מאפים רוגעלאך מושלמים! מתכון שפורסם בקטיפה!

הודו לקיל

משתמש פעיל
שמתי לב שבבצק שמרים לא צריך כמעט סוכר. אני עושה שנים את המתכון של קרייזמן אחרי שניסיתי מתכונים שונים. הוא הכי מוצלח! ומה שמעניין הוא שהיא שמה בבצק ממש מעט סוכר- כמה כפות. כי המילוי מספיק מתוק והוא מחפה על זה.
מה המתץכון של קרייזמן?
 

פרידא

משתמש מקצוען
מה המתץכון של קרייזמן?
בצק השמרים של קרייזמן:

בצק

2 כוסות מים
2 ביצים
3 כפות שמן
200 גרם מרגרינה
קורט מלח
1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים יבשים
5 כפות סוכר


(אפשר גם להחליף את המרגרינה בכוס שמן, אבל אולי פחות שומר על הטריות)

בצק מעולה ממש. ניסיתי המון סוגים ותמיד חזרתי אליו.
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
@מ.לוינגר היקרה
תודה שזיכית אותנו במתכון המקסים
ותודה מיוחדת ל @הרי זהב על השיפוץ המוצלח

התאמתי את המתכון הנהדר לטעמנו אם מעניין כאן מישהי אני רושמת

בבצק השתמשתי ב-2 כוסות מים והוספתי 2 ביצים כהמלצת האלופה @הרי זהב
במילוי שמתי רק ¾1 כוסות קקאו
וכן הפחתתי את כמות השמן ל-¼1 כוסות

לטעמי מספיק מחצית מכמות המילוי בגלל הטעם וגם פחות יפה,
כאן השתמשתי בכמות הרשומה, ממש בולט שכמות הסיבובים מטשטשת מרוב המילוי

בתמונה השניה השתמשתי במחצית המילוי, ממש טעים, לא יבש ולא חסר יותר-כאמור לטעמי

בתמונה השלישית פשוט מילאתי במלית קינמון ש@תמי היין היקרה הביאה מעיתון המרווה

עצם הקיפול פשוט בערך כמו ש @ששונית המקסימה הציעה
כל עלה מרודד לפי ההוראות חילקתי לאורך ל-2 גילגלתי כמו רולדה
פרסתי לפרוסות של כ-3 ס"מ ואז בעזרת שיפוד עבה לחצתי לאורכה של הפרוסה ואז שולי הצדדים התרחבו
לאחר האפיה משחתי בנדיבות בסירופ
הספיקה לי ¼כמות

*לא יודעת איך מעלים תמונות פתוחות, עמכן הסליחה
 

קבצים מצורפים

  • IMG_0454.JPG
    6 MB · צפיות: 392
  • IMG_0449.JPG
    5.8 MB · צפיות: 361
  • IMG_0463.JPG
    6.1 MB · צפיות: 329

אנונימי123

משתמש מקצוען
אשמח לקבל טיפים איך לשמור שהמילוי יישאר בפנים ולא יצא תוכדי הרידוד..
וכן איך נשארים נקיים ובהירים ללא לכלוכי שוקולד.. ובצורה כמו אמיתי..
תודה!
 

חנה4

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
מקפיצה.
רק לי המילוי יצא שומני ולא הצלחתי למרוח נורמלי על הבצק?
 

אתיס

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
מקפיצה, ניתן להתפיח את הבצק לילה במקרר?
תודה
 

אסתי אייזנברג

חווית וידאו מושלמת
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
אני כבר שנים מכינה מתכון ממש דומה,
אבל חושבת שהכמויות בו יותר הגיוניות
הוא מגיע מראש עם ביצים,
וגם כמויות הסוכר והקקאו נשמעות יותר טוב,
לא שמה תמונה - כי במראה זה יוצא ממש כמו ששמתן פה.

בהכנה שלו,
אני לא עושה צורה של רוגעלך,
אלא אחרי הקיפולים יוצרת רולדה,
מכניסה קצת למקפיא, ( כדי שהחיתוך יצא יפה, לא חייבים)
ואז חותכת וטובלת בסירופ
יש לציין שלפעמים אני מכינה כמות גדולה,
ומשאירה כמה רולדות לא מוכנות במקפיא,
וכשבא לי אני מפשירה, וטובלת בסירופ,
פשוט חלום!!

ועוד סוד -
למי שאין כח להתחיל לרדד, לקפל, לרדד שוב וכו'
המתכון הה יוצא מעולה, גם אם עושים אותו רק עם שכבה אחת!

ממליצה גם למי שנסתה את המתכון הקודם - לנסות את המתכון הזה.

שושני שמרים טעימים ביותר!
החמרים לבצק:

1 קילו קמח
1מרגרינה
1/2 1 כוס מים פושרים
1 כוס סוכר
1 כף שמרים
1 כפית שמרים
1 כפית מלח
3 ביצים
1/2 כוס שמן
1 סוכר וניל

ההכנה:
התפיחי שעה (לא תופח הרבה)

החמרים למילוי:
כוס קקאו
2 סוכר וניל
2 כוסות סוכר
1 כוס שמן
5 כפות פודינג וניל

ההכנה:
ערבבי הכל בצלחת

החמרים לסירופ:
1/4 1 כוס סוכר
1/2 1 כפית תמצית וניל
1/4 1 כוס מים רותחים
*אני עושה מזה חצי כמות.

הכנת השושנים:

חלקי את הבצק ל-8 חלקים ,
קחי חלק אחד ורדדי, שימי מעל מהמילוי ,
קפלי לשתיים ורדדי שוב, מרחי שוב מהמילוי קפלי לשתיים, חזרי על פעולה זאת כפי הצורך,
גלגלי לרולדה,
חתכי לא דק ולא עבה
טבלי כל אחד בסירופ והניחי בתבנית
אפי בתנור עד להזהבה,


* טיפ: כדאי להקפיא את הרולדות לפני שחותכים, כי אז כשחותכים זה נחתך יותר יפה.
אפשר גם להקפיא לפני האפיה, ולאפות בהמשך גם אחרי כמה ימים.

בהצלחה!
 

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון


וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!


19.11

י"ח חשוון


פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר


19.11

י"ח חשוון


אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!


25.11

כ"ד


פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!


הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  28  פעמים

לוח מודעות

למעלה