דיון ריצ' - תוהה כבר הרבה זמן

rivkiy

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
@hbecker הביאה פעם מתכון עם הקצפה של חלב סויה עם שמן קוקוס.
כמדומני שאז היא כתבה שזה לא יוצא מספיק יציב לגלידות אבל למוסים, כן.
הני, תקני אותי אם אני תלמידה לא מספיק טובה :D
 

eg

מהמשתמשים המובילים!
צילום מקצועי
יש ליטבתה קצפת צמחית משמן קוקוס.
הקצ' הוא, ששמן קוקוס מעובד מאבד את הערכים הטובים שלו.

אפשר להקציף קרם קוקוס,
אבל אישית לא אהבתי את התוצאה, יוצאת קצפת כבדה מאוד.

אפשר גם להקציף אקווה-פבה - מי חלבון מבישול קטניות.
יוצא קצף נהדר, לבן ומקסים, אבל לא יציב במיוחד.
כדי לייצב אותו צריך הרבה סוכר, וסוכר זה לא התחום שלי...... ;)

כמו ש- @rachelevanon הציעה -
אני יכולה לתת לך מתכון לגלידה בריאה,
אבל זה לא יעזור כציפוי לעוגה...
אשמח למתכון לגלידה בריאה
 

CooKiss

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
שמן קוקוס נחשב כתחליף 'הבריא' של הקצפת הצמחית.
כנראה המשוקים שלו יודעים לעשות יחצ מעולה כי זה ממש לא נכון.
זה נבלה וזה טריפה.
תעשו גוגל על שמן קוקוס ותופתעו
 

אוריגמי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
נשמח למתכון מדויק.
בשמחה:
מרתיחים בסיר קטן:
1/2 1 כוס סוכר
1/2 כוס מים
מבשלים 5 דקות

מקציפים במיקסר 3 חלבונים לקצף לבן, ואז מוזגים בזרם דק את הסירופ החם לתוך הקצף, תוך כדי הקצפה.
ממשיכים להקציף 5 דקות
מוסיפים כפית וניל (או סוכר וניל אם אין לכם תמצית בלי צבע)
מקציפים עוד 5 דקות.
 

ביקי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אני מצפה עוגה בשוקולד מומס עם כף שמן ומים - יוצא גנש
חושבת שזה עדיף על ריץ', הגם שזה גם לא בריא.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אני מצפה עוגה בשוקולד מומס עם כף שמן ומים - יוצא גנש
חושבת שזה עדיף על ריץ', הגם שזה גם לא בריא.
אפשר להכין מעין גנאש משילוב של טחינה גלמית ושוקולד או ממרח שקדיה ושוקולד.
ממיסים את השוקולד בבין מארי ואז מערבבים לתוכו את הטחינה או השקדיה.
 

ביקי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אפשר להכין מעין גנאש משילוב של טחינה גלמית ושוקולד או ממרח שקדיה ושוקולד.
ממיסים את השוקולד בבין מארי ואז מערבבים לתוכו את הטחינה או השקדיה.
תודה זה נשמע טוב! יוצא טעם כזה של שוקולד-חלבה?
 

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
אמרה לי לא מזמן תזונאית גדולה,
שהיום אין שום עדיפות לחמאה על פני מרגרינה, כי המרגרינה היום היא שונה לגמרי מבעבר, והיא כבר לא עוברת תהליך הידרוגנציה, ואין בה שומן טראנס.
וגם לעומת שמן, אין עדיפות לשמן על המרגרינה, ויש גם דברים טובים במרגרינה,
ולגבי השומן הרווי, נעשו על זה מחקרים לאחרונה, שהראו שיש בזה גם מעלות, ובכלל לא ברור שיש בזה חסרונות.

בקיצור ההמלצה של אותה תזונאית, הייתה שאפשר להשתמש גם בשמן גם בחמאה וגם במרגרינה, רק שצריך להשתמש במידה בכל אחד מהם.

אני יודעת שזה שובר מוסכמות, אבל זה מה שהיא טענה, והבנתי שגם היה כתבה על זה לפני כחצי שנה ביתד נאמן.
 

אוריגמי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
אמרה לי לא מזמן תזונאית גדולה,
שהיום אין שום עדיפות לחמאה על פני מרגרינה, כי המרגרינה היום היא שונה לגמרי מבעבר, והיא כבר לא עוברת תהליך הידרוגנציה, ואין בה שומן טראנס.
וגם לעומת שמן, אין עדיפות לשמן על המרגרינה, ויש גם דברים טובים במרגרינה,
ולגבי השומן הרווי, נעשו על זה מחקרים לאחרונה, שהראו שיש בזה גם מעלות, ובכלל לא ברור שיש בזה חסרונות.

בקיצור ההמלצה של אותה תזונאית, הייתה שאפשר להשתמש גם בשמן גם בחמאה וגם במרגרינה, רק שצריך להשתמש במידה בכל אחד מהם.

אני יודעת שזה שובר מוסכמות, אבל זה מה שהיא טענה, והבנתי שגם היה כתבה על זה לפני כחצי שנה ביתד נאמן.
היתרון של מרגרינה ללא הידרוגנציה הוא שאין שומן טרנס. זה נשמר כל עוד המרגרינה לא מחוממת.
תמו הימים שמרגרינה נמרחת על לחם ונאכלת קר...
 

Tweenset

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
D I G I T A L
אני עושה לשמנים אלו מבחן מאד פשוט -
מלכלכת את האצבע, ושוטפת במים.
לרוב למרגרינה קשה מאד לרדת במים!
לשמן קוקוס יחסית יותר קל.

ומבחינתי זה מספיק כדי להעדיף אותו עפ''נ מרגרינה או חמאה.
 

rivkiy

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
אפשר להכין מעין גנאש משילוב של טחינה גלמית ושוקולד או ממרח שקדיה ושוקולד.
ממיסים את השוקולד בבין מארי ואז מערבבים לתוכו את הטחינה או השקדיה.
באיזה יחס?
 

חשמל

אמנות העימוד
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עימוד ספרים
עריכה תורנית
מרגרינה היא שומן ירוד מאד מהחי שעבר תהליכים כימיים בשביל להתגבש. היא לא מתפרקת בגוף אלא נדבקת לעורקים ומייצרת חסימות עד סתימה של המערך העורקי שמוביל לטריגליצרידים גבוהים ובהמשך להתקפי לב.
מרגרינה (לכל הפחות הכשרה) לא מיוצרת משומן מן החי. אחרת היא היתה או טריפה או בשרית אם היא משומן כשר, או חלבית אם היא משומן ממקור חלב.
התאוריה של המרגרינה שלא מתפרקת, זה לא המרגרינה אלא השומן טראנס. שכבר מספר שנים לא קיים בשום מרגרינה הנמכרת בחנות קמעונאית (למעט מרגרינה תעשיתית שאנחנו אוכלים ברוגלעך פיצות ובורקסים שקונים פתוח ללא סימון תזונתי).
המרגרינה של היום היא כמו שכתבו מעלי, שוות ערך לשמן ניגר לכל דבר, ולכן במידה מסוימת עדיפה על פני חמאה המכילה כולסטרול גבוה, מה שאין במרגרינה כלל.
המקור, ממספר תזונאים, באתרים של קופות החולים וכדו'.
 

ariels

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
ויש גם דברים טובים במרגרינה

עצוב (ולא מפתיע) שתזונאית מוסמכת מפרסמת כזו הצהרה.

מרגרינה מיוצרת משמן ירוד, שעבר זיכוך בחום גבוה וחווה די הרבה תהליכים כימיים עד ששינה את צורתו למוצר התמים והנוח לאפיה שאנחנו מכירים.
אשמח לשמוע על דבר אחד טוב שיש במרגרינה.

איפה @userit -
אולי תביאי תגובה בנושא מחמותך?
 

אולי מעניין אותך גם...

אשכולות דומים

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה