ובמאמר מוסגר- כל יפי הנפש שנחרדים עד עומק נשמתם הענוגה מכל מיני עונשים שפורטו כאן- אז במחילה על הבוטות אני מאמינה שרובכם עונים על אחת מהקטגוריות הבאות- או שהילד שלכם צעיר מיד, או שאתם משתמשים באלימות מילולית ומשלים את עצמכם שזה עדיף, או שאתם שקרנים....
רוצה לקוות שכולם כאן אלופי חינוך ובעלי סבלנות כהלל בשעתו, ומעולם לא התפלק לכם סטירה קטנה או לא עלינו פאצ', אבל בינינו.... זה קורה.
זה אמנם לא אמור לקרות, אבל פתטי להגיב כאילו סטירה היא סוף העולם. צריך להיזהר, לא להכות מתוך כעס, ולא חזק או כואב, אבל סטירה קטנה על היד לילד קטן במקרה חמור? לא יודעת כמה זה נורא.
ואחר כך הוא יצטרך טיפול רגשי? אם אתם לא תבקשו על זה אלף סליחות ותרגישו איומים- סביר להניח שגם הוא יחליק את זה הלאה. ועוד 20 שנה הוא יוכל לכתוב בפרוג שההורים שלו חינכו אותו למופת. נכון, פעם אחת הוא קיבל סטירה על היד והוא בכה ועוד פעמיים אבא שלח אותו לשטוף את הפה עם סבון כי הוא קילל, אבל בסך הכל הוא גדל בסדר....
בכנות- הילד שלי לא חטף ממני מעולם, בעיקר בגלל שהוא תינוק קטן ומתוק, וכולי תקווה שלא אצטרך להעניש אותו אף פעם... אבל אם יקרה? אם הוא יעשה משהו חמור? אז הוא יקבל עונש מידתי. ולא אני ולא הוא נמות מזה בעזרת ד'.
רק נקודה אחרונה- בכל מקרה שהוא על אלימות כמובן אין מקום לתת עונש פיזי כי זה יוצר אצל הילד התניה שעל כוח מגיבים עוד יותר בכוח....