חומוס ביתי
הכנת החומוס היא תהליך שמתחיל בהשרית גרגרי חומוס (ארבעס) במים עם סודה לשתיה (כפית גדושה על ק''ג חומוס) למשך לילה. (אפשר לקצר את זמן ההשריה אם מרים במים רותחים).
ההמשך הוא , כמובן, בישול החומוס.
מסננים את החומוס ממי ההשריה, ממלאים בסיר מים עד שמכסים היטב את גרגרי החומוס, מוסיפים מעט מלח ומבשלים עד שהגרגרים רכים מאד. (שוב, אם רוצים לקצר את הזמן אפשר לבשל בסיר לחץ)
השלב הבא - הכנת הממרח.
שמים בקערה את גרגרי החומוס עם מעט מנוזלי הבישול (כחצי כוס), מוסיפים טחינה מוכנה (טחינה גולמית, מים, תבלינים, שום, פטרוזיליה, מיץ לימון, כמו שאתם אוהבים), שמן זית (בערך 2 כפות) וכמון וטוחנים במעבד מזון או בבלנדר מקל עד לקבלת מחית חלקה.
טועמים ומתקנים תיבול.
שימו לב! הטעם שמתקבל שונה מהטעם של החומוס הקנוי. (לדעתי, טעים הרבה יותר) אבל הוא גם בריא הרבה יותר. ללא שומן טראנס וללא חומרים משמרים.
בהצלחה
נשמע מעולה!!
יש לי 2 שאלות-
א. כמה זמן בערך מבשלים את הגרגירים? (בסיר רגיל)
ב. כמה זמן נשמר לך במקרר? ואפשרי לחמם שוב אח״כ? (נניח אם אני רוצה להכין בשישי לשבת בבוקר- תקין? והאם אפשר לחמם אותו איכשהו לשבת בבוקר?)