כפי שבוודאי שמתם לב, חווינו מתקפת סייבר ופריצת האקרים בליל שבת ללוח הבקרה של פרוג, הם ניסו למחוק ולהוציא נתונים מהאתר, ללא הצלחה יתרה. שלחו מייל ספאם לחלק משתמשים עם בקשות כופר וכדו', כמובן, אין שום צורך להתייחס לכך. ואדרבה, חשוב שלא ללחוץ על שום קישור שנשלח באותו מייל.

חשוב להדגיש, כי לא נפרצו שום פרטי אשראי (מנויים באתר נרשמים דרך פייפאל, מערכת סליקה הטובה בעולם, אין לנו נתוני אשראי כלל, אפילו לא את ארבעה ספרות האחרונות).

וכן חשוב לציין שהפורצים לא השיגו גישה לסיסמאות כלל, אך עדיין, אנו ממליצים לשנות סיסמאות באתר פרוג, לייתר ביטחון.

מיד במוצאי שבת קודש צוות התכנות שלנו יחד עם מערך הסייבר הלאומי ועוד התגייסו לטיפול מהיר ויסודי, עלינו על הפרצה, היא נחסמה מידית, והורדנו את האתר מהאוויר עד לפריסה מלאה של הגיבוי, ובדיקות שאין עוד חשש.

ביצענו פריסת גיבוי של האתר מליל חמישי 14/11/24 בשעה 02:00, למרות שהפריצה בוצעה בליל שבת, כדי לקחת מרווח ביטחון, ולוודא שהאתר ומשתמשיו מוגנים לחלוטין.

מתנצלים מאוד על אי הנעימות, לצערנו כל התוכן שנכתב בימים חמישי ושישי הוסרו, אתם מוזמנים לכתוב מחדש :)

תודה על תמיכתכם, מרגישים את זה!
המשך שבוע טוב לכולם!

דרוש מידע קבלת תלמידים לבתי ספר

מצב
הנושא נעול.

כל שם שתרצה

מהמשתמשים המובילים!
בעלי שם חולצה לבנה מכופתרת קצרה, ולא ארוכה, בגלל החום והלחות... אני לא יודעת אם הוא ירצה לשנות את זה כי הוא טיפוס שאפילו בחורף בשיא הקור מדליק מזגן. חם לו בצורה פשוט לא רגילה... יכולים לעקם מבט על זה?

ובקשר אלי, דיברתי עם בעלי והעניין שהוא לא ירצה שאני אשנה את סגנון הלבוש שלי (גרביונים שחורים וחצאית ארוכה).. הוא לא מוכן שאשנה את עצמי בשביל להשתלב בחברה. הוא רוצה שיקבלו אותי כמו שאני.. במוסד איכותי, ליטאי... אפשרי? אולי אם נבדוק המון מוסדות יהיה לפחות אחד שירצה לקבל אותנו?

הוא אפילו אמר שהוא מוכן שהילדים ילמדו בחינוך בייתי מאשר שאני אשנה את עצמי.. יש כאלו שלומדים חינוך בייתי או שזה לא שייך בחברה החרדית?
הבה נעשה קצת סדר:
נתחיל מהסוף - חינוך ביתי הוא לא אופציה, לא כ"כ יעיל בציבור הכללי ולא שייך בכלל בציבור החרדי. אין כאן מקום להסביר באריכות, אבל הצורה הנורמלית של חיי חברה ולימוד בצוותא, יש להם ערך ולא רק צורך טכני.
(בקיצור, הסיבה שלא לעשות זאת היא בעיקר בשביל רווחת הילדים עצמם. אבל זה לא עיקר הנושא המדובר, אלא הסיבות שהביאו אתכם להעלאת האפשרות הזאת).

לענין הלבוש שלכם:
תראי, 'קוד לבוש' הוא דבר שקיים באופן כללי בחברה החרדית, אבל כשנכנסים לרזולוציות כאלו, קצת קשה לקבוע מסמרות. יש דברים שמשתנים ממקום למקום גם בתוך הציבור.
למשל: חולצה קצרה ולא ארוכה, יש כוללים וציבורים שבהם זה 'בל יראה'. לא בגלל איסור וכדו' אלא שלא נהוג כך. אז מה עושים החבר'ה? לובשים חולצה ארוכה ומקפלים את השרוולים כמעט עד המרפק.

אבל באופן כללי צריכים לדעת דבר חשוב, שלדעתי הרבה בעלי תשובה מתקשים בו מאוד, והדבר גורם להם לנזק גדול.
בעל תשובה בשנותיו הראשונות בטוח שהציבור החרדי 'חי לפי האמת' ברמה כזאת שאין לו שום אפשרות לעשות דברים שאינם 'לפי האמת'.
הדבר הזה בפירוש לא נכון!!
הציבור החרדי בוודאי אמון על עשיית רצון ה' וכו'. ואין צורך לומר זאת.
אבל הוא 'ציבור'!
וציבור צריך מסגרת. מבדלת. מגדירה. מחייבת את הכלל. מקבעת את הפרט.
ככזו, הוא מחייב 'קוד לבוש'.
וככזו, הוא מתנהג ב'נורמות מסויימות'.
ואלה לא שייכים להיותו 'חרדי', אלא להיותו 'ציבור'!
וכיון שאין אפשרות בעולם להתנהל כיחידים, הרי ה'ציבוריות' היא זו שמגדירה את ה'חרדיות' כקהילה.

אמור מעתה: החרדיות תלויה בציבוריות. הציבוריות מחייבת מסגרת. המסגרת מחייבת קוד לבוש.

ולכן כל המאפיינים של 'קוד הלבוש', אי אפשר לשאול עליהם, 'והרי בגד פלוני הוא יותר צנוע, אז למה שיעקמו לי את האף כשאלבש אותו, מה, הם לא מספיק יראי ה'?' - כי זה לא ענין של 'צניעות' אלא של 'נורמה חברתית', שמחוייבת אצל כל קבוצה בעולם שנמצאת בעמדת 'מיעוט' ורוצה לשמור על ערכיה. ומי שבא לקהילה הזאת בלבוש שאינו תואם את 'רוח הקהילה', היחס אליו יהיה שונה, כי הקהילה מרגישה שהוא 'לא משלנו'. (ובשקט בשקט אוסיף: גם אצל הצדיקים שבינינו שעושים 'אפליה מתקנת' ומקרבים בחיבוק חם את 'יוצאי הדופן' שלבושים אחרת, זה עצמו נובע מאותה תחושה: הם לא משלנו! אלא שהצדקות שלהם גורמת להם לקבל 'אורחים' באהבה. אבל לא זאת המטרה שלנו, המטרה העיקרית היא שנהיה ממש 'אחים' זה לזה, לא אורחים המכבדים בנימוס אירופאי זה את זה).
לכן מי שרוצה להצטרף ל'קבוצה' הזאת, צריך לקבל עליו את 'מרות השבט'.
לא בגלל שהדת מחייבת זאת, אלא בגלל שהחברה מחייבת זאת.

תאמרו: וכי כל מה שהחברה עושה אנו נהיה מוכרחים לעשות?
התשובה היא: לא. אבל כל מי ששונה, שיקח בחשבון את ההשלכות.
כמו שאם תראי מישהו הולך במכנסי ג'ינס קצרות, לא תחשדי בו ביראת שמים מופלגת או שהוא לומד יום שלם.
למרות שזה אפשרי, וכל ענין הלבוש הוא חיצוני וכו'. בכל זאת אנו חיים בעולם של הגדרות. וכל שינוי בהגדרה גורר בהכרח יחס תואם.

זה נכתב בכאב, לאחר נסיון אצל כמה בעלי תשובה שהתעקשו ללכת בלבוש מסוים (שהיה צנוע יותר!) וזה גרם להם להתרחק יותר ויותר מהציבור החרדי. ובהעדר קהילה תומכת, נשארו קרחים מכאן ומכאן. והנטיה הטבעית במקרים כאלה היא כמובן להאשים את הממסד החרדי ולא לקבל אותו בכלל וכו' וכו'. ואנחנו הפסדנו עוד נשמות יקרות מפז.
מי גרם להם? חוסר ההבנה שאלו הם דברים טכניים. ו(כמובן שצריך לעשות שאלת רב, אבל) לפעמים שווה לוותר על 'הידור' בדברים מסויימים כדי להיות שווה לאחרים באופן חיצוני. [לא מדובר על איסורים חלילה!]. כי השיוויון הזה הוא ערך. ערך עליון. לא ערך מצד עצמו, אלא מצד מה שהוא גורם לנפש: השתייכות קבוצתית למחנה של יראי ה'!

הארכתי קצת כדי להסביר את הרעיון שמאחורי 'קוד הלבוש'. לדעתי זה דבר חשוב.
לענין פרטי לבוש כאלה ואחרים, תביטו במקום שאתם רוצים לגור בו (עדיף במקומות שיש בהם פחות 'סגירות וקבעון בנושא הזה', כלומר פחות בני ברק, ויותר מקומות שיש בהם גם חרדים חוצניקים, או שכונות חדשות, שפחות תופס הענין הזה. אל דאגה, הם חרדים לא פחות), כיצד מתלבשים שם רוב הציבור, תשאלו רב לגבי הרוח הכללית בענין שינוי הלבוש (אל תסמכו עלי!), ותתנהגו בהתאם.

ועל הכל: שאו תפילה שבניכם יהיו מגדולי ישראל וחכמיהם (לא פחות!!)
והבא ליטהר מסייעין בידו!

.B.B

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
@זחלוואי קודם כל מעריצה!
על האומץ והכוחות לבחור בדרך לעולם הבא.

ממליצה לך לקרוא את הספר "מסומן" של ר. קפלר, מ. קינן וא. קווין.
(אפשר באתר של 'יפה נוף', או בכל רשת חנויות ספרים חרדית כמו 'אור החיים' ודומיו)
הספר יתן לך מבט על החיים של חוזרים בתשובה, ודרך ההתמודדות בעולם החרדי.

הרבה הצלחה וסייעתא דשמיא

ברכת הגשם

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
למה הלהיטות להשתלב בחברה הליטאית בבני ברק?
מה תרוויחו מכך?
כיום, בשונה מהעבר -הרבה מגדולי ישראל,
במיוחד אלו העוסקים בקירוב,
לא ממליצים לעבור דירה לאזור חרדי
כמובן שיש מקרים יוצאים מן הכלל שחיבים להתרחק מחברה רעה שהתרגלו אליה.ואז צריך לשאול שאלת רב כל אחד לגופו.
יש קהילות מפוארות בחולון, בת ים, ראשון לציון ועוד,
של בני תורה ממש ,דור שני לבעלי תשובה,
יש קהילות ורבנים משכמם ומעלה, כמובן צריך לדעת לבחור למי להשתייך כי יש הכל בכל מקום.
יש מוסדות של קירוב, יש מוסדות לציבור חרדי-לייט, ויש מוסדות גם לבנים וגם לבנות -מצוינים בכל קנה מידה,
לעיתים עוקפים את ירושלים ובני ברק בצניעות, במושגים, בתקשורת השמורה, ביראת שמיים.
מקווה שלא פוגעת פה באף אחד.
באזור המעורב קל יותר לשמור על בידול מוחלט מהרחוב,
באזור חרדי יש המון בלבול,
במיוחד לאור חלק מהציבור החרדי המודרני שלא היה קיים לפני כמה עשרות שנים.
תחשבו בכנות מה אתם מחפשים?
יוקרה? כבוד? מה יגידו?
אז תלכו לבני ברק
ואם אתם מחפשים יראת שמים, קהילות מחבקות ומכילות, שם תוכלו להיות מספר אחת ממש,אז תישארו בחולון.
מבחינת ישיבות וסמינרים- אם הרמה הלימודית וכמובן הרוחנית טובה- מתקבלים לישיבות מצוינות, הן אשכנזיות והן ספרדיות.בכל רחבי הארץ.
לגבי שידוכים- ממילא ציבור בעלי התשובה כל כך גדול וענק ב"ה, שבדרך כלל משתדכים א לו עם אלו, כך קל יותר לזוג שבאים מאותה מנטליות.
וממשיכים את העברת התורה מדור לדור כרצון ה' באמת.
תתפללו לעשות רצון ה' באמת וה' יכוון אתכם למה שטוב לכם.
בהצלחה!

סבא ישראל

משתמש מקצוען
כבר כתבו פה שחוץ מברסלב כמעט בכל מקום קשה להשתלב
למדתי בישיבה מפורסמת ומקובלת מאד בעולם הישיבתי וזה אחרי שלמדתי בישיבה תיכונית! ( אני חושב שבסמינרים זה לא יקרה)
אח"כ המשכתי לכוילל ליטאי עם שם טוב (הראש כולל לא שואל איפה אבא שלך למד...) ומשם אף אחד לא חפר

.B.B

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
למה הלהיטות להשתלב בחברה הליטאית בבני ברק?
מה תרוויחו מכך?
כיום, בשונה מהעבר -הרבה מגדולי ישראל,
במיוחד אלו העוסקים בקירוב,
לא ממליצים לעבור דירה לאזור חרדי
כמובן שיש מקרים יוצאים מן הכלל שחיבים להתרחק מחברה רעה שהתרגלו אליה.ואז צריך לשאול שאלת רב כל אחד לגופו.
יש קהילות מפוארות בחולון, בת ים, ראשון לציון ועוד,
של בני תורה ממש ,דור שני לבעלי תשובה,
יש קהילות ורבנים משכמם ומעלה, כמובן צריך לדעת לבחור למי להשתייך כי יש הכל בכל מקום.
יש מוסדות של קירוב, יש מוסדות לציבור חרדי-לייט, ויש מוסדות גם לבנים וגם לבנות -מצוינים בכל קנה מידה,
לעיתים עוקפים את ירושלים ובני ברק בצניעות, במושגים, בתקשורת השמורה, ביראת שמיים.
מקווה שלא פוגעת פה באף אחד.
באזור המעורב קל יותר לשמור על בידול מוחלט מהרחוב,
באזור חרדי יש המון בלבול,
במיוחד לאור חלק מהציבור החרדי המודרני שלא היה קיים לפני כמה עשרות שנים.
תחשבו בכנות מה אתם מחפשים?
יוקרה? כבוד? מה יגידו?
אז תלכו לבני ברק
ואם אתם מחפשים יראת שמים, קהילות מחבקות ומכילות, שם תוכלו להיות מספר אחת ממש,אז תישארו בחולון.
מבחינת ישיבות וסמינרים- אם הרמה הלימודית וכמובן הרוחנית טובה- מתקבלים לישיבות מצוינות, הן אשכנזיות והן ספרדיות.בכל רחבי הארץ.
לגבי שידוכים- ממילא ציבור בעלי התשובה כל כך גדול וענק ב"ה, שבדרך כלל משתדכים א לו עם אלו, כך קל יותר לזוג שבאים מאותה מנטליות.
וממשיכים את העברת התורה מדור לדור כרצון ה' באמת.
תתפללו לעשות רצון ה' באמת וה' יכוון אתכם למה שטוב לכם.
בהצלחה!
לא חושבת שהסגנון החרד"לי מתאים. בכלל בכלל לא.
אם כבר הייתי ממליצה על קהילה של חוזרים בתשובה
יש היום בהמון ערים קהילות שמורות וחזקות

ברכת הגשם

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מי דיבר על חרד"לי??
דיברתי על קהילותשל חוזרים בתשובה,
עם רבנים בוגרי ישיבות קדושות,
שמתנהלות אך ורק על פי דעת תורה.
אגב נושא אשכנזים-ספרדיים לא קיים בכלל בערים הללו.
מוסדות החינוך הם הן של החינוך העצמאי והן של רשת בני יוסף,
ואין כל הבדלה, מאחר ומדובר בבעלי תשובה.
עוד סיבה להישאר בחולון.

שטוב

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
באמת כל הכבוד על הדרך, ממש מעריצה!

לא קראתי הכל...
אבל לעניות דעתי אתם צריכים להביא בחשבון שאם עוברים לבני ברק יש סיכוי שתצטרכו גם לעשות ויתורים
בני ברק - יש לה הרבה מעלות (וגם חסרונות ועכברים ;) )
אך מצד שני בני ברק קשוחה,

בעלי תשובה קשה להם לזהות קודים חברתיים 'דוסים'
אבל הילדים שלהם כבר מבינים מצוין.
ולא תמיד ההורים מסוגלים לשנות, כי אחרי הכל קודים חברתיים הם ממש לא חלק מתריג מצוות
ולפעמים חסרי טעם לחלוטין, אבל מה לעשות בן אדם הוא יצור חברתי, ולכל ילד נורמלי
יש כמיהה להיות שווה בין שווים ועלול להיווצר קונפליקט לא נחמד.

לדעתי מוסדות חינוך מחוץ לבני ברק יהיו יותר סבלניים, ויותר פתוחים ומקבלים.

מצד שני, אם באמת אתם רוצים בית סגנון 'אולטרא חרדי', אז חורב ודאי לא הסגנון
וכדאי לברר טוב טוב, כי אחרי הכל מוסד חינוכי וסגנון החברה בו משפיע מאד על הילדים.
ולפעמים שווה להתאמץ ולעשות ויתורים, כי מה לא עושים בשביל הילדים...

אבל מה שהכי חשוב זה למצוא עם מי להתייעץ פנים מול פנים
מישהו שידע להבין בדיוק מה הסגנון, מה השאיפות ומה מתאים לכם

נערך לאחרונה ב:

הכללל טוב

משתמש צעיר
כל אלו ששמחו וקידמו בברכות היו שולחים את הילד שלהם לבית שבו אפילו רק הורה אחד חז''ב?
מאמין שכן
זה תלוי בעוד הרבה משתנים ובעיקרון כל מקרה לגופו
וכמה שזה נשמע מוזר וטיפשי אבל כן זו שאלה הרת גורל שיכולה בהחלט לשנות חיים של מישהו מקצה אל קצה.
בעיקר תלוי בהורים ובחכמת חיים שלהם

בקיצור
כל דבר יש לקחת בע"מ אבל בכללי יש מקום לאופטימיות

מצלמה חדשה

משתמש פעיל
באמת כמו שכבר אמרו פה
תתיעצו עם הרב שלכם
ואולי הצעד הטוב בשבילכם
הוא לא לבוא לבב

ה' אוהב אותך

משתמש מקצוען
מאמין שכן
זה תלוי בעוד הרבה משתנים ובעיקרון כל מקרה לגופו

בעיקר תלוי בהורים ובחכמת חיים שלהם

בקיצור
כל דבר יש לקחת בע"מ אבל בכללי יש מקום לאופטימיות
הלוואי...
חבל להשלות...הם סתם יהו אופטימיים ויקבלו סטירה לפנים...
ביננו, אצל החרדים החוזרים בתשובה מתחילים בפרופיל הרבה יותר נמוך לצערנו,
לא כי זהאמת אלא כי זה עולם השקר עד שיבוא משיח צדקינו.

זחלוואי

משתמש צעיר
עם הזמן כן, אבל להתחיל להגיע ללא רקע זה קשה כי מייד יקטלגו אתכם ולא כדאי...
אבל כרגע כבר עברו 10 שנים מה את מרגישה?
שאת קולטת יותר ויותר דברים דקים ומסוימים אצל החרדים שלא היית שמה לב לפני?
את גרה בסביבה חרדית?
וכמובן לא בטוח שההתאמות האלו מתאימות לכ"א, ההמלצות פה הן בכללי כי אין פה היכרות אישית
ולגבי הצד הליטאי-זוהי נקודת זכות..
שה' ינחה אתכם בדרך נכונה והטובה בעבורכם ובעבור ילדכם.
אני לא מכירה כלום בנושא הזה. אנחנו גרים בחולון ואין את כל העניינים האלו פה.
והאמת שכל הדבר הזה חדש לי. חידשו לי פה הרבה בפורום, לא ידעתי את כל מה שאמרו כאן..
זה גם לא בדיוק 10 שנים, זה 10 שנים מתחילת התהליך, כשהכל היה ממש בהתחלה שעוד שמרתי שבת חלקית וכו'.
לקח תקופה עד שעברתי את השלב הזה, ואז נכנסתי למדרשה, וכשלמדתי שם לא לימדו אותנו כלום על הניואנסים וכו'. רק הלכות ודברים חיוניים מאוד שלא ניכשל בהם.
אח"כ כשהתחתנו ועברנו לרכסים אז הייתי חברה של בנות כמוני שחזרו בתשובה ככה שלא הייתי בחברת חרדים מבית.
אז יש הרבה מה ללמוד...
שמתי לב רק לדבר אחד כשגרנו בעבר ברכסים: פעם אחת בעלי אמר למישהו "מה נסגר איתך?" וכולם הרימו גבה, ומישהו העיר לו שלא מדברים ככה... אבל לא חשבתי שזה כזה משמעותי.

זחלוואי

משתמש צעיר
תודה רבה לכל העונים! קראנו הכל ועכשיו אנחנו כבר ממש מתלבטים אם בכלל כדאי לנו לעבור..
רוב הדעות הגורפות היו שלא כדאי.
פשוט רצינו בשביל חינוך הילדים, סביבה שמורה, שלא יראו חילונים, שנוסעים בשבת וכו'...

כמה שאלות:
1. הבנתי שליטאים / חסידים זה קצת מסובך... אבל אולי יתנו לנו להיכנס למוסדות של ספרדים בבני ברק (אם בעלי ליטאי)? אני שואלת גם מבחינת סגנון הלבוש שלי, אם זה בעייתי?
2. איזה עוד קהילות יש חוץ מספרדים / אשכנזים / חסידיים? יש קהילות אחרות שיוכלו לקבל אותנו?
3. האם גם אצל הספרדים בבני ברק קיימים כל הניואנסים?
4. בעלי שואל: אם אני אשאר כך מבחינת סגנון הלבוש שלי, ורק נלמד את הניואנסים, זה יעלה את הסיכוי שלנו למוסדות ליטאיים?
5. עוד משהו שקשור לסגנון הלבוש שלי: זה בעייתי אם אני לובשת רק חולצה ארוכה? ולא עד המרפק? ומה בקשר לצווארונים? כל החולצות / שמלות שלי הן עם צווארון שמכסה חלקית את הצוואר. ומה לגבי פאה? כי בעלי לא מוכן.. אני שמה מטפחת / כובע. מה מהדברים הנ"ל בעייתי?
6. וגם נראה לי שלא ענו לי על זה: אם אנו נחנך את הילדים באזורים כמו פרדס כץ או קרית הרצוג, הדור הבא כבר יוכל להשתלב במרכז בני ברק בלי בעיות?

תודה רבה לכל העונים!! אני ובעלי החכמנו מאוד.

bracha5

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
אוטומציה עסקית
ממליצה לך על הספר

מצאתי פה

לא לפרסום

משתמש מקצוען
2. אם נעבור לבני ברק לקרית הרצוג / פרדס כץ - שם יותר קל להשתלב במוסדות חינוך?
לבנות כן כי זה אזורי אבל לבנים לא...
יכול להיות.
אבל קחי בחשבון שהחברה שם הרבה פחות שמורה גם בציבור הליטאי.
אני ידון לכף זכות שאת לא מכירה את האזור...
השאלה הייתה על ציבור הליטאי אומנם לא כולם חזו"א וגרינמנים אבל הציבור הליטאי די דומה לכל אזור ליטאי...

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  12  פעמים

לוח מודעות

למעלה