני שמעתי מיועץ הביטוח שלא כדאי למשוך פיצויים כי זה יפגע בפנסיה,
האם זה רלוונטי גם בגיל צעיר ובמקרה שאני רוצה להעביר את הכסף לקופה נזילה?
אני יכולה לעזור יותר בפרטי.
כל מקרה לגופו.אני שמעתי מיועץ הביטוח שלא כדאי למשוך פיצויים כי זה יפגע בפנסיה,
האם זה רלוונטי גם בגיל צעיר ובמקרה שאני רוצה להעביר את הכסף לקופה נזילה?
האם תוכלי ליצור איתי קשר בפרטי, כי אין לי פרימיום.כל מקרה לגופו.
אני יכולה לעזור יותר בפרטי.
אני לא הייתי עושה זאת למעט מקרים מאד חריגים.
דמי הניהול בקופת גמל הם הרבה הרבה יותר יקרים.@מקצועי בלבד אשמח אם תוכלי לפרט מדוע, או מה השיקולים שאת מביאה פה ...
תודה
דמי הניהול בקופת גמל הם הרבה הרבה יותר יקרים.
ולכן לא הייתי מעבירה אם אין לי סיבה ממש טובה להעביר לקופת גמל.
זה היה נכון עד 2017.אבל אם יש לי פיצויים וסיימתי מקום עבודה ,אני חייבת לבצע התחשבנות על הכספים. ואחרי ההתחשבנות יש להעביר את הכספים לחשבון חדש בקופת גמל אחרי התחשבנות.
זה היה נכון עד 2017.
משנת 2017 זה כבר לא נכון, ותמיד יהיה ניתן למשוך את הפיצויים ללא מס ואפי' ללא צורך בחרטה מרצף קצבה או רצף פיצויים.
[זה לא רק טעות שלך, זה טעות של הרבה סוכנים פנסיונים, שכנראה לא מספיק מעודכנים בשינויים שקורים עם השנים]
ובאופן כללי לרוב האנשים זה מה שהכי טוב לעשות.
שזה אומר שלא צריך לעשות כלום.
אין לי זמן לוויכוחים האלו.זה לא נכון מה שכתבת.
חובה לבצע התחשבנות על כספי פיצויים עם הפרישה.
ואם הכספים בקרן פנסיה ,יש להעביר אותם לחשבון חדש בקופת גמל אחרי התחשבנות. אחרת ,ייחשב כאילו נמשכו למרות שהושארו בקופה. (ראי נוסח סעיף 9(7א) לפקודת מס הכנסה)
טכנית , אם יתקבל אישור פטור ולא יועבר לקופה ,או יועבר לקופה והקופה אפילו תגדיר את הקרן כפטורה - במשיכה עתידית לא יתוקן אישור הפטור אלא ניתן יהיה למשוך את הקרן בהתאם לסכום המופיע באישור ומהרווחים ינוכה המס המירבי . ניתן יהיה להגיש דו"ח ולקבל החזר על המס שנוכה עד גובה המס השולי. מה שאין כן אם יועברו לחשבון חדש בקופת גמל שאז הרווחים ימוסו ב25% מס בלבד.
אם לא יתקבל אישור פטור עם הפרישה - זה מקור לבעיות בעתיד.
ברוב המקרים - יהיה הפסד וכל השאלה עד כמה....
אין לי זמן לוויכוחים האלו.
וכדי להיות בטוחה ב100% במה שכתבתי, אז קיימתי עכשיו שיחה אם מנהל בכיר באחת מחברות הפנסיה, וזה פשוט לא נכון!!
ולא צריך לעשות שום התחשבנות!!!
ואם את עובדת בתחום, ממליצה לך לברר את המציאות, ולא להטעות את הלקוחות.
וכפי שציינתי זה טעות ידועה של הרבה מאד סוכנים.
שוב, זה הנושא שאני חלוקה עלייך מכל וכל.1. החוק ודאי מחייב התחשבנות על כספי הפיצויים בסיום עבודה. (אם לא מבוצעת התחשבנות לפי לשון הפקודה ייחשב כאילו קיבל את המענק למרות שבפועל לא משך)
3. השינוי שקרה ב 2017 הוא "רצף קצבה אוטומטי".
כפי שתיארת פה מדובר על דברים שהיו בעיקר בעבר...אני בהחלט ממליצה לכל אחד לטפל בפרישה שלו מכל מעסיק באופן מידי ,ולתעד אותה במס הכנסה .אחרת זה בהחלט מקור לבעיות.
יכולה לספר לך שיצא לי לטפל לא פעם בפרישות עבר - נוצרו לפורשים (או ליורשים שלהם) הפסדים כספיים!!
אם זה באי אישור רצף קצבה לפרישת עבר (מ 2017 לא אמורה להיות בעיה כי אוטומטי) , אם זה בפגיעה בפטור על הקצבה המתקבלת (כי הפרישה לא היתה מתועדת במס הכנסה) , מעסיקים שנסגרו ולא היה 161 , תשלום מס גבוה על הרווחים...
א. החיסרון הזה הוא עצום!!4. והכי חשוב -
בקשתי להבין ממך מה החסרונות בלהעביר כספי פיצויים לחשבון חדש אחרי התחשבנות - פרט לדמי ניהול גבוהים יותר מאשר בק"פ (עובדה נכונה לכשעצמה) - לא שמעתי ממך על עוד חסרונות.....
אני לא חולקת על שום דבר ממה שהוא אומר שם.וכדי שלא יישמע כביכול זו דעת יחיד שלי ,
אני מניחה פה קישור למאמר של נדב טסלר
לגבי זה -הגדלת התשלום לכיסוי הביטוחי מהכסף שנשאר בקרן הפנסיה, ברגע שמשלמים את המס מיד גורמים בעצם לזה שהכסף הזה לא יצבור לנו עוד רווחים בעתיד, ועוד ועוד.
למשל בגלל זה-לגבי זה -
אם את מדברת על פורש שחייב בתשלום מס על הכסף שלו, למה שיהיה כדאי לו להשאיר ללא התחשבנות ?
וגם לפעמים אם ההתחשבנות תהיה בעתיד, זה יכול דווקא לשפר את המצב מבחינת המס.ברגע שמשלמים את המס מיד גורמים בעצם לזה שהכסף הזה לא יצבור לנו עוד רווחים בעתיד, ועוד ועוד.
זה בדיוק הרי מה שקורה כשלא עושים כלום, וזה הדבר הכי שווה לרוב האנשים.אלא אם התכוונת שישאיר לרצף קצבה. זאת בהחלט נקראת התחשבנות (ומ2017 אכן קורית אוטומטית). זה לא נקרא להשאיר את הכסף בקופה ולא לעשות כלום.....
לפעמים . זו המילה.וגם לפעמים אם ההתחשבנות תהיה בעתיד, זה יכול דווקא לשפר את המצב מבחינת המס.
נכון.זה בדיוק הרי מה שקורה כשלא עושים כלום
לא מדויק.וזה הדבר הכי שווה לרוב האנשים.
הגשת טופס חרטה מרצף קצבה - היא לא הבעיתית.... זה טכנית לחלוטין....ואני חולקת עלייך בנקודה הזאת, וחושבת שעדיף שזה יקרה אוטומטי ולא בבחירה,
כי בבחירה אוטומטית, לא צריך אח"כ אפי' להגיש למס הכנסה טופס חרטה מרצף קצבה.
האם זה מחקה בצורה מלאה?בשורה טובהשתי חברות נוספות קיבלו כשרות למסלולים שלהם שמחקים את מדד S&P 500.
הכשרות הינה של בד"ץ העדה החרדית.
הכל תלוי בדמי הניהול שעליהם מדובר.שאלה ל @מקצועי בלבד או לכל מי שיש לו תשובה
יש בחברת כלל מסלול של דמי ניהול שהולכים ופוחתים ככל שמצטבר יותר כסף בקרן.
לטענת סוכן, זו התכנית הטובה ביותר שכן שאר החברות מתחייבות מקסימום לעשר שנים. ואילו בכלל הדמי ניהול מובטחים מראש לכל החיים. ואם ח"ו מתרחשת קטסטרופה כל שהיא, או אובדן כושר עבודה חלקי אפילו, כל החברות יעלו את דמי הניהול מיד בתום העשר שנים. וגם לא נוכל לעבור חברה.
האם הוא צודק? ואם לא, מדוע?
השאלה לא ברורה.האם זה מחקה בצורה מלאה?
כמו תעודה רגילה?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכה
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת הַבֹּטְחִים בַּיהוָה כְּהַר צִיּוֹן לֹא יִמּוֹט לְעוֹלָם יֵשֵׁב:ב יְרוּשָׁלִַם הָרִים סָבִיב לָהּ וַיהוָה סָבִיב לְעַמּוֹ מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:ג כִּי לֹא יָנוּחַ שֵׁבֶט הָרֶשַׁע עַל גּוֹרַל הַצַּדִּיקִים לְמַעַן לֹא יִשְׁלְחוּ הַצַּדִּיקִים בְּעַוְלָתָה יְדֵיהֶם:ד הֵיטִיבָה יי לַטּוֹבִים וְלִישָׁרִים בְּלִבּוֹתָם:ה וְהַמַּטִּים עַקַלְקַלּוֹתָם יוֹלִיכֵם יי אֶת פֹּעֲלֵי הָאָוֶן שָׁלוֹם עַל יִשְׂרָאֵל: