צילום ילדים א(ע)ורגנל

• פותח הנושא y&m
  • פורסם בתאריך

דיצה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
נכתב ע"י צילומנציה;1943819:
זה משתנה לא רק מאדם לאדם אלא לפעמים גם אצל אותו אחד הקו האדום משנה מיקום.

כפי שכתבתי למעלה.

rosmarin

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
נכתב ע"י צילומנציה;1943819:
האם את תעצבי הזמנה לבת מצוה לא 100% צנועה? עד היכן תקפידי? (הילדה צנועה רק השרוולים קצרים מהמרפק) תעצרי באמצע העבודה? אין לזה סוף.
האם מותר לי כדפוס להדפיס חומר לא צנוע? דברי כפירה? חומר גנוב מהיוצר?

אני במקרים כאלה שואלת רב. הרבה פעמים התשובה מפתיעה. לשני הכיוונים!

תקוה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
קהילת הספרנים
איך ששאלה תמימה יכולה להקפיץ... מחילה מכבודכן לא חשבתי לרגע שזה כל כך מקפיץ מתנצלת בכנות.

כן רציתי לברר, לפי מה אחת מחליטה על קו אדום מסוים, והשניה הקו האדום שלה רחוק מיני ארץ מזו של חברתה.

לדוגמא- כשאני חיפשתי עבודה כשכירה הקו האדום שלי היה עבודה עם גברים ואינטרנט פתוח. חברתי לכתה עמדה על קו אדום שונה וקיבלה את העבודה הנוצצת שפסלתי עקב כך.

ולכן שאלתי- לפי מה נקבע הקו האדום? לפי דעה אישית שלי, רצון אישי, מחשבות אינדווידואליות?
האם קו אדום הוא ענין של רגישות יותר או פחות?

C H A N Y

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
נכתב ע"י תקוה;1944051:
ולכן שאלתי- לפי מה נקבע הקו האדום? לפי דעה אישית שלי, רצון אישי, מחשבות אינדווידואליות?

כל התשובות נכונות ועוד אופציות רבות

לא כך כך מבינה את השאלה.
זה כמו לשאול לפי מה אנשים קובעים לעצמם להיות צמחונים? או בשום אופן לא להכניס ירקות לפה?או שבא להם עכשיו מתוק/חמוץ/מלוח?

שירי כהן

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
נכתב ע"י תקוה;1944051:

וזו שאלה פילוסופית רחבה שמתאימה לגמרי לאיש את רעהו :)
השאלה בראשית האשכול - גם לדעתי מתאימה לשם,
אבל יש לה עוד איזושהי זיקה לצילום...
:):):)

קלסר

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י תקוה;1944051:
לדוגמא- כשאני חיפשתי עבודה כשכירה הקו האדום שלי היה עבודה עם גברים ואינטרנט פתוח. חברתי לכתה עמדה על קו אדום שונה וקיבלה את העבודה הנוצצת שפסלתי עקב כך.

הי תיקי, (אני מנדנדת לך בממתינה...;))

קו אדום נקבע על פי התורה בלבד!
אין כאן מקום לדעה אישית או רגישות יתר. אין טהור יותר מהתורה שלנו. ולכן יש לנו את התורה עם הרבנים שפוסקים על פיה, הכל!

אישה העובדת בין גברים יוצרת בעיות הלכתיות, אפילו מורכבות, לכן רק רב יוכל לפסוק לה אם לעבוד בכזה מקום או לא.

לצלם עם בגד כזה או בלעדיו. לעצב, להדפיס דברים מסויימים. זה מקום לשאלת רב. ועל פיו ישק כל דבר!!

inspiration

משתמש צעיר
הדבר הכי הזוי פה בפרוג זה הויכוחים המצחיקים האלו שלא מובילים לשום מקום. טוען בחיטים ומשיב בשעורים...
יש פה מגוון כל כך רחב של דעות והשקפות. חסידים,ליטאים,פתוחים,סופר מודרנים, פרומערס, צ'אלמערס ועוד המון...
אם השאלה פה היא יפה או לא יפה?זה ענין של טעם. ואם הענין הוא השקפתי, אז כשם שפרצופיהם...
נראה לי שבשביל לערוך סקר או כתבה את צריכה לדעת מי עומד מאחורי כל ניק. כי אנחנו באמת שונות זו מזו.
מענין היה לי לפגוש כמה ניקיות פה אבל זה כבר נושא לדיון אחר.:)

יונה יונה

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
נכתב ע"י קלסר;1944316:
לצלם עם בגד כזה או בלעדיו. לעצב, להדפיס דברים מסויימים. זה מקום לשאלת רב. ועל פיו ישק כל דבר!!

מותר לי להחמיר יותר מהרב? על זה נסוב כל הדיון.

inspiration

משתמש צעיר
נכתב ע"י C H A N Y;1944090:
כל התשובות נכונות ועוד אופציות רבות

לא כך כך מבינה את השאלה.
זה כמו לשאול לפי מה אנשים קובעים לעצמם להיות צמחונים? או בשום אופן לא להכניס ירקות לפה?או שבא להם עכשיו מתוק/חמוץ/מלוח?

לא כל כך הבנתי את התשובה. יותר נכון- בכלל לא הבנתי. :)לפי דבריך מה שמנחה אותנו בכל פעולותינו זה מה שבא לנו או לא בא לנו. אין מקום לרגישות כזו או אחרת. תקני אותי אם אני טועה.

קלסר

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י inspiration;1944364:
יש פה מגוון כל כך רחב של דעות והשקפות. חסידים,ליטאים,פתוחים,סופר מודרנים, פרומערס, צ'אלמערס ועוד המון...
אם השאלה פה היא יפה או לא יפה?זה ענין של טעם. ואם הענין הוא השקפתי, אז כשם שפרצופיהם...

יש מקומות שיפה או לא יפה זאת לא השאלה. אלא אם מותר או אסור.
וזאת שאלה כבר שמתאימה לכל היהודים מכל קצוות הסקאלה.

ותורה יש אחת!
נכתב ע"י יונה יונה;1944378:
מותר לי להחמיר יותר מהרב? על זה נסוב כל הדיון.

להחמיר יותר מהרב- נשמע כמו 'את אשר היתרתי אסרת...'
ולהקל יותר מהרב- זה אסור!

ואם יש דילמה, זאת לא שאלה של מה 'בא לי' אלא האם מותר או אסור!

inspiration

משתמש צעיר
נכתב ע"י קלסר;1944405:
יש מקומות שיפה או לא יפה זאת לא השאלה. אלא אם מותר או אסור.
וזאת שאלה כבר שמתאימה לכל היהודים מכל קצוות הסקאלה.

ותורה יש אחת!

להחמיר יותר מהרב- נשמע כמו 'את אשר היתרתי אסרת...'
ולהקל יותר מהרב- זה אסור!

ואם יש דילמה, זאת לא שאלה של מה 'בא לי' אלא האם מותר או אסור!

שאלה שמתאימה ליהודים מכל קצוות הסקאלה- נכון. אבל לא כולם ישאלו אותה.
לכי תתקני את העולם...:) ולכן כתבתי את מה שציטטת. כנראה רצית לחזק את דברי...

קלסר

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י inspiration;1944424:
שאלה שמתאימה ליהודים מכל קצוות הסקאלה- נכון. אבל לא כולם ישאלו אותה.
לכי תתקני את העולם...:) ולכן כתבתי את מה שציטטת. כנראה רצית לחזק את דברי...

כתבנו יחד..

C H A N Y

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
נכתב ע"י inspiration;1944403:
לא כל כך הבנתי את התשובה. יותר נכון- בכלל לא הבנתי. :)לפי דבריך מה שמנחה אותנו בכל פעולותינו זה מה שבא לנו או לא בא לנו. אין מקום לרגישות כזו או אחרת. תקני אותי אם אני טועה.

בנושא המדובר-בהחלט

סטודיו פלאש

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עריכה והפקת סרטים
בעיני, לצלם תינוק בן יומו כשאפילו טיטול אין לו, אלא רק איזה שהיא שמיכה שמגלה חלקים מוצנעים, זה כבר קו אדום שהתחילו לעבור אותו.
בתיקי עבודות ראיתי תמונות כאלו
אם בעבר לא היו תמונות כאלו בפרוג, אלא רק בשאטרסטוק, הרי שהיום רואים חספוס רגישות גם אצלינו
וזה מלחיץ
לא יודעת אם יש בעיה הלכתית, אבל יש כאן הנאה מגילוי מקומות מכוסים וזה חבל
מקבלת בהבנה צילומים בבריכה או באמבטיה, לתינוקות קטנים, ואפילו אם תינוק קטן יסתובב בבית רק עם טיטול, נו.. אפשר להבין
אבל כשהולכים במיוחד לסטודיו ומצלמים ללא בגדים ואפילו ללא טיטול, רק עם שמיכונת ,
לא בגלל שחם, ולא בגלל שרוצים להנציח חוויה באמבטיה
זה צורם ומגלה על ענין לצלם דוקא בחוסר צניעות.

-לא קראתי את הדיון-

צברית

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
כבר כתבתי את זה בעבר באחד הדיונים.

כל העיסוק הזה סביב "צניעות בלבוש" לתינוק בן שבוע (ולא דיברתי על עירום מלא) בעיניי גובל בסטייה ובאובססיה בכל מה שקשור בנושא צניעות.

גבר/אישה שפותחים תמונה של תינוק והדבר הראשון שקופץ להם לראש זה שהבטן חשופה... נמצאים בבעיה קשה קשה קשה.

סטודיו פלאש

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עריכה והפקת סרטים
נכתב ע"י צברית;1944523:
בעיניי גובל בסטייה ובאובססיה בכל מה שקשור בנושא צניעות.

גבר/אישה שפותחים תמונה של תינוק והדבר הראשון שקופץ להם לראש זה שהבטן חשופה... נמצאים בבעיה קשה קשה קשה.

בעיני בדיוק הפוך, אבל לא רציתי לרדת לפסים כאלה.
מי שמצלם דוקא ללא בגדים הוא .....

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  62  פעמים

לוח מודעות

למעלה