חלבי צעד אחר צעד -ארנצ'יני

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
לא יודעת אם כבר אמרתי פה, יש לי חולשה למטבח האיטלקי ולכל מה שהוא מביא בכנפיו.
לגבינות, לירקות, למאפים, לקינוחים ובעיקר לגישה.
זהו מטבח שנותן כבוד לכל חומר גלם ושואף להפיק ממנו את המקסימום. בלי בישולים ארוכים ובלי תועפות תבלינים.
שמן זית משובח, מוצרלה רכה, עגבניה סמוקה ויש לנו ארוחה.
מסקרפונה קטיפתית, אספרסו משובח , חלמון וסוכר והרי לנו טירמיסו מתוק ומשכר.
ובקיצור: באיטליה יש מחשבה על כל חלק והשלם עולה על סך חלקיו.
היום נכין ארנ'ציני. כדור ריזוטו (אורז) מצופה בפירורים מתפצפצים ומכיל הפתעת מוצרלה רכה ונמסה.
במקור המאכל נועד לניצול שאריות ריזוטו וגבינות אך במהרה הפך ללהיט וחלק בלתי נפרד מתפריט כל מסעדה שמכבדת את עצמה.


בקצרה: מבשלים ריזוטו זריז, מצננים מגלגלים לכדורים במלית מוצרלה, טובלים בפירורי לחם ומטגנים בשמן עמוק.
נתחיל:

המתכון מספיק לכ 15-20 כדורים (תלוי מאד בגודל).
מצרכים:
לריזוטו:
1 כוס אורז עגול (אפשר גם אורז לסושי אם נשאר לכם בבית) שטוף וברור.
בצל קטן חתוך לקוביות
2 כפות שמן זית
1/2 כפית טימין יבש
1 כפית מלח
2.5 (600 מ"ל) מים רותחים.

להרכבה:
קופסת בייבי מוצרלה או 150 גר' מוצרלה חתוכה לקוביות.
2 כוסות פירורי לחם זהב/פנקו.

לטיגון עמוק:
שמן קנולה.

להגשה:
רוטב עגבניות/ רוטב פסטו/ רוטב צ'ילי (רחמנא לצלן אבל עובד).

אופן ההכנה:
מבשלים ריזוטו זריז:
1. בסיר בינוני מטגנים את הבצל בשמן הזית עד להשחמה קלה, מוסיפים את הטימין ומערבבים.
2. מוסיפים את המים הרותחים והמלח ומביאים לרתיחה.
3. שופכים פנימה את האורז ומנמיכים את הלהבה לגובה בינוני.
4. מכסים את הסיר ומבשלים במשך 15-20 דקות כאשר כל חמש דקות מערבבים את האורז וזו לא טעות
5. הריזוטו מוכן כאשר הנוזלים נספגו והוא רך ודייסתי.
אם הוא לא מספיק רך מוסיפים עוד רבע כוס מים וממשיכים לבשל עד שהם נספגים.
6. מאשפזים במקרר לחצי שעה או עד שהוא בטמפ' החדר.
עד לשלב זה אפשר להכין גם יום קודם.
1.JPG
2.JPG
3.JPG
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מרכיבים:
1. מכינים עמדת עבודה מסודרת עם שלש קערות: קערת פירורי לחם, קערת ריזוטו, קערת מוצרלה.
2. מרטיבים את הידיים מעט ומשטחים על היד עיגול ריזוטו בקוטר של 7 ס"מ.
3. מניחים במרכזו כדור מוצרלה וסוגרים. לא מכדררים אלא מעבירים בעדינות מיד ליד עד שהכדור מקבל צורה.
מכדור לכדור הצורה תשתפר, נסו שלא להגזים בגודל הכדורים והדקו אותם היטב.
4. מגלגלים בפירורי לחם עד לציפוי מלא. אין צורך בביצה כיון שהריזוטו דביק דיו. ממשיכים כך עם שאר הכדורים.
5. מחממים בסיר קטן שמן לטיגון עמוק ומטגנים מעט כדורים בכל פעם עד להזהבה עמוקה.
חשוב מאד לא לצופף כדורים כיון שכך טמפ' השמן תרד, משך הטיגון יתארך והם יספגו שמן רב.
6. מוציאים ומניחים על נייר סופג.
7. מגישים מיד לצד או על אחד מן הרטבים המוצעים ונהנים מביס חלומי. 44.JPG5.JPG6.JPG
7.JPG
8.JPG

9.JPG

10.JPG
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מתכון לרוטב עגבניות בקצרה:
מחממים ביחד שתי כפות שמן זית ושתי שיני שום פרוסות עד שהוא מפיץ ריח.
מוסיפים 4 עגבניות מרוסקות או פחית עגבניות מרוסקות ומביאים לרתיחה.
מבשלים על אש נמוכה עד להסמכה ומתבלים במלח, פלפל גרוס, חצי כפית סוכר , חצי כפית אורגנו או 5 עלי בזיליקום.
מסירים מהאש ושומרים בצד. (אפשר גם להכין מראש ולהקפיא).
למרקם חלק במיוחד, ניתן לטחון בסיר בבלנדר מוט.
 

צחור

משתמש מקצוען
וואו
תודה שירה
יכולה לכתוב בקצרה מה הטעם של זה?

ומחכה למתוקים האיטלקים גם....
 

יעל זפרני

מיתוג ופרסום עסקים
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
פרסום וקופי
צילום מקצועי
חבל שחנוכה מגיע רק פעם בשנה.
היינו זוכים לעוד כמה שיתופים שווים כאלה.
אין מה לומר שהתהליך + התמונות ממש נותן חשק לנסות.
תודה שירה
 

srp

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
UX UI
D I G I T A L
שירה זה נראה וואו!
את קונה אורז מיוחד לריזוטו?\תודה!
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
שירה זה נראה וואו!
את קונה אורז מיוחד לריזוטו?\תודה!
המתכון דורש אורז עגול ודביק וכמובן שריזוטו הכי מתאים.
אם יש בבית אורז לסושי הוא גם יעבוד..
באורז פרסי, יסמין,בסמטי זה לא יעבוד.
 

srp

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
UX UI
D I G I T A L
המתכון דורש אורז עגול ודביק וכמובן שריזוטו הכי מתאים.
אם יש בבית אורז לסושי הוא גם יעבוד..
באורז פרסי, יסמין,בסמטי זה לא יעבוד.
ידוע לך אם יש משהו כזה בהכשר בדץ?
 

חיילי פייג

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
איזו השקעה. כתבת בצורה ממש מפורטת שלא משאירה מקום לשאלות.
טיפ לגלגול נח-שיטחתי את האורז על ריבוע של ניילון נצמד. מניחים את הגבינה במרכז. מרימים את הקצוות ומסובבים.
הערה לגבי האורז. נתקעתי פעם בלי אורז מתאים. חיפשתי קצת ברשת. וראיתי שהעיקרון הוא שהאורז יהיה מאוד לח. אז פשוט הוספתי לבסמטי מים בבישול. יצא מעולה.
אותי הוא שימש במנת פתיחה. (בתכנון היה אמור להיות תקוע בשיפוד ולשבת על שפת הכוס)
 

קבצים מצורפים

  • IMG_2017.JPG
    IMG_2017.JPG
    2.5 MB · צפיות: 219
  • IMG_2022.JPG
    IMG_2022.JPG
    2.1 MB · צפיות: 218

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
טיפ לגלגול נח-שיטחתי את האורז על ריבוע של ניילון נצמד. מניחים את הגבינה במרכז. מרימים את הקצוות ומסובבים.
רעיון מצוין! תודה.
הערה לגבי האורז. נתקעתי פעם בלי אורז מתאים. חיפשתי קצת ברשת. וראיתי שהעיקרון הוא שהאורז יהיה מאוד לח. אז פשוט הוספתי לבסמטי מים בבישול. יצא מעולה.
נכון בעקרון אבל בעיני הקרמיות שמאפיינת את הריזוטו הכי מתאימה והבסמטי נשבר בערבוב מתמיד. אבל אם זה מתאים לך אז מצוין :)
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכא

א שִׁיר לַמַּעֲלוֹת אֶשָּׂא עֵינַי אֶל הֶהָרִים מֵאַיִן יָבֹא עֶזְרִי:ב עֶזְרִי מֵעִם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:ג אַל יִתֵּן לַמּוֹט רַגְלֶךָ אַל יָנוּם שֹׁמְרֶךָ:ד הִנֵּה לֹא יָנוּם וְלֹא יִישָׁן שׁוֹמֵר יִשְׂרָאֵל:ה יְהוָה שֹׁמְרֶךָ יְהוָה צִלְּךָ עַל יַד יְמִינֶךָ:ו יוֹמָם הַשֶּׁמֶשׁ לֹא יַכֶּכָּה וְיָרֵחַ בַּלָּיְלָה:ז יְהוָה יִשְׁמָרְךָ מִכָּל רָע יִשְׁמֹר אֶת נַפְשֶׁךָ:ח יְהוָה יִשְׁמָר צֵאתְךָ וּבוֹאֶךָ מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:
נקרא  6  פעמים

לוח מודעות

למעלה