השקעות רציתם קרן פנסיה מנייתית [פאסיבית] כשרה? קיבלתם!!!

פסגות

משתמש מקצוען
שוב, אין קשר לטעויות עקיבה,
טעות עקיבה, זה כשקנו את המניות לא קנו בדיוק לפי המדד, ו/או לא מיד כשקרה השינוי במדד.
פה זה נובע רק בגלל הבדלי השער בין הדולר/שקל.
לדוגמה בשנת 2019 מדד S&P 500 עלה ב28.88% אבל זה כשמחשבים בדולרים, אבל בשקלים התשואה הייתה באזור ה18% וזה מהסיבה הפשוטה שתחילת 2019 הדולר היה 3.7480 ש''ח, ובסוף 2019 הדולר היה 3.4560 ש''ח.
היה בעבר דיון ארוך עם @אידישע מאמע
ואז טענתם שאין שום קשר לשער הדולר ולאינפלציה וכו'
עכשיו זה כן קשור? נשמח להסבר מפורט או להפניה למקומות המתאימים
תודה!

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
היה בעבר דיון ארוך עם @אידישע מאמע
ואז טענתם שאין שום קשר לשער הדולר ולאינפלציה וכו'
עכשיו זה כן קשור? נשמח להסבר מפורט או להפניה למקומות המתאימים
תודה!
התשואה לא קשורה לשער הדולר.
אבל איך מחשבים את התשואה? האם בדולרים או בשקלים, משנה מאד השינויים בשער הדולר.

אברך פשוט

משתמש צעיר
טעות עקיבה, זה כשקנו את המניות לא קנו בדיוק לפי המדד, ו/או לא מיד כשקרה השינוי במדד.
לדוגמה בשנת 2019 מדד S&P 500 עלה ב28.88% אבל זה כשמחשבים בדולרים, אבל בשקלים התשואה הייתה באזור ה18% וזה מהסיבה הפשוטה שתחילת 2019 הדולר היה 3.7480 ש''ח, ובסוף 2019 הדולר היה 3.4560 ש''ח.
את מתעלמת מהמספרים המדויקים בבהשוואה בין התשואה של המדד לתשואת הקרן של הלמן
בכל שנה שתבדקי יש פערי עקיבה גם לאחר קיזוז שינוי שער הדולר
החישוב המסכם הוא שהקרן השיגה בשנים 2015 עד תחילת 2020 תשואת חסר של 28 אחוז למדד [ 49.7 לקרן מול 78 אחוז למדד] שמקזזים את שינוי שער החליפין שירד ב11 אחוז ומתאימים אותו לתשואת הקרן יוצא פער עקיבה של מעל 8 אחוז חוץ מפער של כ20 אחוז בגלל הירידה בשער החליפין [שינוי השער משפיע גם על הקרן וגם על הרווחים ולכן הוא גבוה מ11 אחוז]
תשואת חסר זו היא תשואה מצטברת של כ1.5 אחוז בממוצע לשנה מול תשואת המדד כולל הדיוודנדים ,חוץ מפער של שער החליפין שב20 שנה האחרונה ירד בממוצע ב0.75 בכל שנה
חסר ממוצע של 2.25 הוא חסר עצום שנובע משילוב של שינוי שער החליפין ופערי עקיבה שמשנה לחלוטין את החישוב בקרן
מי שמצפה לתשואה של 6.2 כמו ב20 שנה האחרונות במדד ובפועל במשך 20 שנה השיג פחות מ4 אחוז לשנה בגלל שינוי שער החליפין והפרשי עקיבה מקבל תשואה אחרת לגמרי מהנתונים שהוצגו
ושוב נדגיש גם לאחר קיזוז שער החליפין יש פער עקיבה קבוע של 1.5 אחוז

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
את מתעלמת מהמספרים המדויקים בבהשוואה בין התשואה של המדד לתשואת הקרן של הלמן
בכל שנה שתבדקי יש פערי עקיבה גם לאחר קיזוז שינוי שער הדולר
החישוב המסכם הוא שהקרן השיגה בשנים 2015 עד תחילת 2020 תשואת חסר של 28 אחוז למדד [ 49.7 לקרן מול 78 אחוז למדד] שמקזזים את שינוי שער החליפין שירד ב11 אחוז ומתאימים אותו לתשואת הקרן יוצא פער עקיבה של מעל 8 אחוז חוץ מפער של כ20 אחוז בגלל הירידה בשער החליפין [שינוי השער משפיע גם על הקרן וגם על הרווחים ולכן הוא גבוה מ11 אחוז]
תשואת חסר זו היא תשואה מצטברת של כ1.5 אחוז בממוצע לשנה מול תשואת המדד כולל הדיוודנדים ,חוץ מפער של שער החליפין שב20 שנה האחרונה ירד בממוצע ב0.75 בכל שנה
חסר ממוצע של 2.25 הוא חסר עצום שנובע משילוב של שינוי שער החליפין ופערי עקיבה שמשנה לחלוטין את החישוב בקרן
מי שמצפה לתשואה של 6.2 כמו ב20 שנה האחרונות במדד ובפועל במשך 20 שנה השיג פחות מ4 אחוז לשנה בגלל שינוי שער החליפין והפרשי עקיבה מקבל תשואה אחרת לגמרי מהנתונים שהוצגו
ושוב נדגיש גם לאחר קיזוז שער החליפין יש פער עקיבה קבוע של 1.5 אחוז
אני לא בדקתי אישית את הנתונים, אבל מבדיקה של מומחים אחרים אני די בטוחה שאתה טועה בחישוב פערי העקיבה.

הבוס הגדול

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
אני לא בדקתי אישית את הנתונים, אבל מבדיקה של מומחים אחרים אני די בטוחה שאתה טועה בחישוב פערי העקיבה.
על שום מה נקראת @מקצועי בלבד ?
אשמח אם תתני הסברים בדוקים עד הפיפס האחרון שמסתמכים על מידע בדוק שלך.
@אברך פשוט כנראה אתה לא כזה פשוט אם הצלחת להשאיר את @מקצועי בלבד שכל חברי הפורום חבים לה תודה ענקית, ושוב, תודה ענקית ל @מקצועי בלבד על כל המידע והעזרה וכו' וכו'
אז @אברך פשוט מה יש לך לומר, שהלמן לא הצליחה לחקות את המדד טוב?
אז מי כן נשאר לנו, הרי המדד הזה הוא המדד שנקרא הכי הכי טוב שיש, לא?
אולי חברות אחרות מצליחות לעקוב טוב יותר אחרי המדד?
@מקצועי בלבד אם כדברייך, שבגלל שער הדולר אז אנחנו מפסידים, אז בעצם כל הדוחות הנ"ל לא אקטואליים לגבינו, אלא רק בחלקם, לא?
מי יעשה סדר?
כן, נשמח לתשובות ארוכוווווווווווווות, בשביל להבין.
תודה רבה מאוד לכל העזורים והמסייעים, יתברכו מן השמיים בכפל כפליים!

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
אולי חברות אחרות מצליחות לעקוב טוב יותר אחרי המדד?
זה החברה שעוקבת הכי טוב אחרי המדד הזה, ושוב, לדעתי אם יש פערי עקיבה הם מזעריים.
כן, נשמח לתשובות ארוכוווווווווווווות, בשביל להבין.
אולי פעם אחרת.
כרגע אין לי פנאי לזה.

הכריש

משתמש רשום
עריכה תורנית
D I G I T A L
אגב, איך השירות של הלמן אלדובי?
כי שמעתי רינונים עליהם........

מאיר530

משתמש פעיל
תודה רבה לכל המגיבים נשמח מאד לעוץ האם שווה לעבור מ אלטשולר

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
תודה רבה לכל המגיבים נשמח מאד לעוץ האם שווה לעבור מ אלטשולר
ע"פ החוק אסור לייעץ בפורום ציבורי, וללא ידיעת הנתונים האישיים של כל אחד וכו'.

אבל דעתי היא מבלי לייעץ, שזה הקרן הכשרה הכי מוצלחת לצעירים שלא מושכים את הפיצויים כל כמה שנים.

הבוס הגדול

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
בעניין מה שכתבת בדוגמא של מי שהכניס ב 2000 ומשך ב 2013 טענת שהוא הרוויח המון בכל מקרה.
כעת דיברתי עם שני מקצועיים בתחום , שטענו שאין כזה דבר.
עם מי הצדק?

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
בעניין מה שכתבת בדוגמא של מי שהכניס ב 2000 ומשך ב 2013 טענת שהוא הרוויח המון בכל מקרה.
כעת דיברתי עם שני מקצועיים בתחום , שטענו שאין כזה דבר.
עם מי הצדק?
אז ראיתי עם מי דיברת, ואתה ממש לא מדייק [בלשון המעטה] שניהם ציינו לך שהיו דיבידנדים ושהרוויחו מהם.
ואף אחד פה לא אמר לך שבשנים הללו הרוויחו מאות אחוזים מדיבידנדים [כמו שטענת שם]
ולמען הדיוק מי שהשקיע במדד בתחילת 2000 והוציא בתחילת 2013 [שזה אומר שהוא נכנס רגע לפני המשבר הכי גדול בבורסה ועוד עבר משבר ענק נוסף בדרך, והשקיע בטווח רק של 13 שנים] הרוויח 31.976%
וברור שהרווח הריאלי [בניכוי אינפלציה] הוא הרבה פחות.
אבל בפורום פה אני משתדלת שלא לערבב את האינפלציה כדי שאנשים יבינו, לכן אני מדברת בשקלים, השקעת כך וכך שקלים, עם תשואה כזאת וכזאת יהיה לך כך וכך שקלים.

הבוס הגדול

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
על כל החברות יש רינונים
תחפש בביקורות גוגל
אז חיפשתי, והתוצאות ממש גרועות...
1604874248560.png

1604874214716.png

הבוס הגדול

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
אז ראיתי עם מי דיברת, ואתה ממש לא מדייק [בלשון המעטה] שניהם ציינו לך שהיו דיבידנדים ושהרוויחו מהם.
ואף אחד פה לא אמר לך שבשנים הללו הרוויחו מאות אחוזים מדיבידנדים [כמו שטענת שם]
ולמען הדיוק מי שהשקיע במדד בתחילת 2000 והוציא בתחילת 2013 [שזה אומר שהוא נכנס רגע לפני המשבר הכי גדול בבורסה ועוד עבר משבר ענק נוסף בדרך, והשקיע בטווח רק של 13 שנים] הרוויח 31.976%
וברור שהרווח הריאלי [בניכוי אינפלציה] הוא הרבה פחות.
אבל בפורום פה אני משתדלת שלא לערבב את האינפלציה כדי שאנשים יבינו, לכן אני מדברת בשקלים, השקעת כך וכך שקלים, עם תשואה כזאת וכזאת יהיה לך כך וכך שקלים.
תודה.ענקית.
רק לחדד - אכן מי שהשקיע בשנים הקשות ההם בדיוק עד 2013 יצא על גבול ההפסד בפועל אחרי הניכויים, החישובים והעמלות?
אגב, יועץ פנסיוני טען לי שאם המדד הזה יפול, אז גם כל המשק יפול, כלומר, בקרנות אחרות אני לא ירוויח יותר בכזה מצב. יש צדק בדבריו?

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
רק לחדד - אכן מי שהשקיע בשנים הקשות ההם בדיוק עד 2013 יצא על גבול ההפסד בפועל אחרי הניכויים, החישובים והעמלות?
אם מחשבים אינפלציה אז יש פה הפסד ריאלי, אבל כאמור, בשקלים יהיו לו יותר שקלים בכיס.
וזה במידה שהוא השקיע את כל הכסף בפעם אחת ערב המשבר, ולא חיכה מספיק זמן.
אגב, יועץ פנסיוני טען לי שאם המדד הזה יפול, אז גם כל המשק יפול, כלומר, בקרנות אחרות אני לא ירוויח יותר בכזה מצב. יש צדק בדבריו?
לכאורה כן.
המדד הזה עוקב אחרי 500 החברות הכי ענקיות שנסחרות בבורסה של ארה"ב.
שזה בערך 50% מהחברות הענקיות בעולם.
אתה רואה מצב שבו כל החברות הענקיות מפסידות, ודווקא החברות הקטנות והחלשות יותר לא מפסידות?

אברך פשוט

משתמש צעיר
תודה.ענקית.
השאלה שאתה מציג היא לדעתי השאלה המרכזית מה התשואה במדד S&P לאורך שנים בהשוואה לקופת גמל או השתלמות רגילה, ואם נחדד זה מוסכם על כולם שברוב התקופות ההשקעה במדד עדיפה אבל האם יתכן שבמשך תקופות ארוכות המדד משיג תשואת חסר ומה אורך התקופה שהמדד בעבר השיג חסר מול הקרנות הרגילות
ננסה לבדוק את הנתונים
מי שהשקיע בשנים 2000 עד 2010 במדד הפסיד כ10 אחוז [גם אם נניח שהוא יכול להשיג את תשואת המדד המלאה]
בנוסף הוא הפסיד כ10 אחוז על ההצמדה לדולר כך שהוא מופסד בכ20 אחוז [אם נוסיף פערי עקיבה ועמלות הוא מופסד בכ30 אחוז] לעומת זאת ע"פ נתוני משרד האוצר מי שהשקיע בתקופה הנ"ל בקרנות ההשתלמות הגדולות השיג תשואה של 110-140 אחוז
לדוגמא משפחת פרידמן מבית שמש שהיה לה 100 אלף ש"ח בתחילת שנת 2000 והשקיע בS&P בתחילת 2010 הצבירה שלה עמדה על 70-80 אלף ש"ח בלבד לעומת מי שהשקיעה בקרן רגילה שהצבירה שלה עומדת על 200- 240 אלף ש"ח מדובר בפער עצום
אם נמשיך ל2013 גם אם נקבל את ההנחה שקרן S&P יכולה להשיג את תשואת המדד המלא [כ32 אחוז ]בניכוי ירידת שער הדולר ועמלות יש לה תשואה של כ15 אחוז בלבד לעומת כ160 אחוז בקרנות הרגילות
כך שמשפחת פרידמן הנ"ל צברה 115 אלף ש"ח מול 250 אלף ש"ח למשפחה שחסכה במסלול הרגיל
אם נמשיך עד 2020 התשואה בSֽP כבר גדלה ל235 אחוז ובניכוי ירידת שער המטח יש בצבירה כבר כ280 אלף ש"ח מול צבירה של 350 אלף ש"ח למי שצבר בקרן רגילה, דהיינו ההפרש צומצם מאוד אבל בהחלט קיים אפילו אחרי 20 שנות צבירה.
יש להדגיש שכל החישוב הוא למי שהעביר צבירה בבת אחת וספג ירידות חדות, דבר שהוא נדיר אבל בהחלט יכול להיות גם למי שמעביר כעת צבירה בבת אחת [בהתחשב בעליה החדה בשנים האחרונות]
מי שחסך בצורה של צבירה מדורגת אין ספק שהשיג תשואה גבוהה מאוד, למרות שגם במקרה זה התשואה נמוכה ממה שמקובל לחשב באשכול זה בגלל הפרשי מט"ח פערי צבירה ועוד

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
השאלה שאתה מציג היא לדעתי השאלה המרכזית מה התשואה במדד S&P לאורך שנים בהשוואה לקופת גמל או השתלמות רגילה, ואם נחדד זה מוסכם על כולם שברוב התקופות ההשקעה במדד עדיפה אבל האם יתכן שבמשך תקופות ארוכות המדד משיג תשואת חסר ומה אורך התקופה שהמדד בעבר השיג חסר מול הקרנות הרגילות
ננסה לבדוק את הנתונים
מי שהשקיע בשנים 2000 עד 2010 במדד הפסיד כ10 אחוז [גם אם נניח שהוא יכול להשיג את תשואת המדד המלאה]
בנוסף הוא הפסיד כ10 אחוז על ההצמדה לדולר כך שהוא מופסד בכ20 אחוז [אם נוסיף פערי עקיבה ועמלות הוא מופסד בכ30 אחוז] לעומת זאת ע"פ נתוני משרד האוצר מי שהשקיע בתקופה הנ"ל בקרנות ההשתלמות הגדולות השיג תשואה של 110-140 אחוז
לדוגמא משפחת פרידמן מבית שמש שהיה לה 100 אלף ש"ח בתחילת שנת 2000 והשקיע בS&P בתחילת 2010 הצבירה שלה עמדה על 70-80 אלף ש"ח בלבד לעומת מי שהשקיעה בקרן רגילה שהצבירה שלה עומדת על 200- 240 אלף ש"ח מדובר בפער עצום
אם נמשיך ל2013 גם אם נקבל את ההנחה שקרן S&P יכולה להשיג את תשואת המדד המלא [כ32 אחוז ]בניכוי ירידת שער הדולר ועמלות יש לה תשואה של כ15 אחוז בלבד לעומת כ160 אחוז בקרנות הרגילות
כך שמשפחת פרידמן הנ"ל צברה 115 אלף ש"ח מול 250 אלף ש"ח למשפחה שחסכה במסלול הרגיל
אם נמשיך עד 2020 התשואה בSֽP כבר גדלה ל235 אחוז ובניכוי ירידת שער המטח יש בצבירה כבר כ280 אלף ש"ח מול צבירה של 350 אלף ש"ח למי שצבר בקרן רגילה, דהיינו ההפרש צומצם מאוד אבל בהחלט קיים אפילו אחרי 20 שנות צבירה.
יש להדגיש שכל החישוב הוא למי שהעביר צבירה בבת אחת וספג ירידות חדות, דבר שהוא נדיר אבל בהחלט יכול להיות גם למי שמעביר כעת צבירה בבת אחת [בהתחשב בעליה החדה בשנים האחרונות]
מי שחסך בצורה של צבירה מדורגת אין ספק שהשיג תשואה גבוהה מאוד, למרות שגם במקרה זה התשואה נמוכה ממה שמקובל לחשב באשכול זה בגלל הפרשי מט"ח פערי צבירה ועוד
99% מהנתונים והחשבונות שעשית פה הם פשוט לא נכונים.

אברך פשוט

משתמש צעיר
בדקתי שוב את הנתונים כדי להבין את פשר פער העקיבה הגדול
שער מדד הS&P אינו כולל דיוודנדים לכן בחישובים שנעשים באשכול זה מוסיפים את הדיוודנדים [שהממוצע שלהם כ2.5 אחוז] ומכח זה התשואה לאורך זמן גדלה מאוד
אמנם הקרנות המחקות בישראל אינם יכולות להשיג את תשואת המדד המלא מכיון שהם מתכסות בחוזים
חוזים עוקבים אחרי מדד S&P NTR המשיג רק 70 אחוז מתשואת הדיוודנד כך שמראש מדד העקיבה שלהם נמוך ב0.75 מתשואת המדד המלא
בהתאם לכך יש הפרש של 0.75 מראש בין התשואות המחושבות בהמכלול וכד' לבין תשואת המדד של הקרנות המחקות
זה נתון משמעותי מאוד בהשוואה בין תשואת קרן מחקה לבין קרן רגילה , והנתונים שכוללים את תשואת המדד המלא אינם נכונים מול מדד היחוס של הקרנות המחקות.
ממילא בצרוף פער עקיבה קטן ופערי קניה מכירה של המט"ח מגיעים לפער גדול מאוד של כ1.5 מול תשואת המדד המלא

החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  14  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה