בעיקרון בכל מקרה הקרן נזילה מתום שש שנים מההפקדה הראשונה.אם ברצוני לעבור לקרן רגילה כדאי לחכות לסוף תקופת חסכון
או שבכל מקרה הקרן נזילה מתום שש שנים מההפקדה הראשונה
ממה שהבנתי מההסברים שלך פה בפורוםיש כאלה שמדווחים כאן שהמשיכו להפריש להם אחוזים גבוהים.
אבל גם אם לא יפרישו את האחוזים הגבוהים
האחוזים הגבוהים האלו זה בעיקר פיקציה
נותנים אותם רק למי שיוצא לשבתון (או בפרישה).
אם אתם רוצים לחתן עם זה ילדים, לא תקבלו אותם.
לא יקרה לו כלום.אם פותחים קרן השתלמות חדשה, מה קורה / יקרה לכסף שבקרן של עו"ה, נוא יוכל להשתחרר רק בגיל 55 וכו?
@מקצועי בלבד @השקעות R הון
אם לא יצאו לשנת שבתון לפחות פעם אחת, אי אפשר לפדות את הקרן אלא רק בפרישה/ בפיטורים.לא יקרה לו כלום.
זה פשוט ישאר באותם קריטריונים של קרנות ההשתלמות לעובדי הוראה.
[בתום 6 שנים מהפקדה ראשונה בדר"כ ניתן למשוך את הכסף]
טעות מוזרה.ממה שהבנתי מההסברים שלך פה בפורום
לעובדי הוראה בקרן השתלמות רגילה, לא יפרישו באחוזים גבוהים יותר
בפועל כן מפרישים לי אחוזים של 4.2, 8.4- ומפני שזה עובר את ה 10% של ההפקדה בקרנות השתלמות הרגילותהחלק העודף ימוסה במס רווח הון
בכל מקרה במשיכת הכספים
למרות שיעשרו לי את הפקדת המעסיק מ 8.4% חזרה ל 7.5%
עדיין ההפקדה שלי תישאר על 4.2%- אחוז גבוה יותר של השקעה בשוק ההון- ללא מיסוי רווח הון
שזה לאכול את העוגה משני הצדדים
עוד לא ראיתי מישהי שידעה מה צריך להגיד ולא הצליחה למשוך משם.אם לא יצאו לשנת שבתון לפחות פעם אחת, אי אפשר לפדות את הקרן אלא רק בפרישה/ בפיטורים.
אפשר לנסות לפדות דרך וועדת חריגים מסיבות כלכליות, רפואיות חריגות וכו'.
לא תמיד מאשרים.
5 ילדים ומעלה, נחשב בד"כ כסיבה "כלכלית" מספיקה עבור וועדת חריגים.
אני יודעת על כאלו שלא אישרו להם סיבות שונות למרות שהן בהחלט הגיוניות בלי התחכמות יתירה (עבור משכנתא, למשל, ועוד).עוד לא ראיתי מישהי שידעה מה צריך להגיד ולא הצליחה למשוך משם.
מה באמת צריך לדעת להגיד?עוד לא ראיתי מישהי שידעה מה צריך להגיד ולא הצליחה למשוך משם.
אם זה רלוונטי כרגע אז את יכולה לפנות אליי בפרטי או במייל.מה באמת צריך לדעת להגיד?
מומלץ ללמוד את הנושא לעומק.מעוניין לחשב במחשבון שצורף ע"י מנהל הפורום' במחשבון הבסיסי רשום 9 אחוז תשואה, שאלתי היא האם כך נכון לחשב ? או שבמחקה מדד s&p500 בה התשואה גבוהה יותר כמובא במיי גמל נט [לדוגמא מיטב כ- 48 % ל3 שנים] יש לחשב לפי סכום גבוה יותר וא"כ מהו ?
תודה רבה
כן.בלת"ק יש לי קרן בגיל 60 לעובדי הוראה אפשר למשוך את כולו ללא מס בכלל?
ישנה המלצה ללימוד בסיסי ?מומלץ ללמוד את הנושא לעומק.
כלומר אפשר לנייד ולשמור על הנזילות?כן.
אבל כדאי לבדוק טוב אם זה כדאי, או שאפשר לעשות עם זה דברים יותר רווחיים.
אפשר להתחיל עם המאמרים שלי בנושא.ישנה המלצה ללימוד בסיסי ?
כן.כלומר אפשר לנייד ולשמור על הנזילות?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: