חגים פסח- תבשילים

בְּמוֹצָאֵי מְנוּחָה ... תַּרְאֵם נִסֶּיךָ עוֹשֶׂה גְדוֹלוֹת ... לִשְׁמֹעַ אֶל הָרִנָּה וְאֶל הַתְּפִלָּה

מִזְמוֹר לְתוֹדָה הָרִיעוּ לַיי כָּל הָאָרֶץ: עִבְדוּ אֶת יי בְּשִׂמְחָה בֹּאוּ לְפָנָיו בִּרְנָנָה: דְּעוּ כִּי יי הוּא אֱלֹהִים הוּא עָשָׂנוּ (ולא) וְלוֹ אֲנַחְנוּ עַמּוֹ וְצֹאן מַרְעִיתוֹ: בֹּאוּ שְׁעָרָיו בְּתוֹדָה חֲצֵרֹתָיו בִּתְהִלָּה הוֹדוּ לוֹ בָּרְכוּ שְׁמוֹ: כִּי טוֹב יְהוָֹה לְעוֹלָם חַסְדּוֹ וְעַד דֹּר וָדֹר אֱמוּנָתוֹ:

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אין לי מושג.
פעם ראשונה קניתי.
אשמח למתכון שלך.
זה המתכון שלי.
 

*טובית*

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
זה המתכון שלי.
אפשר לערבב את החמרים בבלנדר יד?
(כך אני עושה כל השנה).
 

studio click

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
יש לכן רעיון איך אפשר לתבל סלט קוביות בטטה עם קוביות חצילים בתנור - משהו שיהיה תחליף לרוטב צילי ורוטב סויה.
אולי דבש?
קטשופ?
יש למישהי מתכון?
תודה מראש!
רואה רק עכשיו את האשכול המרתק הזה...
אנחנו מתבלים בשום כתוש, סילאן מלח פלפל ושקדים מולבנים
 

studio click

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
אגב אני צריכה רעיונות לתוספות משביעות חוץ מתפו"א
בלי אורז וקטניות....
אהה וגם צמחוני עדיף..
 

באתי לחלום

משתמש מקצוען

פינגווין

משתמש מקצוען
פאי רועים
אני רוצה לשמור על התנור הפסחי פרווה
אפשר לבשל במקום לאפות?
 

באתי לחלום

משתמש מקצוען
מתכון בסיס לחביתיות מצוינות.

לפני מספר שנים השקעתי מאד והכנתי מנה לבוקר חג הפסח : חביתיות במלית סלמון ומנגולד.
חרשתי מתכונים, הכנתי בחיל וברעדה ולא נעים לומר אבל יצא אסון.
הפלטה הפכה אותם לסמרטוטים צמיגיים בטעם של כלום.
ומזל שכל המנות המדהימות של אמא שלי חיפו על המבוכה....
מאז לא התקרבתי לבלינצע'ס במשך שנים.
בשנה שעברה חמותי הביאה לי מתכון והציעה שאנסה.
הייתי ספקנית אבל להפתעתי גיליתי מתכון מעולה.
חביתיות שלא נהרסות בחימום על הפלטה וטעם עדין ומשובח.
הכנו מלית עוף ומלית ירקות מוקפצים והוספתי להן רוטב פטריות תוצרת בית.

אז ניגש למתכון:
(המידות בכוס פלסטיק חד"פ סטנדרטית)

רכיבים:
2 כוסות קמח תפו"א
כוס מי ברז
4 ביצים
2 כפות שמן
כפית מלח
אופציונלי: פלפל שחור גרוס, עשבי תיבול קצוצים דק (משדרג מאד במראה).

אופן ההכנה:
מניחים בקערה את הקמח והמים וטורפים היטב.
פעולת הערבוב תהיה קשה בתחילה וזה בסדר.
טורפים את הביצים ומוסיפים לתערובת וטורפים שוב.
מוסיפים את השמן והתבלינים וטורפים שוב.

מחממים מחבת עם ציפוי נון סטיק ומורחים בה מעט שמן עם נייר סופג.
בעזרת מצקת יוצקים בלילה בשכבה דקה על המחבת ומטים את המחבת בזריזות לפיזור הבלילה.
מטגנים כחצי דקה או עד ששולי החביתיה מתרוממים והיא מזהיבה מעט בתחתיתה.
הופכים ומטגנים כ-20 שניות נוספות.
בין חביתיה לחביתיה מערבבים שוב את הבלילה שבקערה כיון שהקמח נוטה לשקוע.
מניחים את החביתיות בערימה ושומרים במקום קר וסגור עד למילוי.
אם מחממים על הפלטה לא מחממים באופן ישיר אלא על גבי תבנית אחרת.
הי
יכולה לתת מתכון של המילוי פליז...
 

אמא של בנים

משתמש מקצוען
אני מאוד רוצה לאפות עוגת גבינה לאימי היקרה שאסור לה סוכר.
יש למישהי מרשם מוצלח ? יש לי תנור חלבי פסחי..
תודה רבה
 

מיכל חגירה

צלמת מקצועית!
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
מתכון מהפורום שלנו. עדיף על כל עוגה פסחית מבחינת נוחות ההכנה, ללא ביצים וללא צורך בתנור או טוסטר.
כדורי שוקולד-בין המתכונים הכי טובים שטעמתי,
נשמע מעניין!
אהבתי את קיצור הדרך, ליצור קוביות.
הכמות הזו, לאיזו תבנית מספיקה? רוצה לשער כמה יוצא....
איפה את שומרת אותם? במקרר או במקפיא? אפשר לאכול ישר מהמקפיא?
 

Kings hwy

משתמש פעיל
מתכון מהפורום שלנו. עדיף על כל עוגה פסחית מבחינת נוחות ההכנה, ללא ביצים וללא צורך בתנור או טוסטר.
כדורי שוקולד-בין המתכונים הכי טובים שטעמתי,

להמיס בסיר-
כוס שמן
1/2 כוס מים
1.5 כוס סוכר
סוכר וניל
3 כפות קקאו
4 כפות גדושות נס קפה
2 כפות יין
לאחר שנמס מערבבים עם-
3 כוסות קמח ת. אדמה
1 כוס קוקוס
1/2 כוס שקדים/אגוזים טחונים
לקרר במקרר לקצת זמן כדי שהתערובת תהיה סמיכה יותר,
אם יש צורך - להוסיף קמח.
ליצור כדורים ולגלגל בקוקוס/ שקדים/ אגוזים טחונים.

אני לא טורחת לקרר וליצור כדורים.
אני מרפדת תבנית קטנה בנייר אפיה, ומפזרת עליה קוקוס בשפע. יוצקת את התערובת החמה, ומפזרת מעל עוד קוקוס. שולחת להקפאה. אחרי כמה שעות מוציאה, חותכת לקוביות, מעבירה לשקית עם כל הקוקוס, ומנערת לציפוי הקוביות בקוקוס מכל הצדדים. מחזירה להקפאה (עדיף במקום הכי מוחבא)
מה מידת הכוס?
 

מבורכת

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
עוגת שוקולד פירורים-לשבת בבוקר ולפסח-למי שאוכל קקאו ,קמח "תפו"א ועוד

לשוקולד:
100 ג' שוקולד
1/2 כוס קקאו
1כוס סוכר
1/2 כוס שמן
1/2 כוס מים

להמיס הכל בסיר על אש נמוכה
להוסיף כף יין מתוק
ולצנן
להוסיף 3 ביצים

לבצק:
2 כוס קמח תפו"א
3/4 כוס שמן
3/4 כוס סוכר
3/4 כוס שקד טחון
1ביצה
לערבב היטב
2/3 לשטוח בתבנית בינונית ו1/3 להקפיא לפרורים.

על הבצק לשפוך את השוקולד ומעל לפורר את ה 1/3 בצק
לאפות עד חצי שעה

הבסיס קצת מתפורר, אבל יוצאות פרוסות יפות.
IMG_6654.JPG
IMG_6658.JPG
 

באתי לחלום

משתמש מקצוען
בצלים ממולאים בבשר- מתכון של חמותי היקרה.

כלים
: סיר בינוני וכן סיר ממולאים (סוטאז') רחב ושטוח.
קערת ערבוב. מגש.
רכיבים:
לבצל
4-5 בצלים בינוניים שטופים ומקולפים.
למלית
בשר טחון מופשר
צרור כוסברה/פטרוזליה. מרוסק במעבד מזון או קצוץ דק מאד
בצל בינוני מרוסק במעבד מזון או בפומפיה.
מלח
פלפל
חצי כוס שמן.
לרוטב
1 בצל גדול קצוץ לקוביות
4-5 עגבניות טריות מרוסקות
כפית דבש/ 2 תמרי מג'הול מגולענים
שבר מקל קינמון/ 1/5 כפית קינמון טחון
מלח
פלפל
כפית גדושה פפריקה מתוקה.

אופן ההכנה:
1. מתחילים עם הבצלים: בעזרת סכין חדה עושים חתך עמוק לאורכו של כל בצל עד למרכזו (נזהרים שלא לחצות אותו לשניים).
2. בסיר קטן מבשלים את הבצלים במים חמים למשך 15 דקות עד לריכוך. מפרידים את הגלדים ומניחים בצד.
3. מערבבים את חומרי המלית היטב ולשים כחצי דקה.
4. ממלאים: לוקחים גלד ומניחים במרכזו בערך כף (תלוי בגודל הבצל) של מילוי וסוגרים בגלגול את הבצל. מניחים במגש כשהפתח כלפי מטה. ממשיכים כך עם כל הבצלים..
מכינים את הרוטב:
5. מכינים רוטב: בסיר הסוטאז' מטגנים את הבצל עד לשקיפות וריכוך ומוסיפים את העגבניות.
6. מאדים במשך כ-10 דקות.
7. מוסיפים את התבלינים ומערבבים.
8. מניחים בעדינות את הבצלים הממולאים בשכבה אחת ובצפיפות כשהפתח כלפי מטה.
מביאים לרתיחה ואז מנמיכים ומבשלים עם כיסוי לפחות 40 דקות.
מדי פעם מנערים את הסיר למניעת חריכה של הרוטב.

נשמר מצוין בהקפאה.
הכנתי עכשיו מריח פצצות
 

באתי לחלום

משתמש מקצוען
אני מאוד רוצה לאפות עוגת גבינה לאימי היקרה שאסור לה סוכר.
יש למישהי מרשם מוצלח ? יש לי תנור חלבי פסחי..
תודה רבה
750 גרם גבינה
2 שמנת חמוצה
3 כפות קמח תפו"א
1 פודינג וניל
2 כפות מיץ לימון
שקיות סוכרזית בערך 20 (אני שמה בלי לספור וטועמת)
7 ביצים.
להקציף חלבונים
ואת כל שאר החומרים לערבב
לאחד עיסות
בתנור 10 דקות על 200 מעלות
+ שעה על 160 מעלות
יש לזה גם ציפוי אבל זה כבר כמו של חמץ יש המון בגוגל...
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


קהילת פרוג מודה לקב"ה יחד עם כלל ישראל על חיסולו של רב המרצחים מלבנון

בְּמוֹצָאֵי מְנוּחָה ... תַּרְאֵם נִסֶּיךָ עוֹשֶׂה גְדוֹלוֹת ... לִשְׁמֹעַ אֶל הָרִנָּה וְאֶל הַתְּפִלָּה

א מִזְמוֹר לְתוֹדָה הָרִיעוּ לַיי כָּל הָאָרֶץ:ב עִבְדוּ אֶת יי בְּשִׂמְחָה בֹּאוּ לְפָנָיו בִּרְנָנָה:ג דְּעוּ כִּי יי הוּא אֱלֹהִים הוּא עָשָׂנוּ (ולא) וְלוֹ אֲנַחְנוּ עַמּוֹ וְצֹאן מַרְעִיתוֹ:ד בֹּאוּ שְׁעָרָיו בְּתוֹדָה חֲצֵרֹתָיו בִּתְהִלָּה הוֹדוּ לוֹ בָּרְכוּ שְׁמוֹ:ה כִּי טוֹב יְהוָֹה לְעוֹלָם חַסְדּוֹ וְעַד דֹּר וָדֹר אֱמוּנָתוֹ:
נקרא  33  פעמים

אתגר AI

תחל שנה וברכותיה • אתגר 117

לוח מודעות

למעלה