ראשית כל, אתם אנשים במדרגה גבוהה. מעצם היותכם 'בעלי תשובה'.
במקום שבעלי תשובה עומדים אין צדיקים גמורים יכולים לעמוד.
המשפט הזה תפס אותי קצת:
בעיקרון חזרנו בתשובה לפני 10 שנים, מרקע חילוני, אנחנו חרדים לגמרי כיום.
ואני שואל:
עד איזה גיל תגדירו את עצמכם 'חוזרים בתשובה'?
נראה לי שכדאי (מלבד העצות של ההיטמעות הכללית בציבור, בלבוש ובדיבור ובהופעה החיצונית וכו') לבדוק טוב איך אתם מתייחסים לעצמכם.
עברו עשר שנים!
אתם כבר חרדים!
אתם צריכים להרגיש לא פחות מאחרים. שוים בין שוים!
נכון שבעבר הייתם שונים. אבל כעת אתם טובים לא פחות ואולי יותר!!
אסור להרגיש 'פחותי ערך' בגלל העבר. (אולי רק 'חסרי ידע' בדברים מסויימים, שאפשר להשלים אותו במהרה).
[מצד שני יש בעיה אצל חלק מהחוזרים בתשובה, שהם מביטים בעין עקומה על החרדים, במין זלזול או אפילו תלונות על ההנהגה וכו'. מה לעשות? ציפו למלאכים בדמות אנשים, וקיבלו לפעמים מלאכי חבלה.. וזה עצמו יוצר ריחוק בינם לבינם. וחבל מאוד. - אצלכם לא נראה שזו הבעיה בכלל, ב"ה].
לצערי הכרתי מספר בעלי תשובה, שכבר שלשים שנה בתשובה, ועדיין מזכירים את זה מידי פעם.
ואני לא מבין: למה זה טוב?
אתם כבר רגילים לגמרי!
כשתתייחסו כך לעצמכם, גם החברה תתייחס אליכם כך!
ואל תתרגשו מאנשים שאומרים לכם שאתם 'יותר טובים מהחרדים' בשביל להתייחס לעצמכם בגאוה כ'בעלי תשובה'.
כי לצערנו, הגם שזה דבר נכון (במקום שבעלי תשובה עומדים וכו'), בכל זאת הציבור בכללותו עדיין לא 'חי' את המושג הזה. [ובדור הזה, יש לו גם סיבות משלו לחשדנות טבעית, ואכמ"ל].
בקיצור: פעם פעם חזרתם בתשובה. אבל היום? מי צריך לדעת על זה?
והעצה לזה, לראות אם אתם משולבים טכנית בציבור החרדי הכללי (מה שמאוד רצוי ומומלץ מכל מיני בחינות!!), היא מה שכבר כתבו כאן: לראות אם חרדי מצוי רואה בכם איזה שוני (אפילו דברים שנראים פשוטים, כמו גרביים לבנות לגבר, חולצה בסגנון מסוים, וכו'). ואם כן, כדאי מאוד מאוד להוריד אותו.
בהצלחה גדולה ובתקוה שיבוא משיח צדקנו וישפוט 'בהריחו ביראת ה'', בלי סממנים חיצוניים.