לא מומלץ כלום.אבל אני מבין שבאופן כללי מומלצות יותר קרנות שמשקיעות יותר במניות (אצלם רק 45%)?
הכל צריך להיות בהתאם לנתונים האישיים.
לא מומלץ כלום.אבל אני מבין שבאופן כללי מומלצות יותר קרנות שמשקיעות יותר במניות (אצלם רק 45%)?
למיטב ידיעתיהאמת שאני קצת מבולבל בעניין.
חלק הצליחו להעביר לאחר ניכוי התוספות של המעסיק. (0.9%)
חלק הצליחו להעביר רק את החלק הנזיל.
אם יש מי שיכול לעשות סדר בעניין זה יהיה לתועלת רבים.
תודה רבה על הפירוט המקיף.מצורף המסמך.
סיכום מעלות וחסרונות
יציאה לשבתון:
מעלות: בשנת שבתון יש הפרשות לפנסיה !!
מענקי שכר לימוד למשתלמים. (112 שעות לימוד = גמול, כל גמול מעלה 1.2% מהשכר. אפשר לצבור 16 גמולים = 19.2%. תעודת B.A. מוסיף 8.75 גמולים = 10.5%.)
יציאה לשנת השתלמות ושבתון, מוסיף שנה לוותק.
חסרונות: צריך לשלם ביטוח לאומי כדין מחוסר עבודה.
אין מענק עבודה (מס הכנסה שלילי)
ליוצאות לשבתון, עדיף לחסוך בקרן השתלמות של הסתדרות המורים. (סה"כ הפרשה לקרן השתלמות 12.6%)
אי יציאה לשבתון
מעלות: חסכון של כמה עשרות אלפי שקלים עם תשואה וריבית דריבית.
חסרונות: במשיכת הכספים ללא יציאה להשתלמות העובד זכאי רק ל 90% מהפרשות המעביד (מסתבר שתנאי זה קיים רק לחוסכים ב'קרן השתלמות של ההסתדרות', וגם לחוסכים ב'הסתדרות', מסתבר שהתשואה מההפרשות, שייכת לעובד)
לאלו שלא יוצאות לשבתון ולא מתכוונות למשוך את ההפקדות, עדיף לחסוך בקרן השתלמות שמשקיעה 100% במניות לאחר 11 שנים מסתבר שיהיו רווחים נאים
שיצברו ריביות ותשואה ככל שהכסף יישאר בקרן השתלמות.
חשוב ! הפרשת מעביד לקרן השתלמות שאינה של ההסתדרות עומדת על 7.5% לעומת 8.4% כשמפרישים להסתדרות.
עם זאת לפי חישוב שערכתי בטבלת אסקל, עדיף לחסוך בקרן השתלמות 100% מניות.
כמובן, שרק בורא עולם יודע את התשואות העתידיות.
הדברים נכתבים לפי תשואות העבר.
התוכנית של יציאה לשבתון מתאימה למורה שקיבלה תקן (חינוך העצמאי) בערך בגיל 32 +
והתוכנית של אי יציאה לשבתון מתאימה למורה שקיבלה תקן (חינוך העצמאי) בערך בגיל 20 +
לפי חשבון שאת הכסף צריך לנישואי הילדים...
כל הנתונים כאן בלי אחריות
אולי יש טעויות.
מה המשמעות? ואילו טעויות עלולים לעשות?הוא צריך להבין את המשמעות של השינוי
אם הוא לא יבין יכול להיות שהוא יעשה טעויות חמורות בהמשך.
1. לא, הפז"מ + הגמולים מעלים בדרגה שבתון לא יקדם אותך יותר מהרתודה רבה על הפירוט המקיף.
כמה שאלות.
1. אני עובדת של משרד החינוך,
כדי לעלות דרגה, אפשר צריך גם ללמוד לגמולים, אבל אפשר לעלות דרגה רק כל 3 שנים ובהמשך אפילו רק כל 4 שנים וזה לא מעלה מאוד הרבה בשכר.
השאלה האם שנת שבתון כן מאפשרת הרבה למידה וממילא מעבר מהיר יותר לדרגה גבוהה יותר.
2. לגבי החיסרון של קבלת הכסף - רק 90% מההפרשות של המעביד
אבל אם זה קרן השתלמות שלא שייכת להסתדרות - אקבל 100%?
ולא הבנתי את המשפט הבא:
וגם לחוסכים ב'הסתדרות', מסתבר שהתשואה מההפרשות, שייכת לעובד
אשמח להסבר.
3. לגבי זה:
והתוכנית של אי יציאה לשבתון מתאימה למורה שקיבלה תקן (חינוך העצמאי) בערך בגיל 20 +
לפי מה החשבון?
המטרה שלי בקרנות השתלמות לחיסכון לחיתון ילדים בעז"ה.
מבינה שעדיף להוציא כמה שיותר מאוחר (ככל שיתאפשר),
פחות קשור לגיל, נכון?
תודה רבה!
צריך להבין איך שוק ההון עובד.מה המשמעות? ואילו טעויות עלולים לעשות?
נראה לי שכן.1. אני עובדת של משרד החינוך,
כדי לעלות דרגה, אפשר צריך גם ללמוד לגמולים, אבל אפשר לעלות דרגה רק כל 3 שנים ובהמשך אפילו רק כל 4 שנים וזה לא מעלה מאוד הרבה בשכר.
השאלה האם שנת שבתון כן מאפשרת הרבה למידה וממילא מעבר מהיר יותר לדרגה גבוהה יותר.
כן.2. לגבי החיסרון של קבלת הכסף - רק 90% מההפרשות של המעביד
אבל אם זה קרן השתלמות שלא שייכת להסתדרות - אקבל 100%?
לא זוכר לפי מה חישבתי3. לגבי זה:
לפי מה החשבון?
המטרה שלי בקרנות השתלמות לחיסכון לחיתון ילדים בעז"ה.
מבינה שעדיף להוציא כמה שיותר מאוחר (ככל שיתאפשר),
פחות קשור לגיל, נכון?
הבנת נכון.@ארי בכרמים אבקש עזרה ברשותך.
אם אני מפריש בקרן השתלמות שהיא לא בבנק הבינלאומי,
ההפרשה נמוכה יותר מצד אחד,
אך מאידך אני אקבל את 100% מהכסף כשארצה למשוך אותו אחרי שבע שנים.
הבנתי נכון?
ברוב החברות יש כזה מסלול עם הכשר.אשמח להתעדכן האם היה שינוי בחודשים האחרונים ונפתח מסלול מנייתי או מחקה מדד S&P כשר על פי ההלכה ?
-אם עדיין לא נפתח, אשמח להבין מדוע זה לא קורה עדיין?! לכאורה אמור להיות הרבה ביקוש למסלול כזה !!
@השקעות R הון
@מקצועי בלבד
תודה מראש !!!!
תודה !!בקרנות השתלמות למורים זה לא קיים.
גם מורים יכולים לבחור בכל קרן השתלמות.יש תחליף ?
קרן השתלמות למורים מיועדת ליציאה לשנת שבתון פעם ב6-7 שנים, כך שמסלול מנייתי לא מתאים לתקופה כזאת.מדוע רק למורים אין מסלול כזה ?
ואם מורה עובר לקרן השתלמות רגילה, ההפרשות של המעסיק ממשיכים להיות באותם אחוזים כמו בקרן השתלמות למורים(8.4%) או שהם יורדים להפרשה רגילה(7.5%) ?גם מורים יכולים לבחור בכל קרן השתלמות.
ולא חייבים להישאר בקרנות השתלמות של המורים.
זה יורד ל7.5%ואם מורה עובר לקרן השתלמות רגילה, ההפרשות של המעסיק ממשיכים להיות באותם אחוזים כמו בקרן השתלמות למורים(8.4%) או שהם יורדים להפרשה רגילה(7.5%) ?
תודה !!!זה יורד ל7.5%
את הפרשת השכיר אפשר להפקיד לבד לאיזה השקעה שרוצים, וממש אין צורך לוותר על זה.א"כ יוצא שיש פחות כספים (2.6%)שמושקעים בקרן רגילה(כולל הפער של הפרשת השכיר)!
אני לא יועצת ולא ממליצה, אבל לפי הנתונים של היום, אז זה בהחלט יותר שווה.האם לטווח ארוך זה יוצא יותר שווה בכל זאת ?
הכוונה שאפשר להוסיף באופן עצמאי לאותה קרן השתלמות, או להשקעה אחרת ?את הפרשת השכיר אפשר להפקיד לבד לאיזה השקעה שרוצים, וממש אין צורך לוותר על זה.
מה הכוונה "הנתונים של היום" ?אני לא יועצת ולא ממליצה, אבל לפי הנתונים של היום, אז זה בהחלט יותר שווה.
לא לאותה קרן השתלמות, אלא בכל השקעה עצמאית אחרת.הכוונה שאפשר להוסיף באופן עצמאי לאותה קרן השתלמות, או להשקעה אחרת ?
לפי קרנות ההשתלמות שיש היום וכו'.מה הכוונה "הנתונים של היום" ?
שוב תודה !!!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: