חגים ראש השנה ראשון בבית

חצרון

משתמש מקצוען
ומה זה חשוב לגבי בישול בשבת?
משנה מאוד!!
בשביל לבשל בחג לצורך השבת צריך 2 תנאים
1. עירוב תבשילין
2.שהכול יהיה מוכן עוד בערב שבת, בצורה שאם ירצו יוכלו עוד לאכול מזה בחג.

וכך כתב המשנה ברורה (מישהו הביא את זה למעלה)
וכתבו האחרונים דביו"ט שחל להיות בע"ש יזהר להקדים הכנת מאכליו לשבת בכדי שיגמר מלאכתו בעוד יום גדול.
 

מתייעצת

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בלילה- הסימנים הם מנה ראשונה. אני מניחה אותם במגש יפה בתוך כוסיות של מנה אחרונה עם מכסה תואם.
אשמח לפירוט, מנות אישיות? מנה מרכזית של סימנים? כמו"כ מחפשת דרך לארוז סימנים בצורה אסטטית ובטיחותית לבנים בישיבות.
 

סמינר דוד

משתמש מקצוען
משנה מאוד!!
2.שהכול יהיה מוכן עוד בערב שבת, בצורה שאם ירצו יוכלו עוד לאכול מזה בחג.

וכך כתב המשנה ברורה (מישהו הביא את זה למעלה)
וכתבו האחרונים דביו"ט שחל להיות בע"ש יזהר להקדים הכנת מאכליו לשבת בכדי שיגמר מלאכתו בעוד יום גדול.
אהה, חשבתי שהתכוונת לבישול בשבת.
כמו שכתבתי קודם, בחגים אני מבשלת הכל מערב החג.
בחג עצמו, אני רוצה ליהנות ממנו.
ובאמת לא חשבתי על זה, (אולי כי לא הצטרכתי) כך שטוב שהערת, שאם אתקל בזה, אזהר.
 

nech4

משתמש פעיל
אשמח לפירוט, מנות אישיות? מנה מרכזית של סימנים? כמו"כ מחפשת דרך לארוז סימנים בצורה אסטטית ובטיחותית לבנים בישיבות.
יש סימנים שמוגשים בכלי הגשה ומחלקים סמוך לברכה (קרא, גזר, דגים)
ויש סימנים שמגיעים בקעריות קטנות כפי שכתבתי (תפוח, תמרים, רימון, חבושים (בלילה השני), רוביה, סלק)
אנחנו משפחה קטנה אז מספיק מגש עם קופסאות קטנות
במשפחה גדולה הייתי מניחה כמה מגשים כאלו.
זה מזרז את ההליך של החלוקה לסועדים.
(אצל הורי, אגב, מכינים צלחות אישיות עם כל מה שאפשר להניח מראש ומכסים במפיון יפה)

מישהי כתבה כאן על מגשית מחולקת (שבדר"כ מיועדת לפיצוחים). אולי זה רעיון מוצלח לבחורי הישיבות.

לגבי המשפט: 'הסימנים הם מנה ראשונה'
התכוונתי שבלילה אני לא מוסיפה עוד מנה ראשונה מושקעת.
סימנים, דגים ומנה עיקרית.
הדגים בכמות מכובדת ומהווים ממש חלק מהסעודה.
בלילה השני כבר רק טועמים מהם..
 

חנה ש.

צלמת אוֹמָנית
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
צילום מקצועי
יוצרי ai
מאיפה מתחילים?
אם אפשר לחלק את העבודה - עדיף,
ככה אפשר גם להשקיע כמו שאוהבים לכבוד החג
וגם המאמץ לא מוגזם,
מה שהתחלתי, דברים שאפשר להקפיא:
שניצלים - שעה עבודה
פשטידות - קישואים ובצל, תפוחים - שעה עבודה.
קציצות דג - שעה עבודה.
חומוס בייתי.
כל יום משהו אחד, בכמות גדולה,
בדגש על כמות גדולה והכפלת כמויות, שיישאר גם לטעימות,
גם לבחורים שחוזרים במוצאי ר"ה.
דברים פשוטים להכנה.
בהצלחה.
 

תודה על חיים...

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
אשמח לרעיונות איך עושים שבת?
מעדיפה שממש יהיה לי רק להכין את הצ׳ונלט.
סלטים ומנות אחרונות ועוגות - מכינה עוד, בסדר
דגים, תוספות ירקות ועופות - יכולים להיות במקפיא, סביר.
מה עם תוספות פחמימות? תפו״א/אורז/נודלס - הם לא יתקלקלו אחרי 3 ימים במקרר? איזה עוד אופציה יש?
 

מאמימוש

מקסימום כוחות לאמא
מנוי פרימיום

סלט פרות

משתמש פעיל
אני הכנתי פרגיות ואורז על הפלטה יוצא מעולה!
בתבניות חד"פ, מכוסה בנייר כסף.
 

אילת ח

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
אני מכינה טבלה עם עמודה לכל סעודה וממרקרת מה שהכנתי כבר.
היות שבחג זאת בעיה להיעזר בטבלה אני מקדישה לכל סעודה מדף במקפיא וכך לא שוכחת להוציא וכו'

השנה כתוצאה מלקחי שנה שעברה החלטתי להכין תפריט אחיד לשני הימים ותפריט נוסף לשני הלילות
ההשקעה שלי בגיוון הייתה מיותרת ולקחה כוחות רבים מדי.

מה שהכנתי בינתיים זה קינוחים-
הכנתי מסה אחת של גלידה לבנה
חלק הקפאתי כך כדי להגיש לצד סופלה/שטרודל/תפוח אפוי או כל קינוח חם אחר
לחלק הוספתי תותים טחונים עם מעט סוכר, חילקתי לכוסיות את הגלידה הורודה שנוצרה והוספתי למעלה מעט מהתותים הטחונים.
במקביל בישלתי פסיפלורה ומנגו קפואים עם מעט סוכר. חילקתי בכוסיות שכבות של גלידה לבנה, מנגו פסיפלורה וקוקוס קלוי.
כל העסק לקח שעה+
כלים: קערת מיקסר, נינג'ה וסיר קטן
תוצאה: 3 סוגי קינוחים (הכנתי מכל אחד כפול כך שיספיק גם לחגים הבעל"ט)
הגלידה הלבנה, זה ריץ' פודינג בלבד?
 

מה יש

משתמש מקצוען
אשמח לרעיונות איך עושים שבת?
מעדיפה שממש יהיה לי רק להכין את הצ׳ונלט.
סלטים ומנות אחרונות ועוגות - מכינה עוד, בסדר
דגים, תוספות ירקות ועופות - יכולים להיות במקפיא, סביר.
מה עם תוספות פחמימות? תפו״א/אורז/נודלס - הם לא יתקלקלו אחרי 3 ימים במקרר? איזה עוד אופציה יש?
אולי אחרי יומיים חג בשבת אף אחד לא יסתכל על תוספת הפחמימות (בטח אם יש גם חלות.. )
מנסיוני בר"ה מחשבת כל מנה כחצי ממנה רגילה. לא אוכלים הרבה. בשבת אחכ לדעתי יאכלו אצלינו מינימום של המינימום.
זה המשפחה שלי, אבל תשקלו את זה...
 

אופססס ;)

משתמש מקצוען
בלת"ק
אני כבר הרבה שנים בבית- מאז שהיינו עם 2 ילדים. היום אנחנו עם 6 בגילאי 13 ומטה.
התפריט שאני מכינה זה שכל הסימנים הם בתוך הסעודה. גם בעלי ואני לא מסוגלים לאכול כ"כ הרבה...
פתיחה: תפוח בדבש,תמר,רימון. לכל אחד צלחת מוכנה מראש. דבש קונה בצנצנות קטנות אישיות כפול מספר האנשים כפול יומיים- פחות טפטופים דביקיים על השולחן.
מנה ראשונה: דג שלם- סימנים של דגים וראש של דג.
מנה עיקרית: בשר ראש, עלי סלק ממולאים בבשר טחון, אורז, פשטידות אישיות של קרעא וכרתי, צימעס.- סימנים- כרתי, קרעא, בשר ראש, גזר מתוק, סילקא.

זה התפריט לשני הלילות.

בבקרים אני מגוונת יותר- תלוי באורחים שיש...

השנה שיש שבת אני מכינה לשבת בבוקר- כבד, ביצים ובשר מהמתכון של @java עם אורז.



אני כבר שנים מחלקת את כל העבודה בכל חודש אלול ומקפיאה.
דבר ראשון- המון קופסאות של בצל מטוגן.
אני מקלפת המון שום ושמה במקרר בתוך שמן.- השנה קניתי שום קלוף. עוד לא החלטתי אם זה בדיוק 'זה' אבל מקל מאד מאד.
קטניות- אני בוררת יום אחד כמות גדולה ושמה במקרר בקופסאות.
קניתי ארגז עוף טרי ומיד חתכתי ותיבלתי כמו שאני רוצה והקפאתי בקופסאות- בערב שבת או חג אני רק מפשירה ומבשלת.
את החזה עוף הקפאתי בציפוי של שניצלים- נשאר רק לטגן- או חתוך לסטייק עוף בתיבול אהוב.
קניתי דגים שלמים טריים, מילאתי אותם בשום וכוסברה והקפאתי בתבניות- ככה שיהיה לי רק להפשיר ולאפות.
ירק עלים- שוטפת, קוצצת ומקפיאה בקופסאות לתבשילים.
רוטב פטריות- אני מטגנת בצל, מוסיפה פטריות, תיבול וקמח לרביכה ומקפיאה בקופסאות. בערב החג מפשירה ומטגנת עוד קצת ומוסיפה את המים- גם חוסך מקום במקפיא וגם הטעם ממש טרי.
עוגות ורוב הקינוחים- מעולה בהקפאה.
כמובן לכתוב על כל קופסא מה בדיוק היא מכילה מכל הכיוונים.

הרעיון שלי זה מצד אחד לבשל טרי עד כמה שניתן ומצד שני להקל על העבודה בערב החג.

לעומת זאת בכל התוספות- סלטים, עוגות, קינוחים- אני מעדיפה להכין מוקדם ולהקפיא גם אם לפעמים- בעיקר בסלטים- הטעם קצת יורד.
מכינה קופסאות עם סלטים שטובים בהקפאה. עכשיו יש לי במקפיא: מטבוחה, טחינה, סחוג, פלפלים בתחמיץ, גזר מרוקאי, חציל קוביות מטוגן שאני מתבלת לפי מה שמתחשק לי על המקום.
ועוד משהו שסיגלתי לעצמי- להתפלל תוך כדי הבישול והאפיה על השנה החדשה. בכל סימן שאני מכינה כמובן היה"ר שלו וסתם ככה על פרנסה, בריאות, נחת וכו'
 

תודה על חיים...

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
שאלה שניה על שבת -
אני רוצה להכין לליל שבת מרק עוף,
להכין לפני ר״ה? זה יהיה טוב?
בר״ה השנה עצמו להכין זה בעיה, כי יש לי רק אש בינונית, ועליה אני צריכה להכין את הצולנט.
 

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
שאלה שניה על שבת -
אני רוצה להכין לליל שבת מרק עוף,
להכין לפני ר״ה? זה יהיה טוב?
בר״ה השנה עצמו להכין זה בעיה, כי יש לי רק אש בינונית, ועליה אני צריכה להכין את הצולנט.
מרק עוף בבמקרר 3 ימים זה כבר גבולי, אם תעשי בלי בצל זה יחזיק טוב יותר, או שתלכי על מרק עוף צלול ותקפיאי את המרק (הירקות לא יהיו טעימים אחרי הפשרה)
 

תותים בלבן

משתמש פעיל
מרק עוף מעולה בהקפאה!
עם כל סוגי הירקות, על התפו"א אפשר לדלג כאן. אני מגרדת אותם דק דק בבראון ומקפיאה,
כשאת מפשירה, פשוט לתת לזה מכת חום טובה בסיר על האש, אני עושה ככה קבוע ואין הבדל בטעם.

לילדים קטנים, אני ממליצה לשים קציצות בשר/עוף במרק גם משביע מזין וממלא...
ומחמם את הנפש אחרי תפילה ארוכה וקל לעיכול.. (אם יש מזגן טוב, אין תרוצים של "חם לי לאכול מרק"..)

סלטים, כדאי מאד להצמד לירקות חיים חתוכים (כןן, עגבניה ומלפפון ופלפל חתוך לרצועות יפות בשלל צבעים)
ירק חסלט, מומלץ חסה בעיקר, הכרוב מחמיץ די מהר. לתבל בתיבול אהוב (קליל, מתוק. לא כדאי מטבלים שומניים וחריפים מדי) להגיש עם עוד סלט אחד או שניים לניגוב, כמו טחינה וחומוס וזהו. זה מספיק.
כל הסלטים המטוגנים והאפויים כבדים לעיכול כדאי לשקול לדלג עליהם. (גם האלה הקנויים..)

ובכללי ככל שהאוכל יהיה מטוגן, שומני, חריף.. תחושת הכבדות תגדל
תשתדלו בר"ה להצמד לתיבול מינימלי עדין וטבעי כמה שיותר, תראו כמה יקל עליכם

מנה אחרונה, אצלינו בד"כ זה היה מיותר, בלילה עייפים, בבוקר כבר שבעים מלראות מתוק(אחרי העוגות שאכלו בקידוש)
אפשר לקנות גלידה מיניס, לפתוח שימורי אפרסק, להכין ג'לי תות, מי שרוצה לוקח.

לגבי כבד לשבת בבוקר. אפשר להפשיר אותו מהמקפיא בליל שבת למקרר, אחרי הסעודה לחתוך אותו דק לקוביות קטנות ואז לערבב עם בצל מטוגן(שגם הפשרת מהמקפיא) לתבל בקצת פלפל שחור ,פפריקה מלח ומעט סוכר. וזהו. לאחסן בקופסא אטומה במקרר לספיגת הטעמים. למחרת להגיש ואין לך את הסיכון שהכבד החמיץ.. וליבך נחמץ יחד אתו..
זה כ"כ טעים שלא שמים לב שיצא עכשיו מהמקפיא...

תודה לכולן על הטיפים והעיצות. אין כמו ללמוד מנסיון של אחרים!


שימו לב לשתות המון מים, לפעמים מעבירים את רוב הבוקר בתפילות ולא שמים לב שעד 3 כמעט ולא שתינו כלום
ואז מתלוננים על כאבי ראש ועצירות וד"ל..
 
נערך לאחרונה ב:

מאמימוש

מקסימום כוחות לאמא
מנוי פרימיום
את המרק- עדיף להכין מראש (להקפיא רק את המים)
וביום השני של ראש השנה להוסיף ירקות
יוצא מושלם!!!
 

פיית הסיפורים

משתמש רשום
שמירת מזון שלא יתקלקל תלויה מאוד בתנאי הקירור.
כמה נקודות שעוזרות לשמור על טריות המזון:
* מקררים את המזון המבושל כמה שיותר מהר לאחר הבישול ומכניסים מיד למקרר (אפילו ברמה של לחלק את המרק לשני כלים כדי לזרז את הקירור, או להכניס את הסיר לקערת מים קרים). מינימום שהות בחוץ.
* שומרים את האוכל של היום השני/ שבת במקרר נפרד, ולא בזה שנפתח ונסגר כל הזמן
* מחלקים את האוכל לקופסאות שונות לפי סעודות, ולא חוזרים ומחממים את אותו המזון.
* כמובן שמזון (לחג שני ושבת) שאפשר לשמור בהקפאה- עדיף לעשות כן.
*לא לשכוח שבחג הראשון אי אפשר להפשיר אוכל עבור החג השני (אם לא משתמשים בו גם ליום הראשון), אז האוכל של ליל יום ב' אמור להיות מוכן לחימום מיידי.
 

סלט פרות

משתמש פעיל
אני הכנתי פרגיות ואורז על הפלטה יוצא מעולה!
בתבניות חד"פ, מכוסה בנייר כסף.
את הפרגיות תיבלתי והוספתי מים, כך שיהיה רוטב מספיק כדי שלא יכרך על הפלטה, בתוך תבנית אלומיניום מכוסה
את האורז כנ"ל הכנתי רגיל, אני עשיתי בתוך תבנית אלומיניום, וכיסיתי,
אני לא ניסיתי בתוך סיר, יתכן שיוצא טוב, רק קחו בחשבון אם בתבנית, לשים בתבנית מעט עמוקה כי לאורז יש נוזנים והוא גם מגדיל את ניפחו. התחתית של האורז נדבקת מעט לתבנית, אבל יוצא טוב.
שוב, יתכן שאורז בסיר יוצא טוב אני לא ניסיתי. פשוט התחתית של התבנית יותר דקה והעדפתי אורז מוכן מהר יחסית.
זמן הבישול של שלהם ארך בערך שעה ורבע.
גם דגים אפשר לבשל על הפלטה, מטבלים מכסים ומוכן בקלות, אני עשיתי סלומון ויצא מעולה. זוהי דרך מומלצת אפילו להכין ככה סלומון בערב שבת, אם לא רוצים שהסלומון יתייבש אחרי כשמחממים אותו אחרי הבישול. פשוט בערב שבת, לפני הדלקת נרות מניחים את התבנית על הפלטה. (יש לשים לב לא לפתוח את התבנית לפני שהדגים מוכנים כי יהיה אסור לכסות אותם שוב .. ) וזהו, מגישים בסעודה וזה מעולה.
בהצלחה.
(שמעתי טיפ מחברה שהתנסתה , תאמת שעוד לא ניסיתי, כדאי להשרות 6 שעות במלח גס, בשר או סלומון. ואז זה יוצא ממש רך......... )
 

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון


וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!


19.11

י"ח חשוון


פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר


19.11

י"ח חשוון


אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!


25.11

כ"ד


פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!


הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  27  פעמים

לוח מודעות

למעלה