סלטים קלים ומושלמים לשבת (ולא רק...)

באתי לחלום

משתמש מקצוען
סלט ירוק סגול אדום- מושלמות!

חומרים:
2 חצילים בינוניים
1 גמבה חתוכה לקוביות קטנות
צרור פטרוזיליה
צרור בצל ירוק
4 שיני שום

אופן ההכנה:
לחתוך את החצילים לקוביות לשים בתנור עם שמן זית עד למראה של טיגון
כשהם חמים לשפוך מעל הקוביות גמבה
להוסיף את הפטרוזיליה, השום והבצל ירוק קצוצים דק דק

תיבול:
2 כפות חומץ
1 כף מיץ לימון
3 כפות סוכר
מלח ופלפל

בתיאבון!
 

אילוש

משתמש מקצוען
עריכה והפקת סרטים
סלט פטריות טעים טעים!
(המתכון מהאתר של סיגל ברמר, הוספתי ושיניתי קצת מהמקור)

חומרים:
2 סלסלות פטריות שמפיניון טריות שטופות וחצויות
2 כפות שמן זית
3 כפות סויה
2 כפות דבש
1 כף סילאן
1/4 שן שום מגורדת דק
1/4 כפית מלח
2 כפות שומשום קלוי (במחבת בלי שמן )
בצל סגול
עגבניות שרי

אופן ההכנה:
רוטב :בקערית לשים 3 כפות סויה, 2 כפות דבש, 1 כף סילאן, 1/4 שן שום מגורדת דק, 1/4 כפית מלח לערבב היטב.

בסיר שטוח לחמם את השמן, להוסיף את הפיטריות לטגן כדקה, להוסיף את הרוטב שהכנו להגביר את הגז למקסימום , לטגן את הפטריות ברוטב, לנענע את הסיר מדי פעם עד לצימצום הנוזלים וקרמול הפיטריות.
להסיר מהגז ולהוסיף רצועות בצל סגול ועבניות שרי. להעביר לצלחת הגשה לצנן מעט ,לפזר את השומשום הקלוי ולהגיש בטמפרטורת החדר
IMG_1507 copy.jpg
 

תמרוווש

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
אצלנו טחינה זה must,
ו.. אפפעם היא לא יצאה ממש טעימה.
פעם מדי סמיכה ופעם דלילה ופעם חריפה ופעם מלוחה ופעם סתם סתמית כזאת.
ואני כ"כ מתרגשת שהגעתי למינון המדויק... שאני חייבת להעלות את זה.
מבטיחה, היא יצאה קטיפתית, עדינה, מתובלת בדיוק.

כוס טחינה גולמית
3/4 כוס מים קרים מאד מאד (עדיף להפשיר כמה קוביות קרח בכוס עד להפשרה, ולהוסיף אותם.)
קמצוץ מלח
מיץ מחצי לימון
3 שיני שום כתושות.

מערבלים במקל בלנדר חמש דקות.
 
נערך לאחרונה ע"י מנהל:

ממלמלת

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
המשתמש נחסם
ת
מצחיק אותי לפתוח נושא על טחינה.
טחינה?
זה כמו לפתוח נושא על סלט ירקות קצוץ, או אורז, או בקיצור כל הדברים האלה שגם מי שממש לא יודע לבשל-
את זה הוא יודע לעשות.
אבל כן, אצלנו טחינה זה must,
ו.. אפפעם היא לא יצאה ממש טעימה.
פעם מדי סמיכה ופעם דלילה ופעם חריפה ופעם מלוחה ופעם סתם סתמית כזאת.
ואני כ"כ מתרגשת שהגעתי למינון המדויק... שאני חייבת להעלות את זה.
מבטיחה, היא יצאה קטיפתית, עדינה, מתובלת בדיוק.

כוס טחינה גולמית
3/4 כוס מים קרים מאד מאד (עדיף להפשיר כמה קוביות קרח בכוס עד להפשרה, ולהוסיף אותם.)
קמצוץ מלח
מיץ מחצי לימון
3 שיני שום כתושות.

מערבלים במקל בלנדר חמש דקות.
תוסיפי כפית מיונז ואל תספרי לאף אחד...
יאמי
 

ot!

משתמש מקצוען
אף פעם לא אהבתי טחינה עד שטעמתי את המתכון הפשוט הזה:
כוס מים
חצי כוס טחינה גולמית
חצי כוס טחינה מתובלת (קנויה)

(זה היחס בין החומרים, חמותי מכינה את זה בקופסא של 2 ליטר, ליטר מים +קופסא טחינה גלולמית+קופסא טחינה מתובלת)

לערבב בבלנדר יד כמה דקות
כמה פשוט ככה טעים ותמיייייייד מצליח
מומלץ לנסות
 

בדוח

משתמש מקצוען
סלט סלק קל להכנה, טעים. כולם ישאלו אתכם מה שמתם בפנים :)

לסלט:
1 סלק טרי (לא מבושל) מקולף וחתוך לפלחים.
2. שני גזרים קלופים וחתוכים לטבעות.
3 גבעולי סלרי טרי ללא העלים (לא חובה) / שליש קולורבי חתוך לפלחים.
1 שן שום
חופן כוסברה /פטרוזיליה טריה.

לרוטב:
1/2-1/3 כוס מיץ לימון /חומץ
כף סוכר חום דביק /סילאן
1 כף שמן
מלח ופלפל

אופן ההכנה:
מרסקים את כל רכיבי הסלט במעבד מזון בסכין הרגילה עד לקבלת קוביות קטנות. מערבבים את כל רכיבי הרוטב ,מתבלים את הסלט, טועמים ומתקנים תיבול.
שומרים במקרר.

הערות והארות:
1. אם אין מעבד מזון ניתן לגרר את כל הרכיבים בפומפיה (למעט הסלרי שיש לקצוץ דק).
2. לא כדאי להשמיט מרכיבי הסלט-כל אחד מהם חשוב. אם ממש לא יכולים ניתן להשמיט את הכוסברה.
3. היחס בין החומרים ברוטב הוא רק הצעה. ברור שהוא ניתן לשינוי לפי טעמכם.
סלט מוצלח! so yummy! ממש התפנקתי בשבת (וגם בראשון). תודה לך!
 

20:39

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן
ממליצה על הר ברכה או אל ארז.
הכי טעימות בעיני.
גם בעיניי,
עד שאמרו לי לקנות של אחד שמוכר ב"מחנה יהודה"
נראה לו קוראים לזה ממלכת החלבה/ הטחינה/ השומשום.
בקיצור משהו מהמשפחה הזאת.
אבל באמת טחינה בליגה אחרת!!!
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
גם בעיניי,
עד שאמרו לי לקנות של אחד שמוכר ב"מחנה יהודה"
נראה לו קוראים לזה ממלכת החלבה/ הטחינה/ השומשום.
בקיצור משהו מהמשפחה הזאת.
אבל באמת טחינה בליגה אחרת!!!
דווקא יצא לי לקנות שם. :)
 

ב.כ

משתמש מקצוען
סלט חסה שטעמתי פעם כשקפה קפה היה בכשרות מהדרין
חסה חתוכה גס
קשיו בדוק
עגבניות שרי חצויות
תפוח עץ ירוק חתוך לגפרורים עבים
רוטב ויניגריט
בגרסה חלבית מטגנים קוביות גבינת חלומי
שמים בקערה את המרכיבים באופן יחסי ומעל הכל שופכים ויניגריט


סליחה שאני לא נותנת כמויות מדויקות אני ככה רגילה לעבוד גם כשעבדתי בקונדיטוריה עבדתי לפי הידים החוש והריח לא הכמויות של כמה מכל דבר
ככה הכי מצליח לי
מתכונים מומצאים מהראש שלי
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  109  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה