אז אין לך זכות כתיבה באשכול...אני לא שייכת לצד של העצלנים
אז אין לך זכות כתיבה באשכול...אני לא שייכת לצד של העצלנים
אני כבר שנים במודל הבא:השאלה מתי אתם עושו את הרטוב???
חודש לפני פסח או שבוע לפני פסח
לא סתם גשם! גשם מלא חול!וגשם תמיד ירד...
אני שנה שעברה סידרתי שהמנקה תגיע ברגע האחרון לעבור שוב על החלונות ואז ירד גשם אז אולי עדיף לעשות את זה כמה שיותר מוקדם, ככה לפחות מי שמחכה לרגע האחרון ירוויח על חשבוננו.....לא סתם גשם! גשם מלא חול!
אז מיניתי עצמי ליועצת ארגונית של האשכולאז אין לך זכות כתיבה באשכול...
נראה לי שזה הכי בריא וחכם!!!אני כבר שנים במודל הבא:
ארונות סגורים עד פורים
חדרים עד רח ניסן
מטבח סלון מרח' עד החג.
זה מודל לאשה עובדת ועיפה שלא מסוגלת על פרויקטים גדולים בבת אחת. (לדוג' מטבח אצלי זה יום מקרר, יום הכשרה ועיטוף, כמה ימים לארונות מטבח לכן צריכה להשאיר מספיק זמן)
ואגב גם אם נשארה איזה ארון או מגירה לא משנה. עוברים לשלב הבא.
כמובן שביום של בדיקת חמץ ספונג'ה גדולה מזיזים הכל שוב ובודקים שאין חמץ במה שניקנו קדם.
לגיטימי שמתחילים הפוך....ואגב, לא לשכוח! מתחילים למעלה, ומסיימים למטה. אחרת כל האבק מלמעלה ילכלך את המדפים שכבר ניקיתם.
נכון מאוד!!עיצה חשובה מאוד!
בעיקר לגברים, המנקים את ארון הספרים. תעבירו להם...
ממש אין צורך לרוקן את כל הארון לשולחן, לטפס ולרדת, להעלות ולהוריד.
מספיק להוציא 6-7 ספרים, להניח על הסולם וכדומה, לנקות את המקום שהיו שם אותם ספרים. לקחת 6-7 ספרים נוספים, לנער, להבריש, להניח במקום הנקי במדף, לנקות את המקום שהתפנה, וכן הלאה. בסוף להחזיר את הספרים מההתחלה, וזהו! למדף הבא...
ואגב, לא לשכוח! מתחילים למעלה, ומסיימים למטה. אחרת כל האבק מלמעלה ילכלך את המדפים שכבר ניקיתם.
הילד הקטן?(אף פעם לא החביאו אצלכם את הפסק זמן מתחת החולצות???)
כדאי מאוד לקנות קופסאות קטנות לכל מיני דברים לשים במגירות. נגיד ללבנים וגרביים. זה הרבה יותר מסודר ככה.אני יותר מאשמח לרעיונות שהפכו לכם את הבית בקלות למסודר יותר, נגיד ארון בגדים איך לשמור שתמיד תמיד יהיה מטופטפ, מגירות מטבח, משחקים וכו וכו...מחפשת רעיונות מושלמים לאיחסון חפצים, כאלו שעשו לכם אור בעינים, ובאמת עזרו לכם מאז שקניתם אותם...וממש לא כל מיני גאדגטים מוזרים שקונים ובחיים לא משתמשים רק מוצרים לאירגון ואיחסון מועילים באמת!
אני יכולה להגיד לך שאתחלתי לנקות כבר בשבט ואז פתאום ניזכרתי שיש 2 אדרים אז בינתיים עד עכשיו לא הימשכתיועצה הכי חשובה (לעצמי לעצמי):
תתחילי כבר לנקות!!!!!!!!!!!!
(*התחלתי וזנחתי קצת..)
כדאי מאוד לקנות קופסאות קטנות לכל מיני דברים לשים במגירות. נגיד ללבנים וגרביים. זה הרבה יותר מסודר ככה.
חוץ מזה להעיף להעיף להעיף, אין טעם לשמור בגדים שאולי ילבשו אותם... אני בודקת תמיד, כל בגד שלא נלבש בשנתיים האחרונות כנראה גם לא יולבש בעתיד ומעיפה.
את הבגדים שכן משאירים, כדאי מאוד להכניס לקופסאות על גלגלים (יש באיקאה או במקסטוק) למיין לפי עונות ואז בעונה המתאימה פשוט לשלוף את הקופסא ונשאר רק לעשות השלמות..
תדביקו את המגנט מבפנים של אחד הארונותכי הם יקרים יותר וחדים יותר ונטורינות וכל מיני אב"מים שאני ממש אוהבת ולא יודעת איך קוראים להם.
בקיצור הלכתי על מגנט.. אפילו בעלי שנבהל ברגע הראשון לראות את כל הסכינים נעוצות בקיר - הודה שזה מוצלח
את תמשיכי לכתוב דברים חכמים, אני אקח אותך אליי הביתה לתכנון הסדר מחדש
מזכיר לי עוד עצה טובהלפני כל העצות החכמות לעצלנים - הדבר הכי חשוב הוא לעזוב את המחשב... (מספיק רק את פרוג... )
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ר'
קנג רְאֵה עָנְיִי וְחַלְּצֵנִי כִּי תוֹרָתְךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קנד רִיבָה רִיבִי וּגְאָלֵנִי לְאִמְרָתְךָ חַיֵּנִי:קנה רָחוֹק מֵרְשָׁעִים יְשׁוּעָה כִּי חֻקֶּיךָ לֹא דָרָשׁוּ:קנו רַחֲמֶיךָ רַבִּים יי כְּמִשְׁפָּטֶיךָ חַיֵּנִי:קנז רַבִּים רֹדְפַי וְצָרָי מֵעֵדְוֹתֶיךָ לֹא נָטִיתִי:קנח רָאִיתִי בֹגְדִים וָאֶתְקוֹטָטָה אֲשֶׁר אִמְרָתְךָ לֹא שָׁמָרוּ:קנט רְאֵה כִּי פִקּוּדֶיךָ אָהָבְתִּי יי כְּחַסְדְּךָ חַיֵּנִי:קס רֹאשׁ דְּבָרְךָ אֱמֶת וּלְעוֹלָם כָּל מִשְׁפַּט צִדְקֶךָ: