אחלה אשכול, התחדשו לי פה מלא סלטים למאגר....
הסלטים שלנו:
סלט בטטה:
אופים קוביות קטנות של בטטה (כמה שיותר קטן יותר טעים)
אחרי שרך לערבב עם מלא צילי מתוק ולהוסיף שומשום
אני יודעת שיש כאלה שעושים את זה עם חציל גם, אבל לדעתי זה פחות מוצלח כי זמן האפיה של הבטטה והחציל שונה וזה הופך את זה לקצת דייסתי.
סלט גזר עם שמיר:
לקצוץ גזר דק+ שום (לא לכתוש את השום בכותש אלא לחתוך במגימקיס/מגרדת)
להוסיף:
שמיר קצוץ קטן
מלח, פלפל
מיונז
סלט גזר עם פטרוזיליה:
לחתוך גפרורי גזר דקים
להוסיף:
פטרוזיליה קצוצה לא מידי קטן
שמן
מלח ופלפל
צ'ילי גרוס (מוסיף פקנטיות)
ולפני ההגשה להוסיף צנוברים קלויים (לא קודם כי זה מתרכך)
סלט מלפפון:
(הקלאסי של פעם....)
פרוסות מלפפון דקות+ טבעות בצל
שמן, חומץ, סוכר, פלפל שחור, מלח
סלט קולרבי:
פרוסות קולרבי דקות/ גפרורי קולרבי
טבעות בצל ירוק
חמוציות (לא חובה)
לטבל:
מלח
פלפל שחור
סוכר
חומץ/ מיץ לימון
צילי גרוס (מוסיף גם צבע וגם טעם)
חציל לטחינה:
קוביות קטנות של חציל (עם הקליפה) לאפות עד שמתרכך
להגיש בצלחת ולשפוך מעל טחינה
סלט פלפל+ בטטה:
קוביות בטטה קטנות+ קוביות פלפל בכל הצבעים (כמה שיותר יותר יפה)
לטגן עד שמתרכך
לטבל במלח ופלפל
סלט זיתים+ פטריות:
לטגן בצל קצוץ דק
להוסיף כשמטוגן פטריות (משימורים) לכמה דקות
להוריד מהאש ולהוסיף:
קוביות מלפפון חמוץ
קוביות גמבה
זיתים טבעות
לטבל במלח ופלפל
סלט חציל מטוגן ומבושל:
לטגן פרוסות חציל (אפשר גם לאפות אני פחות אוהבת את הטעם)
להכין רוטב:
לטגן שום
להוסיף רסק עגבניות+ תבלינים (מלח, פלפל, כמון, סוכר, שום) וקצת מים.
עד שרותח.
שרותח להנמיך את הגז ולהוסיף את החציל לכמה דקות
מוצלח במקרר גם שבועיים לאחר ההכנה.
סלט חציל בתחמיץ:
לטגן פרוסות חציל (אפשר גם לאפות כנ"ל)
להוסיף:
פרוסות שום
קוביות מלפפון חמוץ
קוביות גמבה
מלח, פלפל
חומץ
סוכר
סלט כרוב עם שומשום:
(הכמות מתאימה ל1 ק"ג כרוב)
הרכיבים:
1 ק"ג כרוב קצוץ
שומשום מטוגן
חמוציות
קוביות בטטה אפויה- לא חובה
רוטב:
1/2 כוס מים
1/2 כוס שמן
1/2 כוס חומץ
1/2 כוס סוכר
מעט מלח ומעט פלפל
לערבב הכל סמוך להגשה
סלט כרוב עם שקדים:
כרוב קצוץ
שקדים מולבנים קלויים
חומץ
סוכר
מלח
פלפל
סלט קישואים בלי ביצה:
לאדות מלא בצל- להוסיף קוביות קישוא עד שמתרכך
להוסיף מלח ופלפל ולטחון
סלט חריף:
לטחון פלפל חריף חי (ירוק)
עם שום (מלאאאאאאא)
מלח
סלט צי'פקות:
לאפות פלפלים חריפים בתנור- בערך 40 דק'
להוסיף
חומץ
מים
מלח
סוכר
פלפל אנגלי ועלי דפנה
פצצה במקרר גם חודש
סלט סלומון:
לבשל סלומון במים עד שמתרכך (אני משתמשת בחלקים הדקים של הדג (אצלינו קוראים לזה זנבות...)
לסנן במסננת עד שכל הנוזלים נגמרים
לרסק עם מזלג- גס
להוסיף קוביות בצל
מלח, פלפל ומיונז