קורונה קורונה - חופשה בתשלום?

מצב
הנושא נעול.

שועל ירוק

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
המשתמש נחסם
למישהי יש מושג האם יש הבדל בין עובדת בחינוך העצמאי לבין עובדת עיריה

סימי

משתמש מקצוען
בדיוק כמו שכתבתי בנ"ל... והתגובות מוכיחות!
אגב, גם אני נשארת בבית עם כללללללל הילדים ב"ה. לנקות לפסח- לא נראה לי אופציה כש-8 ילדים מסתובבים בבית (רובם בנים)
אני מורה בבית ספר פרטי, משרה מלאה+, ומשכורת שלא מגיעה אף לא ל-5000, בלי הבראה, עם פנסיה מינימלית כמחויב בחוק, ובלי הרבה תנאים של עובדים כליים ועובדי הוראה. אז נא לא לקנא. אה, וגם החופש שלנו קצר יותר... ואנחנו עובדות גם ביום העצמאות כשכל המשק בחופש, וביום בחירות... ועוד...
וכיון שאני מורה, המנהלת דורשת מאתנו ליצור קשר עם התלמידות, ובתוך כל הבלגן הזה בבית גם להכין חומר לימודי ולהשאיר לבנות בקו מיוחד שייפתח אי"ה בשבוע הקרוב.
ואני לא בקשתי חופש, והסתדרות המורים בכלל לא קשורה אלינו. אנחנו בית ספר פרטי "על טהרת הקודש"...אין שום גוף מאחורינו... ושוב- לא רוצה להיכנס לויכוחים מי עובדת קשה יותר ומי צודק, ומי סתם צועק... כעת זה הזמן לאחדות, לפרגון ולשלום...
מבינה את הקושי של כולן. בתוך עמי אנוכי יושבת. גם לנו לא קל, אף פעם. כל עבודה- היא עבודה, והיא עונש עבורנו ("בזיעת אפיך...")
וד' יעזור שנוכל לעבוד תמיד מתוך בריאות ושמחה, סיפוק וטוב לבב...
ושהחופש הכפוי יסתיים במהירות, כשכולנו נוכל לשוב לעבודה בבריאות איתנה, בלי שום מגיפה באופק...
שבת שלום!

דאבל

משתמש מקצוען
לא מבינה את ההתקוממות מול המורים
מוציאים אותם לחופש בלי בחירתם
(תאמרו: ההסתדרות, אבל שאלתם כל מורה מה היתה מעדיפה?)
וכמורה לשעבר בחינוך העצמאי, לא נתקלתי במורה שהתעשרה מעבודתה.
מעריכה מאוד כל אחת שנשארת במקצוע הלא מתגמל הזה, על חופשיו ותנאיו.
ובכל מקרה, כשמדברים על חופשה כפויה בתקופה שגם ככה לחוצה כלכלית, אפשר להבין את המורים.

ארבע

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הפקות ואירועים
אני מקווה בשביל המורים שיקבלו תשלום.
מצד שני אי אפשר להכניס את ההורים לכאוס. יצטרכו למצוא גם עבורם סידור הולם.

אגב, אלו שטוענות נגד המורות - הרבה מורות במגזרנו לא נהנות מתנאים של עובדי מדינה, הן עובדות במקומות פרטיים ובתנאי עושק, ואיכשהו דווקא במגזר החינוכי יש הרבה מנהלים מתעמרים וחולי שליטה. סביר שאותם מקומות לא ישלמו על החופשה הזו.

אבל בבקשה מכן המורות - אל תתעלמו גם מהקושי של ההורים.

שועל ירוק

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
המשתמש נחסם
אני מקווה בשביל המורים שיקבלו תשלום.
מצד שני אי אפשר להכניס את ההורים לכאוס. יצטרכו למצוא גם עבורם סידור הולם.

אגב, אלו שטוענות נגד המורות - הרבה מורות במגזרנו לא נהנות מתנאים של עובדי מדינה, הן עובדות במקומות פרטיים ובתנאי עושק, ואיכשהו דווקא במגזר החינוכי יש הרבה מנהלים מתעמרים וחולי שליטה. סביר שאותם מקומות לא ישלמו על החופשה הזו.

זה שתי דברים לא קשורים כי ההורים לא משלמים למורים

ארבע

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הפקות ואירועים
ההורים כן משלמים למורים...
המשכורת של המורים מגיעה מתשלומי מיסים. זה מה שאמרו פה שוב ושוב.
והדברים קשורים, כי היפכתי בזכות המורים ובזכות המורים גם יחד.

חלי פיינשטיין

משתמש מקצוען
לדעתי, הכוח החזק של הסתדרות המורים עד עכשיו היה האיום בהשבתת לימודים.
לא זוכרת מתי זה היה, אבל פעם קיבלנו הודעה שמחר אין לימודים - כנראה בגלל עוד איזו דרישה של המורים,
ואחרי מו"מ שנמשך כל הלילה - הממשלה מול ההסתדרות - הם קיבלו את מה שרצו והיה לימודים בסוף.
עכשיו - ניטל כוחם. אין להם במה לאיים.

שועל ירוק

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
המשתמש נחסם
ההורים כן משלמים למורים...
המשכורת של המורים מגיעה מתשלומי מיסים. זה מה שאמרו פה שוב ושוב.
והדברים קשורים, כי היפכתי בזכות המורים ובזכות המורים גם יחד.
זה באופן עקיף ביותר

הפקות כתיבה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
מוזיקה ונגינה
מי התעלם
זהו קושי עצום
אך אין להאשים בו את המורות
אולי את ארגון ההסתדרות שלי- כמורה- אין כל קשר אליו
אף אחד לא מזלזל בקושי
זה אכן מורכב
אך לומר שהמורים בחרו בזה?
ממש לא

גלינג

משתמש סופר מקצוען
תנאי פנסיה מיטיבים
?
תוספת של 2000 שקל ברוטו (ולא נטו) לשכר
באשכול סמוך בענייני ההיטק הנתנוים היו שונים בתכלית (לא בדיקת תוכנה..)
לעבוד 8 שעות ביום
מורות שאינם בחינוך העצמאי עובדות 8 שעות לא כולל ממוצע של 2 נוספות ללא תשלום.
המורים השיגו לעצמם חופשה בבית
:)
אשתו של ליצמן/נתניהו מורה בביה"ס??
בכלל מבסוטות מהחופש שבא להם בדיוק בזמן
בטח..
פסח עם כל הילדים בבית ללא קייטנות..
שאר העובדים - אי הודאות שלהם גבוה מאד. כל מצב של דירדור במשק יתבטא מיד בהרעת תנאים/פיטורין/סגירת עסקים...
אין ספק שאם זה יתקרב למצב המתואר המדינה תסייע לכלל העסקים.
משלמים לכם עליהן וסובלים מהן מאד ללא פיצוי אלא עוד להיפך
??

חדזי

משתמש מקצוען
מי שבחר להיות מורה שלא יתלונן שקשה לו . אף אחד לא מפריע לכם ללכת לחפש עבודה אחרת... בואו נהייה אמיתיים ... המורים בד"כ בוחרים את המקצוע הזה בגלל החופשים...
אני משום מה מתקשה לרחם. מעריכה מאד מה שמורה עושה . אבל כמו שאנחנו לא יוצאים מגדרנו בהערכה ורחמים על למי שלמד רפואה ובחר להיות רופא אני לא מרחמת על התפקיד הכל כך קשה הזה ...ללמד כתה . אם כל כך קשה והתנאים כל כך נוראיים מי מפריע לכם למצוא עבודה בתחום אחר ?

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
מי התעלם
זהו קושי עצום
אך אין להאשים בו את המורות
אולי את ארגון ההסתדרות שלי- כמורה- אין כל קשר אליו
אף אחד לא מזלזל בקושי
זה אכן מורכב
אך לומר שהמורים בחרו בזה?
ממש לא
אולי הדרך הנכונה להביע השתתפות בצער זה פשוט לא להזדקר כמו קוץ בעיניים בפורום שרובו לא אנשי הוראה?
אולי אם המורות לא חושבות שזו אשמתן, שפשוט לא תגבנה ולא תנסנה להסביר ולהצטדק.
על זה בדיוק נאמר 'המשכיל בעת ההיא ידום'

gs

משתמש פעיל
כי ההורים צריכים להוציא כסף לקייטנות / מטפלות מלבד התשלום החודשי
+ נאלצים לצאת לחל"ת -
הם בפועל ממש משלמים מכיסם את חופשת המורות.
מענין, ההורים מממנים מכיסם את חופשת המורות - מדהים!. אני רוצה שתקום האמא המסורה ותודה לי על ההזדמנות שהכריחו אותי לתת לה להיות אמא במשרה מלאה, כבר אתמול שמעתי את הקיטורים מה נעשה עם הילדים... אז מה הכעס הל המורות שמקבלות שכר ללא עבודה - ההורים מודים שיום אחד או שבוע להיות עם הילדים זה סיוט, אז בואו תעשו את זה כל השנה ותקבלו שכר משמים ומהארץ. נראה אתכן מורות ל-50 תלמידות מוצאיות אנרגיה ומקשיבות, מלמדות ומחכימות לחיים ובכלל - 9 חודשים בשנה...
המורים כלל לא בקשו חופשה, הגעתי אתמול לעבודה כרגיל מחייכת, חמה, מקשיבה לתלמידות הסוערות ומשתפת אותן בתובנות, אני מוכנה להמשיך ויש לי מה לתת להן, מעולם לא לקחתי חופשה גם בתקופות סוערות בבית ומחוץ ורבות מחברותי הן כמוני, חבל שהדיון מגיע למקומות לא נכונים.

גלינג

משתמש סופר מקצוען
ברור.
כל מי שלא מורה עובדת הייטק.
זה בערך מה שתרוויחי יותר אם תעשי הסבת מקצוע למקצוע שמרוויחים בו משכורת טובה....
באשכול סמוך בענייני ההיטק הנתנוים היו שונים בתכלית (לא בדיקת תוכנה..)

gs

משתמש פעיל
אני בפירוש נגד ההתנהלות המזעזעת הזו של הארגון הבריוני הזה שנקרא ארגון המורים. הציבור היחיד שהולך להינות וכמובן לקבל משכורת מלאה אלו המורות. יפות הנפש. שבנוסף לחצי שנה חופש קיבלו עוד 3 שבועות. שיהיה להן לבריאות. הוגן זה לא! הגיוני? שום דבר לא הגיוני בכמויות החופשים שהציבור הזה מקבל. אני מסתבר אעבוד עד בדיקת חמץ, כאשר ברקע אצטרך למצוא פתרונות לפסח ולילדים שפשוט סתם!!!! יושבים בבית. בלי סיבה פרט ללחץ של ארגון הבריונים.
את השואפת ליותר - איך לא מיקמת את עצמך בעבודת ההוראה שהיא לא עבודה אבל בתשלום מלא, מוזמנת לעבוד יום מלא של 7 שעות בהוראה ונשמע אותך, איננו חופשות חצי שנה רק חצי מחצי ושבאר הימים עובדות הרבה יותר שעות מעבר למה שכתוב בכרטיס..., ואת האמא צריכה לדאוג לגידולם של ילדייך, אינך ממנת אותנו אפילו בשקל, התנצלי בפני העושים מלאכתם נאמנה, דנה אותך לכף זכות, שלמרות היותך שואפת יותר, את עדיין בעבודה עצמית...

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  55  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה