אולי ישמע לכן הרבה טונה אבל בהתחשב בזה שהפשטידה ממש משביעה ומהווה ארוחה שלימה בליווי סלט, ובהתחשב במחירי דגים....זה לא נורא.
תבנית A4
אפשר להכין שליש כמות לתבנית אינגליש
האמת- מיד חתכתי חלק מהפשטידה לקוביות והקפאתי לעצמי. קוביה לארוחה. אחמם במיקרו
לפשטידה בסיס בצק פריך.
ככה התחשק לי כדי שיאכלו אותה כאן
אפשר להשמיט את הבסיס.
לבצק פריך לבסיס:
2 כוסות קמח
100 גרם נטורינה
2 חלמונים
חצי כפית מלח
מעט מים לפי הצורך
מעבדים לבצק אחיד ונח, כמובן לא רך כמו בצק שמרים. את המים מוסיפים לפי הצורך עד שמתקבל בצק נעים לעבודה.
מרדדים בין 2 נירות אפיה, כשהתחתון מקומח מעט.
מעבירים לתבנית A4 מרופדת בניר אפיה.
דואגים שהבצק יכסה את כל הבסיס.
נפטרים מעודפי בצק בצדדים
לפשטידה עצמה:
6 טונה במים
1 בצל גדול קצוץ דק
1 כוס תירס [אפשר להמיר לקוביות פלפל]
7 ביצים
4 שיני שום כתושות
2 כפות תבלין גריל דג [או 1 כף כמון, 1 כף כורכום, מעט פפריקה מתוקה]
מרסקים את הטונה שלא יהיה גושים.
מערבבים היטב את כל הרכיבים בקערה.
יוצקים מעל לבסיס, משטחים.
מורחים בביצה טרופה ומפזרים תערובת שומשום, פרג וקצח
אופים ב 180 מעלות כ 35-40 להשחמה והתייצבות.
תבנית A4
אפשר להכין שליש כמות לתבנית אינגליש
האמת- מיד חתכתי חלק מהפשטידה לקוביות והקפאתי לעצמי. קוביה לארוחה. אחמם במיקרו
לפשטידה בסיס בצק פריך.
ככה התחשק לי כדי שיאכלו אותה כאן
אפשר להשמיט את הבסיס.
לבצק פריך לבסיס:
2 כוסות קמח
100 גרם נטורינה
2 חלמונים
חצי כפית מלח
מעט מים לפי הצורך
מעבדים לבצק אחיד ונח, כמובן לא רך כמו בצק שמרים. את המים מוסיפים לפי הצורך עד שמתקבל בצק נעים לעבודה.
מרדדים בין 2 נירות אפיה, כשהתחתון מקומח מעט.
מעבירים לתבנית A4 מרופדת בניר אפיה.
דואגים שהבצק יכסה את כל הבסיס.
נפטרים מעודפי בצק בצדדים
לפשטידה עצמה:
6 טונה במים
1 בצל גדול קצוץ דק
1 כוס תירס [אפשר להמיר לקוביות פלפל]
7 ביצים
4 שיני שום כתושות
2 כפות תבלין גריל דג [או 1 כף כמון, 1 כף כורכום, מעט פפריקה מתוקה]
מרסקים את הטונה שלא יהיה גושים.
מערבבים היטב את כל הרכיבים בקערה.
יוצקים מעל לבסיס, משטחים.
מורחים בביצה טרופה ומפזרים תערובת שומשום, פרג וקצח
אופים ב 180 מעלות כ 35-40 להשחמה והתייצבות.