נכתב ע"י דוד דנברג;743510:אל תזלזלו עד כדי כך בבעלי הבית פרוג, הקורס מצויין ולמדנו בו את כל מה שנאמר פה
נכתב ע"י דוד דנברג;743531:זו היא תגובת המורה שלנו בפרוג על השאלה בעניין השפעת הצמצם על החדות :
" זה לא רלוונטי לתחומי הצילום שלנו. זה כן רלוונטי לצילום טכני מאד מדוייק שבו אנחנו מגבילים את סגירת הצמצם בכדי לקבל חדות "קורעת" את העין. ולצורך הגדלות גדולות במיוחד.
אתה יכול להגיד לקשקשן הפורום הזה שאנחנו לומדים לצלם מהדקה הראשונה ולא להתקשקש בנתונים לא רלוונטיים רק בשביל להראות כמה אנחנו "יודעים" תיאוריות. ומבחינת ה5,6 . נכון אז מה? אם צריך לסגור צמצם בגלל התנאים או לפתוח- לא נעשה זאת? אז לא נגיע להפרדה הטובה ביותר של העדשה. ואז מה קרה? לא רלוונטי ומידע לא שימושי בעליל. "
נחמד לא ???
ידע מעמיק ! והוא כתב שזה לא שימושי...נכתב ע"י שלמה;743595:רוב מלמדי הצילום נותנים חכה שבו תוכל לדוג. לא תמיד מלמדים את הרעיון של החכה
השאלה המתבקשת כאן, היא, מה היה מטרת הקורס צילום? ידע כללי בצילום, או ידע מעמיק.
נכתב ע"י שלמה;743595:
השאלה המתבקשת כאן, היא, מה היה מטרת הקורס צילום? ידע כללי בצילום, או ידע מעמיק.
נכתב ע"י דוד דנברג;743599:והוא כתב שזה לא שימושי...
נכתב ע"י moti!a;743647:זה לא שימושי לסנדלרים!
לצלמים זה שימושי ועוד איך שימושי
זה כמובן לא אומר שצריך כל הזמן לצלם בטווח החד ,לגמרי לא, הכל לפי הצורך
אבל להגיד שזה לא שימושי ובגלל זה לא הזכיר את זה , זה קשקוש!
זה סתם תירוץ להצדיק את זה שלא הזכיר את זה בקורס
נכתב ע"י MediaSchool;743732:בכל קורס צילום או בתחום אחר, שאני מלמד אני אומר לתלמידים, שהמטרה שלי שהם יהיו מקצוענים לא "ראש קטן" (קלונים ממני CLONE), זאת אומרת שהם לא רק, יקבלו ממני רק ידע שאני משתמש בו בעבודה מעשית שלי , אלא שהם יהיו "ראש גדול", יחודיים, שונים אחד מהשני. בשביל זה אני צריך לתת להם לא רק משהם ממש יצטרכו בעבודה מעשית (ששווה 60% מהמידע שאני נותן להם) אלא עוד 40% של ידע שיתן להם ביטחון עצמי ואפשרות להתפתח בצורה יחודית. אני אפילו אומר להם, שבמידע הזה אני לא משתמש בעבודה שלי כי זה לא תמיד מתאים לי, אבל אצלכם יכול להיות שהמידע הזה ידרש. כך גם לימדו אותי באוניברסיטאות שלמדתי. (אני לא נותן מידע סתם. כל 100% שהם מקבלים הוא ידע הנדרש בשבילם. 100% האלה הם כ-30% שאני קיבלתי מלימודים וניסיון, לכן אני עושה סינון קפדני לפני שאני מעביר מידע לתלמידים).
גם המעסיקים מיד רואים הבדל האם הגיע אליהם "ראש קטן" או "ראש גדול".
את הגישה הזאת אני גם מבקש מכל המרצים שלנו.
נכתב ע"י MediaSchool;743063:רציתי להוסיף לגבי תאוריה:
בשביל לצלם בלי חצובה עם עדשות TELE,המספר של סגר צריך להיות לא פחות ממספר של אורך מוקד של עדשה. לדוגמה: בצילום עם עדשה של 200 מ"מ הסגר צריך להיות לא פחות מ 1/200. עדיף 1/250 ויותר קצר.
בהצלחה
לא הכול הוא יודע.נכתב ע"י דוד דנברג;743753:תשובתו של אורן בנקין:
אבל... אין קשר בין סגירה ופתיחת הצמצם לבין חדות התמונה בתוך טווח הפוקוס.
ל
נכתב ע"י דוד דנברג;743753:תשובתו של אורן בנקין:
אבל... אין קשר בין סגירה ופתיחת הצמצם לבין חדות התמונה בתוך טווח הפוקוס.
לכל עדשה יש מפתח צמצם שבו בעומק השדה המתקבל החדות היא הגבוהה ביותר. המפתח... הזה נקרא sweet spot והוא נמצא בערך שהוא כפול מערך מפתח הצמצם הגדול ביותר.
.
.
נכתב ע"י moti!a;743772:ועל זה נאמר:
"תרתי דסתרא"
נכתב ע"י moti!a;743766:זה נכון במצלמות ה FF בדומה למצלמות הפילם
בשאר המצלמות יש להתחשב בקרופ פקטור ולהכפיל ב 1.5
כלומר אורך מוקד 200--- מהירות 300 ויותר
כל זה ככלל אצבע
כמובן שמי שיש לו יד יציבה יותר יכול לצלם במהירות איטית בהרבה מהנ''ל
אבל צלם צריך לדעת את זה כדי להבין למה באותם נתונים התמונה שלו מטושטשת ואילו אצל החבר שלו חדה
נכתב ע"י שלמה;743474:יש אחד מ"בצלאל" שמוכר את הD700 בחצי מחיר, כיון שהוא מאוכזב מהדיגי והוא חוזר לפילים ולשקופיות
נכתב ע"י *לאה;743819:WOW איזה דיון מחכים,
למדתי עוד דבר אחד או שניים, שווה, שווה...
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: