סלטים קלים ומושלמים לשבת (ולא רק...)

תות-בננה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
סלט פטריות
סלסילת פטריות (עדיף חיות, יותר טעים)
2 ביצים מבושלות חתוכות קוביות קטנות
בצל אחד גדול
3 כפות מיונז

מטגנים היטב בצל עם פטריות חתוכות לריבועים,
מוסיפים את הביצים החתוכות
מתבלים במיונז.

כמובן אפשר לשנות מעט לכאן ולכאן עם הכמויות לפי טעמכם האישי.
יוצא טעים מאד.
 

shishi

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
סלט לשבת בבוקר סלט חסה עוף:
חסה נבטים בצל סגול פטריות טריות מלפפון גזר מגורד פלפל גרגירי חומוס קוביות בטטה צלויות אגוזים חמוציות וקוביות חזה עוף בגריל(מטגנת כמות גולה ומקפיאה בשקיות ) ומעל רוטב יוצא מוצלח ביותר.
 

shishi

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
סלט סלק מבושל מוצלח ביותר:
סלק חתוך לקוביות אחרי הבישול פטרוזליה קצוצה 1 שן שום כתושה מלח פלפל מעט מיץ לימון וסילאן-עושה את כל הטעם
 

?!?!

משתמש פעיל
סלט פלפלים צבעוניים:
4 פלפל בשלל צבעים-חתוך לקוביות
1 גזר- חתוך לקוביות

רוטב:
4 כפות סוכר
4 כפות חומץ
3 כפות שמן
3 כפות רוטב סויה
מעט מלח.

יש לשפוך את הרוטב על הירקות סמוך להגשה ולפזר מלמעלה- מקלות שקדים ושומשום קלוי.
 

איילת מטיילת

משתמש מקצוען
סלט קינואה מושלם
קינואה מבושלת קרה
תפוח עץ חתוך לקוביות קטנות
חמוציות
בצל ירוק קצוץ
פטרוזיליה קצוצה
שקדים פרוסים קלויים

תיבול:
שמן זית
מין לימון טרי
מלח
סוכר

סלט קינואה עם אנטיפסטי
כרובית מפורקת לפרחים קטנים
קוביות בטטה
פרוסות בצל סגול
פרוסות פלפלים
פטריות
שוטחת הכל על תבנית
מזלפת שמן זית ומלח גס, אפשר גם טימין
צולה עד שהכל רך ושחום היטב
מקררת
מתאפקת לא לנשנש הכל מהתבנית
לא מצליחה להתאפק ומנשנשת חצי לפחות
את השאריות מקררת ומערבבת עם קינואה מבושלת קרה

תיבול:
שמן זית
טיפה חומץ
מלח
 

א אידישע מאמע

משתמש מקצוען
סלט חצילים בתנור
חציל
פלפלים בכל הצבעים
בצל
פפריקה
שמן
מלח
ההכנה:
חותכת לקוביות קצת קטנות חצילים, בצל ופלפלים, שמה בתבנית שופכת שמן, פפריקה ומלח בכמויות נחמדות שיראה כמו רוטב כתמתם( אוף! אין לי כמויות באמת. . ) ולתנור להרבה זמן... עד שזה רך.
אפשר להגיש גם חם וגם קר.
 

20:39

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן
סלט מלפפונים א'
אין לי כמויות מדויקות.
אבל ממש טעים ומרענן!
פרוסות מלפפונים לא קלופים
קוביות מלפפון חמוץ
בצל לבן קצוץ דק
(שמיר)
התיבול:
מיונז
סוכר
מלח
פלפל
שום גבישי

סלט מלפפונים ב'
(ניתן לשחק עם הכמויות)
פרוסות מ-5,6 מלפפונים קלופים
פרוסות גבעולי סלרי בערך 2
חופן שמיר קצוץ דק
בצל סגול קטן פרוס לרבעים
4 גבעולי בצל ירוק
כפית פלפל אנגלי
2 עלי דפנה
לתיבול:
חצי כוס שמן
חצי כוס חומץ
חצי כוס סוכר
מלח
סוכר (בערך כחצי כוס) פחות/ יותר לפי טעמכם האישי.
חצי כוס מים
פלפ
 

כבי800

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
סלט עגבניות שרי קלויות בניחוח פיצה
חוצים עגבניות שרי ומפזרים בתבנית תנור עם החלק החצוי כלפי מעלה
(אני אוהבת להשתמש בעגבניות מכל הצבעים: רגילות, בורדו, כתומות וצהובות. יוצא מרהיב)
מפזרים מלח גס, מעט פלפל שחור גרוס, אורגנו, שבבי שום מיובש (או מטמינים בין העגבניות שיני שום שלמות וקלופות) ושמן זית עדין מלמעלה.
מכניסים את התבנית לתנור במסילה הכי עליונה, ומדליקים על 225 מעלות.
זמן האפיה תלוי תנור, בין 10 דק' ל-30 דק'.

הסלט אהוב מאד על חובבי העגבניות.
אישית אני לא נוגעת בו:) אבל הוא מתחסל בשלוק בכל מקום שאני מביאה אותו.
 

כבי800

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
סלט אבוקדו טחון
אבוקדו בשל
מעט שום (שן בינונית ל-2 אבוקדויים בינוניים)
כף מיונז
פלפל שחור גרוס
מלח

טוחנים הכל ביחד בבלנדר מקל,
יוצא ממרח ארומטי וטעים מאד עם חלה חמה:)
אני מפזרת צנוברים קלויים ושמן זית איכותי מלמעלה.
 

כבי800

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
סלט פטריות וביצים
מטגנים הרבה בצל על אש גבוהה עם ערבוב תמידי עד לקרמול
מוסיפים פטריות ומערבבים עד להשחמה
מתבלים בפלפל שחור גרוס, הרבה מלח והרבה פפריקה.
מוסיפים פרוסות ביצה קשה.
מוסיפים כף- שתיים מיונז לפי המרקם הרצוי.
סלט מעולה.
 
נערך לאחרונה ע"י מנהל:

A B

משתמש מקצוען
אחלה אשכול, התחדשו לי פה מלא סלטים למאגר....

הסלטים שלנו:

סלט בטטה:
אופים קוביות קטנות של בטטה (כמה שיותר קטן יותר טעים)
אחרי שרך לערבב עם מלא צילי מתוק ולהוסיף שומשום
אני יודעת שיש כאלה שעושים את זה עם חציל גם, אבל לדעתי זה פחות מוצלח כי זמן האפיה של הבטטה והחציל שונה וזה הופך את זה לקצת דייסתי.

סלט גזר עם שמיר:
לקצוץ גזר דק+ שום (לא לכתוש את השום בכותש אלא לחתוך במגימקיס/מגרדת)
להוסיף:
שמיר קצוץ קטן
מלח, פלפל
מיונז

סלט גזר עם פטרוזיליה:
לחתוך גפרורי גזר דקים
להוסיף:
פטרוזיליה קצוצה לא מידי קטן
שמן
מלח ופלפל
צ'ילי גרוס (מוסיף פקנטיות)
ולפני ההגשה להוסיף צנוברים קלויים (לא קודם כי זה מתרכך)

סלט מלפפון:
(הקלאסי של פעם....)
פרוסות מלפפון דקות+ טבעות בצל
שמן, חומץ, סוכר, פלפל שחור, מלח

סלט קולרבי:
פרוסות קולרבי דקות/ גפרורי קולרבי
טבעות בצל ירוק
חמוציות (לא חובה)
לטבל:
מלח
פלפל שחור
סוכר
חומץ/ מיץ לימון
צילי גרוס (מוסיף גם צבע וגם טעם)

חציל לטחינה:
קוביות קטנות של חציל (עם הקליפה) לאפות עד שמתרכך
להגיש בצלחת ולשפוך מעל טחינה

סלט פלפל+ בטטה:
קוביות בטטה קטנות+ קוביות פלפל בכל הצבעים (כמה שיותר יותר יפה)
לטגן עד שמתרכך
לטבל במלח ופלפל

סלט זיתים+ פטריות:
לטגן בצל קצוץ דק
להוסיף כשמטוגן פטריות (משימורים) לכמה דקות
להוריד מהאש ולהוסיף:
קוביות מלפפון חמוץ
קוביות גמבה
זיתים טבעות
לטבל במלח ופלפל

סלט חציל מטוגן ומבושל:
לטגן פרוסות חציל (אפשר גם לאפות אני פחות אוהבת את הטעם)
להכין רוטב:
לטגן שום
להוסיף רסק עגבניות+ תבלינים (מלח, פלפל, כמון, סוכר, שום) וקצת מים.
עד שרותח.
שרותח להנמיך את הגז ולהוסיף את החציל לכמה דקות
מוצלח במקרר גם שבועיים לאחר ההכנה.

סלט חציל בתחמיץ:
לטגן פרוסות חציל (אפשר גם לאפות כנ"ל)
להוסיף:
פרוסות שום
קוביות מלפפון חמוץ
קוביות גמבה
מלח, פלפל
חומץ
סוכר

סלט כרוב עם שומשום:
(הכמות מתאימה ל1 ק"ג כרוב)
הרכיבים:
1 ק"ג כרוב קצוץ
שומשום מטוגן
חמוציות
קוביות בטטה אפויה- לא חובה

רוטב:
1/2 כוס מים
1/2 כוס שמן
1/2 כוס חומץ
1/2 כוס סוכר
מעט מלח ומעט פלפל

לערבב הכל סמוך להגשה

סלט כרוב עם שקדים:
כרוב קצוץ
שקדים מולבנים קלויים

חומץ
סוכר
מלח
פלפל

סלט קישואים בלי ביצה:
לאדות מלא בצל- להוסיף קוביות קישוא עד שמתרכך
להוסיף מלח ופלפל ולטחון

סלט חריף:
לטחון פלפל חריף חי (ירוק)
עם שום (מלאאאאאאא)
מלח

סלט צי'פקות:
לאפות פלפלים חריפים בתנור- בערך 40 דק'
להוסיף
חומץ
מים
מלח
סוכר
פלפל אנגלי ועלי דפנה

פצצה במקרר גם חודש

סלט סלומון:
לבשל סלומון במים עד שמתרכך (אני משתמשת בחלקים הדקים של הדג (אצלינו קוראים לזה זנבות...)
לסנן במסננת עד שכל הנוזלים נגמרים
לרסק עם מזלג- גס
להוסיף קוביות בצל
מלח, פלפל ומיונז
 

תילי5565

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
סלט ביצים גזר ושמיר

מגרדים בפומפייה דקה 7 ביצים קשות
מגרדים כך גם גזר (2-3 קטנים/ בינוניים)
5 גבעולי שמיר קצוצים דק
3 כפות מיונז
מלח
פלפל

סלט זיתים הכי קל
זיתים
מיונז
בלנדר מקל וזהו..

סלט חציל על האש

חציל על האש , מרוקנים את תוך החציל
(כדאי להשאיר קצת מהחלק השרוף, מוסיף טעם)
מוסיפים 2-3 שיני שום או גבישי שום
מלח וקצת פלפל
ולטחון בבלנדר יד
 

חני גרינשטיין

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
סלט חציל על האש

חציל על האש , מרוקנים את תוך החציל
(כדאי להשאיר קצת מהחלק השרוף, מוסיף טעם)
מוסיפים 2-3 שיני שום או גבישי שום
מלח וקצת פלפל
אם תוסיפי קצת מים וקצת שמן וטיפה מיץ לימון
הסלט ישתדרג לך פלאים.
 

ורד בגליל

משתמש מקצוען
סלט חסה טעיםםםםם

חסה
תפוזים חתוכים לקוביות/מנגו/אפרסקים משימורים
תפוח גרנד חתוך לקוביות קטנות עם קליפה
חמוציות
פקאן סיני

רוטב:
6 כפות סוכר
1/4 כוס שמן
1/4 כוס חומץ
כפית חרדל
2 כפיות דבש
1/2 כפית מלח
מעט פלפל שחור
2 שיני שום כתושות

הרוטב סמיך לשים מעט

סלט עשביה מהמם

1 פטרוזיליה קצוצה
1 שמיר קצוץ
1 עירית קצוצה
1 פלפל אדום חתך לקוביות
1 פלפל כתום חתוך לקוביות
1 פלפל צהוב חתוך לקוביות
50 גר שקדים פרוסים קלויים / לא
50 גר' צנוברים
50 גר גרעיני חמניות

לרוטב :
1/3 שמן
1/3 כוס מיץ לימון
מלח , פלפל , סוכר

לערבב היטב את הרוטב ולשפוך על הסלט (שיישרה עם זה )
 

save as

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
סלט כרוב עם נודלס:
החומרים:
כרוב לבן
נודלס
שומשום
בוטנים קלויים

קוצצים את הכרוב ומתבלים ב: שמן, חומץ, סוכר ומלח.
מחממים מחבת ללא שמן ומזהיבים את הנודלס - שומרים בקופסא אטומה*.
משחימים שומשום ושומרים בקופסא אטומה.

סמוך להגשה מוסיפים לכרוב: נודלס שומשום ובוטנים קלויים.

* הנולדס המטוגנים טעימים מידי ולכן רצוי להחביא היטב את קופסת הנודלס שלא תחוסל לפני שבת :)
 

חמג

משתמש מקצוען
סלט אבוקדו עם בטטה- שווה לנסות!!
מקפיצים קוביות בטטה במחבת עם שמן, לקראת הסוף מוסיפים מעט דבש לקירמול עד שקצת משחים(זה במקור, אני אופה קוביות בטטה בתנור עם מעט שמן)

מכניסים לקערת הגשה:
קוביות אבוקדו
קשתות בצל סגול
חופן חמוציות
קוביות בטטה
ומערבבים.

שופכים מעל רוטב:
כף דבש
2 כפות לימון
3 כפות שמן
מלח פלפל שחור גרוס.

מאד משדרג לפזר מלמעלה אגוזי מלך קלויים קצת.
 

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה