אופסיילא הדרה?
טעות שלי
אופסיילא הדרה?
אין לך רעיונות, כאילו?הלוואי שיהיה לי איך.
למרות שאני מניחה שגם אם אני אמשיך, זה גם יהיה עם סוף פתוח
וואו. אז הכשרון הטבעי שלך ענק!לא למדתי... אבל אני מאוד רוצה...
כן.אין לך רעיונות, כאילו?
תודה!וואו. אז הכשרון הטבעי שלך ענק!
לא...כתיבה יפה ונוגעת!
מענין אותי ממש האם לקחת השראה מסרט מסוים שעוסק בנושא?
כי זה ממש מזכיר לי....
מצטרפת. הכתיבה מקסימה, נקייה, מסקרנת, למרות שהיא כמעט רק מה שבראש של הדרה - היא מעניינת ולא מלאה.הכתיבה יפיפיה, של שני הקטעים.
אהבתי מאוד את בניית הסצנות, ואת הסיפור המורכב (והארוך. ב'מציאות' הוא לקח הרבה זמן), שמסופר בפשטות נוגעת ועמוקה.
אם אפשר לומר משהו, לא בתור ביקורת חלילה, על סגנון הכתיבה הזאת,
את שני הפרקים האלו הייתי יכולה לשים כפרולוג בספר - שיכול להימכר בעשרות אלפי עותקים - אבל... יש לספר גם המשך. שאמור להיות מסופר יותר באריכות ביחס לזמן שעובר בסיפור. הסגנון הזה באמת מדהים ומרתק, ודווקא לכן אני סקרנית לראות קטע אחר שכתבת, שיש בו סצנות של ממש. עם דו-שיח, פעולות ממוקדות וכו'.
בכל מקרה, אהבתי ממש! ממש ממש ממש!
אפשר לספר את סעודת שבת בבית. דבר תורה, ואבא מתקן לשונית. זועף על טעויות לשוניות בעלוני הקודש מבית הכנסת. זה חצי פרק, זה נתן את המידע, וגם הכניס אותנו לחוויה.שפה תקינה היה אחד הערכים הבולטים בבית שלנו לצד שבת וכשרות.
"הדרה", המורה שפיגלמן מעירה לי בפעם השלישית השיעור, דווקא יש שמש טובה בחוץ. "תיגשי אלי בסוף השיעור".
אבא היה מעיר לה שבציווי אומרים גשי.
איך מצד אחד הייתי הבת הכי טובה בכיתה, כזו שהאמהות של חברותיי דירבנו אותם להיות בקשר איתי.
נהדר!אני חושבת לחבר אותו עם סיפור ארוך יותר
אתן לך רעיון ש @נ. גל נתנה ל @מוריופ שנתנה ליכן.
עריכה: מוזמנים להציע לי...
במה האמא עובדת עכשיו במקום העורכת דין? מי הזיווג השני? מי זאת האחות הקטנה? קצת פרטים עליה, וכו'..)הייתי הבת של הגרושה ההיא, זאת שפעם הייתה עורכת הדין.
לי ספציפית לא אכפת שהסוף ישאר פתוח רק תמשיכי לעלות לנו את ההמשך.הלוואי שיהיה לי איך.
למרות שאני מניחה שגם אם אני אמשיך, זה גם יהיה עם סוף פתוח
ברור לגמרי. זה קצת הצחיק אותי לקרוא את זה, כי המחשבה שעברה לי בראש הייתה - כמו כולנו...יש לי כמה רעיונות, מחכה לזמן לכתוב אותם...
הקטע מהמם, רק קצת מוזר לי הענין של ערב אבות, מה זה כאילו? יש כאלה דברים בסמינר?לכל אלה שחיכו לקטע נוסף, מוקדש...
אני מקווה שהאשכול הזה במעקב אצלכם, כי אין לי רוח לתייג אחד אחד...
באותו היום הגעתי מאוחר לסמינר.
מפספסת בדיוק את השיעור שאותו מצאה שפיגלמן כמתאים להודיע על ערב האבות הקרוב, ולחלק הזמנות.
בלי להשאיר אחת במקום שלי.
אני לא יודעת איך היא עשתה את זה, אבל אף אחד מבנות הכיתה לא טרחה ליידע אותי בקיומו של האירוע שבאורח פלא גם לא הופיע בשיחות ההפסקה של חברותי.
אבל אבא לא האמין לי.
שיחת הטלפון הייתה מלאה בשתיקות.
רק משפט אחד חצה את הקו, "למה הדרה? למה? אני כל כך גרוע בעיניך?", שאל,
וניתק.
לא הייתה לי ברירה, נסעתי אליו.
ניסיתי להסביר.
לשקר ששכחתי. וההזמנה נעלמה בבאלגן.
"אבל התיק שלך אף פעם לא מבולגן. את מסודרת יותר ממני ומאמא שלך ביחד".
ביום שלמחרת, מנהלת הסמינר קראה לי לשיחה.
ושוב הייתי צריכה לנסוע לאבא.
לשקר את עצמי מחדש...
את יכולה להכניס שיחה שלמה, מחשבות.... זה מחבר יותר את הקוראלא הייתה לי ברירה, נסעתי אליו.
ניסיתי להסביר.
לשקר ששכחתי. וההזמנה נעלמה בבאלגן.
ניסיתי האמת...את יכולה להכניס שיחה שלמה, מחשבות.... זה מחבר יותר את הקורא
אני רק תוהה, זאת נראית לי התנהגות ילדותית מדי בשביל אבא שאמור להיות לפחות בן 35. אבא אוהב מטבעו מגונן על הבת שלו. אפילו אם הוא נפגע, אם הקשר ביניהם כל כך טוב ומאפשר, למה הוא מנתק ככה?אבל אבא לא האמין לי.
שיחת הטלפון הייתה מלאה בשתיקות.
רק משפט אחד חצה את הקו, "למה הדרה? למה? אני כל כך גרוע בעיניך?", שאל,
וניתק.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכד
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ: