דיון ריצ' - תוהה כבר הרבה זמן

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
אשמח לשמוע על דבר אחד טוב שיש במרגרינה.
אני לא תזונאית.
אבל כפי שכתבו שלמשל אין בה כולסטרול, מה שבחמאה יש.
ואני גם לא יודעת אם זה בריא,
אבל גם שמן קנולה זה לא נחשב לדבר הכי בריא.

נ.ב. התזונאית הזאת נאמנת עליי מאד.
 

rivkiy

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
אני לא תזונאית.
אבל כפי שכתבו שלמשל אין בה כולסטרול, מה שבחמאה יש.
ואני גם לא יודעת אם זה בריא,
אבל גם שמן קנולה זה לא נחשב לדבר הכי בריא.

נ.ב. התזונאית הזאת נאמנת עליי מאד.
נראה לי את מתכוונת לטוב, לעומת דברים אחרים אבל בעצם אין בה קמצוץ של טוב.
 

ויזוקל

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
IMG_67952.JPG היום בבוקר הכנתי לבן שלי שסיים חומש בראשית - עוגה ורציתי לקשט עם קצפת פרווה, אך לא קניתי ריץ:( וזה היה מוקדם בבוקר!:eek:
אז הכנתי מרנג שוויצרי וזילפתי! אף אחד לא ניחש שזה מביצים!
המעלה במרנג שוויצרי שהביצים מפוסטרות כך שאין חשש של סלמונלה.
כך מכינים :
על באן מרי מחממים חלבונים עם סוכר - היחס הערך 1:2 או 1:1.5 בגרמים לטובת הסוכר.
מחממים עד 60 מעלות ובכל אופן לא יותר מ-70.
מורידים מהאש ומקציפים מספר דקות (אפילו 10) במהירות גבוהה עד שאפשר להפוך את הקערה והקצף לא נשפך.
זהו - מכניסים לשק זילוף ומשחקים!!
מרנג זה מתאים מאד גם עבור נשיקות.
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
יפיפה!
כיף לבן שלך שאת ככה מכינה לו, ועוד על הבוקר...

מרנג זה מתאים מאד גם עבור נשיקות.
סתם הערת אגב,
מרנג שוויצרי מתאים בעיקר לנשיקות.
לקצפת ללא אפיה מומלץ יותר מרנג איטלקי שבו מקציפים חלבונים ומוסיפים תוכ"ד סירופ לוהט (שאגב, גם בו אין בעיה בריאותית כי גם בו סירופ הסוכר רותח)
 

סא איור

מהמשתמשים המובילים!
איור וציור מקצועי
יפיפה!
כיף לבן שלך שאת ככה מכינה לו, ועוד על הבוקר...


סתם הערת אגב,
מרנג שוויצרי מתאים בעיקר לנשיקות.
לקצפת ללא אפיה מומלץ יותר מרנג איטלקי שבו מקציפים חלבונים ומוסיפים תוכ"ד סירופ לוהט (שאגב, גם בו אין בעיה בריאותית כי גם בו סירופ הסוכר רותח)
יש מתכון מדויק?
 

ויזוקל

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
כשר ודאי! רק ראיתי שאסור להעתיק מאתרים...
אעתיק את המתכון הרלוונטי ודעו שמגיע משם

מרנג איטלקי
בהכנת מרנג איטלקי צריך לעבוד במקביל: להכין את סירופ הסוכר ולהקציף את החלבונים.


חומרים:
80 גרם מים
250 גרם סוכר
125 גרם חלבון
מדחום


אופן ההכנה:
1. לסיר עם תחתית עבה (כדי שהסוכר לא יישרף) מכניסים את המים והסוכר. במקביל מתחילים להקציף את החלבונים במהירות בינונית. סירופ הסוכר צריך להגיע לטמפרטורה של 118-121 מעלות ואז מתחילים להזליף אותו לתוך החלבונים המוקצפים. המטרה היא שהסירופ יגיע לטמפרטורה הרצויה כשהחלבון עלה בין 2\1 – 3\1 בגובה.

2. אין ממה לחשוש – יש מרווח לטעות ובמידה והחלבונים הגיעו כבר לגובה הרצוי שסירופ הסוכר עדיין לא הגיע לטמפרטורה הנכונה אפשר פשוט להוריד את מהירות המיקסר למינימום או מאידך, במקרה ההפוך, להעלות את הלהבה שמתחת לסיר הסירופ.

3. כשמגיעים לנקודה הרצויה מעלים את מהירות המיקסר ומתחילים להזליף את סירופ הסוכר בזרם דק אל קערת החלבונים המוקצפים. חשוב להקפיד על זרם דק משום שאחרת סירופ הסוכר עלול להשפריץ לצדדים, להתקרר וליצור קריסטלים של סוכר יבש על דפנות הקערה.

4. מקציפים כ 10-12 דקות עד שהקערה מתקררת. מרגע שהמרנג מגיע ל 40-45 מעלות כבר אפשר להתחיל לעבוד איתו. המרנג שמתקבל הינו מבריק ואלסטי.

טיפ: מרנג איטלקי אפשר להקפיא מאחר וסוכר אינו קופא. מינימום הכמות הנדרשת להכנת מרנג היא די גדולה. במתכון זה מתקבל בסוף 450 גרם מרנג ובהכנת מוס למשל צריך 150 גרם. לכן אפשר להקפיא ולשמור לפעמים הבאות.

5. מרנג איטלקי לא אופים – הוא מוכן לעבודה ישר עם סיום ההקצפה והתקררותו. הוא מעולה לקישוט ולרוב מסיימים את הקישוט עם מבער ששורף את הסוכר ויוצר גוון קרמלי שחום.
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
יש מתכון מדויק?
יש לי מדריך מפורט מהספר של קרין גורן, שאני כמובן לא יכולה להעלות לפורום בגלל זכויות יוצרים.
יש כאן בין היתר מתכון של מרנג איטלקי (צרוב בברנר אמנם, אבל זו רק צורה אחת להכין ממנו דברים)
https://www.oogio.net/lemon-mint-meringue-pie/
אם זה לא מספק אותך תוכלי לפנות אלי באישי ולקבל את המדריך של קרין.
 

אולי מעניין אותך גם...

אשכולות דומים

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  105  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה