אפשר יותר זול.תודה לך, ודמי הניהול שאני משלמת במנורה הם בסדר?
הוא מצוין.ואיך שראיתי בשרשור המסלול המנייתי הכשר במנורה מומלץ ? על אף שהוא חדש יחסית?
אם בפתיחת קרן השתלמות הצהרתי שאני לא אזרחית ארה"בבאופן כללי:
לגבי אזרחי ארה"ב (או תושבי ארה"ב לצרכי מס) יש 2 עניינים שונים:
1. חוקי PFIC - מגבלות קשות על השקעה באפיקי השקעה "זרים"- לא אמריקאיים
2. חוקי המס האמריקאיים - שעלולים להיות שונים מהחוקים בארץ (לדוגמא: לגבי משיכה מקרן השתלמות)
לגבי PFIC:
כל הפרשה שהמעסיק מפריש לעובד, מקובל להתייחס אליה שהיא "מחוץ" לחוקי PFIC, גם אם היא "זרה".
לדוגמא: פנסיה, קופת גמל, קרן השתלמות. (לעצמאיים: הנושא מורכב!!! לבדוק בתשומת לב)
לא כולל קופת גמל להשקעה כמובן!
לגבי חוקי המס:
בעת משיכת הכסף, לבדוק היטב מה לגבי תשלום מס לדוד סם.
ולשאלתך:
קרן פנסיה\ השתלמות ישראלית שמחקה S&P , היא השקעה זרה - PFIC.
כיוון שזו השקעה שהמעסיק מפריש לעובד, מקובל לומר שזה "בסדר", ואין מה לחשוש מתקנות הPFIC החמורות.
כאשר יגיע הזמן למשוך את הכסף, תהיה קדימות לתשלום המס בישראל,
ותצטרכו לברר האם יש לשלם מס נוסף לארה"ב.
במקרה שתהיו חייבים בתשלום מס-
המיסים ששילמתם כבר בישראל "יתקזזו" מהמס שאתם חייבים לארה"ב, ותצטרכו לשלם רק את ההפרש.
בארה"ב, אחוז המס לתשלום מהרווחים הוא לפי מדרגות מס: 2 המדרגות הראשונות הן 10%, 15%-
ואם אתם חייבים בתשלום מס רווח הון בישראל (25% מהרווח)- הרי שתהיו פטורים מכל תשלום בארה"ב.
אם בכל זאת תהיו חייבים בתשלום לארה"ב, עד סכום מסויים ניתן לקזז את המס מול כל מיני הוצאות מוכרות.
עיקר הבעיה שלכם היא באפיקים שפטורים ממס בארץ, אך לא פטורים ממס לארה"ב (- קרן השתלמות למשל).
כל מה שכתבתי הוא רק לתת קצת רקע
נא לא לסמוך על הדברים למעשה
עליכם להתייעץ עם גורם מוסמך בשביל לקבל החלטות בנושא
כנראה שיש להם דרך.אם בפתיחת קרן השתלמות הצהרתי שאני לא אזרחית ארה"ב
ונניח שאנהל את ההפקדות מחשבון בנק שאינו שלי.
האם יש דרך לרשויות המס בארה"ב לדעת על קרן ההשתלמות שלי?
יש לציין שלא ביקשתי מענק קורנה מהסיבה שלא רציתי להכנס לכיס שלהם
אבל ברישומי הבנק אני כן רשומה כאזרחית
אם כך,כנראה שיש להם דרך.
וגם אם היום לא, את קרן ההשתלמות הרי תוציאי בעתיד, ואת היכולות שיהיו להם בעתיד מי יכול לדעת?
א. אני לא יועצת, לא ממליצה, אין לי רישיון ייעוץ.אם כך,
האם עדיף לוותר על ההפקדה (שמוכרת לי כהוצאה כעוסק מורשה)
ולפתוח קרן על שם בעלי שאינו אזרח ארה"ב?
מי יוכל לייעץ לי בענין הזה?ב. צריך לדעת את כל הפרטים בשביל להחליט.
זה תלוי בנתונים שלכם.מי יוכל לייעץ לי בענין הזה?
כל רו"ח אמריקאי בישראל?
הם טוענים שאם אני פותחת רק 2 קופות יכולים לתת לי כרגע רק 0.6, כי אני בעצם לא מתחייבת להפקיד גם בינואר.לגבי מגבלת ה70K- את יכולה לפתוח עכשיו קופה עם הסכום המקסימלי ובעוד 10 ימים ב1.1 להפקיד עוד 70K
במסלול S&P אפשר לרדת איתם לפחות ל0.4%
סליחה על השאלה, אבל למה את צריכה קופת גמל להשקעה ולא השקעה ישירה בבית השקעות?הם טוענים שאם אני פותחת רק 2 קופות יכולים לתת לי כרגע רק 0.6, כי אני בעצם לא מתחייבת להפקיד גם בינואר.
0.4 - תקף לאיזה סכומים? לא דווקא לקופה בודדת עם סכום גדול?
יכולה לומר על עצמי שיש לי גם תיק בניהול אישי,סליחה על השאלה, אבל למה את צריכה קופת גמל להשקעה ולא השקעה ישירה בבית השקעות?
אם את קרובה לפנסיה יש בכך תועלת, אבל אם לא את סתם משלמת דמי ניהול, ולא באמת מרויחה משהו.
אם את רוצה כשרות של גלאט הון צריך לפנות אליהם לשאול איזה ניר הם נותנים כשרות.
אם את רוצה להשקיע ישירות במניות יש את הקרנות של בלאקרוק שהן ממש זולות
נכון, מבחינה זו יש מעלה מסויימתיכולה לומר על עצמי שיש לי גם תיק בניהול אישי,
אבל מכיון שבגמל להשקעה יש מעלה שבמעבר בין מסלולים אין מיסוי רווח הון, אני אישית חושבת שכדאי לשים גם סכום קטן בגמל להשקעה שאולי בעתיד יפתחו מסלולים חדשים שונים.
אני אכן מתלבטת בין 2 האפשרויות, (לא קרובה לפנסיה)סליחה על השאלה, אבל למה את צריכה קופת גמל להשקעה ולא השקעה ישירה בבית השקעות?
אם את קרובה לפנסיה יש בכך תועלת, אבל אם לא את סתם משלמת דמי ניהול, ולא באמת מרויחה משהו.
אם את רוצה כשרות של גלאט הון צריך לפנות אליהם לשאול איזה ניר הם נותנים כשרות.
אם את רוצה להשקיע ישירות במניות יש את הקרנות של בלאקרוק שהן ממש זולות
מחכה בקוצר רוח למאמר המובטחיכול להיפטר ממס בדרך זו או אחרת.
הוא מוכן, לצערי יש עדיין עיכובים טכניים. מקווה שבימים הקרובים.מחכה בקוצר רוח למאמר המובטח
לידוע לי לא, אולי התחדש משהו.האם יש דרך לעשות הו"ק חודשי גם בבית השקעות? לא רק הפקדה, הגדלת ההשקעה.
זה מאוד מובן, אבל הנקודה המעצבנת שאין שום הבדל בין בחירת קופגלה לבחירת קרן נאמנות, בשתיהן את בוחרת את הנכס אותו את רוצה.לא מבינה בזה ולא רוצה להתעסק עם זה יותר מדי.
בהחלט.אשמח שתביא בחשבון התייחסות לשכירים שממצים נקודות זיכוי/אברכים ללא הכנסה.
ולבורים כמותי תציין מה עדיף, נקוב בדולרים או לא...?לדוגמה הניר 5118419 שמופיע ברשימה שצירפת, אם את מחפשת קרן מניות כללית פאסיבית, למיטב הבנתי הוא עונה על הצורך שלך. שימי לב שהוא נקוב בדולרים. יש שם עוד ניר כזה יותר יקר של פסגות שנקוב בשקלים 1148162.
כמדומני שההבדל הוא האם צריך לבצע המרה בשביל לקנות אותם ולא יותר מזה. אם רוצים לוודא אולי @מקצועי בלבד תוכל לעזורולבורים כמותי תציין מה עדיף, נקוב בדולרים או לא...?
יש, הוא לא רלוונטי לחוסכי טווח ארוך.האם אין הבדל בין קרנות נאמנות לקרנות סל?
במאיהואיפה בודקים עלות הקרן?
למיטב ידיעתי כן.הבדל בין קופת גמל להשקעה היא ברמת הטרטור - קופת גמל אתה מפקיד, בוחר מסלול, הו"ק ושלום עלי נפשי.
בהשקעה אני מבינה שאתה כן צריך לקנות כל חודש?
היום זה עבר לחברת מיטב דש באותם תנאים, וזה מסלול מעולה.@מקצועי בלבד
לפני כשנה עברתי להלמן אלדובי, מחקה מדד סנופי. דמי ניהול 1.49 ו0.05.
יש משהו מומלץ יותר כרגע? (אותו סגנון, רק מבחינת דמי ניהול, או פיזור מנייתי נכון יותר)?
בהחלט.בנוסף, שאלה כללית, האם יש אפשרות לנייד קרן השתלמות נזילה?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכה
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת הַבֹּטְחִים בַּיהוָה כְּהַר צִיּוֹן לֹא יִמּוֹט לְעוֹלָם יֵשֵׁב:ב יְרוּשָׁלִַם הָרִים סָבִיב לָהּ וַיהוָה סָבִיב לְעַמּוֹ מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:ג כִּי לֹא יָנוּחַ שֵׁבֶט הָרֶשַׁע עַל גּוֹרַל הַצַּדִּיקִים לְמַעַן לֹא יִשְׁלְחוּ הַצַּדִּיקִים בְּעַוְלָתָה יְדֵיהֶם:ד הֵיטִיבָה יי לַטּוֹבִים וְלִישָׁרִים בְּלִבּוֹתָם:ה וְהַמַּטִּים עַקַלְקַלּוֹתָם יוֹלִיכֵם יי אֶת פֹּעֲלֵי הָאָוֶן שָׁלוֹם עַל יִשְׂרָאֵל: