כפי שבוודאי שמתם לב, חווינו מתקפת סייבר ופריצת האקרים בליל שבת ללוח הבקרה של פרוג, הם ניסו למחוק ולהוציא נתונים מהאתר, ללא הצלחה יתרה. שלחו מייל ספאם לחלק משתמשים עם בקשות כופר וכדו', כמובן, אין שום צורך להתייחס לכך. ואדרבה, חשוב שלא ללחוץ על שום קישור שנשלח באותו מייל.

חשוב להדגיש, כי לא נפרצו שום פרטי אשראי (מנויים באתר נרשמים דרך פייפאל, מערכת סליקה הטובה בעולם, אין לנו נתוני אשראי כלל, אפילו לא את ארבעה ספרות האחרונות).

וכן חשוב לציין שהפורצים לא השיגו גישה לסיסמאות כלל, אך עדיין, אנו ממליצים לשנות סיסמאות באתר פרוג, לייתר ביטחון.

מיד במוצאי שבת קודש צוות התכנות שלנו יחד עם מערך הסייבר הלאומי ועוד התגייסו לטיפול מהיר ויסודי, עלינו על הפרצה, היא נחסמה מידית, והורדנו את האתר מהאוויר עד לפריסה מלאה של הגיבוי, ובדיקות שאין עוד חשש.

ביצענו פריסת גיבוי של האתר מליל חמישי 14/11/24 בשעה 02:00, למרות שהפריצה בוצעה בליל שבת, כדי לקחת מרווח ביטחון, ולוודא שהאתר ומשתמשיו מוגנים לחלוטין.

מתנצלים מאוד על אי הנעימות, לצערנו כל התוכן שנכתב בימים חמישי ושישי הוסרו, אתם מוזמנים לכתוב מחדש :)

תודה על תמיכתכם, מרגישים את זה!
המשך שבוע טוב לכולם!

דרוש מידע קבלת תלמידים לבתי ספר

מצב
הנושא נעול.

מגבת

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
@זחלוואי,
יש דברים שאי אפשר ללמוד מהכתוב, אלא רק אחרי 'שמתערבבים'.
זה קורה בכל קליקה, החברה החרדית לא נדירה.
זה כמו שתפתחי שיח בין שופטי עליון, או בין פוליטיקאים מה יעזור לך להיות כמוהם.
התשובות שלהם לא באמת יעזרו לך..
יש מדי הרבה נושאים שנלמדים מהסביבה התרבותית, כמו שיח, רמת סלנג, טעם במוזיקה, כמובן לבוש, מוקדי התעניינות, צורות בילוי, וגם סגנון החברים שלכם. זה מדי הרבה..

יחד עם זאת,
א. כמו שכתבו לך, לרב שלכם יש יותר כלים לעזור להשתלב כי הוא כבר מוכר בציבור. מומלץ מאד להתייעץ.
ב. כן, ירושלמים מכילים יותר.
ג. כן, מוסדות ספרדים ב"ב יקבלו אתכם בחום ובשמחה, והם נפלאים!! ובעיקר יש להם נכונות לעזור לכם להשתלב.
ד. לבוש הוא חלק גדול מהניואנסים. ואת מתארת לבוש מאד מאד צנוע, אבל לא מקובל אצל ליטאים, אין מה לעשות עם זה ):

.B.B

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
2. איזה עוד קהילות יש חוץ מספרדים / אשכנזים / חסידיים?
אוהו, זה נושא מסובך :)
אפילו כחרדית קשה להסביר את כל ההבדלים.
בגדול זה דרכים שונות,
ממליצה להתייעץ עם מורה דרככם.
יש הבדל גדול בין ליטאים / ספרדים / חסידים.
וגם בתוך החלוקה הזאת- שהיא רק בגדול-
יש המון תתי מגזרים.
אינו דומה חסיד גור או סאטמר לחסיד קארלין או חב"ד.
אינם דומים חזון אישניקים לליטאים מודרנים.
אינו דומה ספרדי שלומד בישיבה ליטאית או ספרדית, לתימני.
וכן הלאה והלאה...
וזה כולל הרבה מאוד דברים, לא רק סגנון לבוש. בכלל בכלל לא.
זה כל הצורה והדרך של החיים.
אם לדוגמא נלך על חסידים-
זה לא אומר רק ללכת עם שטריימל או ספודיק בשבת, ובעקיטשע מבריק
או כובע עגול וחליפה ארוכה ביום יום.
בעקיטשע- הלבוש השבתי החסידי
1689860712937.png

שטריימל- הדבר השעיר הזה שגברים נשואים מלבישים בשבתות ובשמחות
1689861290032.png

1689862340468.png

(האדמו"ר מבעלזא ונכדו צילום שוקי לרר)
אלא הרבה הרבה יותר מזה
חסידים סטנדרטיים לא יוצאים מהבית לאף מקום בלי כובע וחליפה. לא לקניות ולא להליכה ולא שום דבר אחר
[לזרוק זבל כן ;)].
חסיד לא עושה כמעט שום דבר בלי לשאול לעצת האדמו"ר. גם דברים גדולים כמו מעבר דירה,
וגם דברים 'קטנים' כמו באיזה תאריך לקבוע חתונה (יש כאלו שרק באים לקבל ברכה. שוב, סוגים שונים).
חסיד ישלח את ילדיו למוסדות של החסידות, ובכל החגים הבעל נוסע לשהות במחיצת האדמו"ר (יש חסידויות שגם נשים נוסעות).
אצל חסידים אסור לגעת בזקן. מי שמסדר או נוגע (אפילו בלי לקצץ)- כבר נחשב מודרני.
ועוד ועוד...
אין לזה סוף.

ממליצה באמת לשבת עם רב שידריך אתכם.
יעזור לכם למצוא קהילה שמתאימה לכם,
ומוסדות מתאימים לילדים.
מברכת אותך שתזכו להמון נחת יהודית אמיתית,
ותראו סיעתא דשמיא והצלחה מרובה!

נערך לאחרונה ב:

ה' אוהב אותך

משתמש מקצוען
תודה רבה לכל העונים! קראנו הכל ועכשיו אנחנו כבר ממש מתלבטים אם בכלל כדאי לנו לעבור..
רוב הדעות הגורפות היו שלא כדאי.
פשוט רצינו בשביל חינוך הילדים, סביבה שמורה, שלא יראו חילונים, שנוסעים בשבת וכו'...

כמה שאלות:
1. הבנתי שליטאים / חסידים זה קצת מסובך... אבל אולי יתנו לנו להיכנס למוסדות של ספרדים בבני ברק (אם בעלי ליטאי)? אני שואלת גם מבחינת סגנון הלבוש שלי, אם זה בעייתי?
2. איזה עוד קהילות יש חוץ מספרדים / אשכנזים / חסידיים? יש קהילות אחרות שיוכלו לקבל אותנו?
3. האם גם אצל הספרדים בבני ברק קיימים כל הניואנסים?
4. בעלי שואל: אם אני אשאר כך מבחינת סגנון הלבוש שלי, ורק נלמד את הניואנסים, זה יעלה את הסיכוי שלנו למוסדות ליטאיים?
5. עוד משהו שקשור לסגנון הלבוש שלי: זה בעייתי אם אני לובשת רק חולצה ארוכה? ולא עד המרפק? ומה בקשר לצווארונים? כל החולצות / שמלות שלי הן עם צווארון שמכסה חלקית את הצוואר. ומה לגבי פאה? כי בעלי לא מוכן.. אני שמה מטפחת / כובע. מה מהדברים הנ"ל בעייתי?

תודה רבה לכל העונים!! אני ובעלי החכמנו מאוד.)
1.ספרדים יותר מקבלים (גם אצלם יותר נפוץ העניין של חוזרים בתשובה)
2. יש חב"ד ,ברסלב, וכל מיני קהילות לא ברורות(המלצה-לא כדאי)
3. לא מכירה בב"ב וגם אצל הספרדים יש יותר קהילות "ישיבשעריות" ויש יותר "עמך"
4. תלוי איזה לבוש, יש הרבה שהולכות צנוע אבל עדיין יש בתוך ההגדרה צנוע הרבה סגנונות
5. מטפחות כן-לא בובו ,אלא ,ברטים ,מטפחות "משולש עם פטנט" וכד'
לט מכירה ב"ב אבל בבית שמש יש המון סגנונות ויכול להיות שתמצאו פה את עצמכם יותר מאשר ב"ב.

מערבבנו הידוע

משתמש מקצוען
יש בירושלים הרבה בעלי תשובה. שמשתלבים ממש יפה
צריך לשים לב שבני ברק נחשבת בירת הציבור החרדי וככזאת יש בה קוד מוסכם כמו אצולה כביכול והיא חייבת להיות כזאת ויש בממלכה עוד כמה ערים חרדיות אבל ברוח המפקד
יש ערים שאין בהם הלך עירוני אלא כל אחד לעצמו כמו ג'ונגל חרדי המציאות שם לא הכי טובה (אני מבין שאלעד ככה)
ירושלים זה אטמוספירה אחרת כל ההלך בה רגוע יש שם קהילות מגובשות ויש שם יותר אחדות והכל שם יפה כל כך היא מתחשבת באמת יותר, ופחות באחרים, בבן אדם כמו שהוא ולא כמו שהוא היה, היא מקום לחיות בו בגאווה ואף אחד לא צריך לייצג אותה היא כבר עם ייצוג מאת השם שבחר בה כפלטרין של מלך

שיר770

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אני רק אגיד. מקווה לא להרגיז אף אחת.
האשכול הזה עשה לי עצוב כל כך בלב. במיוחד הדקויות... למשל זחלוואי היקרה מציינת שבעלה שם חולצה קצרה בקיץ וחוששת שזה יעשה בעיות. ואפילו הלבוש היותר הצנוע שלה יכול להוות בעיה...
אוף.
עד מתי נהיה בגלות.
@זחלוואי היקרה. אני מעריכה ממש את הצעד שלכם. שיהיה בהצלחה בכל.

הכללל טוב

משתמש צעיר
הלוואי...
חבל להשלות...הם סתם יהו אופטימיים ויקבלו סטירה לפנים...
ביננו, אצל החרדים החוזרים בתשובה מתחילים בפרופיל הרבה יותר נמוך לצערנו,
לא כי זהאמת אלא כי זה עולם השקר עד שיבוא משיח צדקינו.
על אף הכל יש כאלה שהסתדרו
לא הרבה אבל יש

גם בעולם השקר לא הסתלקה ההשגחה הפרטית
רק צריכים הדרכה נכונה ויש סיכוי שגם הם יעלו על דרך המלך
חבל למחוק להם את האופטימיות ולהלביש אותם יאוש
עם קצת חכמה יש מקום להרבה תקוה

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  12  פעמים

לוח מודעות

למעלה