התייעצות קללות אצל ילדים. איך לברר מאיפה זה מגיע?

מצב
הנושא נעול.

The gardeners

משתמש פעיל
גם אני שולחת את הילדים לשטוף את הפה אחרי דיבורים לא ראויים,
אבל סבון? בפה?
איזה סבון מיועד להיכנס לפה?
אם את רוצה משהו יותר דרמטי מסתם לשטוף במים - אפשר לצחצח שיניים.

פעם שמעתי ממישהי שאצלם בבית מי שדיבר לא יפה - קיבל קצת פפריקה מתוקה לפה,
זה לא חריף אבל זה בהחלט לא טעים לאכול את זה ככה גולמי
וזה היה מרתיע.
לשטוף את הפה עם סבון זה לא עונש אלא תוצאה טכנית: התלכלך משהו, צריך לנקות
בניגוד לפפריקה שזה עונש כפשוטו, אולי עונש קל אבל עונש.

sk1203

משתמש מקצוען
ובגלל כל הסיבות האלו הילדים שלך פשוט מקבלים סטירה???
לא, אני לא אומרת שזה בסדר לתת סטירה סתם
אבל אם יצא שנתתי סטירה זה לא בגלל שהם עשו משהו שמצדיק סטירה, אלא בגלל שאני הייתי על הקצה והסטירה יכולה להיות גם על דבר קטן (ברור שלא סתם)
סטירה כשלעצמה לא משיגה כלום חוץ מפריקת עצבים וכו' של ההורים
אם זה קורה אחת לתקופה מאוד מאוד ארוכה זה נסלח איכשהו (ממש לא מלכתחילה)
אבל אם זה קורה על בסיס קבוע זה ממש בעייתי ודורש טיפול דחוף

אם הורה נותן סטירה לילד כעונש קבוע, אז סליחה ומחילה אבל לדעתי הוא משלה את עצמו שזה כדי לחנך את הילד

2475

משתמש צעיר
לגבי עצם השאלה- ילד בכיתה א' מבין שקללה זה לא דבר טוב גם אם את התוכן עצמו הוא לא ממש יודע.... ולכן באמת צריך להתייחס לגופו של ענין- להגיב בעינייניות ש'בבית שלנו שומרים על פה נקי' ומותר בהחלט לשלוח אותו לשטוף את הפה (עם או בלי סבון) כי הפה שלו התלכלך.
ויש בזה תועלת כפולה- האחת שהילד יבין שהוא עשה משהו לא טוב, ולא ירצה לחזור על זה. השניה- אנחנו מאפשרים לו דרך תיקון, גם אם הוא התבלבל או טעה הוא וודאי ישמח לדעת ש'חזר בתשובה' והכל עכשיו בסדר והפה שלו נקי וכו'.

2475

משתמש צעיר
ובמאמר מוסגר- כל יפי הנפש שנחרדים עד עומק נשמתם הענוגה מכל מיני עונשים שפורטו כאן- אז במחילה על הבוטות אני מאמינה שרובכם עונים על אחת מהקטגוריות הבאות- או שהילד שלכם צעיר מיד, או שאתם משתמשים באלימות מילולית ומשלים את עצמכם שזה עדיף, או שאתם שקרנים....
רוצה לקוות שכולם כאן אלופי חינוך ובעלי סבלנות כהלל בשעתו, ומעולם לא התפלק לכם סטירה קטנה או לא עלינו פאצ', אבל בינינו.... זה קורה.
זה אמנם לא אמור לקרות, אבל פתטי להגיב כאילו סטירה היא סוף העולם. צריך להיזהר, לא להכות מתוך כעס, ולא חזק או כואב, אבל סטירה קטנה על היד לילד קטן במקרה חמור? לא יודעת כמה זה נורא.
ואחר כך הוא יצטרך טיפול רגשי? אם אתם לא תבקשו על זה אלף סליחות ותרגישו איומים- סביר להניח שגם הוא יחליק את זה הלאה. ועוד 20 שנה הוא יוכל לכתוב בפרוג שההורים שלו חינכו אותו למופת. נכון, פעם אחת הוא קיבל סטירה על היד והוא בכה ועוד פעמיים אבא שלח אותו לשטוף את הפה עם סבון כי הוא קילל, אבל בסך הכל הוא גדל בסדר....
בכנות- הילד שלי לא חטף ממני מעולם, בעיקר בגלל שהוא תינוק קטן ומתוק, וכולי תקווה שלא אצטרך להעניש אותו אף פעם... אבל אם יקרה? אם הוא יעשה משהו חמור? אז הוא יקבל עונש מידתי. ולא אני ולא הוא נמות מזה בעזרת ד'.
רק נקודה אחרונה- בכל מקרה שהוא על אלימות כמובן אין מקום לתת עונש פיזי כי זה יוצר אצל הילד התניה שעל כוח מגיבים עוד יותר בכוח....

sk1203

משתמש מקצוען
ובמאמר מוסגר- כל יפי הנפש שנחרדים עד עומק נשמתם הענוגה מכל מיני עונשים שפורטו כאן- אז במחילה על הבוטות אני מאמינה שרובכם עונים על אחת מהקטגוריות הבאות- או שהילד שלכם צעיר מיד, או שאתם משתמשים באלימות מילולית ומשלים את עצמכם שזה עדיף, או שאתם שקרנים....
או שכבר יש ילדים גדולים מדי...
ואני לא יפת נפש, אני פשוט חושבת שסטירה או כל עונש אחר (ולא שלא קרה לי, כן?) לא משיגה את המטרה של חינוך
אם יש מילה/ מעשה לא יפה צריך לגרש אותו (המעשה ולא הילד),
וכן אם ילד משתולל אפשר לתפוס אותו כדי שלא ימשיך להשתולל - אבל לא כעונש אלא כי הוא עוד לא מספיק שולט על עצמו כנראה.
ואלימות מילולית היא בהחלט גרועה לפחות כמו אלימות פיזית אם לא יותר

ילד בכיתה א' מבין שקללה זה לא דבר טוב גם אם את התוכן עצמו הוא לא ממש יודע....
לא תמיד, לפעמים הוא מבין שיש מילה שמעצבנת את ההורים/ מורים אז למה לא להשתמש בה לפעמים
זה אמנם לא אמור לקרות, אבל פתטי להגיב כאילו סטירה היא סוף העולם. צריך להיזהר, לא להכות מתוך כעס, ולא חזק או כואב, אבל סטירה קטנה על היד לילד קטן במקרה חמור? לא יודעת כמה זה נורא.
לא חושבת שדובר כאן על סטירה קטנה על היד במקרה חמור
מה גם שחמור זו הגדרה אינדוודואלית, ואם זה קורה באופן יומיומי ועל הרבה מידי סוגים של דברים אז כנראה שאת/ה מגדיר חמור גם דברים שקורים הרבה באופן נורמאלי בכל בית כמעט

2475

משתמש צעיר
לא תמיד, לפעמים הוא מבין שיש מילה שמעצבנת את ההורים/ מורים אז למה לא להשתמש בה לפעמים
זאת אומרת- מעשה לא טוב....
אם זה קורה באופן יומיומי ועל הרבה מידי סוגים של דברים
זה אכן לא אמור לקרות לא באופן יומיומי ולא על סוגים רבים של דברים.

אני חושבת שבסוף שתינו מתכוונות לאותו דבר- מכות הן לא כלי נוסף בחינוך ילדים, אבל אין צורך להזדעזע אם זה קורה בתדירות נמוכה כתגובה על מעשה חריג

mklj

משתמש פעיל
אני לא אומרת שאף פעם לא הכיתי - אבל אני חושבת שלא הייתי בסדר.
אבל לקחת חוסר שליטה עצמית ולתרץ כאילו הוא אידיאלי נשמע לי יותר גרוע

2475

משתמש צעיר
אבל לקחת חוסר שליטה עצמית ולתרץ כאילו הוא אידיאלי נשמע לי יותר גרוע
ברור. מצטערת אם היה נשמע שהתכונתי שזו שיטת חינוך. ממש לא. כל מה שבאתי להגיד שהיה פה כזה 'עליהום' על כל אחד שהיה משתמע מדבריו שחלילה ואולי כדאי לתת סטירה ורק הערתי שלא צריך לחיות בניתוק ולהתיפיף מעל במת פרוג רק כי זה הפולטיקל קורקט. מותר להודות בזה שלפעמים לפעמים לפעמים- זה קורה, ולא מתים מזה

יוסף וייס

משתמש חדש
רוצה לקוות שכולם כאן אלופי חינוך ובעלי סבלנות כהלל בשעתו, ומעולם לא התפלק לכם סטירה קטנה או לא עלינו פאצ', אבל בינינו.... זה קורה.
ואחר כך הוא יצטרך טיפול רגשי? אם אתם לא תבקשו על זה אלף סליחות ותרגישו איומים- סביר להניח שגם הוא יחליק את זה הלאה. ועוד 20 שנה הוא יוכל לכתוב בפרוג שההורים שלו חינכו אותו למופת. נכון, פעם אחת הוא קיבל סטירה על היד והוא בכה ועוד פעמיים אבא שלח אותו לשטוף את הפה עם סבון כי הוא קילל, אבל בסך הכל הוא גדל בסדר....
בכנות- הילד שלי לא חטף ממני מעולם, בעיקר בגלל שהוא תינוק קטן ומתוק, וכולי תקווה שלא אצטרך להעניש אותו אף פעם... אבל אם יקרה? אם הוא יעשה משהו חמור? אז הוא יקבל עונש מידתי. ולא אני ולא הוא נמות מזה בעזרת ד'.
רק נקודה אחרונה- בכל מקרה שהוא על אלימות כמובן אין מקום לתת עונש פיזי כי זה יוצר אצל הילד התניה שעל כוח מגיבים עוד יותר בכוח....
כל מילה נכונה השאלה עם הכותבת פה עם נסיון או סתם באויר

sk1203

משתמש מקצוען
זאת אומרת- מעשה לא טוב....
לא מדוייק
אם זה מעשה שמעצבן את ההורים לפעמים ילדים יהנו לעשות את זה (זה נותן להם תשומת לב) גם כשהם יודעים שזה לא טוב (להתחצף להורים...)
ברור. מצטערת אם היה נשמע שהתכונתי שזו שיטת חינוך. ממש לא. כל מה שבאתי להגיד שהיה פה כזה 'עליהום' על כל אחד שהיה משתמע מדבריו שחלילה ואולי כדאי לתת סטירה ורק הערתי שלא צריך לחיות בניתוק ולהתיפיף מעל במת פרוג רק כי זה הפולטיקל קורקט. מותר להודות בזה שלפעמים לפעמים לפעמים- זה קורה, ולא מתים מזה
כדאי לתת סתירה - לא, זה לא יעיל ופשוט חבל
קורה במקרים מסויימים - בהחלט, אנחנו לא מלאכים ואנחנו לא צריכים להתנצל על זה

2475

משתמש צעיר
לא מדוייק
אם זה מעשה שמעצבן את ההורים לפעמים ילדים יהנו לעשות את זה (זה נותן להם תשומת לב) גם כשהם יודעים שזה לא טוב (להתחצף להורים...)
אני חושבת שזה בדיוק מה שאמרתי. ילד שמקלל/ מתחצף מבין שהוא עושה משהו לא טוב בין אם זה בגלל עצם המילים ובין אם בגלל שזה מרגיז את אבא ואמא....

sk1203

משתמש מקצוען
אני חושבת שזה בדיוק מה שאמרתי. ילד שמקלל/ מתחצף מבין שהוא עושה משהו לא טוב בין אם זה בגלל עצם המילים ובין אם בגלל שזה מרגיז את אבא ואמא....
לא ממש
אם ילד יבין שמעשה מסויים הוא לא טוב - הוא לא יעשה אותו, לדוגמה לחתוך את עצמו בסכין.
אבל במעשה שמרגיז את אבא ואמא הוא ישתמש כשהוא עושה עליהם הפגנה/ כשהוא רוצה למשוך תשומת לב
לכן לדעתי חשוב להפריד בין מה שמרגיז את אבא ואמא (לצורך העניין לא סוגרים את הדלת של השירותים אחרי שיוצאים משם) לבין דברים שאסור לעשות - למשל לטרוק את הדלת של הממ"ד

2475

משתמש צעיר
לא ממש
אם ילד יבין שמעשה מסויים הוא לא טוב - הוא לא יעשה אותו, לדוגמה לחתוך את עצמו בסכין.
אבל במעשה שמרגיז את אבא ואמא הוא ישתמש כשהוא עושה עליהם הפגנה/ כשהוא רוצה למשוך תשומת לב
לכן לדעתי חשוב להפריד בין מה שמרגיז את אבא ואמא (לצורך העניין לא סוגרים את הדלת של השירותים אחרי שיוצאים משם) לבין דברים שאסור לעשות - למשל לטרוק את הדלת של הממ"ד
יש בזה משהו....

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה