דרוש מידע קצבאות הילדים

מצב
הנושא נעול.

לאה ולדמן

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
שמנה מעלות יש בצדקה זו למעלה מזו, מעלה גדולה שאין למעלה ממנה זה המחזיק ביד ישראל שמך ונותן לו מתנה או הלואה או עושה עמו שותפות או ממציא לו מלאכה כדי לחזק את ידו עד שלא יצטרך לבריות לשאול, ועל זה נאמר והחזקת בו גר ותושב וחי עמך כלומר החזק בו עד שלא יפול ויצטרך. (רמב"ם הלכות מתנות עניים פ"י)
המטרה: כדי לחזק את ידו שלא יצטרך לבריות לשאול.

ישראל אשר בך אתפאר

משתמש מקצוען
המדינה מרוויחה הון עתק ממצב הנדל"ן הנוכחי.
ולכן עד שהיא לא תידחף לנקודת האין ברירה שבה אנשים יצאו לרחובות כי הדיור יהיה בלתי אפשרי עבור רוב מוחלט.
היא לא תעשה דבר.
רק פלסטרים פה ושם.
וחוץ מזה גם בדיור למדינה יש אינטרס להרוויח בדיוק כמו בביטול קצבאות הילדים שאנשים חייבים לצאת לעבוד ולעבוד הרבה וקשה כדי להצליח לשלם את המשכנתא/ שכירות.
פעם כשהדירות היו עולות רבע ממה שהיום לא היו חייבים ששני בני הזוג יעבדו.

אני456

משתמש מקצוען
א' כנראה קצבאות ילדים עתירות מזומנים לא ייטיבו עם הכלכלה במישור הגשמי.
ב' במסגרת הסכמים קואליציוניים, תמיד מופרשים גם כספים שבהכרח מכבידים על הכלכלה (ע"ע 53 מיליארד וכו')
ג' כנראה שמחובתנו גם לשוב על נראות של מהלך שכזה.

רפ

משתמש סופר מקצוען
זה היה לפני 50 שנה.
זה כבר מזמן לא ככה.
אף אחד לא רוצה לזרוק מישהי במדינה הזו מעבר לים.
רוצים כלכלה בריאה והוגנת זה הכל.
אני מאוד חוששת שאת טועה.
יש הרבה אנשים שמעדיפים שהחרדים לא יהיו קיימים, גם אלו שעובדים, ומצידם לשלוח אותם על המטוס הראשון לחול.
אני ב"ה לא חיה בתחושת רדיפה, כן עם עיניים פקוחות וללא תחושה של צורך להתנצל על היותי חרדית, ולא על היותי חלק מחברה "פרזיטית" ונצלנית, גם אם יש אנשים שסבורים שאני מקלקלת את הכלכלה הבריאה וההוגנת.

תילתן

משתמש סופר מקצוען
אני מאוד חוששת שאת טועה.
יש הרבה אנשים שמעדיפים שהחרדים לא יהיו קיימים, גם אלו שעובדים, ומצידם לשלוח אותם על המטוס הראשון לחול.
אתה חי הפלנטה אחרת?
אני חי/עובד עם חילוניים למהדרין
במטוס הראשון לחו''ל טסנו ביחד מטעם העבודה..

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אני מאוד חוששת שאת טועה.
אני ב"ה לא חיה בתחושת רדיפה, כן עם עיניים פקוחות וללא תחושה של צורך להתנצל על היותי חרדית, ולא על היותי חלק מחברה "פרזיטית" ונצלנית, גם אם יש אנשים שסבורים שאני מקלקלת את הכלכלה הבריאה וההוגנת.
אין לך סיבה להתנצל באמת. יש לנו סט של ערכים שעליו אנחנו משלמים מחירים באורח חיינו כי אנחנו מאמינים בשכר הרוחני הצפוי ובתועלת של התורה לכלל ישראל.
אבל כל הנ"ל לא מכשירים כל הרפתקה כלכלית או כל דרישה מפלגתית במסגרת ההסכמים הקואליציונים.
גם חרדים אמורים לדעת שכסף שמגיע למטרה אחת נלקח ממטרה אחרת ולבסוף מכיסו של הציבור כולו.
וגם חרדים ואולי בפרט חרדים שאמונים על תרבות של חיסכון לילדים אמורים לדעת שכלכלה נבונה מקורה בחשיבה לטווח ארוך ולא בפלסטרים לזמן קצר.

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
ומה היה לפני עשרים שנה
למה היום זה לא יכול להיות
ב-2003 האבטלה היתה בשיא. למובטלים שקיבלו קצבה לא רעה ולתקופה ארוכה יחסית לא היתה תחושת דחיפות לחפש עבודה.
רבות מן הנשים ואמהות למשפחות גדולות (מכל המגזרים) לא עבדו. לא היה להן שווה לעבוד כי הקצבאות כלכלו אותן היטב.
ומהרגע שהקצבאות קוצצו שיעור האבטלה צנח ושיעור השתתפות הנשים בכח העבודה עלה מאד.
שיעורי המס הופחתו בהדרגה
הוקם מערך נרחב של מענקי מדען והטבות מס להשקעות זרות, לחברות מו"פ ולארגונים וחברות שמתיישבים באזורי פיתוח.
עד כאן לטווח הקצר יחסית.

לטווח הארוך המדיניות הזו היא זו ששיפרה את עמידות השקל והכלכלה הישראלים בזמן משבר הסאבפריים של 2008 כשארה"ב ואירופה נפגעו קשות, ישראל היתה בס"ד במצב מצוין.
וכן, המדיניות הזו גם יצרה פערים עמוקים בין שכבות החברה.

מלי רקפת

משתמש מקצוען
לקבל קצבאות זה מאד נחמד, אבל זה לא אמור לקרות במדינה מתוקנת
בגדול החברה החרדית כחברה, צריכה לראות שיש היתכנות כלכלית לדרך שאליה היא מחנכת
לא יתכן לרצות אבא בכולל+ אמא בבית מגדלת את הילדים+ משפחה ברוכה +
להתנגד ללימודים מוכרים שמקנים יכולת השתכרות גבוהה
ולא להבין למה משפחה לא מצליחה להתפרנס.
מה נעשה ביום שכל המדינה תהיה חרדית? נדרוש מהדוד סם את הקצבאות המבוקשות?

כן צריך לטפל ביוקר המחיה ובמחירי הדיור.
במצב הנוכחי גם משפחה חילונית סטנדרטית לא מצליחה להחזיק מעמד
ויש גם מקום לעזרה לאוכלוסיות חלשות, אבל לא משכורת במתנה

רפ

משתמש סופר מקצוען
אין לך סיבה להתנצל באמת. יש לנו סט של ערכים שעליו אנחנו משלמים מחירים באורח חיינו כי אנחנו מאמינים בשכר הרוחני הצפוי ובתועלת של התורה לכלל ישראל.
אבל כל הנ"ל לא מכשירים כל הרפתקה כלכלית או כל דרישה מפלגתית במסגרת ההסכמים הקואליציונים.
גם חרדים אמורים לדעת שכסף שמגיע למטרה אחת נלקח ממטרה אחרת ולבסוף מכיסו של הציבור כולו.
וגם חרדים ואולי בפרט חרדים שאמונים על תרבות של חיסכון לילדים אמורים לדעת שכלכלה נבונה מקורה בחשיבה לטווח ארוך ולא בפלסטרים לזמן קצר.
בפעם השלישית: לא מביעה דעה לגבי קצבאות הילדים. רק על מידת החשיבות שצריך לייחס לשנאה הפוטנציאלית.
השנאה קיימת בין אם נרצה ובין אם לא.
כל דרישה לגיטימית במו"מ קואליציוני. בסופו של דבר כל מפלגה מנסה לקדם את הערכים של הבוחרים שלה וזו זכותה.
מפלגת הגמלאים תקדם חוקים למען המצביעים שלה בלי לדפוק חשבון לאף אחד.
מפלגת הירוקים תקדם חוקים שמתאימים לאג'נדה שלה בלי להתקמצן על השקל.
אותו דבר בדיוק זכותם של החרדים לדרוש מה שמתאים לבוחרים שלהם, בלי להתנצל על פסיק.
(מה יקבלו - זו כבר שאלה אחרת)

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אותו דבר בדיוק זכותם של החרדים לדרוש מה שמתאים לבוחרים שלהם, בלי להתנצל על פסיק.
(מה יקבלו - זו כבר שאלה אחרת)
העניין הוא שלא כולנו שווים בדעותינו על מה צריכים לדרוש ועל השלכות הדרישות הללו עלינו= על האזרח החרדי מן השורה וגם על הכלכלה כולה. אי אפשר להחליט שבשם היותנו ציבור נדרוש דברים שפוגעים בכלכלה.
אם אנחנו דורשים מכח היותנו אזרחים בעלי זכויות אנחנו צריכים לחשוב על טובתם הכלכלית של האזרחים.
ובעיקר על הפוזיציה
כי לדעתי חברי הכנסת צריכים להבין שכחברי כנסת הם לא השתדלן מול הפריץ.
הם חלק מבית המחוקקים ואמורים להתנהל באופן מערכתי ולחוקק בבסיס התקציב.
הגענו למצב שאנחנו ציבור מבוסס יחסית שמספרו גדול וצריך להפסיק לחשוב בראש קטן.
ויותר ממה שאמרתי לא אמרתי.

ברבור1

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
נשמע שנמצאים פה בפורום חילוני.. :(
הזלזול וההתנשאות באברכים - שבשבילם נברא העולם!!!
בגדול את צודקת,
יש בזה בהחלט ניחוח מתנשא,
ואני מאמינה שכולם כאן רוצים שמשפחות אברכים (וגם אלו שלא)
יצליחו לסיים את החודש בכבוד!!
אבל צריך לדעת איך לעשות כל דבר בצורה נכונה...

יותר קל - באופן רגעי,
להשאיר תינוק בעגלה...
אבל כשהוא גדל - לטובתו כדאי ללמד אותו ללכת...

ואת צודקת שכשהוא מתעייף - וההורים מבינים שהוא לא מסוגל -לתת לו לנוח מידי פעם על העגלה....

רפ

משתמש סופר מקצוען
מה נעשה ביום שכל המדינה תהיה חרדית?
זה בדיוק מה שהחילונים שואלים, ויש לכך תשובה.
לא כל הציבור החרדי יושב ולומד, וככל שהוא גדל גם ציבור העובדים גדל.
הסיבה לדעתי היא לא רק הקיצוץ בקצבאות אלא גם דור מפונק יותר שכבר לא יכול להסתדר בתנאי החיים של פעם, וזה בסדר גמור.
ולכן גם אם יעלו את הקצבאות, זה יועיל רק לאלו שמוכנים באמת למסור את הנפש ולחיות ברמה נמוכה, ולא לכל השאר.
ויותר ממה שאמרתי לא אמרתי :)

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
בגדול את צודקת,
יש בזה בהחלט ניחוח מתנשא,
לא היא לא.
וזה קצת הרבה פרדוקסלי לקבוע כך כשחלק מהמגיבות פה הן נשות אברכים.
יש אנשים שלא נותנים לעובדות לבלבל אותם אז הם פונים לטיעון הכי נוח וסותם פיות שגם לא דורש הוכחה מבוססת: מדד החרדיות בסולם שקר כלשהו.

מלי רקפת

משתמש מקצוען
זה בדיוק מה שהחילונים שואלים, ויש לכך תשובה.
לא כל הציבור החרדי יושב ולומד, וככל שהוא גדל גם ציבור העובדים גדל.
הסיבה לדעתי היא לא רק הקיצוץ בקצבאות אלא גם דור מפונק יותר שכבר לא יכול להסתדר בתנאי החיים של פעם, וזה בסדר גמור.
ולכן גם אם יעלו את הקצבאות, זה יועיל רק לאלו שמוכנים באמת למסור את הנפש ולחיות ברמה נמוכה, ולא לכל השאר.
ויותר ממה שאמרתי לא אמרתי :)
קצבאות כולם מקבלים?
בין עשיר בין עני, בין לומד בין עובד

ברבור1

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
לא היא לא.
וזה קצת הרבה פרדוקסלי לקבוע כך כשחלק מהמגיבות פה הן נשות אברכים.
יש אנשים שלא נותנים לעובדות לבלבל אותם אז הם פונים לטיעון הכי נוח וסותם פיות: מדד החרדיות בסולם שקר כלשהו.
ערכתי אחכ את ההודעה שלי...
אני כן יכולה להבין אנשים , שהם במצב כלכלי נואש..
שצריכים פיתרון אתמול..

שכרגע מה שיעזור להם , הוא קיצבה שמגיע לבנק..

אבל ברור שבהסתכלות ארוכת טווח,
זה דווקא מה שישאיר אותם במצב הזה...

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה