פשטידה בשלושה צבעים היא רעיון מוכר, דפדפתי באשכולות שונים שהוזכרה שם כזו אבל:
1.היתה מורכבת יותר להכנה.(אפייה בכל שכבה, תערובת נפרדת לכל צבע וכד')
2.עם רכיבים פחות יומיומיים
כאן יש לי פשטידה מעולה וטעימה מאוד!! נחתכת יפה, ומחומרים זמינים ושגרתיים ולא פחות חשוב קלה ממש להכנה.
ממליצה בחום!
פשטידת ירקות מהירה ב3 צבעים:
בלילה בבלנדר:
1 בצל גדול
1כוס קמח
2/3 כוס שמן
3 ביצים
3/4 כוס מים
1 כף א. מרק
1 כף שטוחה מלח
ב3 קעריות לגרר כל ירק:
א. 2 תפ"א -גדולים
ב. 2 בטטה -בגודל התפ"א
ג.3 קישואים
לתפ"א ולבטטה להוסיף לכ"א ביצה. (סה"כ לפשטידה 5 ביצים)
לחלק את הבלילה בשווה בין הקעריות בעזרת כוס.
לשפוך לתבנית עיסה אחת. מעל, בזהירות בעזרת כף את השניה והשלישית
לפזר מעל הכל פ. לחם מוזהבים ולאפות
(מתאים ל2 תבניות אינגלישקייק קצרות)
נ.ב.
1.אני טועמת את התערובת על קצה הלשון (לא בולעת... איכסס...) לוודא שמתובלת דיה.
.2 לצבע ירוק מודגש יותר, כדאי להשתמש בקישואים מזן זוקיני. אני השתמשתי ברגילים, ויצא ירוק בהיר יותר, אמנם בתמונה נראה ממש חיוור אבל במציאות ראו היטב את הירוק.
3. לחתוך כשהפשטידה כבר לא מאוד חמה..
אז היא מתייצבת.
1.היתה מורכבת יותר להכנה.(אפייה בכל שכבה, תערובת נפרדת לכל צבע וכד')
2.עם רכיבים פחות יומיומיים
כאן יש לי פשטידה מעולה וטעימה מאוד!! נחתכת יפה, ומחומרים זמינים ושגרתיים ולא פחות חשוב קלה ממש להכנה.
ממליצה בחום!
פשטידת ירקות מהירה ב3 צבעים:
בלילה בבלנדר:
1 בצל גדול
1כוס קמח
2/3 כוס שמן
3 ביצים
3/4 כוס מים
1 כף א. מרק
1 כף שטוחה מלח
ב3 קעריות לגרר כל ירק:
א. 2 תפ"א -גדולים
ב. 2 בטטה -בגודל התפ"א
ג.3 קישואים
לתפ"א ולבטטה להוסיף לכ"א ביצה. (סה"כ לפשטידה 5 ביצים)
לחלק את הבלילה בשווה בין הקעריות בעזרת כוס.
לשפוך לתבנית עיסה אחת. מעל, בזהירות בעזרת כף את השניה והשלישית
לפזר מעל הכל פ. לחם מוזהבים ולאפות
(מתאים ל2 תבניות אינגלישקייק קצרות)
נ.ב.
1.אני טועמת את התערובת על קצה הלשון (לא בולעת... איכסס...) לוודא שמתובלת דיה.
.2 לצבע ירוק מודגש יותר, כדאי להשתמש בקישואים מזן זוקיני. אני השתמשתי ברגילים, ויצא ירוק בהיר יותר, אמנם בתמונה נראה ממש חיוור אבל במציאות ראו היטב את הירוק.
3. לחתוך כשהפשטידה כבר לא מאוד חמה..
אז היא מתייצבת.
נערך לאחרונה ב: