צילום ילדים א(ע)ורגנל

• פותח הנושא y&m
  • פורסם בתאריך

בת יהודה

משתמש פעיל
לא כל דבר זה ענין של הלכה. יש דברים של רגישות. ולא זכור לי תמונות מלפני דור או דורותיים ללא בגדים.
אם אז הלכו כך בבית, זה כי היה חם, ולא חיפשו לצלם דוקא בצורה כזו. פה יש קטע דווקא לצלם עירום, ויש פה טעם לפגם, לדעתי.
זכותכן לחשוב אחרת. עדיין אני חושבת שזה רק בגלל המודה.

sarigold5

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
נכתב ע"י בת יהודה;1941484:
לא זכור לי תמונות מלפני דור או דורותיים ללא בגדים.
עדיין אני חושבת שזה רק בגלל המודה.
זה שאת לא זוכרת לא אומר שזה לא היה קיים.

רחלשקרקה

משתמש סופר מקצוען
ולא זכור לי תמונות מלפני דור או דורותיים ללא בגדים.

אם לך לא זכור, לא אומר שלא היה קיים...
קיים ועוד איך, אני לא אעלה פה תמונות של תינוקות לא לבושים שהיום מתקרבים לשנות ה100 שלהם, מפאת רגישותך.. אה. וגם כי לא ביקשתי מהם ו/או מהצלם שלהם אישור.אבל דעי לך שקיים... ועוד איך... תמיד זה היה מתוק :)

חה. עד שערכתי את ההודעה, שרי הגיבה לפני. :)

שרה טירהויז

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
נכתב ע"י sarigold5;1941493:
זה שאת לא זוכרת לא אומר שזה לא היה קיים.

גם לנו באלבום המשפחתי (ומדובר באזור ה30 שנה ;)) יש תמונות של הקטנים באמבטיה וכד' לא בתור מודה חולפת ... רק כי זה חמוד מתוק ועסיסי ופספוס לא לשמר את זה
אז למה לא ליצור כזה דבר רק ביותר איכותי ויפה?

ושוב עינין של מנטליות / הרגלים מהבית / לא כל אחד חייב

leaha

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
נכון שאין הלכה שקובעת אך בצניעות יש הרבה מקום לרגישות לי עצמי זה צורם לא אצלם כך את ילדי למרות שאני יכולה להנות לראות תמונות כאלה אצל ילדים וד"א גם בימי הקיץ החמים ילדי לא מסתובבים בטיטול בלבד

זלפה

משתמש רשום
לדעתי זה נובע מזה שלתינוקים בגיל הזה בד"כ הביגוד לא כ"כ מחמיא בצילום
הבגדים לרוב לא מדויקים עליהם
אלא גדולים ורחבים
ומליון קיפולים בידיים
ולא מתאים בדיוק לאורך הרגליים
ובתמונה זה לא נראה כ"כ טוב
אז הפיתרון:
עירום, או עיטוף בבד וכדו'

ירחמיאלל

משתמש פעיל
איזה צחוק.
בדיוק ספרה לי מישהי שנברה השבוע באלבומים של סבתא שלה כדי לדלות משם תמונות למצגת יום הולדת 70.
בתוך האלבום, מאחורי תמונה אחרת, נחבאו כמה תמונות של אותה הסבתא כשהיתה בת כמה חודשים וכו' וכו'...
מהר היא החביאה את התמונות חזרה, כדי שלא יבואו הילדים ויצחקקו על התמונות של סבתא שלהם...
לא נעים :rolleyes:

לאה ולדמן

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
בתחילה כשנחשפתי לזה כאן בפורום זה מאד צרם לי, אח"כ התרגלתי ואני בהחלט מבינה למה זה יפה (מדברת על טווח של עד גיל שנה)
למעשה אם זה היה הילד שלי, לא הייתי מצלמת בעירום מלא - ניו בורן אני אוהבת את אלה העטופים, לא חייב כל הגוף. הגדולים יותר לדעתי לא יפה להם בחשיפת איברים.
אבל כמו שכתבתי - כן יכולה להבין את מי שכן אוהב.
בעיית צניעות אין כאן לדעתי.
ילד שגדל ברור לו מאד שבתור תינוק הוא יכול להיחות חשוף וכשהוא גדול - עליו להצטנע.

תכלס, יום אחד החזקתי את אחיינית שלי בת שנה וחצי, רק עם טיטול, והתענגתי על העור הרך והטקסטורה היפה שלו וזה היה נראה לי חמוד מאד, שאלתי את עצמי למה תינוק בגיל הזה בתמונות בפורום ציליום זה מגעיל אותך וכאן את נהנית מזה. עניתי לעצמי שתי דברים. א. זו ילדה שיש לי קשר אליה ולא תינוקת זרה. ב. הרבה פעמים בתמונות הקווים יוצאים הרבה יותר חדים ומלאי צבע מאשר במציאות, המציאות רכה יותר ולכן המראה מציק לי פחות. גם התמונות של אריזות פמפרס פחות חדות יותר רכות, ממילא זה מפריע פחות.

יותר מפריע לי לראות תמונות של ילדות קטנות שאמא שלהן מוציאה עליהן יצרים שלה ומלבישה להן לבוש חילוני מובהק (רק לתמונה...), בנים בגיל חלאקה שבמקום להדגיש חן יהודי לבושים כאחד הדוגמנים. שערות פזורות לגמרי בגילאים גדולים ממש.

rosmarin

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
נכתב ע"י זלפה;1941569:
לדעתי זה נובע מזה שלתינוקים בגיל הזה בד"כ הביגוד לא כ"כ מחמיא בצילום
הבגדים לרוב לא מדויקים עליהם
אלא גדולים ורחבים
ומליון קיפולים בידיים

יש בגדים מיוחדים קטנים

יעל אייזיקוביץ

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
מרצה בבית פרוג
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
אני אוהבת קפלי שומן של תינוקים/ פעוטות
זה חמוד בעיני.

עד כאן טעמי האישי.
מעבר לכך- כל לקוח מקבל מה שמבקש

צילומנציה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
לא כל דבר זה ענין של הלכה. יש דברים של רגישות. ולא זכור לי תמונות מלפני דור או דורותיים ללא בגדים.
אם אז הלכו כך בבית, זה כי היה חם, ולא חיפשו לצלם דוקא בצורה כזו. פה יש קטע דווקא לצלם עירום, ויש פה טעם לפגם, לדעתי.

את טועה בגדול, תנברי באלבומים של סבתא שלך אלו עם התמונות ש/ל שהדביקו באלבומים עם סרטי הדבקה, כמעט לכל איש מכובד בן-60-70 יש 2-3 תמונות מהינקות. קצת פחות מכובדות מאלו של היום. זה רק ענין של אופנות. הסבתות שלנו לא היו פחות צדיקות מאיתנו.

y&m

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
תודה רבה!
תמשיכו להביע דעות,
זה עוזר לי מאד.

(הערה קטנה בעניין אם זה נוצר היום או לא, לפני 40-5 שנה, לסבתא שלי היה שכן ראש ישיבה שפעוטותיו היו יושבים לשולחן שבת, בחום הבני ברקי, בחיתול בלבד...)

cha

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
נכתב ע"י א-ירושלמית;1941186:
אני מתנגדת, לא כצלמת אלא כבן אדם.
מדובר באופנה חולפת. לפעמים אני חושבת שבפרספקטיבה של זמן, איך ירגיש ילד שיראה בבגרותו, את עצמו בלי בגדים בילדותו? כשהוריו מחנכים אותו לצניעות ולכיסוי הגוף, מה הם יענו לו כשישאל אותם, ובצדק "אז למה בתמונות אין לי בגדים"?
ועוד נקודה: זו אופנה שמגיעה מהרחוב הגויי. כל מה שמתאים להם מתאים גם לנו?
ונקודה אחרונה: סליחה, אבל ממש מגעיל אותי. אבל זו כבר הנימה האישית שלי.

אני צלמתי את הילדים כשהיו קטנים ממש באמבטיה כי זה היה חמוד ועסיסי . ואני רואה היום כשהם מסתכלים באלבומים הם ממש מתבישים הם לא אוהבים את התמונות האלה . למרות שלי זה ממש נראה עסיסי ומתוק ,

דיצה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
נכתב ע"י rosmarin;1941625:
יש בגדים מיוחדים קטנים

גוואלד!!!!!!
רואים כאן את הכתפיים, ומחשוף מקדימה!!!

עכשיו תכתבו ש:1 אני מגזימה, זה ממש צנוע יחסית למה שמצלמים.
2 את צודקת, גם זה גרוע........

אז תשאירו לאימהות להחליט מה הן רוצות. אני באופן אישי לא אתערב לאמא איך לצלם את הילד שלה. כל אחת בוחרת אינדוודואלי, ולפי זה עובדים.

היו בקשות מכל הסוגים-החל מ"שלא יראו את הרגליים, ובידיים עד שורש כף היד" ו"שברגליים יהיה אמצע רגל" (תינוקת בת שבועיים) ועד בקשות להוריד את הטיטול, בלי לכסות...:(:(:(
(מה שלא אעשה-עקרונית!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)

אז תורידו פרופיל, ואיש הישר בעיניו יעשה.

דיצה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
נכתב ע"י y&m;1941700:
(הערה קטנה בעניין אם זה נוצר היום או לא, לפני 40-5 שנה, לסבתא שלי היה שכן ראש ישיבה שפעוטותיו היו יושבים לשולחן שבת, בחום הבני ברקי, בחיתול בלבד...)

אגב, ידוע שלתינוקות וילדים קטנים קשה יותר להתמודד עם חום וקור.

בת יהודה

משתמש פעיל
אגב, ידוע גם על מבוגרים שקשה להם להתמודד עם חום, והם לא מורידים את בגדיהם גם כשהם לבדם...

RacheliM

משתמש סופר מקצוען
אישית אני לא רואה בזה בעיה עד גיל מסוים.

אני חושבת שצריך לחנך לצניעות,ולא לבושה מהגוף. אבל זה באמת לא קשור לפה...

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  62  פעמים

לוח מודעות

למעלה