צילום ילדים א(ע)ורגנל

• פותח הנושא y&m
  • פורסם בתאריך

תקוה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
קהילת הספרנים
נכתב ע"י דיצה;1941724:
(מה שלא אעשה-עקרונית!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!).

זאת אומרת ש.... יש קו אדום שהוא גבול בעינייך גם אם האמא רוצה.
זאת אומרת ש...לא כל מה שהאמא תבקש היא תקבל ממך.

יש לך עקרונות וזה חשוב מאוד. העבודה והכסף לא יענו את הכל!

השאלה היא רק....

inspiration

משתמש צעיר
האמת שלא עשיתי צילומי ניו בורן לאף לא אחד מילדי. כשאעשה- לא יודעת. את האמת, גם אני ניסיתי להגדיר לעצמי. זה כל כך חמוד וענוג ורך הצילום הזה נטול הבגדים.נו, אז מי אמר שיש בזה בעיה? מצד שני, אולי קצת חסרה לי רגישות? לא יודעת... באמת נקודה למחשבה.

אגב, כותרת לענין!!

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
לא רואה שום בעיה בצילומי ניו בורן, רק שכמובן את הילדים שלי אני לא אצלם כך, כי בעיניי זה תיאטרלי לחלוטין.

אגב, זאת לא אמנות, מקסימום ז'אנר.

הדודה מלכי

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
נכתב ע"י דיצה;1941724:
גוואלד!!!!!!
רואים כאן את הכתפיים, ומחשוף מקדימה!!!

עכשיו תכתבו ש:1 אני מגזימה, זה ממש צנוע יחסית למה שמצלמים.
2 את צודקת, גם זה גרוע........

אז תשאירו לאימהות להחליט מה הן רוצות. אני באופן אישי לא אתערב לאמא איך לצלם את הילד שלה. כל אחת בוחרת אינדוודואלי, ולפי זה עובדים.

היו בקשות מכל הסוגים-החל מ"שלא יראו את הרגליים, ובידיים עד שורש כף היד" ו"שברגליים יהיה אמצע רגל" (תינוקת בת שבועיים) ועד בקשות להוריד את הטיטול, בלי לכסות...:(:(:(
(מה שלא אעשה-עקרונית!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)

אז תורידו פרופיל, ואיש הישר בעיניו יעשה.

מ'כפת לך- בקשה תגובות כי היא רוצה את זה לכתבה או משהו, זה לא סתם ויכוח, כל אחד מביע דעתו.
(ואני נגד ויכוחים, כך ש..... ;) )

ועוד משהו- סליחה שאני אורמת- אבל פעם הרגישות היתה הרבה פחות גבוהה,
לאימי וסבתותי יש תמונות בתור בחורות\ נשואות עם חצאיות קצרות מעל הברך, גרביים קצרות, שרוול מעל מרפק, מחשוף פתוח וכו.... (אם תרצו- אעלה לכם בטשטוש פנים...)
פעם היתה הרבה פחות מודעות לנושא.
אני יודעת שזה לא ממש קשור, אבל מפריע לי שכל הזמן אומרים על הדור שלנו, ושפעם זה לא היה- בשעה שזה לא נכון בכללללל!

eden7115

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י הדודה מלכי;1943107:
ועוד משהו- סליחה שאני אורמת- אבל פעם הרגישות היתה הרבה פחות גבוהה,
לאימי וסבתותי יש תמונות בתור בחורות\ נשואות עם חצאיות קצרות מעל הברך, גרביים קצרות, שרוול מעל מרפק, מחשוף פתוח וכו.... (אם תרצו- אעלה לכם בטשטוש פנים...)
פעם היתה הרבה פחות מודעות לנושא.
אני יודעת שזה לא ממש קשור, אבל מפריע לי שכל הזמן אומרים על הדור שלנו, ושפעם זה לא היה- בשעה שזה לא נכון בכללללל!

לא חושבת שכדאי ושצריך שתעלי - לכולנו יש תמונות של האמהות והסבתות בדיוק כמו שתיארת.
אני לא חושבת שזה בגלל שהיתה להם רגישות פחות גבוהה (הלוואי עלינו היראת שמיים שלהם), אלא בגלל שמדור לדור עושים עוד גדרות וחומרות שלא היו נהוגים בעבר.

צילומנציה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י eden7115;1943135:
לא חושבת שכדאי ושצריך שתעלי - לכולנו יש תמונות של האמהות והסבתות בדיוק כמו שתיארת.
אני לא חושבת שזה בגלל שהיתה להם רגישות פחות גבוהה (הלוואי עלינו היראת שמיים שלהם), אלא בגלל שמדור לדור עושים עוד גדרות וחומרות שלא היו נהוגים בעבר.
ובאלבום שלי- לא של סבתא שלי- בגן חובה -חצי מהילדות בלי גרביים (!) ובכתה ה'- בנות שהיום הם מורות בסמינר- עם גרביים קצרים (רק מכיתה ו' לבשו גרביים ארוכים) ולמדתי בבני ברק בבית יעקב שרבות מבנותיכן לומדות שם.

יעל

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
אני אוהבת את הניובורן כשהם עטופים, לא לבושים אבל עטופים
תחושה של משהו קטן ומוגן.
גם העירום חמוד אבל לא הייתי מצלמת כך את ילדי.
לגבי ילדים גדולים יותר, מעדיפה אותם לבושים.

לאה ולדמן

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י eden7115;1943135:

שלא לגלות את הברך זו חומרה???
לא חושבת.
אני כן חושבת שרמת המודעות בעבר היתה פחותה. וצורת הלבוש נבעה מתמימות.

דיצה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
נכתב ע"י תקוה;1942849:
זאת אומרת ש.... יש קו אדום שהוא גבול בעינייך גם אם האמא רוצה.
זאת אומרת ש...לא כל מה שהאמא תבקש היא תקבל ממך.

יש לך עקרונות וזה חשוב מאוד. העבודה והכסף לא יענו את הכל!

השאלה היא רק....

כן, אם האמא תבקש לצלם את התינוק בתלבושת סנטה-קלאוס שהביאה איתה מהבית, לא אעשה זאת.
נכון-אפשר לטעון שזה גמד חמוד, ואז מה אם זה אדום לבן, אבל בכל זאת..........
זה לא שאני מצלמת לפי איך שאני רוצה, אבל יש קווים אדומים שלא אעבור.

תקוה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
קהילת הספרנים
נכתב ע"י דיצה;1943661:
כן, אם האמא תבקש לצלם את התינוק בתלבושת סנטה-קלאוס שהביאה איתה מהבית, לא אעשה זאת.
נכון-אפשר לטעון שזה גמד חמוד, ואז מה אם זה אדום לבן, אבל בכל זאת..........
זה לא שאני מצלמת לפי איך שאני רוצה, אבל יש קווים אדומים שלא אעבור.

מי קובע לך כצלמת או לי כמעצבת גרפית. את הקו האדום אותו לא נעבור גם בעד כסף?

מרגלית ויסברג

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
נכתב ע"י תקוה;1943673:

את מדריכה חינוכית שלה או משהו?

החפירה הזו כבר קצת מציקה...

תקוה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
קהילת הספרנים
נכתב ע"י פוסטר;1943688:
את מדריכה חינוכית שלה או משהו?

החפירה הזו כבר קצת מציקה...

עלי להיות המדריכה של עצמי, דבר ראשון.

ו.. בהחלט מעניין אותי לפי מה עלי לקבוע קווים אדומים לכאן או לשם.

לא התכוונתי לחפור אישית לאף אחת. מחילה נשמה.

דיצה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
נכתב ע"י תקוה;1943673:

דו שיח דמיוני:
אם יבקשו ממך לעצב למיסיון מודעה לשיכנוע יהודים להמרת דתם, (אני מקצינה בכוונה) את תעשי זאת?
נכתב ע"י תקוה;1943673:
לא, ברור שלא!!!
למה, את רק מעצבת. לא אחראית על התכנים, ולא על הפירסום, אז זה אני לא בעסק. עיצבתי וזהו.
נכתב ע"י תקוה;1943673:
אבל אני לא אתן יד להעברת יהודים על דתם!

אז רק תעשי לנו קו עיצובי אנחנו נמשיך אותו לבד. אנחנו מעוניינים דווקא בך, בשל הכישרון המדהים שלך. נשלם לך פי שמונה, העיקר תתוי לנו קו.
נכתב ע"י תקוה;1943673:
טריקת טלפון...........

כל אחת קובעת לעצמה את הקו שלה, וממנו היא לא זזה. כתבו כאן כאלה שהן לא תצלמנה תינוק ללא בגדים, אף שיהיה לבוש במכנס או טיטול, ויש את אלה שיעשו זאת, אבל לא יחרגו מעבר לכך, ויש את אלה שיהיו מעבר, וכן יסכימו להסיר טיטול, ולצלם על הבטן או משהו בסגנון. כל אחת לפי איך שקבעה לעצמה.

וסתם בסוגריים, צילמתי אתמול כנס של ארגון מסוים, ולאחר שסיימתי והכנסתי להם את החומר למחשבים, התקשרה אחת הנשים שנכחה שם ובקשה לדבר איתי. היא רצתה שאמחק את הקטעים שדיברה ( לא חלק מדי ארוך) כי לטענתה נראתה שם מתוחה ועצבנית ולחוצה. לא הסכמתי למחוק אותו, והסברי לה שזה לא חומר שלי- זה חומר ששייך לעמותה, והחומר שהסרטתי וצילמתי מהרגע שהגעתי לשטח עצמו שייך להם. היא כעסה עלי על "הכללים המטופשים שלך" ובקשה שוב למחוק, אך הפנתי אותה למנהלת שלה(למרות שהקטע שלה היה נראה לי מצוין:)) שתדבר איתה. הסברתי לה שזה כמו שאמכור למישהו כיסא ללא רגל, או מקושקש בארטליין במחיר של חדש... מבחינתי למחוק חומר תעודי של מישהו-זה פגימה במוצר. היחיד שיכול לקבל את החומר ולבצע שינויים-זה המזמין בעצמו. אלא אם כן ביקש אחרת.......

צר לי אם חפרתי...

תקוה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
קהילת הספרנים
השאלה נותרה בעינה-
מי, או לפי מה נקבעו הקווים האדומים?

C H A N Y

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
נכתב ע"י תקוה;1943714:
השאלה נותרה בעינה-

לפי סף הרגישות האישי שלה
זה לא ברור?

דיצה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
נכתב ע"י תקוה;1943714:
השאלה נותרה בעינה-

את הקווים את קובעת בעצמך, או שרואה אצל חברה מה מצא חן בעינייך אצלה ומעתיקה. (קנאת סופרים שמומלצת...) או שיש דברים שברור לך שלא תעשי (צדקתי בדו שיח שלי?)
לדוגמא- פרסומת של טיטולים עם תינוק לא לבוש. יש עיתונים שיטשטשו, ויש כאלה שאפילו לא ישימו לב לאישה שמחזיקה שם את התינוק, ויכניסו קומפלט.
יש דברים של עקרונות, ויש דברים של רגישות............

יונה יונה

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
נכתב ע"י תקוה;1943714:
השאלה נותרה בעינה-

את חופרת.
כל אחד מחליט לעצמו לפי הרגשתו האישית.

לא מבינה למה את חותרת.
אם את מנסה לחתור שפגיעה ברגשות הציבור אמורה להכתיב קו מסוים את טועה.

לאה ולדמן

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכון שכל אחד צריך לקבוע לעצמו ויש אמנם רגישות אישית
אך יש מקומות שבהחלט יש מקום לשאול
למשל לי הוצע לעבוד במקום מסויים, סה"כ עבודה של עיצוב פרסומות, אבל אני לא מסכימה עם מטרת הארגון ההוא.
ובהחלט היתה לי שאלה, האם אני יכולה לומר לא, ולהפסיד הזדמנות לעבודה ולפרנסת הבית שלי? או שמא עלי ללכת ולעבוד שם כי לא משנה אם אעבוד או לא העבודה שם הרי תעשה ע"י מישהו.
ודאי שאם היה מדובר במסיון או בארגון של כופרים לא היה עולה בדעתי ללכת לשאול בכלל.
אבל יש גבולות שהם דקים יותר.

ואני לא חושבת שתקווה חותרת למטרה מסויימת, זה פשוט לברור לעצמה בדיון עם מי שמעוניין להדיין איתה. עובדה שגילי עונה בכיף (באמת אם היה אכפת לה, אני סומכת עליה שהיתה עוצרת את זה מזמן היא לא נשמעת לי פרייירית)

דיצה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
אגב, בנוגע לגבולות, חברתי עבדה בחברה מסוימת במקצוע נחשק ומכניס מאד. הבעיה היתה שהיא עבדה עם עוד 2 בחורות פושרות מאד. לא היה לה עימן סיג ושיח מלבד עזרה טכנית, ולמרות זאת היא עזבה שם. היא אמרה בפירוש-שכל זמן שהיא בחורה ולא צריכה את הכסף לפרנסה מידית-היא הרגישה צורך לעזוב ואם היתה נשואה ובעלת משפחה- זה היה שיקול מכריע להישאר שם.

אגב, באמת לא אכפת לי להסביר לתקוה את עמדתי, זה אפילו גרם למקום מסוים להתחיל לעבוד איתי-האירגון שסרבתי למחוק שם קטע לבקשת עובדת במקום, כפי שכתבתי למעלה... מעבר למקצועיות הם ביקשו נאמנות ומוסר.

צילומנציה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י תקוה;1943714:
השאלה נותרה בעינה-

הקו האדום העליון- העיקרי והברור זו ההלכה כמובן, וכשיש בה ספק, יש למי לפנות,
מעבר לזה יש ענין של רגישות, ואפילו טעם אישי. ויש מגבלות.
אבל זה דברים שלא נגמרים לעולם. ובכל תחום.
האם את תעצבי הזמנה לבת מצוה לא 100% צנועה? עד היכן תקפידי? (הילדה צנועה רק השרוולים קצרים מהמרפק) תעצרי באמצע העבודה? אין לזה סוף.
האם מותר לי כדפוס להדפיס חומר לא צנוע? דברי כפירה? חומר גנוב מהיוצר? הלכתית- לרוב כן. כי אין לבתי דפוס רובוט שסורק את החומר כמו לנטפרי.
בפועל הרגישות גורמת פעמים רבות לדחות עבודות.
ולפעמים לא. בגלל מגבלות שונות.
הויכוח מיותר כי זה משתנה לא רק מאדם לאדם אלא לפעמים גם אצל אותו אחד הקו האדום משנה מיקום.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  61  פעמים

לוח מודעות

למעלה