אמא מאושרת!
משתמש פעיל
כןוויאנס בבוקר מפריע לישן בלילה?
כןוויאנס בבוקר מפריע לישן בלילה?
אם לוקחים יותר מהמינון, אי אפשר לישון בכלל.וויאנס בבוקר מפריע לישן בלילה?
כפי שאפשר לראות בהודעות הקודמות. כנראה שנחלקו בזה הדעות.אם לוקחים יותר מהמינון, אי אפשר לישון בכלל.
ואם לוקחים במינון מומלץ לקחת מלטונין.
אספר משהו מעניין, בעבר אכן די הסתבכתי עם האורך של שחרית בשבת ופסוד"ז וקריאת התורה וכו', עד שב"ה מצאתי פיתרון, וכדי לשמור על סקרנות וגירוי בתפילת השבת הארוכה ובקריאת התורה - התמנתי כגבאי קבוע במניין שבו אני מתפלל. כל הקריאת התורה אני מסתובב [או לפחות הראש שלי] כמו ווישֶׁר כדי למצוא מתפללים שצריכים לקבל עליה, אני דרוך בפסוקי דזמרה להגיש חזן שחרית ואחר כך למצוא חזן מוסף, כל התפילה ערני לעקוב שהכל זורם ואין עיכובים וכו', ובקיצור - זה מחייב אותי להיות 'כאן ועכשיו' כל התפילה בלי לרחף ולהתנתק או להתפוצץ...פתאום תגלה שגם הזמן של קריאת התורה יכול לההיפך לחלק מהשטייגען. ותגלה דברים נפלאים שעד היום רק נאבקת לא להירדם בקרה"ת.
דווקא יעזור לי. עכשיו אני משתמש בעיקר בעזרים מלאכותיים כנ"ל...ואז פתאום תגלה שגם הזמן של פסוקי דזמרה וקריאת שמע ושמונה עשרה יכולים כנ"ל
'בני עליה'?? 70 mg של חומר...סעודת שבת קלאסית
לא מומלצת לבני עליה שמסוגלים ל10 שעות שטייגען
אפשר לאכול ארוחת בוקר קלה גם בשבת
קצת חלה עם טחינה
כזית דג
כזית בשר
בלי משקאות מתוקים שלא מומלצים לאף אחד [וכל שכן לבעלי קשב ]
וכל שכן ב10 בבוקר ...
כשלקחתי את האטנט [בוקר וצהריים] - כל יום גלשתי לשעות הקטנות של הלילה [כמנהג בחורי ישיבה 'חשובים', רק שבשונה מהם אני באמת לא הצלחתי ללכת לישון. להירדם הצלחתי - כשהלכתי לישון, אבל ללכת לישון לא הצלחתי. לקום ולעשות מעשה של התארגנות לשינה / כניסה למיטה?! היה להזיז הר... ומסתמא הציבור פה מבין למה אני מתכוון. הייתי יכול להתיישב לפתוח שרוכים ולהיתקע ככה עם רגל על רגל שקוע במחשבות שעה..]
דר' אבי יקיר פסיכאטר קש"ר מבוגרים.יש למישהו המלצה לרופא קשב וריכוז באזור ירושלים או בית שמש?
עדיף מישהו בהסדר עם לאומית
דווקא מעניין אותי קצת לחקור בנושא...אספר משהו מעניין, בעבר אכן די הסתבכתי עם האורך של שחרית בשבת ופסוד"ז וקריאת התורה וכו', עד שב"ה מצאתי פיתרון, וכדי לשמור על סקרנות וגירוי בתפילת השבת הארוכה ובקריאת התורה - התמנתי כגבאי קבוע במניין שבו אני מתפלל. כל הקריאת התורה אני מסתובב [או לפחות הראש שלי] כמו ווישֶׁר כדי למצוא מתפללים שצריכים לקבל עליה, אני דרוך בפסוקי דזמרה להגיש חזן שחרית ואחר כך למצוא חזן מוסף, כל התפילה ערני לעקוב שהכל זורם ואין עיכובים וכו', ובקיצור - זה מחייב אותי להיות 'כאן ועכשיו' כל התפילה בלי לרחף ולהתנתק או להתפוצץ...
דווקא יעזור לי. עכשיו אני משתמש בעיקר בעזרים מלאכותיים כנ"ל...
'בני עליה'?? 70 mg של חומר...
מאז שגיליתי על בשרי ש'התמדה' = 10 / 70 mg של חומרים כלשהם, הפסקתי למדוד את החברים והסביבה לפי הכמות של השעות של השטייגען שלהם [מה-לי לקח כדור מה-לי נולד עם כדור...]. ולא לגריעותא - דהיינו שלא להעריך את מי שכן לומד, אלא לטיבותא - להבין ולהעריך את האלו שלומדים הרבה הרבה פחות אבל נאבקים על זה הרבה יותר.
מה יש ב10 בבוקר מיוחד שמפריע?
אני מחפש התמדה 17 שעותמאז שגיליתי על בשרי ש'התמדה' = 10 / 70 mg של חומרים כלשהם,
יש חומרים שלוקח להם זמן עד שהם פעילים ,התפילות - זוועות עולם. מלחמת קיום תמידית, ריחופים, מעברים תוך כדי תנועה מפסוקי דזמרה לברכת המזון, וכל מה שאני עוד יכול לזכור מהתקופה שלפני הריטלין. בינתיים לא מצאתי לזה פיתרון.
לא יודע הסבר מדיוק ,מה יש ב10 בבוקר מיוחד שמפריע?
ועל זה כבר נאמר "חסידים ראשונים היו שוהים שעה אחת קודם התפילה"יש חומרים שלוקח להם זמן עד שהם פעילים ,
יתכן שהחומר שלך עדין לא פעיל בפסוקי דזמרה .
לא שאני מרגיש ראוי לציטוט אבל בתור אחד שההגדרה שבחרתי לניק שלי בפרוג היא -טוב, אז לאחר נסיון בשבת האחרונה, לקחתי את הכדור בשעה הרגילה של כל יום, לא אכלתי כמעט כלום [כזית פת במלח, כביצה דגים וככותבת בשר, משהו כזה... אה, וגם מים במשורה], ו..
אותו דבר. אחרי בערך 3-4 שעות, נפילה.
אז ניסיתי לחקור מה-עוד-יכול-להיות.
וגיליתי...
ביום חול אני יושב במקום מסויים שיותר קל לי להתרכז בו [לכן אני יושב שם - עוד מלפני הויואנס],
וגם כותב דברי תורה [יותר קל להתרכז בכתיבה],
וכשלומד גפ"ת - לומד עם חברותא.
ובשבת...
לומד במקום אחר,
לבד,
ולכתוב כמובן אי אפשר...
האם יכול להיות דבר כזה, ש-70 mg בעצם לא מספיק לי [ליותר מ3-4 שעות] אלא שחזי לאיצטרופי עם עוד נתונים סביבתיים?
כי אם כן מה הועילו חכמים בתקנתם. יגיע בין הזמנים, אלמד בבית כנסת ליד הבית שיש שם תאורה לבנה [ולא צהובה], ויש רעש מטריד, ומישהו יושב לידי בספסל, אז לא יעבוד לי??
אציין שאת ההשפעה של הכדור אני מרגיש כל היום בהרבה מאד תחומים. לטובה. אבל מה זה מעניין אותי, אני רוצה ללמוד...
[יש דבר כזה 100 mg ? הגיוני שהמינון המקסימלי - 70 - יתפוגג אחרי 4 שעות?]
[אגב, אני הייתי אצל יקיר, ממליץ מאד]
כמה נקודות חשובות. בעקבות רצף ההודעות האחרונות. בתור חבר די חדש (לאבחון הרשמי כמובן, לא במהות) במועדון היוקרתי של קש"ר. (שנה בלבד)
- משום מה נראה שיש שמרגישים שהתרופות הם איזה משחק - נבקש את זה ואח"כ את זה. התייחסות כזאת מרחיקה מהשגת היעד והוא איזון מושלם. וכן אני מאמין שיש בהחלט אפשרות כזו.
דבר ראשון והחשוב ביותר בעיניי הוא רופא קבוע ומומחה באמת. לא רופא משפחה שמתמחה גם בזה וגם לא נוירולוג שמתעסק בזה (אם כי ודאי שזה עדיף מהאפשרות הראשונה וישנם גם נוירולוגים שמצויינים בזה). אלא כמו שלא ניקח רופא שיניים שיודע גם לנתח בעין. גם כאן נעדיף פסיכיאטר. (כן פסיכיאטר . יש רבים שנבהלים לחשוב על הרעיון לקבוע תור לפסיכיאטר זה זכותם אבל אם כך כדאי דבר ראשון לטפל בזה....) ודווקא פסיכיאטר שעיקר התמחותו בקש"ר במבוגרים.
כנראה שקשה להשיג את זה בקופה ואין ברירה אלא לשלם פרטי. מדובר בתהליך הרפואי שאולי הוא הכי הכי גורלי בחייכם ועל דברים פשוטים יותר מקובל לקחת פרטי. זה יעלה כסף אבל מנסיון זו השקעה כדאית מאוד כי אפי' במישור הכספי טיפול תואם יחזיר את עצמו בכסף מהר מאוד.
ב- מדובר בתהליך ארוך של חיפוש ותהייה עם שינויים רבים שעשוי להתפרס על פני שנים.
אבל כל שלב צריך את הלמידה וההסתגלות שלו ורק אח"כ מגיע שלב המסקנות והמסקנות שיגיע אליהם מומחה בעל נסיון עשויות להיות מפתיעות מאוד ושונות מהמושכל הראשון.
אני לדוגמא בשנה האחרונה הספקתי להחליף מרשמים 5 פעמים.
כיום לוקח וויוואנס 100 מ"ג. שהגיע אחרי תקופה שלקחתי 70 מ"ג והגעתי לביקור עם תלונה שנראה שזה חזק מדי (מתח ערנות מוגברת וכדו') ואחרי בחינת הדברים הפסיכיאטר הורה דווקא שהסיבה היא לא מינון גבוה אלא הפוך נמוך מידי וראה זה פלא דווקא כשהעלתי את המינון היה שיפור גדול מאוד הפך דעת בעלי בתים שלי. ועוד חזון למועד אולי נגדיל בהמשך עוד יותר. אם זה היה נעשה במסגרת הקופה ועל בסיס יוזמות שלי לבקש מרשם כזה או אחר אין סיכוי שהייתי מגיע לתוצאה הזו. כי כל תרופה ותופעות הלוואי האפשריות שלה וצריך הבנה עמוקה של המנגנון המוחי והנפשי יחד כדי להגיע בעז"ה למסקנות הנכונות.
ולתמהים אכן המינון המקסימלי בארץ הוא 70 אבל יש אפשרות להגדיל מבירור שלי בחלק מהקופות זה קצת יותר קשה אבל אפשרי ותלוי גם ברוקח שנפלתם עליו וכדאי למצוא רוקח קבוע שמכיר ולא יעשה סקנדל כל פעם מחדש (גם אתם מרגישים כל פעם אחרי שממשתם את המרשם כאילו שדדתם איזה בנק..?)
לסיכום מדובר בתהליך ארוך שצריך להעשות בהרבה סלנות ואורך רוח ובעיקר לנסות שוב ושוב לשפר ולא לעצור ולומר יש לי שיפור זה מספיק לי כי בזה אתם חוזרים על הטעות שהובילה רבים לפספס שנים רבות עד שבכלל נגשול לאבחון. עצירה באמצע הדרך היא בדיוק אותו דבר.
וכמובן כמובן קודם כל דבר תפילה מעומק הלב לסייעתא דשמיא.
בהצלחה.
אז נשארנו עם המסקנא הישנה...טוב, אז לאחר נסיון בשבת האחרונה, לקחתי את הכדור בשעה הרגילה של כל יום, לא אכלתי כמעט כלום [כזית פת במלח, כביצה דגים וככותבת בשר, משהו כזה... אה, וגם מים במשורה], ו..
וגיליתי...
זה נראה קשור לנשמה יתירה.........
אולי היא צריכה תרופה אחרת. הבעיה שאפשר יהיה לאבחן אותה רק בשבת וזה לא כ"כ אפשרי.
אוכל סעודת שבת קלאסית, שטייגען של 2-3 שעות, וצניחה
2-3 שעות =בערך 150 דקותלא אכלתי כמעט כלום [כזית פת במלח, כביצה דגים וככותבת בשר, משהו כזה... אה, וגם מים במשורה], ו..
בימי חול יש סדר יום.טוב, אז לאחר נסיון בשבת האחרונה, לקחתי את הכדור בשעה הרגילה של כל יום, לא אכלתי כמעט כלום [כזית פת במלח, כביצה דגים וככותבת בשר, משהו כזה... אה, וגם מים במשורה], ו..
וגיליתי...
ביום חול אני יושב במקום מסויים שיותר קל לי להתרכז בו [לכן אני יושב שם - עוד מלפני הויואנס],
וגם כותב דברי תורה [יותר קל להתרכז בכתיבה],
וכשלומד גפ"ת - לומד עם חברותא.
ובשבת...
לומד במקום אחר,
לבד,
ולכתוב כמובן אי אפשר...
האם יכול להיות דבר כזה, ש-70 mg בעצם לא מספיק לי [ליותר מ3-4 שעות] אלא שחזי לאיצטרופי עם עוד נתונים סביבתיים?
כי אם כן מה הועילו חכמים בתקנתם. יגיע בין הזמנים, אלמד בבית כנסת ליד הבית שיש שם תאורה לבנה [ולא צהובה], ויש רעש מטריד, ומישהו יושב לידי בספסל, אז לא יעבוד לי??
אציין שאת ההשפעה של הכדור אני מרגיש כל היום בהרבה מאד תחומים. לטובה. אבל מה זה מעניין אותי, אני רוצה ללמוד...
[יש דבר כזה 100 mg ? הגיוני שהמינון המקסימלי - 70 - יתפוגג אחרי 4 שעות?]
[אגב, אני הייתי אצל יקיר, ממליץ מאד]
1. איזה רופא רשם לכם מינון כזה?(בתקופות מסוימות לקחתי מינון של מעל 100 מ״ג קונצרטה ליום)
תלמידי חכמים שלא אכלו כמעט ביום שישי כמו דרך ההלכה.דרך אגב: בנוגע לפת כביצה וככותבת דגים, זו לא דרך ההלכה. יש מצווה לענג את השבת, ומפורש בדברי הראשונים והפוסקים שחובה זו היא גם לתלמידי חכמים שעוסקים בתורה בימות החול, ואדרבה - לדעות מסוימות, אסור ללמוד בשבת נושאים שדורשים עמל ויגיעה, משום שבכך יש בחינה של צער, ולדעות אלו - אין לקבוע אלא מדרש אגדות.
על אף שרבים הקלו בכך, הסברא היא שאין זה צער אלא עונג. אולם במקום בו הלימוד בא על חשבון קיום מצוות עונג שבת או כבוד שבת, בוודאי שאלו נחשבות ׳מצוות עוברות׳ שדוחות את מצוות תלמוד תורה בכל מקום.
1. איזה רופא רשם לכם מינון כזה?
2.איזה רוקח סיפק לכם מינון כזה?
לפי נוהל מספר 155 של אגף הרוקחות עדכון מס' 1 סעיף 3.1.9.
108 מ"ג זה חוקי.
https://www.gov.il/BlobFolder/policy/dr-155/he/files_circulars_dr_DR_155.pdf
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: