דרוש מידע פסח - עצות לעצלנים

nori

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
השאלה מתי אתם עושו את הרטוב???
חודש לפני פסח או שבוע לפני פסח
אני כבר שנים במודל הבא:
ארונות סגורים עד פורים
חדרים עד רח ניסן
מטבח סלון מרח' עד החג.

זה מודל לאשה עובדת ועיפה שלא מסוגלת על פרויקטים גדולים בבת אחת. (לדוג' מטבח אצלי זה יום מקרר, יום הכשרה ועיטוף, כמה ימים לארונות מטבח לכן צריכה להשאיר מספיק זמן)
ואגב גם אם נשארה איזה ארון או מגירה לא משנה. עוברים לשלב הבא.
כמובן שביום של בדיקת חמץ ספונג'ה גדולה מזיזים הכל שוב ובודקים שאין חמץ במה שניקנו קדם.

bnoya

משתמש מקצוען
לא סתם גשם! גשם מלא חול!
אני שנה שעברה סידרתי שהמנקה תגיע ברגע האחרון לעבור שוב על החלונות ואז ירד גשם :( אז אולי עדיף לעשות את זה כמה שיותר מוקדם, ככה לפחות מי שמחכה לרגע האחרון ירוויח על חשבוננו.....

שלחן עורך

מהמשתמשים המובילים!
פרסום וקופי
עריכה תורנית
עיצה חשובה מאוד!
בעיקר לגברים, המנקים את ארון הספרים. תעבירו להם...
ממש אין צורך לרוקן את כל הארון לשולחן, לטפס ולרדת, להעלות ולהוריד.
מספיק להוציא 6-7 ספרים, להניח על הסולם וכדומה, לנקות את המקום שהיו שם אותם ספרים. לקחת 6-7 ספרים נוספים, לנער, להבריש, להניח במקום הנקי במדף, לנקות את המקום שהתפנה, וכן הלאה. בסוף להחזיר את הספרים מההתחלה, וזהו! למדף הבא...
ואגב, לא לשכוח! מתחילים למעלה, ומסיימים למטה. אחרת כל האבק מלמעלה ילכלך את המדפים שכבר ניקיתם.

פ.נ

משתמש מקצוען
אני כבר שנים במודל הבא:
ארונות סגורים עד פורים
חדרים עד רח ניסן
מטבח סלון מרח' עד החג.

זה מודל לאשה עובדת ועיפה שלא מסוגלת על פרויקטים גדולים בבת אחת. (לדוג' מטבח אצלי זה יום מקרר, יום הכשרה ועיטוף, כמה ימים לארונות מטבח לכן צריכה להשאיר מספיק זמן)
ואגב גם אם נשארה איזה ארון או מגירה לא משנה. עוברים לשלב הבא.
כמובן שביום של בדיקת חמץ ספונג'ה גדולה מזיזים הכל שוב ובודקים שאין חמץ במה שניקנו קדם.
נראה לי שזה הכי בריא וחכם!!!
לא קשור לאישה עובדת!!!

שאלתי כי תמיד שסיפרתי לאנשים שככה אני עושה אז יש אנשים שהרימו גבה ואמרה עם את מתחילה סיימי עד הסוף!!
אבל אין קטע לעבוד פעמיים על כל דבר!!!
ארונות לא שימושיים מתחילה בשבט(אין צורך לעבור עליהם עוד הפעם רק מבחוץ עוברת)
אחרי פורים מתחילה עם שאר הארונות
בראש חודש ניסן מתחילה עם ארונות ספרים וזה כבר אחרי מיטבח
במהלך השבוע של פסח עושה את החלונת והמיטות וכו)

bnoya

משתמש מקצוען
עיצה חשובה מאוד!
בעיקר לגברים, המנקים את ארון הספרים. תעבירו להם...
ממש אין צורך לרוקן את כל הארון לשולחן, לטפס ולרדת, להעלות ולהוריד.
מספיק להוציא 6-7 ספרים, להניח על הסולם וכדומה, לנקות את המקום שהיו שם אותם ספרים. לקחת 6-7 ספרים נוספים, לנער, להבריש, להניח במקום הנקי במדף, לנקות את המקום שהתפנה, וכן הלאה. בסוף להחזיר את הספרים מההתחלה, וזהו! למדף הבא...
ואגב, לא לשכוח! מתחילים למעלה, ומסיימים למטה. אחרת כל האבק מלמעלה ילכלך את המדפים שכבר ניקיתם.
נכון מאוד!!
ועוד עצה לדעתי אל תשימו כל השנה ספרים על שולחן שבת או כל מקום שיש בו חמץ. חוסך לחץ מיותר...

מירי11111

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
ועצה הכי חשובה (לעצמי לעצמי):

תתחילי כבר לנקות!!!!!!!!!!!!

(*התחלתי וזנחתי קצת..)

עריכה: אז נחסמתי מאא"ר אין לי מושג לכמה זמן...
נראה לי מישהו שממש רוצה שאני אסיים את הבית השבוע לפסח...

נערך לאחרונה ב:

bnoya

משתמש מקצוען
אני יותר מאשמח לרעיונות שהפכו לכם את הבית בקלות למסודר יותר, נגיד ארון בגדים איך לשמור שתמיד תמיד יהיה מטופטפ, מגירות מטבח, משחקים וכו וכו...מחפשת רעיונות מושלמים לאיחסון חפצים, כאלו שעשו לכם אור בעינים, ובאמת עזרו לכם מאז שקניתם אותם...וממש לא כל מיני גאדגטים מוזרים שקונים ובחיים לא משתמשים רק מוצרים לאירגון ואיחסון מועילים באמת!
כדאי מאוד לקנות קופסאות קטנות לכל מיני דברים לשים במגירות. נגיד ללבנים וגרביים. זה הרבה יותר מסודר ככה.
חוץ מזה להעיף להעיף להעיף, אין טעם לשמור בגדים שאולי ילבשו אותם... אני בודקת תמיד, כל בגד שלא נלבש בשנתיים האחרונות כנראה גם לא יולבש בעתיד ומעיפה.
את הבגדים שכן משאירים, כדאי מאוד להכניס לקופסאות על גלגלים (יש באיקאה או במקסטוק) למיין לפי עונות ואז בעונה המתאימה פשוט לשלוף את הקופסא ונשאר רק לעשות השלמות..

פ.נ

משתמש מקצוען
ועצה הכי חשובה (לעצמי לעצמי):

תתחילי כבר לנקות!!!!!!!!!!!!

(*התחלתי וזנחתי קצת..)
אני יכולה להגיד לך שאתחלתי לנקות כבר בשבט ואז פתאום ניזכרתי שיש 2 אדרים אז בינתיים עד עכשיו לא הימשכתי

מירי11111

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
כדאי מאוד לקנות קופסאות קטנות לכל מיני דברים לשים במגירות. נגיד ללבנים וגרביים. זה הרבה יותר מסודר ככה.
חוץ מזה להעיף להעיף להעיף, אין טעם לשמור בגדים שאולי ילבשו אותם... אני בודקת תמיד, כל בגד שלא נלבש בשנתיים האחרונות כנראה גם לא יולבש בעתיד ומעיפה.
את הבגדים שכן משאירים, כדאי מאוד להכניס לקופסאות על גלגלים (יש באיקאה או במקסטוק) למיין לפי עונות ואז בעונה המתאימה פשוט לשלוף את הקופסא ונשאר רק לעשות השלמות..

את תמשיכי לכתוב דברים חכמים, אני אקח אותך אליי הביתה לתכנון הסדר מחדש :mad::mad:

שוקו ציפס

משתמש מקצוען
D I G I T A L
כי הם יקרים יותר וחדים יותר ונטורינות וכל מיני אב"מים שאני ממש אוהבת ולא יודעת איך קוראים להם.

בקיצור הלכתי על מגנט.. אפילו בעלי שנבהל ברגע הראשון לראות את כל הסכינים נעוצות בקיר - הודה שזה מוצלח
תדביקו את המגנט מבפנים של אחד הארונות

bnoya

משתמש מקצוען
לפני כל העצות החכמות לעצלנים - הדבר הכי חשוב הוא לעזוב את המחשב... (מספיק רק את פרוג... ;))
מזכיר לי עוד עצה טובה :)
ראשון שני שלישי מנקים... רביעי עושים איפוס לכל הבית (כי תמיד בערב פסח הבית מבולגן) חמישי שישי מתארגנים לשבת. ככה הבית נשאר במצב שפוי למרות הנקיונות

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ר'

קנג רְאֵה עָנְיִי וְחַלְּצֵנִי כִּי תוֹרָתְךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קנד רִיבָה רִיבִי וּגְאָלֵנִי לְאִמְרָתְךָ חַיֵּנִי:קנה רָחוֹק מֵרְשָׁעִים יְשׁוּעָה כִּי חֻקֶּיךָ לֹא דָרָשׁוּ:קנו רַחֲמֶיךָ רַבִּים יי כְּמִשְׁפָּטֶיךָ חַיֵּנִי:קנז רַבִּים רֹדְפַי וְצָרָי מֵעֵדְוֹתֶיךָ לֹא נָטִיתִי:קנח רָאִיתִי בֹגְדִים וָאֶתְקוֹטָטָה אֲשֶׁר אִמְרָתְךָ לֹא שָׁמָרוּ:קנט רְאֵה כִּי פִקּוּדֶיךָ אָהָבְתִּי יי כְּחַסְדְּךָ חַיֵּנִי:קס רֹאשׁ דְּבָרְךָ אֱמֶת וּלְעוֹלָם כָּל מִשְׁפַּט צִדְקֶךָ:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

דמות 3D הטובה ביותר • אתגר 133

לוח מודעות

למעלה