וכמובן אי אפשר בלי סלט חסה!
שילוב מעניין של טעמים ומרקמים.
רכיבים:
חצי חבילת חסה שטופה
1 בטטה מטוגנת לציפס*- אפשר להמיר לציפס בטטה קנוי
רבע חבילה זייתים שחורים
חצי חבילה נבטים אמרקאים (אלפלפא)
חצי כוס שקדים פרוסים קלויים בתנור (אפשר להמיר בקרוטונים)
לסדר הכל בקומות.
מתבל:
4 כפות מיונז
חצי חבילה עלי שמיר שטופים
3 שייני שום
כף רוטב צ'ילי
2 כפות סוכר
קורט מלח
חצי כפית כמון
לטחון בבלנד מוט
*הוראות לציפס בטטה בייתי:
לקלף את הבטטה עד תומה (אפשר לפרוס דק במעבד מזון, אבל עדיף פשוט לקלף עם מקלף את כל הבטטה)
להרתיח שמן בגובה של סנטימטר- סנטימטר וחצי
לזרוק את פרוסות הבטטה לשמן הרותח (בזהירות, פליז!)
לטגן 1-2 דק' שמתחיל להזהיב,
להוציא למסננת,
לפזר מלח בנדיבות.
הערות:
השמן צריך להיות מאד רותח
הציפס מתקשה בחוץ,
אפשר לבזוק מלח גס, הוא נמס מהחום.
שילוב מעניין של טעמים ומרקמים.
רכיבים:
חצי חבילת חסה שטופה
1 בטטה מטוגנת לציפס*- אפשר להמיר לציפס בטטה קנוי
רבע חבילה זייתים שחורים
חצי חבילה נבטים אמרקאים (אלפלפא)
חצי כוס שקדים פרוסים קלויים בתנור (אפשר להמיר בקרוטונים)
לסדר הכל בקומות.
מתבל:
4 כפות מיונז
חצי חבילה עלי שמיר שטופים
3 שייני שום
כף רוטב צ'ילי
2 כפות סוכר
קורט מלח
חצי כפית כמון
לטחון בבלנד מוט
*הוראות לציפס בטטה בייתי:
לקלף את הבטטה עד תומה (אפשר לפרוס דק במעבד מזון, אבל עדיף פשוט לקלף עם מקלף את כל הבטטה)
להרתיח שמן בגובה של סנטימטר- סנטימטר וחצי
לזרוק את פרוסות הבטטה לשמן הרותח (בזהירות, פליז!)
לטגן 1-2 דק' שמתחיל להזהיב,
להוציא למסננת,
לפזר מלח בנדיבות.
הערות:
השמן צריך להיות מאד רותח
הציפס מתקשה בחוץ,
אפשר לבזוק מלח גס, הוא נמס מהחום.