כלי נגינה צליל יפה בקלרינט

16תווים

משתמש פעיל
מוזיקה ונגינה
הקורס לצערי לא קיים , רציתי לרכוש אותו מחדש אבל הוא כבר לא קיים , זה קורס של בית ספר פריילך שככל הנראה לי נסגר או משהו דומה

נרשמתי לרגע קט

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
שלחתי את הדרייב שלך לנטפרי...
אגב מה הסקסופון שלך (דגם) והפיה שלו?
תופתע לשמוע אבל אני מנגן על הסקסופון הזה.
קניתי אותו לפני 9 חודשים בערך, חדש מיד 2, באותו מחיר של הנ"ל...
אבל היתרון הוא שיכולתי לנסות אותו לפני שקניתי אותו, כי בחיים לא הייתי קונה חתול בשק מסין...
זה טוב בשביל ההתחלה כמובן.
אגב, הפיה שקיבלתי איתו היתה על הפנים לדעתי, וקניתי איזו פיה פשוטה יד שניה.
מצרף הקלטה שהקלטתי לפני הרבה זמן (מאז השתפרתי...).

קבצים מצורפים

• סקסופון.mp3
    KB 935.7

16תווים

משתמש פעיל
מוזיקה ונגינה
יש לך צליל מטורף לסקסופון יחסית ל9 חודשים , (אני לא מבין הרבה מידי בסקסופון אבל זה נשמע אחלההה)

נרשמתי לרגע קט

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
אלוף!!!! צליל יפה מאוד.
אתה מזכיר לי קצת את עצמי... אתה לא ממש נוקש בלשון, נכון?
אני התחלתי מחליל צד, ושמה הנקישות הן אחרות, לכן היה לי קשה לנקוש עם הלשון בעלה, אז אני עושה נקישות שאני המצאתי... בחך שם למעלה.

16תווים

משתמש פעיל
מוזיקה ונגינה
כשהוא משחיר לגמרי ונראה זוועה ,סתם סתם , כשהוא משחיר ולא נראה כ"כ טוב אז כדאי להחליף ולתת לו לנוח , אני כל כמה חודשים קונה עלים חדשים אחרת הצליל לא משהו

16תווים

משתמש פעיל
מוזיקה ונגינה
אני משתדל לנקוש ב'כפולים' אין לי אגב רקע מוזיקלי , ניסיתי שיעור אחד בכינור ועזבתי ישר , רק לפני חצי שנה התחלתי קלרינט , שמע הצליל שלי ושלך מאוד דומים משום מה

16תווים

משתמש פעיל
מוזיקה ונגינה
חוץ מזה שאתה עושה קצת טרילים ולי קשה מאוד הטרילים עם הארבע כפתורים , רק למטה הם קלים , לכן אני מוסיף הרבה קישוטים אחרים במקום אבל תמיד למטה אני עושה טרילים בקבוע

16תווים

משתמש פעיל
מוזיקה ונגינה
שלחתי את הדרייב שלך לנטפרי...

תופתע לשמוע אבל אני מנגן על הסקסופון הזה.
קניתי אותו לפני 9 חודשים בערך, חדש מיד 2, באותו מחיר של הנ"ל...
אבל היתרון הוא שיכולתי לנסות אותו לפני שקניתי אותו, כי בחיים לא הייתי קונה חתול בשק מסין...
זה טוב בשביל ההתחלה כמובן.
אגב, הפיה שקיבלתי איתו היתה על הפנים לדעתי, וקניתי איזו פיה פשוטה יד שניה.
מצרף הקלטה שהקלטתי לפני הרבה זמן (מאז השתפרתי...).
במחיר 210 דולר או 420?

מ. בלוי

משתמש פעיל
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
לגבי העלים זה תלוי מאוד איזה סגנון אתה מנגן, וגם איפה על הכלי אתה מנגן. ואסביר:
אם אתה מנגן יצירות כלייזמריות, שהם בעיקר על הסולם של דו C או רה D (על הרגיסטר הגבוה) אז כמו שאמר מר תווים, אין על העלים של וונדורן, נוקשים, צליל חד וחותך, מדוייק בגבוהים.
אבל, פה מגיע אבל גדול. אם אתה מנגן יותר בסגנון הג'אז והבלוז, ועל סולמות נמוכים יותר, (לה דו רה על הרגיסטר הנמוך. שאגב לפי דעת נחמן צוקר ובורשטיין, שם זה הדובדבן של הקלרינט...) ואתה משחק עם הצליל ברבעי הטון ובהטיות ובקרעכצים בכייניים יותר.
הייתי כן ממליץ על העלים של ריקו, אמריקאי, מיועד לג'אז, רך יותר, גמיש יותר, צליל עבה עם מנעד של הטיות לכאן ולכאן.
אולי בהמשך כשיהיה לי איכשהו מיקרופון אדגים הבדל בין העלים בסגנון הנגינה.
אבל לשם דוגמא, תשיג את האלבום של גיורא פיידמן, "אהבת נפש" נראה לי קוראים לו (אם יש לך בעיה עם להשיג הרב "נרשמתי לרגע קט" תפנה אלי למייל), יש שם כמה יצירות שהוא מנגן על הרגיסטר הנמוך בסגנון הנ"ל שם אתה יכול לראות מה זה דובדבן של קלרינט. וגם לראות למה אני מתכוון בצליל יותר בכייני, עבה, ובעל הטיות...
(ואני כבר יודע מעכשיו שהרב תווים בכלל לא יאהב את הסגנון הספציפי הזה של פיידמן, זה הכי לא חסידי וכלייזמרי שיכול להיות. אבל זה הכי קלרינט בעולם!)
וכדי להבין איך נשמע עלה של וונדורן, פשוט תאזין לכל קלרינט בחתונה או חיליק או בלטי או צוקר או בורשטין או ברלין או טאראס או ברנדוויין או יואל רובין, או קורל, או בר לב, או אטיק, או אנדי סטטמן [אגב, ממליץ לשמוע אותו, יש לו פרשנות מיוחדת לנגינת קלרינט].
בקיצור, הרוב, כלייזמר, צליל חותך ומדוייק עם קרעכצ' וקנייצ' והאפ קאזאק.
אני משתמש בשני סוגי העלים, פעם לזה ופעם לזה. עניין של טעם בעיקר. כי בסוף אפשר לעשות בעלה הזה מה שאפשר לעשות במשנהו. זה פשוט ענין של נוחות. וכמו שהרב יוק קבע - זה 80 אחוז המנגן 20 אחוז הכלי, (מה שמשאיר פחות מאחוז לעלה...)
בהצלחה

מ. בלוי

משתמש פעיל
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
ובכלל, למי שרוצה להתענג על קלרניסטים מהעבר,
אני ממליץ על אלו
דייב טאראס,
אנדי סטטמן,
נפתולי ברינדוויין.
ישנם עוד (בידי אוסף שלם של אלו), אבל אלו ממש הולידו את הכלייזמר.

16תווים

משתמש פעיל
מוזיקה ונגינה
אני יודע שפיידמן לא בדיוק מנגן בסגנון אהוב עלי אבל חד משמעית הוא מלך הכלייזמר בימינו במאה אחוז , הרב בלוי העלים של וונדורן זה לא עניין של חסידי או לא , זה עניין של איכות , פשוט מאוד , ריקו יותר מתאים לסקסופונים והעלים שלהם לקלרינטים באיכות ירודה, והעלים של וונדורן באיכות הרבה יותר גבוהה

יוק

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
ובכלל, למי שרוצה להתענג על קלרניסטים מהעבר,
אני ממליץ על אלו
דייב טאראס,
אנדי סטטמן,
נפתולי ברינדוויין.
ישנם עוד (בידי אוסף שלם של אלו), אבל אלו ממש הולידו את הכלייזמר.
יותר מאשמח לקבל חומרים אלו
אם תוכל תשלח מייל ל-YK1348 בגימייל
בתודה מראש

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

השתקפות מרהיבה • אתגר 137

לוח מודעות

למעלה