סלטים קלים ומושלמים לשבת (ולא רק...)

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
בצל:
מטגנים בצל עם טיפה סוכר, אחרי הטיגון מסננים את השמן ומוסיפים מיונז, מלח, פלפל ופפריקה.
מקבלת מלאא מחמאות עליו!

יש עוד למי שמעוניין....
מטגנת בשמן? כמה?
עד להזהבה או שקיפות?
יש לך תמונה?
רוצה להכין ולא מצליחה לדמיין איך זה יוצא...
 

סמדר נובל

משתמש צעיר
יש לי מתכון פצצה לסלט קולורבי.
4 קולורבי בינוני-גדול חתוך גפרורים
1 בצל סגול חתוך לחצאי טבעות דקות
חופן קשיו להגשה
לרוטב
3 כפות מיונז
2 כפות מים
3 כפות חומץ
3 כפות סוכר
כפית מלח
מערבבים הכל בקערה ולפני ההגשה מפזרים קשיו למעלה
יוצא מוווושלם. אין אחד שטעם ולא ביקש מתכון...
שווה לנסות גם אם קולורבי זה לא הפייבוריט שלכם
בטוחה שתופתעו לטובה
 

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
מתכון לסלט חציל מוקרם, מענין מישהי?
 

נעמה 26

משתמש פעיל
הסלט שלי. (אני המצאתי)

סלט פטריות ובטטה
החומרים:

בטטה גדולה
8 פטריות בינוניות
2 כפות חמוציות ללא סוכר
2 כפות מקלות שקדים מולבנים
2 גבעולי בצל ירוק
כף רוטב צ'ילי
2 שיני שום כתושות.
מיץ לימון
מעט חומץ
מלח
אופן ההכנה
חותכים את הבטטה לקוביות ומטגנים. כשהן כמעט מוכנות מוסיפים רבעי פטריות, רוטב צ'ילי ושום.
מוסיפים מקלות שקדים וחמוציות.
מורידים מהאש ומוסיפים טבעות בצל ירוק, לימון, מעט חומץ ומלח.
האם אפשר עם פטריות משימורים?
 

נעמה 26

משתמש פעיל
עוד סלט טעים מאוד שאלתרתי פעם ונכנס לתפריט הקבוע:

דיפ איטלקי:
2 עגבניות בשלות
1 בצל
4 שיני שום קלופות

מסדרים את הירקות חצויים בתבנית אלומניום מגודל מתאים, כך שכל התבנית תהיה מלאה.
מפזרים בינהם את שיני השום.
מזלפים שמן זית על הירקות ומפזרים מלח גס ופלפל שחור גרוס.
אופים בחום של 200 מעלות כחצי שעה, עד לריכוך.
אם השכבה העליונה של הבצל נשרפה ניתן להסיר אותה.
טוחנים במעבד מזון למטבל חלק.
בתנור... יש הרבה נוזלים, טוחנים עם כל הנוזלים????
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
בתנור... יש הרבה נוזלים, טוחנים עם כל הנוזלים????
אני טוחנת עם הכל, אבל אפשר להוסיף אותם בהדרגה אם את לא בטוחה מה המרקם שאת רוצה.
תעדכני איך יצא :)
 

סימבול

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
בלת"ק-


סלט חי מעולה-
1 סלק
1 בטטה
1 בצל גדול
1 קולרבי

לקצוץ לקוביות או בדסקית עם החורים הגדולים, כל ירק בנפרד,
(את הסלק מומלץ לשטוף ולסנן כדי שלא יצבע את הכל בסגול)
בהגשה מערבבים ובנפרד מגישים רוטב של מלפפון חמוץ, מיונז, שום ושמיר, מכירות???
יוצא קריספי, טרי ועסיסי.


ועוד פשוט ומוכר,
חציל בטעם כבד כמו דל אחלה, אבל הרבה יותר טעים-
-לאדות 3-4 בצלים חתוכים לפרוסות, עד להתרככות מושלמת וצבע חום יפה, לשמור שישאר נוזלים,
-לאפות 2 חצילים חתוכים לחצי , מומלחים ומשומנים, עד להתרככות מלאה, כמובן שלא ישרף.
-לטחון ביחד טוב טוב.
מהמם, הכי טעים שאכלתי.
 

לא אני

משתמש סופר מקצוען

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
אותי מאד.
ולפני שכותבת - אפשר לגוון עם החציל..? להמיר לקישוא, בטטה וכו?

לא ניסיתי...
אבל-
לטגן\לאפות חציל חתוך לקוביות
לקרר
אחרי הקירור-
לערבב עם סלט טחינה (לא טחינה גולמית הכוונה)
ומיונז
בכמות שווה
לתבל לפי הטעם.

זה נשמע דוחה, אבל, אחרי שגיסתי אכלה את הסלט הזה במשך 9 ח' וממש התחננה שאחפש לה את המתכון-הנה הוא.
 

לא אני

משתמש סופר מקצוען
לא ניסיתי...
אבל-
לטגן\לאפות חציל חתוך לקוביות
לקרר
אחרי הקירור-
לערבב עם סלט טחינה (לא טחינה גולמית הכוונה)
ומיונז
בכמות שווה
לתבל לפי הטעם.

זה נשמע דוחה, אבל, אחרי שגיסתי אכלה את הסלט הזה במשך 9 ח' וממש התחננה שאחפש לה את המתכון-הנה הוא.
דווקא לי נשמע טעים.. (מה יכול להיות לא טעים כששמים בו טחינה :p )
תודה!
 

יהודית ק

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
רוטב קלאסי וקל, לחסה או כרוב

בכוס חד פעמית מערבבים בכמות שווה, שמן קנולה, דבש, מיץ לימון (לא כדאי להמיר בשמן זית)
שופכים על החסה\כרוב
לחסה אפשר להוסיף קוביות מנגו בעונה ופקאן
לכרוב, חמוציות, גרעיני דלעת וחמניה מוקפצים במחבת
טעים וקל לעיכול
 

shevi123

מהמשתמשים המובילים!
מנהל קבוצה
כתיבה ספרותית
לא ניסיתי...
אבל-
לטגן\לאפות חציל חתוך לקוביות
לקרר
אחרי הקירור-
לערבב עם סלט טחינה (לא טחינה גולמית הכוונה)
ומיונז
בכמות שווה
לתבל לפי הטעם.

זה נשמע דוחה, אבל, אחרי שגיסתי אכלה את הסלט הזה במשך 9 ח' וממש התחננה שאחפש לה את המתכון-הנה הוא.

נשמע טובבב
אממ אפשר לוותר על המיונז?
 

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי

shevi123

מהמשתמשים המובילים!
מנהל קבוצה
כתיבה ספרותית
אז זה חציל בטחינה, לא חציל מוקרם :)
הטעם שונה, כמובן

כידוע מסנני המיונז מפספסים הרבה מתכונים
אבל אין לי ברירה
יש אולי אופציה לתחליף כלשהוא? משו יצירתי?
 

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
כידוע מסנני המיונז מפספסים הרבה מתכונים
אבל אין לי ברירה
יש אולי אופציה לתחליף כלשהוא? משו יצירתי?

לדעתי לא מרגישים את המיונז,
גיסתי הנ"ל שונאת מיונז, ונגעלה לדעת שאכלה ממנו בלי לשים לב.
ותחליף?
פשוט להכין איולי ביתי מביצה+שמן+מלח=מיונז ביתי...
 

shevi123

מהמשתמשים המובילים!
מנהל קבוצה
כתיבה ספרותית
לדעתי לא מרגישים את המיונז,
גיסתי הנ"ל שונאת מיונז, ונגעלה לדעת שאכלה ממנו בלי לשים לב.
ותחליף?
פשוט להכין איולי ביתי מביצה+שמן+מלח=מיונז ביתי...

איך את מכינה את זה?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  109  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה