כפי שבוודאי שמתם לב, חווינו מתקפת סייבר ופריצת האקרים בליל שבת ללוח הבקרה של פרוג, הם ניסו למחוק ולהוציא נתונים מהאתר, ללא הצלחה יתרה. שלחו מייל ספאם לחלק משתמשים עם בקשות כופר וכדו', כמובן, אין שום צורך להתייחס לכך. ואדרבה, חשוב שלא ללחוץ על שום קישור שנשלח באותו מייל.

חשוב להדגיש, כי לא נפרצו שום פרטי אשראי (מנויים באתר נרשמים דרך פייפאל, מערכת סליקה הטובה בעולם, אין לנו נתוני אשראי כלל, אפילו לא את ארבעה ספרות האחרונות).

וכן חשוב לציין שהפורצים לא השיגו גישה לסיסמאות כלל, אך עדיין, אנו ממליצים לשנות סיסמאות באתר פרוג, לייתר ביטחון.

מיד במוצאי שבת קודש צוות התכנות שלנו יחד עם מערך הסייבר הלאומי ועוד התגייסו לטיפול מהיר ויסודי, עלינו על הפרצה, היא נחסמה מידית, והורדנו את האתר מהאוויר עד לפריסה מלאה של הגיבוי, ובדיקות שאין עוד חשש.

ביצענו פריסת גיבוי של האתר מליל חמישי 14/11/24 בשעה 02:00, למרות שהפריצה בוצעה בליל שבת, כדי לקחת מרווח ביטחון, ולוודא שהאתר ומשתמשיו מוגנים לחלוטין.

מתנצלים מאוד על אי הנעימות, לצערנו כל התוכן שנכתב בימים חמישי ושישי הוסרו, אתם מוזמנים לכתוב מחדש :)

תודה על תמיכתכם, מרגישים את זה!
המשך שבוע טוב לכולם!

דרוש מידע קבלת תלמידים לבתי ספר

מצב
הנושא נעול.

עד מתי

משתמש מקצוען
תודה רבה!

בעלי שם חולצה לבנה מכופתרת קצרה, ולא ארוכה, בגלל החום והלחות... אני לא יודעת אם הוא ירצה לשנות את זה כי הוא טיפוס שאפילו בחורף בשיא הקור מדליק מזגן. חם לו בצורה פשוט לא רגילה... יכולים לעקם מבט על זה?

ובקשר אלי, דיברתי עם בעלי והעניין שהוא לא ירצה שאני אשנה את סגנון הלבוש שלי (גרביונים שחורים וחצאית ארוכה).. הוא לא מוכן שאשנה את עצמי בשביל להשתלב בחברה. הוא רוצה שיקבלו אותי כמו שאני.. במוסד איכותי, ליטאי... אפשרי? אולי אם נבדוק המון מוסדות יהיה לפחות אחד שירצה לקבל אותנו?

הוא אפילו אמר שהוא מוכן שהילדים ילמדו בחינוך בייתי מאשר שאני אשנה את עצמי.. יש כאלו שלומדים חינוך בייתי או שזה לא שייך בחברה החרדית?
מקנאה בכם
אשריכם!!

:):):)

משתמש פעיל
הוא אפילו אמר שהוא מוכן שהילדים ילמדו בחינוך בייתי מאשר שאני אשנה את עצמי.. יש כאלו שלומדים חינוך בייתי או שזה לא שייך בחברה החרדית?
פחות מקובל
(או יותר נכון בכלל לא מקובל)

2. אם נעבור לבני ברק לקרית הרצוג / פרדס כץ - שם יותר קל להשתלב במוסדות חינוך?
ברור שהרבה יותר קל שם מאשר לדוגמא בשכונת זיכרון מאיר או רמת אלחנן.
באזור של קרית הרצוג/ פרדס כץ יש משפחות שהרבה יותר מקבלות הרבה סגנונות לעומת מרכז בני ברק.
יש שם המון מקומות חינוך מאד מאד טובים.
הרבה הצלחות

ה' אוהב אותך

משתמש מקצוען
מה זה אומר ניואנסים חרדים? אפשר דוגמה?
דוג'?
אפשר לחבר ספר...
אולי נפתח אשכול ניאונסים של חרדים...
זה יותר ארוך ממה שאת מדמינת...
ועדיין זה לא יעזור רק לקרוא ולהבין צריך לחיות עם חבר'ה חרדים להרגיש.
יותר טוב זה להיות חבר של חרדי מבית שאכפת לו ממכם שיסביר לכם כל דבר ויעזור לכם להשתלב בחברה...
אבל איך את רואה את עצמך לאחר כ10 שנים,מרגישה שינוי?מרגישה שאת מבינה יותר את ההלך של הציבור החרדי ?

ועוד משהו
כמובן לא רוצה להרפות ידיים אבל החברה החרדית מקבלת מאוד בחשדנות ובהסתייגות את החזבתי"ם במיוחד בדור הזה...
אומנם יש כאלו גם בדור הזה שהשתלבו מצויין אבל עשו עבודה רבה לשם כך...
בקשר לבגדים מכירה חוזרת בתשובה צעירה(29) שעדיין לובשת חצאיות ארוכות וגרביים שחורים והילד שלה בחיידר הטוב בבית שמש-כי זה כל המכלול וכרגע היא יותר נראית חסידית מאשר חוזרת בתשובה(כמובן אין לה בובו וכל הסממניים של חוזרים בתשובה,אולי לא הבנת אותי נכון אפשר להיות צנועה מאוד אבל צריך לשים לב באיזו צורה וסגנון...)
(היא למדה באופקים כך שכן הספיקה להכיר יותר)

ה' אוהב אותך

משתמש מקצוען
קודם כל כמעט לא מצוי אם בכלל.
דבר נוסף, במעשה זה את עוד יותר מרחיקה את ההשתלבות שלכם בחברה,
ע"י שהילד ילמד עם ילדים חרדים לפחות הוא יגדל כחרדי בין חרדים.

מגבת

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
קודם כל, ברוכים הבאים, ונשמח שתברכו אותנו בברוכים הנמצאים.
כי חיים ליד השם כמו של בעלי תשובה - זה רמה אחת יותר.

1. פלא שעד עכשיו לא כתבו, האם אתם מזרחיים? (שם הניק שבחרת מחשיד אותי :))
פשוט, גם אם בחרתם להשתייך לחרדי-ליטאי ואתם ספרדים - זה לא ילך.
2. לפי תיאור הלבוש שלך - לא יקבלו. ואת בהחלט לא חייבת לשנות את עצמך, רק תנסי ללכת באפיקים הנכונים לך.
3. יחד עם זאת, אם יש לכם הון חברתיו/או כלכלי (קשר לפוליטיקאי, תפקיד בכיר לבעלך או לבן משפחה קרוב) אפשר לנסות להתחיל להפעיל לחצים שידברו עם כל המי ומי.. אם לא, חבל על הזמן ועל תחושת הדחייה. בואי למוסדות שיקבלו אתכם באהבה.

במבי.

משתמש מקצוען
המשתמש נחסם
כתבו לך פה רבה תשובות חכמות
מביע את דעתי הפרטית עם היכרות אישית עם בעלי תשובה (אבא שלי)
האמת שאני גם מתלבשת ככה כמו בתיאור חוץ מהחולצות המכופתרות, אז זה יהיה בעייתי?
יש גם אברכים שלובשים חולצה קצרה
אבל מה עם כובע וחליפה? הוא לובש? זה מאוד מקטלג
ואגב זה דבר שמתרגלים אני מתעלפת לראות את בעלי מתלבש לפני היציאה לחמסינים אבל הוא כבר רגיל זה לא מפריע לו
תודה רבה לך!

1. במידה ונישאר בחולון, הילדים שלנו כבר יחשבו חרדים מבית לכל דבר? זאת אומרת, שאם הם יחליטו לעבור לבני ברק כשיתחתנו בעתיד, גם הם יעברו קשיי השתלבות עם הילדים שלהם?

תלוי מאוד איפה הם ילמדו, לדעתי אם ילמדו במוסדות בחולון הם פחות השתלבו,
פ"כ וקי"ה היום זה כבר ממש לא פרבר, יש שם המון מון משפחות צעירות, מה שכן את צריכה לדעת להבדיל מאוד בניאונסים כי יש כאן גם הרבה משפחות בסגנון פתוח יותר שלא נשמע שזה מה שאת מחפשת
ולגני עמותה אליהם שולחות המשפחות השמורות יותר יש תנאי קבלה קשוחים , לגני עיריה רוב מי ששולח זה אלו שלא מתאימים לגני עמותה

ותודה רבה על כל התגובות החמות!! :) אני ובעלי נהנו לקרוא את כל מה שכתבו כאן, במיוחד בהתחשב בזה שזה היה תהליך ארוך וקשה.

בעלי פשוט מאוד אוהב את בני ברק כי יש שם מניינים כל הזמן, פה אין הרבה מניינים זה מקשה עליו. במיוחד שכשעושים קניות אנחנו צריכים כל הזמן לנסוע לשם: כשרויות כמו לנדא, רובין - אין פה..
אין כמו בני ברק עם כל העכברים שלה
אבל את צריכה גם לקחת בחשבון גם מחירי שכירות מטורפים 3K ++, אם את לא עובדת ובעלך אברך ...

כמו שכתבו לך ההשתלבות שלכם תלויה הרבה בהרגשה שלכם, וגם בחינוך שתתנו ,אצלינו בקושי הכרנו את הבני דודים , היה קשר חזק רק עם הסבא והסבתא ותמיד בפיקוח ההורים , לא היה מצב שניסע לשם לבד,
ככה שמרו אלינו ממושגים השונים מהחינוך בבית
כן תמיד יש כאלו שיעשו פרצוף ולא ירצו ילדים של בע"ת אבל זה בעיה אישית שלהם, יש הרבה שלא יראו בזה בעיה
בפרט שהילדים שלכם כבר יוולדו בקדושה וטהרה, אז אין סיבה אמיתית שלא לרצות אותם,
חיבוק גדול ומעריך מרחוק

זחלוואי

משתמש צעיר
ברור שהרבה יותר קל שם מאשר לדוגמא בשכונת זיכרון מאיר או רמת אלחנן.
באזור של קרית הרצוג/ פרדס כץ יש משפחות שהרבה יותר מקבלות הרבה סגנונות לעומת מרכז בני ברק.
יש שם המון מקומות חינוך מאד מאד טובים.
הרבה הצלחות
טוב לדעת.
אז אם לדוגמה הילדים שלנו יתחנכו ויגדלו שם, הדור הבא שלהם כבר יוכל להשתלב גם במרכז בני ברק?

זחלוואי

משתמש צעיר
דוג'?
אפשר לחבר ספר...
אולי נפתח אשכול ניאונסים של חרדים...
זה יותר ארוך ממה שאת מדמינת...
ועדיין זה לא יעזור רק לקרוא ולהבין צריך לחיות עם חבר'ה חרדים להרגיש.
יותר טוב זה להיות חבר של חרדי מבית שאכפת לו ממכם שיסביר לכם כל דבר ויעזור לכם להשתלב בחברה...
אבל איך את רואה את עצמך לאחר כ10 שנים,מרגישה שינוי?מרגישה שאת מבינה יותר את ההלך של הציבור החרדי ?

ועוד משהו
כמובן לא רוצה להרפות ידיים אבל החברה החרדית מקבלת מאוד בחשדנות ובהסתייגות את החזבתי"ם במיוחד בדור הזה...
אומנם יש כאלו גם בדור הזה שהשתלבו מצויין אבל עשו עבודה רבה לשם כך...
בקשר לבגדים מכירה חוזרת בתשובה צעירה(29) שעדיין לובשת חצאיות ארוכות וגרביים שחורים והילד שלה בחיידר הטוב בבית שמש-כי זה כל המכלול וכרגע היא יותר נראית חסידית מאשר חוזרת בתשובה(כמובן אין לה בובו וכל הסממניים של חוזרים בתשובה,אולי לא הבנת אותי נכון אפשר להיות צנועה מאוד אבל צריך לשים לב באיזו צורה וסגנון...)
(היא למדה באופקים כך שכן הספיקה להכיר יותר)
אם נגור שם נצליח ללמוד את הניואנסים עם הזמן? ומה הכוונה ההלך של הציבור החרדי?

זחלוואי

משתמש צעיר

2. לפי תיאור הלבוש שלך - לא יקבלו. ואת בהחלט לא חייבת לשנות את עצמך, רק תנסי ללכת באפיקים הנכונים לך.
3. יחד עם זאת, אם יש לכם הון חברתיו/או כלכלי (קשר לפוליטיקאי, תפקיד בכיר לבעלך או לבן משפחה קרוב) אפשר לנסות להתחיל להפעיל לחצים שידברו עם כל המי ומי.. אם לא, חבל על הזמן ועל תחושת הדחייה. בואי למוסדות שיקבלו אתכם באהבה.
לא מזרחיים (ז"א אני כן אבל בעלי אשכנזי אז אני הולכת לפיו). בעלי סתם "הריץ" אצבעות על המקלדת וזה הכינוי שיצא, לא משהו שחשבנו עליו. :)
בעלי שואל אם אולי יקבלו את הילדים שלנו במוסדות חסידיים עם הלבוש שלי?

ניק 4339

משתמש פעיל
יש הבדל גדול בין חוזרים בתשובה שלמדו בישיבה-לכאלה שלא.
מבחינת הבנת הניואנסים.
גם אצל שרופים זה ככה-לי אישית מאד בלט.

bracha5

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
אוטומציה עסקית
אם אתם עוברים לבני ברק או כל אזור אחר, אתם תקבלו המון המון ניואנסים מהחברה החרדית, ותגדלי את הילדים שלך במקום הרבה הרבה יותר מחובר.
אבל
תהיו חייבים להתאים את עצמיכם. אי אפשר לגור בישראל ולדבר רוסית. אחרת לא משתלבים.
אם אתם רוצים שדור העתיד שלכם יהיה עמוק עמוק בתוך הציבור החרדי, זה דורש למידה והתאמה עצומה מצידכם, שצריך לבדוק עד כמה זה נכון לכם.
טוב שיש לכם עם מי להתייעץ
(באופן אישי, אני ממליצה על התערות מוחלטת, ולא רגל פה ורגל שם. אבל תצטרכו לוותר על טעמכם האישי, בכל מיני צמתים)

זעירא דחברייא

משתמש פעיל

א. ענין 3 הוא ענין גדול ונפלא בציבור שלנו והוא דבר גדול שמהפך הכל לפי הצורך וכפי רמת הקשר והמקושר.
ב. אבל אני קורא בשקיקה את האשכול הזה יש בו בירור עצום .

פנסאית

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי
יש בית ספר חב"ד בחולון הן לבנים - תלמוד תורה והן לבנות. אולי זה מתאים לכם

ה' אוהב אותך

משתמש מקצוען
אם נגור שם נצליח ללמוד את הניואנסים עם הזמן? ומה הכוונה ההלך של הציבור החרדי?
עם הזמן כן, אבל להתחיל להגיע ללא רקע זה קשה כי מייד יקטלגו אתכם ולא כדאי...
אבל כרגע כבר עברו 10 שנים מה את מרגישה?
שאת קולטת יותר ויותר דברים דקים ומסוימים אצל החרדים שלא היית שמה לב לפני?
את גרה בסביבה חרדית?
וכמובן לא בטוח שההתאמות האלו מתאימות לכ"א, ההמלצות פה הן בכללי כי אין פה היכרות אישית
ולגבי הצד הליטאי-זוהי נקודת זכות..
שה' ינחה אתכם בדרך נכונה והטובה בעבורכם ובעבור ילדכם.

ה' אוהב אותך

משתמש מקצוען
לא מזרחיים (ז"א אני כן אבל בעלי אשכנזי אז אני הולכת לפיו). בעלי סתם "הריץ" אצבעות על המקלדת וזה הכינוי שיצא, לא משהו שחשבנו עליו. :)
בעלי שואל אם אולי יקבלו את הילדים שלנו במוסדות חסידיים עם הלבוש שלי?
חסידיים -אתם תצטרכו בעצכם להיות חסידיים -גם בעלך...זה לא רק הלבוש
בקיצור זה יותר מידי קשוח(לטעמי)
לא מספיק חרדים-זה תת קבוצה שיש לה עוד יותר קודים וכללים משלה...
וגםכמובן לא מכירה מספיק אם הם בכלל מקבלים שם את הרעיון

דוּבי

משתמש מקצוען
טוב אחרי שקראתי את כל התגובות
לעניות דעתי פחות בני ברק וגרורותיה כי מאוד קשה שם ההשתלבות
אבל מה עם ערים אחרות, ליטאים סגנון קרית אתא וכדו' (לאו דווקא המקום אלא יותר הסגנון) לא יודע איפה יש במרכז
אבל שם זה עונה בדיוק על השאיפות (להיכנס לזרם הליטאי ולהיות חלק ממנו בלי להיות חריגים בנוף, בלבוש וכו')
ועל ההתאקלמות עם כמה שפחות קשיים.
והם ליטאים שלומדים ולומדות בכל המוסדות הכי מיינסטרים.
ואני גם מצטרף לכל הברכות שתצליחו בנקל לצלוח את כל הדרך (קטן עליכם אחרי כזה צעדים גדולים)

Harmonyapro

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
1. במידה ונישאר בחולון, הילדים שלנו כבר יחשבו חרדים מבית לכל דבר? זאת אומרת, שאם הם יחליטו לעבור לבני ברק כשיתחתנו בעתיד, גם הם יעברו קשיי השתלבות עם הילדים שלהם?
וודאי.
רק השאלה אם ירצו.
בד''כ מי שאני מכירה לא ירצה.
כי בערים כאלו יש קהילה וחיים של קהילה ובבני ברק אין וזו מנטאליות שונה שלא כל אחד רוצה לעבור אליה באמצע החיים.
יכול להיות.
אבל קחי בחשבון שהחברה שם הרבה פחות שמורה גם בציבור הליטאי.
יש בית ספר חב"ד בחולון הן לבנים - תלמוד תורה והן לבנות. אולי זה מתאים לכם
ממש לא.
זה לא הקהל שחב''ד מייעד את עצמו אליהם.
אם תסכימו להיות חסידים..

אלו בד"כ קהילות סגורות, מלבד חסידות ברסלב שמקבלים את כולם.
דווקא מכירה חז''ב שנכנסו חזק לפרמישלאן,
משפחה מהממת רק מכיון שאני מכירה את האם מקרוב על בסיס יומיומי אני כן מצליחה לזהות את הסטיות מידי פעם.
אבל מי שלא מכיר לא יזהה בחיים.
אבל חייבת לציין שהם עברו דרך ארוכה וקשה עם חבטות בדרך.
דווקא נראה לי מאד מתאים לשאול כאן
ענו כאן תשובות לענין בחום ובגילוי לב ולא בפירגונים קלאסיים
יכול להיות.
ועדיין לגבי אני לוקחת את זה מאד בערבון מוגבל. (מה שלא נראה לי כ''כ לגבי פותחת האשכול)
כולנו יודעים לדבר יפה ולכתוב מגילות יפות וערבות.
השאלה מה קורה בשטח?
האם באמת מיישמים את זה?
כל אלו ששמחו וקידמו בברכות היו שולחים את הילד בשלהם לבית שבו אפילו רק הורה אחד חז''ב?
וכמה שזה נשמע מוזר וטיפשי אבל כן זו שאלה הרת גורל שיכולה בהחלט לשנות חיים של מישהו מקצה אל קצה.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  12  פעמים

לוח מודעות

למעלה