רגיש לי

חדזי

משתמש מקצוען
הדיון הזה נשמע מטופש . מה הסיפור היא מסתובבת ומרחרחת את העובדות ?
וגם אם מישהו סובל מריח. שישב במרחק וירגע.
מה קרה? טוב שהיא לא עובדת בבית חולים. מה האחיות לא סובלות מהריחות? או המטפלות במעון. אבל יש כבוד לבני אדם לא כולם צריכים לדעת שמישהו סובל מריחות.
גם אני רגישה לריחות ואני לא מסתובבת ומודיע לאנשים איך הם צריכים להתקלח ועם איזה מרכך להשתמש.
זה נשמע פשוט פסיכי.........שתעבוד מהבית.
ומה היא כל כך מושלמת? גם היא בנ"א ואני בטוחה שהיא גם לא מושלמת.
אני עובדת במשרד ואני רואה שכולן מגיעות נקיות ורעננות. לא נראה לי שזה העניין.
לדעתי זה הפרעה וההפרעה היותר גדולה זה שהיא מדברת על זה.
וכדאי לה להרגיע כי בסוף היא תשאר בלי עובדים במקרה הטוב ובלי חברה במקרה הפחות טוב ומי יודע כמה סבלנות יש לבני הבית עם כזה סף רגישות.
צריך ללמוד להסתדר . היא לא גרה בקופסא עם מפיצי ריח.

תקוה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
קהילת הספרנים
את צודקת! מי יגיד לה את זה?;)

הדיון הזה היה טוב כדי לדעת מה מקובל. מקווה שהיא לא תעיף שם עובדות בגלל הריח...

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
בתור רגישה לריחות, ברמה הזויה (אחרי הלידה האחרונה למשל, ביתי היתה אצל אחת מהדודות המטורפות עליה וכיבסה את בגדיה, למרות תחנוני שלא תכבס, כי אני לא אשרוד, כשהבגדים חזרו, הם כובסו כמה פעמים עם חומץ לניטרול הריח, עד שחזר לריח "שלי" שגם הוא נברר אחרי המון המון תיסכולים, שלא לדבר שחוש הריח של בעלי גם נהיה נורא בגללי...)
אני מבינה את ההרגשה הזו, זו תחושה שכאילו את בתוך "בועה" של ריחות שמטריפים את הדעת, וכמו שיש בעיות של תחושתיות יתר, הפרעות קשב וריכוז, קיימת הבעיה הזו של הפרעת ריחות, והתחושה היא כ"כ מתסכלת, ואפילו יש מצבים שהדעת פשוט מוסחת מהדברים שמשוחח האדם שממול, בגלל ריח חזק מידי, או לא נעים.

זה קשה, זה מתסכל, ויכול לגרום לעיתים לאדם להמנע ממפגשים עם אנשים מסוימים.

אני ספציפית פיתחתי לי דיבור של סתימת מעבר האוויר בין האף לבין הגרון, אין קול של "אף סתום" (כדי שלא לפגוע ח"ו) ואין "ניחוח" המפריע לריכוז.

אגב, אלו שסובלות מהענין, הן גם אלו שחשות בריחות מסוכנים כמו אש, גז וכו' מוקדם מאוד!

פרספכתיבה

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי
יוצרי ai
הסיפור הזה לא מריח לי...;)

הייתי מציעה לה לעבוד מהבית עד כמה שזה ניתן בשליטה מרוחקת על המחשב וכו'...יש המון פתרונות...
רק כשיש פגישות קריטיות או דברים שחייבים את נוכחותה הפיזית שתגיע למשרד ואז ישתדלו כולם לשמור על אויר נטול ריחות כלשהם ולמנוע ממנה סבל מיותר.

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
אם ידוע לכן ספציפית מה מפריע לה, ואפשר להימנע מה טוב!

באחת מאסיפות ההורים של גננת, היא לא הבינה למה היא אמורה להזהיר ולבקש ולהתחנן שלא שולחים לילדות סנדביץ' שמרוח עם טונה/ממרח טונה...
היא לא ידעה שהיא מסכנה הבעייתית,
אני הצלחתי להסתדר,
אבל אמא אחרת שילדתה לא אוכלת משהו אחר ,היתה שולחת אותה לאחר ארוחת בוקר אצלה בעבודה ועם וופלים בגן...כדי שכב' הגננת לא תפגע...

לאחת מבנותי לימדה מורה שפתחה ביום אחד בגערות על תלמידה שהעיזה ברוב חוצפת לאכול תפוז בהפסקה!
והבנות באמת לא ידעו מה היא רוצה ממנה,
אז בתי אותה שנה לא אכלה פרי הדר בביה''ס, אלא אחה''צ!
לא בא לי להסתבך בשביל זה עם המורה,
ואם זה כ''כ מקשה עליה, אז ניסינו להתחשב!

nc

משתמש סופר מקצוען
בטוחה שהיא החריגה ולא אחותך וחברותיה?

שמואל גרינשטיין

יותר מעצב מגרפיקאי
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
צילום מקצועי
D I G I T A L
יש דברים שריחם עז
ומקובל והגיונישאדם אחד בחברה כלשהי יבקש מהחברה הכללית שלא לעשות אותם לידו
כי זה מפריע לו-
קילוף תפוז, סנדביץ' עם דג / נקניק וכדו'

אבל להגיע לרזולוציה של - באיזה מרכך כביסה להשתמש, באיזה דאורדורנט, ומתי להתקלח ועם איזה שמפו לחפוף - זה מוגזם, לא הגיוני ולא אנושי.
נסו לדמיין מה יקרה אם רבקה יכולה לסבול רק מרכך כחול של מקסימה ושושנה אוהבת דווקא את בדין בייבי ואילו אני בכלל לא אוהבת לשים מרכך בכביסה...
אין לזה סוף...
מי שיש לו בעית רגישות יתר של ריח - שילמד איך להתמודד איתה.
א"א להכריח את כל הסביבה להתמודד עם הכעיה הפרטית שלי.
(כמובן, בהסתיגות, יש בעיות אישיות שהסביבה כן יכולה להתחשב כמו אלרגיה חריפה לבוטנים למשל...)

רפואת הנפש ורפואת הגוף לכל חולי עמך ישראל
חני

יעל

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
נסו לעשות את המשל של "להכניס את העז"...
יום אחד כולן תבאנה עם סנדויצ' מרוח בטונה או נקניקיות או כל מה שמפיץ ריח למרחוק
יהיה ריח זוועתי. למחרת כולן תבאנה עם לחם ומלפפון.
וזהו - בלי הרבה דיבורים.

ש. צ. וינמן

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
עימוד ספרים
עריכה תורנית
אשכול מעניין,
מה שריח יכול לעשות.

מכירה בסביבתי אנשים עם רגישות יתר, והם באמת מסכנים וסובלים.

שתי שאלות שאין לי עליהם תשובה, ומי שיענה תבוא עליו הברכה וריחו ידוף כריח הטוב...

א. האם אין מנטרל ריחות נייטרלי, נטול ריח. כי בחלק גדול מןהמקרים, האנשים שיש להם את הרגישות לריחות סובלים גם מכל מטהרי האויר, בשמים, שמפו וכו' -
ב. אין איזו עבודה שבה צריך את חוש הריח הרגיש הזה???? ולא בצחוק.

EFRAT2004

משתמש פעיל
עימוד ספרים
ליבי על הרגישות הגבוהה של האנשים הנ"ל
מה הם עושים מול הילדים , האחיות הגיסות ,השוויגער ,הבעל(הן הרי לא יכולות להעיר ........הן לא בוסיות בעבודה..)
הצעתי שיהיה להם מטפחת בד קטנה צמודה שאותה הן מבשמות בריח האהוב עליהן
ואולי זה יפחית קצת מהאי נעימות שיש להן ולסביבתן

rosmarin

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
כתוב שאיסטניסט- חייו אינם חיים.

לאדם שסובל מזה זה ממש כמו סוג של נכות. הוא מרגיש כל הזמן בחילה ממש כמו חולה אנוש שאין לו תיאבון, והדבר הכי גרוע, שהוא זועק לעזרה, ואנשים ממש מתקשים להבין אותו, וההיפך, כועסים ונפגעים. (שזה הדבר האחרון שהוא רוצה)

באמת הדבר הכי מומלץ, זה לנסות לקיים שיחה פתוחה וגלויה, שבה כל אחת תנסה לבוא לקראת השניה, ולהתחשב.

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
נכתב ע"י לבן;2184499:
ועוד משהו. אולי תוכלו לעזור לי.

עובדת שנורא- אוהבת- לשבת- במשרד- שלי כשאני לא נמצאת.

היא אוכלת כנראה חילבה או משהו דומה זה נודף ממנה בטירוף. היא גם אוכלת במשרד כל מיני תבשילים והריח לא יוצא... איך אני יכולה לגרום לה לא לשבת שם בלי לפגוע בה???

יצירתיות חברה:)

שימי על הכסא שלך עבדר מפלסטיק. משהו שנראה אמיתי. פעם אחת היא רואה את זה במשרד ויותר לא דורכת :D:D:D

poto12

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י בית היין;2184814:
אשכול מעניין,
מה שריח יכול לעשות.

מכירה בסביבתי אנשים עם רגישות יתר, והם באמת מסכנים וסובלים.

שתי שאלות שאין לי עליהם תשובה, ומי שיענה תבוא עליו הברכה וריחו ידוף כריח הטוב...

א. האם אין מנטרל ריחות נייטרלי, נטול ריח. כי בחלק גדול מןהמקרים, האנשים שיש להם את הרגישות לריחות סובלים גם מכל מטהרי האויר, בשמים, שמפו וכו' -
ב. אין איזו עבודה שבה צריך את חוש הריח הרגיש הזה???? ולא בצחוק.
בעלי טוען שכדאי לי להצטרף ליחידת הגששים של צה"ל:p
טועמים מקצועיים זה בזכות חוש הריח שלהם נפוץ בתעשיית היין המטהרי אוויר באמת יותר גרועים
בקשר לניטרול הריח בד"כ
צריך איכותיים ממש או בכלל לא כי ריח רע מעורבב עם טוב זה מתכון לבחילה
וגם אני משתדלת להתעלם בראש מזה ולנשום נשימות שטוחות דרך הפה

במבה נוגט

משתמש סופר מקצוען
הן יכולות להציע לבוסית רעיונות להקל עליה?
כשהייתי בסמינר (הישן) שנה אחת הכיתה שלי היתה קומה מעל המטבח. ואיזה ריחות נוראיים היו עולים משם, אין לי מושג למה.
בשלב מסויים עליתי על הנוסחה: בבוקר ריססתי בושם אהוב על קצות השרוולים של הסוודר וזה נספג היטב, לאורך כל היום כשעלו הניחוחות הצמדתי את השרוול לאף וככה ישבתי ימים שלמים (!). זה ממש עזר.
אני מנסה להיזכר מה עשיתי בקיץ, אולי עברנו כיתה? כי על חולצת תלבושת הבושם לא תופס כ"כ טוב. אבל על סריגים קיציים לכאורה כן.

בכ"א אני בדעת הרוב פה - יש דברים שהגיוני לבקש ויש דברים שלא, גם אצלנו בעבודה יש כלל ברזל שאסור להכנס לתוך החדר עם אוכל מבושל מחומם, רק במטבח. אבל מתי להתקלח ומתי לשתות קפה - עד כאן. מי שיש לה בעיה לומדת להתמודד עם זה.

מה הענינים

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
נכתב ע"י EFRAT2004;2184985:
הצעתי שיהיה להם מטפחת בד קטנה צמודה שאותה הן מבשמות בריח האהוב עליהן
ואולי זה יפחית קצת מהאי נעימות שיש להן ולסביבתן

מי שלא מכירה מקרוב לא יכולה להבין.
אין ריח אהוב או לא, כל ריח חיצוני הוא סבל. בושם, מרכך כביסה, מטהר אויר וכד'

אצלי, בתקופות מסוימות זה מגיע לרמה בלתי אפשרית, שאם ילד אוכל ביצה - אני בורחת מהבית (הבעיה שיש שעה מסוימת שכולם מכינים ביצה או חביתה ואז זה בלתי נסבל להיות ברחוב)
או שאני לא יכולה להגיע לשמחות משפחתיות, כי בלתי אפשרי להריח בושם...

אבל, אני מודעת לזה ומתגברת על זה בעצמי, לא דורשת מהסביבה, אלא מנסה להמנע.

כל זה בלי טענות על הבוסית, כי אולי באמת צריך להסביר לה את זה, כי מי שסובל -בטוח שכולם סובלים כמוהו.

ובאמת הגיע הזמן שישווקו איזהו תכשיר שגורם לבנ"א להריח פחות, ואז לכל הסובלים - תבוא הישועה, וכל העובדות המסכנות - ג"כ תוושענה.

שישיה

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י במבה נוגט;2185098:
הן יכולות להציע לבוסית רעיונות להקל עליה?
כשהייתי בסמינר (הישן) שנה אחת הכיתה שלי היתה קומה מעל המטבח. ואיזה ריחות נוראיים היו עולים משם, אין לי מושג למה.
בשלב מסויים עליתי על הנוסחה: בבוקר ריססתי בושם אהוב על קצות השרוולים של הסוודר וזה נספג היטב, לאורך כל היום כשעלו הניחוחות הצמדתי את השרוול לאף וככה ישבתי ימים שלמים (!). זה ממש עזר.
אני מנסה להיזכר מה עשיתי בקיץ, אולי עברנו כיתה? כי על חולצת תלבושת הבושם לא תופס כ"כ טוב. אבל על סריגים קיציים לכאורה כן.

בכ"א אני בדעת הרוב פה - יש דברים שהגיוני לבקש ויש דברים שלא, גם אצלנו בעבודה יש כלל ברזל שאסור להכנס לתוך החדר עם אוכל מבושל מחומם, רק במטבח. אבל מתי להתקלח ומתי לשתות קפה - עד כאן. מי שיש לה בעיה לומדת להתמודד עם זה.

איזה נוסטלגיה... הזכרת לי נשכחות.

הריח באמת היה נוראי ובלתי נסבל.

תקוה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
קהילת הספרנים
עצוב. אבל אחת העובדות קיבלה ממש שיחת הבהרה טרם שובה לעבודה אחרי חופשת לידה. לולא הבטיחה שהיא תשתדל היו מפטרים אותה או מורידים לה שעות.- ככה חזק אצלה נושא הריח.

הבעיה שאין דרך להסביר לבוסית ההיא שדוקא היא הבעיה ולא העובדות שלה. ושתעזוב אותן לנפשן. היא חוזרת ואומרת להן שהיא יודעת שיש לה בעית רגישות גבוהה אבל שינסו להבין אותה, ולשים לב לעצמן, כי היא לא יכולה לתפקד כך.

איך תולים את פעמון על צואר החתול מבלי להינזק?

rosmarin

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
בהזדמנות זאת, אשמח לענות באישי לרגישות לריח על עזרה מסויימת.

9876

משתמש רשום
שתחפש עובדות שיש להן גם רגישות לריחות...

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה