קמאטק / מכון לב - מה עדיף?

yitzhak123

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
בעיקרון כן
אבל הסמינר ממש מתאמץ להסתיר את זה...
סתם דוגמה, אני וחברות שלי הצלחנו להרשם לאתר של מכון לב- כלומר הת.ז שלנו היו אצלם וכשאני נכנסת יש שם את הציונים שלי והקורסים שאני לומדת.
אבל בנות שניסו עכשיו להירשם נאמר להן שקיים כבר חשבון אחר עם הת.ז הזו...
השאלה היא, אם נגיש בקשה למילגה הסמינר ידע על זה?
בדיוק קראתי בכתבה בכלכליסט,
שבתחילה רצו הסמינרים להגיע לסיכום עם האוניברסיטה הפתוחה, שזה יהיו אותם קורסים, אותם מבחנים, רק שזה לא ייקרא תואר, אבל הסיכום התתפוצץ על הדרישה של הסמינרים שדרשו שלא יופיע על הספרים הסמליל של 'האוניברסיטה הפתוחה', כשלזה לזה האו"פ כבר לא הסכימה.
לכן הם עברו לעבוד עם מכון לב שהסכימו לעמוד בתנאים האלו..

מנטה מנטוס

משתמש צעיר
שבתחילה רצו הסמינרים להגיע לסיכום עם האוניברסיטה הפתוחה, שזה יהיו אותם קורסים, אותם מבחנים, רק שזה לא ייקרא תואר, אבל הסיכום התתפוצץ על הדרישה של הסמינרים שדרשו שלא יופיע על הספרים הסמליל של 'האוניברסיטה הפתוחה', כשלזה לזה האו"פ כבר לא הסכימה.
חבל...

(:1234

משתמש סופר מקצוען
איור וציור מקצועי
הנדסת תוכנה
ועוד יותר חבל, כי אולי בשני מבחנים הראשונים לא היה את הסמל של מכון לב,
אבל היום כבר ברשמי כל המבחנים הם עם הסמל שלהם כתוב בגדול, ועל כל מה שצריך להיות...

שירה:)

משתמש מקצוען
ועוד יותר חבל, כי אולי בשני מבחנים הראשונים לא היה את הסמל של מכון לב,
אבל היום כבר ברשמי כל המבחנים הם עם הסמל שלהם כתוב בגדול, ועל כל מה שצריך להיות...
סתם ככה, איך המבחנים מתנהלים? יש משגיחות מטעמם?

כובע שמש

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
תצחקו,
בתכנית אדווה ז"ל פעם שלחו מבחנים עם אזכור של איזה אוניברסיטה של הפרופסור שכתב את המבחן כנראה,
הבנות חיכו איזה חצי שעה וצוות שלם ישב במזכירות עם לורד ארטליין לעבור דף דף ולמחוק את האזכורים הספאסט נישט.

ווילי וונקה

משתמש מקצוען
לגבי מלגות- לדעתי המלגות תלויות בהיקף הנזים, ובתכנית של מכון לב בסמינרים נלמדים כמה עשרות נזים בודדים ולא היקף לימודים מלא כך שאולי לא ניתן לקבל מלגות כך. (השערה שלי)

Mirile

משתמש חדש
לגבי מלגות- לדעתי המלגות תלויות בהיקף הנזים, ובתכנית של מכון לב בסמינרים נלמדים כמה עשרות נזים בודדים ולא היקף לימודים מלא כך שאולי לא ניתן לקבל מלגות כך. (השערה שלי)
לא מדויק בכלל, בסופם של השנתיים הבנות עשו משהו למעלה מ70 נ"ז
אבל, וזה אבל גדול, מכירה מישהי שפנתה למכון לב לשאול אם הם מכירים בנקודות והם טענו שמכיוון שזה לא אושר דרך המל"ג הסמינר לא נחשב שלוחה של מכון לב.
כך שהמכון הסכים להכיר בחלק קטן מאוד מהקורסים התיאורטיים (ורק כאלו עם ציון של מעל 85)

שירה:)

משתמש מקצוען
אם הן לומדות באזור ה70 נזים, זה שנתיים מהתואר, כמו כל סטודנט רשמי.(סה"כ צריך להגיע ל120).
לא מדויק בכלל, בסופם של השנתיים הבנות עשו משהו למעלה מ70 נ"ז
אבל, וזה אבל גדול, מכירה מישהי שפנתה למכון לב לשאול אם הם מכירים בנקודות והם טענו שמכיוון שזה לא אושר דרך המל"ג הסמינר לא נחשב שלוחה של מכון לב.
כך שהמכון הסכים להכיר בחלק קטן מאוד מהקורסים התיאורטיים (ורק כאלו עם ציון של מעל 85)
לפי התוכנית לימודים שפירסמו, הן עושות קורסים ללא קורסי קדם בסיסיים שנדרשים, דבר שהמכון ממש לא מאשר לסטודנטים הרגילים שלו, לדוגמא קורס הנדסת תוכנה בלי מבוא להנדסת תוכנה, סטודנטים שלא עברו את מבוא להנדסת תוכנה, נאלצים להוסיף עוד שנה לתואר, וכאן הן אפילו לא לומדות אותו...
ונוסף, הם עושות קורסים שהמכון לא מציע לסטודנטים ושווים יותר נזי"ם.
בקיצור כל התוכנית הזאת לא ברורה בכלל,
אם הנז"ים שהן מקבלות שווים משהו, אז יש חוסר צדק נוראי מבחינת סטודנטים רשמיים.
ואם הם לא שווים משהו, אז למה בכלל מדברים עליהם...

ישראלה ישראלי

משתמש סופר מקצוען
ואם הם לא שווים משהו, אז למה בכלל מדברים עליהם...
כי זה כיף לבנות לדבר עליהם, הן מרגישות טוב עם זה.
אני כבר כתבתי כאן שמבירור שערכתי עם מנהלת מגמה היא אמרה לי שבשום שלב הם לא נתנו הבטחה לבנות להכרה בנ"ז. ומבחינת הסמינר הן לא אמורות לקבל מעבר ל 30 נ"ז ששווה כל תעודת מה"ט.

geekית מחשבים

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
מעניין שלי היה אותו סיפור בדיוק.
אבל מה"ט הסבירו לי שזה תשלום להנחיה והוא עובר לסמינר אם יש לי עניין אדבר עם הסמינר.
זהו שאני לא קבלתי שעות הנחיה,
ורוב החברות שלי כן...
אז לאן הלך הסכום שלפי מה"ט יועד עבורי?...

משולש ברמודה

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
הנדסת תוכנה
אין לנו גישה למודל
זה עובד בצורה אחרת, לא כמו סטודנטים רגילים במכון לב כי אחרי הכל זה דרך הסמינר.
הם לא מעלים את זה לשם אלא סורקים ישר לבודקים...
יצא לי ולעוד חברה לבדוק מטלות עבור הקבוצה של הסמינרים. מה שעדיין לא ברור לי זה איך הסמינר יכול להגיש את המטלות בעצמו כי הרי אין באמת פיקוח הדוק על הזמנים.
אם סטודנט רגיל לדוג' הגיש דקה אחרי 23:59 הוא הפסיד את המטלה. מה שלא באמת קורה בסמינר כי שם אשת הצוות שמעבירה את המטלות יכולה לדוג' לחפף או לתת יחס עודף כראות עיניה...
ונוסף, הם עושות קורסים שהמכון לא מציע לסטודנטים ושווים יותר נזי"ם.
בקיצור כל התוכנית הזאת לא ברורה בכלל,
אם הנז"ים שהן מקבלות שווים משהו, אז יש חוסר צדק נוראי מבחינת סטודנטים רשמיים.
עברתי די לעומק על התוכנית של הסמינרים ונראה שאכן יש קורסים שאינם קורסי חובה רשמיים לתואר מדעי המחשב אבל נלמדים במסלול. (היקף של בערך 16 נ"ז) מה שאומר שאם מישהי תרצה להשלים לתואר הקורסים האלו לא יוכרו לה כחובה כי אין דבר כזה בתואר אלא כקורסי רשות.
אגב בלב נט עצמו המסלולים האלו מופיעים בצורה מודגשת כמסלול שאינו תואר (לא בכל הסמינרים יש בדיוק אותו המסלול אבל בחלקם ראיתי שיש רק 51 נ"ז, באמת לא ברור איך זה בדיוק עובד...).

ווילי וונקה

משתמש מקצוען
יצא לי ולעוד חברה לבדוק מטלות עבור הקבוצה של הסמינרים. מה שעדיין לא ברור לי זה איך הסמינר יכול להגיש את המטלות בעצמו כי הרי אין באמת פיקוח הדוק על הזמנים.
אם סטודנט רגיל לדוג' הגיש דקה אחרי 23:59 הוא הפסיד את המטלה. מה שלא באמת קורה בסמינר כי שם אשת הצוות שמעבירה את המטלות יכולה לדוג' לחפף או לתת יחס עודף כראות עיניה...
בסדר, זה לא מדד... גם בכל אוניברסיטה או מכללה אחרת אפשר לבקש דחיה ולקבל אותה

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה