מאפים רוגעלאך מושלמים! מתכון שפורסם בקטיפה!

אסתי אייזנברג

חווית וידאו מושלמת
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
אני כבר שנים מכינה מתכון ממש דומה,
אבל חושבת שהכמויות בו יותר הגיוניות
הוא מגיע מראש עם ביצים,
וגם כמויות הסוכר והקקאו נשמעות יותר טוב,
לא שמה תמונה - כי במראה זה יוצא ממש כמו ששמתן פה.

בהכנה שלו,
אני לא עושה צורה של רוגעלך,
אלא אחרי הקיפולים יוצרת רולדה,
מכניסה קצת למקפיא, ( כדי שהחיתוך יצא יפה, לא חייבים)
ואז חותכת וטובלת בסירופ
יש לציין שלפעמים אני מכינה כמות גדולה,
ומשאירה כמה רולדות לא מוכנות במקפיא,
וכשבא לי אני מפשירה, וטובלת בסירופ,
פשוט חלום!!

ועוד סוד -
למי שאין כח להתחיל לרדד, לקפל, לרדד שוב וכו'
המתכון הה יוצא מעולה, גם אם עושים אותו רק עם שכבה אחת!

ממליצה גם למי שנסתה את המתכון הקודם - לנסות את המתכון הזה.

שושני שמרים טעימים ביותר!
החמרים לבצק:

1 קילו קמח
1מרגרינה
1/2 1 כוס מים פושרים
1 כוס סוכר
1 כף שמרים
1 כפית שמרים
1 כפית מלח
3 ביצים
1/2 כוס שמן
1 סוכר וניל

ההכנה:
התפיחי שעה (לא תופח הרבה)

החמרים למילוי:
כוס קקאו
2 סוכר וניל
2 כוסות סוכר
1 כוס שמן
5 כפות פודינג וניל

ההכנה:
ערבבי הכל בצלחת

החמרים לסירופ:
1/4 1 כוס סוכר
1/2 1 כפית תמצית וניל
1/4 1 כוס מים רותחים
*אני עושה מזה חצי כמות.

הכנת השושנים:

חלקי את הבצק ל-8 חלקים ,
קחי חלק אחד ורדדי, שימי מעל מהמילוי ,
קפלי לשתיים ורדדי שוב, מרחי שוב מהמילוי קפלי לשתיים, חזרי על פעולה זאת כפי הצורך,
גלגלי לרולדה,
חתכי לא דק ולא עבה
טבלי כל אחד בסירופ והניחי בתבנית
אפי בתנור עד להזהבה,


* טיפ: כדאי להקפיא את הרולדות לפני שחותכים, כי אז כשחותכים זה נחתך יותר יפה.
אפשר גם להקפיא לפני האפיה, ולאפות בהמשך גם אחרי כמה ימים.

בהצלחה!
תיקון טעות
כתוב פעם אחת כף שמרים
ומתחת כפית שמרים,
זה טעות
צריך רק כף שמרים,

עשיתי את זה היום ופתאום גיליתי את הטעות...
 

חנה חיה

משתמש סופר מקצוען
מחלקים את הבצק ל3.
את לוקחת חלק אחד, מרדדת למלבן ארוך, מורחת את חציו לרוחב במלית, ואז מקפלת את החלק הלא מרוח על המרוח.
קיבלת עכשיו כאילו סנדויץ מרובע.
עם המערוך מרדדת את הסנדוויץ כמה שיותר דק למלבן.
שוב מורחת חצי במלית, ומקפלת את החלק הריק על המרוח, ושוב מרדדת למלבן.
חותכת למשולשים ומגלגלת לרוגלך.
אם יש לך סבלנות, יתכן שאכין לשבת ואצלם שלבים.
שאלה לי אליך
כשמרדדים שוב אחרי שממלאים (וסליחה על ההקפצה)
הצד הסגור לא מתפוצץ כשמרדדים? כי לפעמים נוצרת בועת אוויר כשמרדדים ואז היא מתפוצצת (ככה קורה לי בשמרים שלי)
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
שאלה לי אליך
כשמרדדים שוב אחרי שממלאים (וסליחה על ההקפצה)
הצד הסגור לא מתפוצץ כשמרדדים? כי לפעמים נוצרת בועת אוויר כשמרדדים ואז היא מתפוצצת (ככה קורה לי בשמרים שלי)
תרדדי לכיוון הפתוח וכן ללמעלה ולמטה. לא להביא את לחץ הרידוד לכיוון הסגור. ככה יתפוצץ ממש קצת או כלום.
 

עדיה שיר

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
העוגות כבר בתנור, ופתאום אני שמה לב שלא הכנסתי למילוי- פודינג וניל.
המילוי יצא קרמי וטוב,
השאלה אם זה נורא מבחינת הטעם?
 

חוי ג

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
את 2 המליות האלה הכנתי לעוגות שמרים ויצאו מעולים מעולים.
הגיוני שמתאים גם לרוגלך.

*מלית שקדים חלבית לשמרים* :

100 גר' שקדים מולבנים טחונים
100 גר' אבקת סוכר
100 גר' חמאה רכה
1 ביצה L
1 כף קמח

*מלית אגוזים וקפה לעוגת שמרים:*
200 גר' אגוזים קצוצים
150 גר' מרגרינה
1 כוס סוכר
2 ביצים
2 כפות קמח
½ כפית תמצית וניל
2 כפיות קפה
מה הוראות ההכנה ממיסים את המרגרינה ומערבבים?
 

אקטיבית

משתמש פעיל
מחלקים את הבצק ל3.
את לוקחת חלק אחד, מרדדת למלבן ארוך, מורחת את חציו לרוחב במלית, ואז מקפלת את החלק הלא מרוח על המרוח.
קיבלת עכשיו כאילו סנדויץ מרובע.
עם המערוך מרדדת את הסנדוויץ כמה שיותר דק למלבן.
שוב מורחת חצי במלית, ומקפלת את החלק הריק על המרוח, ושוב מרדדת למלבן.
חותכת למשולשים ומגלגלת לרוגלך.
אם יש לך סבלנות, יתכן שאכין לשבת ואצלם שלבים.
כמה כסות מים שמת בנוסף ביצים
ואיזה סוג כוסות את משתמשת?
תודה רבה
 

אקטיבית

משתמש פעיל
טוב,
אז סופסוף הכנתי.
בחיים לא יצאו לי רוגעלך כאלו טעימים!
תשכחו מכל מה שהכרתם על רוגלעך
זו ליגה אחרת.
אני הורדתי את כמות הקקאו ושמתי עוד סוכר
אחרי שטעמתי את המילוי והוא היה לי מריר מדי.
ממליצה לטעום.
יצאו מושלמים ביופי ובטעם
והתאים לפרשה
כי הארבה חיסל הכל...
ממליצה בחום.
לאחר ההכנה תעמידו אבטחה קשוחה סביב התבנית
 

שוקוצ'יפס

משתמש מקצוען
כמה רוגעלך יוצאים מהכמות הזאת?

ובמחילה, גם לכן כל השיש נהיה שוקולד בגלל הקיפולים והרידודים הנוספים?
יש טיפ איך לעשות את זה בצורה נקיה יותר?
 

אקטיבית

משתמש פעיל
כמה רוגעלך יוצאים מהכמות הזאת?

ובמחילה, גם לכן כל השיש נהיה שוקולד בגלל הקיפולים והרידודים הנוספים?
יש טיפ איך לעשות את זה בצורה נקיה יותר?
לי יצאו 60 רוגעלך בינוניים
תתחילי לרדד מהצד הסגור לצד הפתוח
ובין לבין נגלה פשוט תנגבי את השיש. לא אמור לזלוג הרבה.
תבדקי שהמילוי יצב מספיק ולא נוזלי מדי.
בהצלחה!
 

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון


וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!


19.11

י"ח חשוון


פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר


19.11

י"ח חשוון


אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!


25.11

כ"ד


פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!


הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  28  פעמים

לוח מודעות

למעלה