אז מה לעשות? להוסיף אותו לכתב תביעה? או בתור עד?נראה לי בהחלט הגיוני שיש שני נוסעים שנפגעו בו זמנית שרוצים שניהם לתבוע
אז מה לעשות? להוסיף אותו לכתב תביעה? או בתור עד?נראה לי בהחלט הגיוני שיש שני נוסעים שנפגעו בו זמנית שרוצים שניהם לתבוע
למה הכוונה?הגשתי דיווח. איפה הכסף?
(הם רק כתבו שהם ישפרו את השירות וידברו איתם. מילה לא על כסף)
אם שלחתי מייל לחברה וענו לי שהאיחור לא היה תלוי בהם אלא בגלל תאונה, יש על מה לתבוע אותם בבית משפט?
האם האוטובוס יצא בזמן מנקודת המוצא?
כרגע הם בעצם מודים שהיה איחור אלא שלטענתם הוא קרה בגלל תאונה. אי אפשר לדעת אם זה נכון שהיתה תאונה, הם יצטרכו להוכיח את זה בבית משפט.נ
נראה לי שלא, אבל אין לי מייל של החברה שאומר כך
לפי מה שזכור לי חיכיתי בתחנה הראשונה
סיכוי טוב שאכן החברה תגיד שזה ניצול וסיכוי טוב שהם יטענו עוד שלל טענות, אבל אתה יכול לעמוד על כך שאתה רוצה פיצוי על ההתנהלות החוזרת ונשנית של החברה, וזאת הסיבה שאתה עומד על זכותך לתבוע על בזבוז הזמן ועגמת הנפש שבהמתנה לשווא לאוטובוס.תמיד פוסקים כאלה פיצויים?
למה שהשופט לא יגיד שהחברה תשלם על מחיר של מונית נטו, או תשלם לפי נניח שווי שעת עבודה 50 ש"ח לאדם, למה 1000 ש"ח לשעה לאדם? (אני מעוניין לתבוע רק לא רוצה שיגידו שיש ניסיון לניצול של חברת התחבורה)
זה לא שולל, אבל תצטרך להסביר למה בעצם באת לתבוע אם הציעו לך תשלום על המונית.דיברתי עם החברה והם מוכנים להחזיר לי כסף על המונית (פעם ראשונה שהם מוכנים לכזה דבר, מי יודע, אולי כי אני מסומן אצלם )
זה שולל ממני את הזכות לתבוע?
מה שתרצו. אם הוא גם רוצה לתבוע הוא יכול להצטרף איתך.אז מה לעשות? להוסיף אותו לכתב תביעה? או בתור עד?
מה זה ''להסכים''? הם לא התנו את זה בביטול הטענהזה לא שולל, אבל תצטרך להסביר למה בעצם באת לתבוע אם הציעו לך תשלום על המונית.
ולכן, אם לא היה עיכוב משמעותי או עגמת נפש מיוחדת, למשל כי מיד לקחת מונית לדעתי כדאי להסכים. אבל אם היה בזבוז זמן וכו' ולא מפצים אותך על זה בהחלט ניתן לתבוע (לא ממליץ לתבוע על מקרה בודד)
כןמדובר על מקרה אחד בשתי התגובות שלעיל?
קראתי את השרשור בחלקו,
ואשמח להבין האם אפשר גם להגיש תביעה על אוטובוסים שלא עצרו כי היו מלאים באמת?
היינו בירושלים לפני כמה חודשים (אלול - סליחות, היה מצופה מהחברה לתגבר אוטובוסים...) חכינו בערך שעה וחצי עד לאוטובוס האחרון, כולם לא עצרו, בסוף חזרנו במונית 200 ש"ח + להגיע הביתה ב-4 לפנות בוקר, הרבה פחות נחמד מאשר לחזור ב-2.5, עוגמת נפש משמעותית...
השאלה האם יש מה לתבוע? או שבגלל שהאוטובוסים היו מלאים אז אין מה?
@יוסי ב.ק
אשמח מאד לתשובה,
תודה!!!!
בעיקרון כן, החברה אמורה להחזיק רזרבה של 10% מהנסיעות בדיוק למקרים כאלה ולמקרים של אוטובוסים תקוליםאשמח ממש לתשובה,
אפילו סתם תיארוטית האם זה נקראה מחדל? או לא?
תודה!!
פותח האשכול כתב שהוא קיבל 3000 ש"ח ושם את הקישור של האתר... לא ממש הבנתי.אם רוצים פיצוי צריך לתבוע אותו בבית משפט לתביעות קטנות
בעיקרון כן, החברה אמורה להחזיק רזרבה של 10% מהנסיעות בדיוק למקרים כאלה ולמקרים של אוטובוסים תקולים
לפני כמה חודשים תבעתי על אוטובוס שלא עצר, בפשרה אמרו לי שהאוטובוס היה מלא והם לא חייבים לשלוח עוד אחד, אבל משום מה הם החליטו כן לפצות אותי, מוזר...
דבר ראשון - לשלוח תלונה לחברה ולשמוע מה דעתם בענייןתודה!!!
אשמח לשמוע על כמה בערך אפשר לתבוע במקרה זה?
האתר עוזר לצרכנים לקבל אוטובוסים כמו שמגיע להם, והוא עוזר גם בהגשת ת''קפותח האשכול כתב שהוא קיבל 3000 ש"ח ושם את הקישור של האתר... לא ממש הבנתי.
איך זה הולך בעצם? מה השלבים?דבר ראשון - לשלוח תלונה לחברה ולשמוע מה דעתם בעניין
למשרד התחבורה כבר אי אפשר להתלונן
אם באמת הייתה כאן רשלנות, אני הייתי תובע 1200 על העוגמת נפש (אמצע הלילה וכו')+200 על המונית
שוב, זה כאב בטן שלי (אני גם לוקח בחשבון שכנראה תהיה פשרה והסכום ירד בחצי), יכול להיות שיש משתנים נוספים
בעיקרון דבר ראשון לפנות לחברה בזמן אמת (עם הקלטת שיחה) כדי לנסות לטפל בבעיה במקום, אח''כ במייל כדי שיהיה מסודר, אח''כ למשרד התחבורה כדי שיקנסו את החברה וגם כדי שאתם תקבלו תשובה מגוף נטול אינטרסים, אחרי כל זה מכינים כתב תביעה עם כל התשובות מהגורמים הנ''לאיך זה הולך בעצם? מה השלבים?
מתלוננים לחברה, אם לא מקבלים תשובה הולמת למשרד התחבורה, ואם גם שם לא עוזר אז לבית משפט?
ולמה במקרה שלי כבר אי אפשר לפנות למשרד התחבורה?
שוב תודה ענקית!!
לדעתי זה מקרה קצת מאתגר, כי אם לא ידוע לך על אוטובוסים שלא יצאו אז אין כאן הפרה של הלו"ז המתוכנן והשאלה עוברת לעניין של התגבור.קראתי את השרשור בחלקו,
ואשמח להבין האם אפשר גם להגיש תביעה על אוטובוסים שלא עצרו כי היו מלאים באמת?
היינו בירושלים לפני כמה חודשים (אלול - סליחות, היה מצופה מהחברה לתגבר אוטובוסים...) חכינו בערך שעה וחצי עד לאוטובוס האחרון, כולם לא עצרו, בסוף חזרנו במונית 200 ש"ח + להגיע הביתה ב-4 לפנות בוקר, הרבה פחות נחמד מאשר לחזור ב-2.5, עוגמת נפש משמעותית...
השאלה האם יש מה לתבוע? או שבגלל שהאוטובוסים היו מלאים אז אין מה?
@יוסי ב.ק
אשמח מאד לתשובה,
תודה!!!!
במידה ותחליטי לתבוע לדעתי זה את מחיר המונית + 1500-2000 לכל תובעתודה!!!
אשמח לשמוע על כמה בערך אפשר לתבוע במקרה זה?
אם בנוסף למחיר המונית היתה המתנה ארוכה וכו' בהחלט יש על מה לתבוע, אבל אם היתה המתנה של 10 דקות ואז לקחת מונית השופט יכול לשאול אותך למה הגעת לתביעה ולא לקחת את הפיצוי שהציעו לך.מה זה ''להסכים''? הם לא התנו את זה בביטול הטענה
חיכיתי שעה בתחנה, עד שענו לי, ועד ש''ביררו'' מול הסדרן ש''מה פתאום, האוטובוס עבר ועצר לפני שהגעת'' למרות שהוא עבר לי מול הפרצוף
ועד שענו לי ב8787 שהם לא יכולים להתחייב על החזר למונית
קודם כל, תודה ענקית על המענה המפורט!לדעתי זה מקרה קצת מאתגר, כי אם לא ידוע לך על אוטובוסים שלא יצאו אז אין כאן הפרה של הלו"ז המתוכנן והשאלה עוברת לעניין של התגבור.
החובה של התגבורים מופיעה בנהלים המצורפים.
אני הייתי מהמר שהתביעה תצליח כי בסוף נשארתם למעלה משעה וחצי בלי שניתן לכם מענה (תבדקי טוב שהיה אמור להיות אוטובוס בשעה שבה הגעתם לתחנה) אבל יש סיכוי מעט יותר גדול מכל תביעה שהיא תידחה. ושוב לדעתי תרוויחו אבל יש מעט סיכון.
במידה ותחליטי לתבוע לדעתי זה את מחיר המונית + 1500-2000 לכל תובע
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: