דיון קרעפלאך- 2 סגנונות של בצק. מה ההבדלים ביניהם? מה מוצלח יותר?

REBEKA997

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
בטח את אוהבת לגדל חיות טהורות, ספרי לנו על זה, נעשה עליהם כפרות......
מנסה למצוא בפינת בעלי החיים שלי מישהו שלא תדעו שאינו טהור
אם אמצא אעדכן...
 

רב פעלים

משתמש מקצוען
מנסה למצוא בפינת בעלי החיים שלי מישהו שלא תדעו שאינו טהור
אם אמצא אעדכן...
אני יודעת די טוב את הכללים, אולי בחומש המתורגם לא ידעת מה זה קלת רגליים, לא מכירה מישהו שחובב בע"ח טהורים בבית, רק בצלחת!!!
אגב, מאד מרשים 'פינת בעלי חיים', בטח תוכי ו2 תיקנים.
 

REBEKA997

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
אני יודעת די טוב את הכללים, אולי בחומש המתורגם לא ידעת מה זה קלת רגליים, לא מכירה מישהו שחובב בע"ח טהורים בבית, רק בצלחת!!!
אגב, מאד מרשים 'פינת בעלי חיים', בטח תוכי ו2 תיקנים.
חצופית
את מוזמנת לביקור מרשים
 

מהממתתת

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
לנו יש מתכון מסורתי ויוצא טעיםםםםםם
קמח, מים , מלח ותו לא.
ונחטף! מכינים כמיות אסטרונמיות ושולחים לכולםםם
 

פקאן

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
לקרעפלאך יש 2 סוגי מתכונים
יש מתכון של ביצים, מים, שמן וקמח שמערבבים הכל יחד (דוגמת קרייזמן)
ויש את המתכון של בצק רבוך כמו ש @רוחי בלבוחי העלתה
על 2 סוגי המתכונים יש המלצות והצלחות.
מה ההבדלים ביניהם מבחינת התוצאה? מבחינת העבודה עם הבצק? מכל בחינה אחרת?
אולי תעזרו לי להחליט איזה בצק להכין....
@ה. בקר ראיתי שכתבת שניסית כל מיני מתכונים אבל חזרת לזה של קרייזמן, מה הסיבה?
המקור הוא וודאי סגנון המתכון של קרייזמן.
שהוא בעצם בצק פסטה לכל דבר (לוקשן..)
הקרעפלאך הגיעו לפולין מאיטליה, על ידי נסיכה איטלקיה שהתחתנה עם נסיך פולני,
והביאה איתה מתכונים איטלקיים אותנטיים, ביניהם ה.. רביולי. מזכיר קרעפלאך?
אלא שהטבח הפולני שביצע את המתכון ניסה למלא בבשר וראה כי טוב ומשם הכל היסטוריה.
בצק רביולי=בצק פסטה= בצק קרעפלאך המקורי.

אממה, מאד קשה לרדד אותו ולהתעסק איתו, למי שאין בבית מכונת פסטה..
ולכך הבצק הרבוך הוא פתרון מושלם, לדעתי.
 

שוקוצ'יפס

משתמש מקצוען
לנו יש מתכון מסורתי ויוצא טעיםםםםםם
קמח, מים , מלח ותו לא.
ונחטף! מכינים כמיות אסטרונמיות ושולחים לכולםםם
כבר מזמן אני טוענת שיש בערך 10 משפחות שמכינות קרעפלאך ומחלקות לכל עמ"י :p
 

עד מתי

משתמש מקצוען
הכנתי את המתכון של @רוחי בלבוחי
יצא דביק ברמה שהייתי צריכה להוסיף עוד כ 3 כוסות קמח ( השתמשתי בשמן ולא במרגרינה, אולי בגלל זה?? )
בכל מקרה בסוף יצא בצק נח והקראפלך יצאו טעימים מאד
תודה!!
 

קווי מתאר

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
עימוד ספרים
הכנתי, יצא מעולה!
טעים ממש,
והבצק הרבה יותר נעים לעבודה מהמקורי,
לא צריך להרטיב אותו כדי שייסגר כמו שצריך.
תודה!
 

ט.ט.ט.

סוכנת ביטוח
מנוי פרימיום
קופצת על האשכול
מגרה אותי להכין מהבצק הרבוך
שואלת מי שיש לה מידע מניסיון בלבד
א. אפשר לרדד אותו במכונת פסטה? או שהוא רך מידי? דמיינתי משהו כמו ריביולי, בצק דק דק והרבה מילוי
ב. איזה טעם יש לו אחרי הבישול? כמו בצק של ריביולי רק קל יותר להכנה?
ג. מה עושים כדי שלא יתפרק בבישול במרק וכל המילוי יתפזר? פעם ראיתי שעושים ריביולי מבצק פסטה וכדי שלא יפתח מדביקים את מקום החיבור עם מריחת ביצה.
ד. החיבור של 2 הקצוות נותן עוד משהו חוץ מיופי?
 

commit

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
א. אפשר לרדד אותו במכונת פסטה? או שהוא רך מידי? דמיינתי משהו כמו ריביולי, בצק דק דק והרבה מילוי
לא נראה לי, הוא אמור להיות קצת עבה יותר. אולי במכונת פסטה על עובי עבה יחסית.
ב. איזה טעם יש לו אחרי הבישול? כמו בצק של ריביולי רק קל יותר להכנה?
טעם דומה, מרקם שונה, יותר רך.
ג. מה עושים כדי שלא יתפרק בבישול במרק וכל המילוי יתפזר? פעם ראיתי שעושים ריביולי מבצק פסטה וכדי שלא יפתח מדביקים את מקום החיבור עם מריחת ביצה.
אני הדקתי חזק, ולא התפזר.
ד. החיבור של 2 הקצוות נותן עוד משהו חוץ מיופי?
לא.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה