סלטים קלים ומושלמים לשבת (ולא רק...)

איש פנינים

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
בלת"ק:
סלט עגבניות ושום.
5 עגבניות פרוסות
6 שיני שום פרוסות לאורכן
לשים בתבנית את העג' לפזר מעל את השום
לזלף שמן זית מעל עם פ"ש ומלח גס
לאפות בתנור 120 מעלות מכוסה חצי שעה
להסיר את המכסה להעלות ל 180 מע' עד לחריכה קלה
אחרי הקירור להוסיף מעט מיץ לימון וזעתר.
בתאבון.
 

חחח

משתמש סופר מקצוען
בלת"ק:
סלט עגבניות ושום.
5 עגבניות פרוסות
6 שיני שום פרוסות לאורכן
לשים בתבנית את העג' לפזר מעל את השום
לזלף שמן זית מעל עם פ"ש ומלח גס
לאפות בתנור 120 מעלות מכוסה חצי שעה
להסיר את המכסה להעלות ל 180 מע' עד לחריכה קלה
אחרי הקירור להוסיף מעט מיץ לימון וזעתר.
בתאבון.
יוצא חריף אש?
ומה זה פ"ש?
 

אורי כדורי

משתמש פעיל
צילום מקצועי
בלת"ק
סלט ירוק
(אין לי מושג מה שמו האמיתי)
1 שקית כוסברה
1-2 פלפל חריף(לפי הטעם)
ראש שום שלם
חצי כוס שמן זית
פלפל שחור (לפי הטעם)
מלח (לפי הטעם)
כמון (לפי הטעם)
לטחון הכל במעבד מזון
לטעום
אם יצא טעים מה טוב
ואם לא להוסיף לפי הטעם
 

אסתיפ

משתמש חדש
חסה - שוטפים וחותכים
חצאי עגבניות שרי -כנ"ל
מלפפונים- קוביות גדולות עם הקליפה
בצל סגול -חצאי טבעות

טוסט-לחם עם חמאה , גבינה צהובה, ופסטו, בטוסטר
לקראת הסוף כדאי למרוח חמאה קצת מחוץ לטוסט
לחתוך לקוביות גסות

פטריות - לחתוך חבילת פטריות טריות, ופשוט לטגן עם חמאה.
(בסוף להגביה את האש כדי לצרוב אותם קצת)

רוטב:
מיץ מתפוז אחד
מיץ לימון חצי כוס -
2 כפות חרדל
3 כפות סילאן
3/4 כוס שמן זית
מלח
פלפל
 

י.ד.

משתמש צעיר
מוזיקה ונגינה
מטבל שלא יורד מהשולחן!!!!!!!!
מיונז שום שמיר
למתכון:
(שמים בכלי צר וארוך, ומרסקים בבלנדר ידני)
2 ביצים
כף מלח
כף סוכר
כפית חרדל
שתי כפות חומץ
בצל קטן חתוך
3-4 שיני שום
שמיר (בלי הגבעולים)
אופן ההכנה:
לרסק במשך כמה דקות, ולהוסיף שמן (בערך 3 כוסות)
שווה לנסות!!!!!
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
לגבי הטחינה
אחוה לא נקראת חברה איכותית?
היא איכותית בהחלט.
אבל פחות טעימה.
@לא אני , ירושלים בהחלט מעולה אבל בתחקיר על הדיוקסין נחשף שהיצרן מוסיף חומרי הלבנה הרבה מעבר לכמות הקבועה בתקן.
שזו לא סכנה בריאותית ישירה אבל לא נעים לשמוע את זה.
 

*טובית*

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
בלת"ק:
סלט עגבניות ושום.
5 עגבניות פרוסות
6 שיני שום פרוסות לאורכן
לשים בתבנית את העג' לפזר מעל את השום
לזלף שמן זית מעל עם פ"ש ומלח גס
לאפות בתנור 120 מעלות מכוסה חצי שעה
להסיר את המכסה להעלות ל 180 מע' עד לחריכה קלה
אחרי הקירור להוסיף מעט מיץ לימון וזעתר.
בתאבון.
יש תחליף לזעתר?
אין לי בבית כרגע.
 

איש פנינים

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
יש תחליף לזעתר?
אין לי בבית כרגע.
הזעתר הוא שדרוג ולא חובה.
באותה מידה אפשר להוסיף אורגנו, כמון, ושלל עשבי תיבול למיניהם, כמו טימין ורוזמרין.
מי שאוהב חריף אפשר להוסיף פלפל חריף קצוץ דק.
בתאבון.
 

חחח

משתמש סופר מקצוען
סלט פטריות טעים טעים!
(המתכון מהאתר של סיגל ברמר, הוספתי ושיניתי קצת מהמקור)

חומרים:
2 סלסלות פטריות שמפיניון טריות שטופות וחצויות
2 כפות שמן זית
3 כפות סויה
2 כפות דבש
1 כף סילאן
1/4 שן שום מגורדת דק
1/4 כפית מלח
2 כפות שומשום קלוי (במחבת בלי שמן )
בצל סגול
עגבניות שרי

אופן ההכנה:
רוטב :בקערית לשים 3 כפות סויה, 2 כפות דבש, 1 כף סילאן, 1/4 שן שום מגורדת דק, 1/4 כפית מלח לערבב היטב.

בסיר שטוח לחמם את השמן, להוסיף את הפיטריות לטגן כדקה, להוסיף את הרוטב שהכנו להגביר את הגז למקסימום , לטגן את הפטריות ברוטב, לנענע את הסיר מדי פעם עד לצימצום הנוזלים וקרמול הפיטריות.
להסיר מהגז ולהוסיף רצועות בצל סגול ועבניות שרי. להעביר לצלחת הגשה לצנן מעט ,לפזר את השומשום הקלוי ולהגיש בטמפרטורת החדר
צפה בקובץ המצורף 691345
לסנן את הנוזלים שנשארים מהפטריות? או שבכלל לא אמורים להישאר נוזלים?
את העגבניות והבצל להוסיף כשפטריות עדיין רותחות או אחרי שהן מצטננות מעט?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה