דרוש מידע פסח - עצות לעצלנים

ש.ב.א

משתמש סופר מקצוען
לילדים עצלנים ולא רק:
עושים תחלופה במדפים והמגירות של הילדים
כך הילדים מתלהבים לקבל מדף/מגירה חדשה וממילא הם מנקים היטב ומסדרים מחדש הכל
וואו
בדיוק החלפנו השבוע מגירות לילדים (של גרביים וכו)
איזו התרגשות!
כאילו קיבלו מתנה יקרה.
כל אחד ניקה בהתלהבות את המגירה החדשה שלו עם השואב.

מירי11111

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
אני דורש להפסיק עם ההתעללות בגברים שצריך לנקות את הארון ספרים אין שום ענין בזה חוץ משנרגיש בפסח שיצאנו מעבדות (ביקשתם עצות לעצלנים)
הגברים מורידים את הארגזים הכבדים מהבוידעם ומחזירים אותם חזרה אחרי החג (כמובן אחרי שהיא אורזת..)

מספיק חשוב. באמת מיותר לנקות גם את הספרים

malka1

משתמש פעיל
אני יותר מאשמח לרעיונות שהפכו לכם את הבית בקלות למסודר יותר, נגיד ארון בגדים איך לשמור שתמיד תמיד יהיה מטופטפ, מגירות מטבח, משחקים וכו וכו...מחפשת רעיונות מושלמים לאיחסון חפצים, כאלו שעשו לכם אור בעינים, ובאמת עזרו לכם מאז שקניתם אותם...וממש לא כל מיני גאדגטים מוזרים שקונים ובחיים לא משתמשים רק מוצרים לאירגון ואיחסון מועילים באמת!

מירי11111

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
אני יותר מאשמח לרעיונות שהפכו לכם את הבית בקלות למסודר יותר, נגיד ארון בגדים איך לשמור שתמיד תמיד יהיה מטופטפ, מגירות מטבח, משחקים וכו וכו...מחפשת רעיונות מושלמים לאיחסון חפצים, כאלו שעשו לכם אור בעינים, ובאמת עזרו לכם מאז שקניתם אותם...וממש לא כל מיני גאדגטים מוזרים שקונים ובחיים לא משתמשים רק מוצרים לאירגון ואיחסון מועילים באמת!
* קולב של קרטרס לחמישיית בגדי גוף - תולה עליו מטפחות.
* אני חובבת סכינים, אבל כל פעם אני נדקרת מסכין שנמצא בייבוש כלים - במגירה אני לא שמה מחשש לאצבעות של הקטנים, קניתי מגנט סכינים בשימוש פחות מחודש - אחד הדברים הגאונים שיש לי במטבח
* קניתי מדפים צרים לספרים ותליתי ברכבת ארוכה - מעולה לכל ספרי הילדים. ממש עשה סדר בספרים שטיילו בעיקר בריצפה
* מתקן רשת עגול לצעצועים שתולים בתוך ארון - עשה סדר בבובות רכות ובובות תיאטרון

אמא רחל

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
והעצה שלי:
כל דבר אני חושבת אולי זה מדי מוקדם לנקות את זה, הרי עד פסח ...
אז התחלתי להשלות את עצמי אין בעיה אני מנקה עכשיו ואם אח"כ יהיה לי זמן אני יעבור על זה שוב...
לבנתיים זה מתחיל להצליח לי...

מירי11111

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
עוד משהו ששמעתי לאחרונה ואני דיי מתקשה ליישם:

פשוט לרוקן את הבית. לא להפוך לאגרנים וצברנים
מה שלא משתמשים לא לשמור לדור הבא! פשוט לזרוק לפח או להעביר הלאה

מכירה מישהי שממש קיצונית עם זה וזורקת הכל.
אבל אני מוצאת את עצמי שומרת הר של חוטים ומטענים ללא שימוש. יאללה קמה מהמחשב ומשגרת אותם לפח!

שלחן עורך

מהמשתמשים המובילים!
פרסום וקופי
עריכה תורנית
לא לשמור לדור הבא!
לא לדור הבא, אבל לילד הבא.
אצלינו עושים חשבון פשוט:
א. בן כמה הילד הבא ממין זה, כלומר בעוד כמה שנים זה יוכל להגיע לשימוש?
אם זה תוך שלוש שנים, שומרים. אם לא, מוסרים הלאה. עד אז תשתנה האופנה, יקבלו הבגדים כתמי שכיבה, או כל סיבה אחרת.
ב. בגדי גוף בסיסיים, לבנים וכו', תמיד אפשר לשמור, כל זמן שעוד יש צפי לילדים נוספים. אחרת, למסור לנכדים.
ג. אם יש לנו תינוק בן שנה (מתוק!...), ואין משהו ידוע בדרך, הרי יש 50% שזאת תהיה בת, ועוד 50% שלא יתאים לילד מידה זו בעונה זו. בקיצור, סיכוי קלוש. לשמור חורף/קיץ /זכרים/נקבות 0-3/3-6/6-9/9-12/1/2 וכו' אי אפשר. שומרים רק שלשה פריטים שאהבנו מאוד, ונשמח להלביש גם את הבאים בתור, והשאר מוסרים. (שוב, חוץ מבגדי בסיס שפחות משנה מין).
ד. מאחסנים באריזות וואקום ממויינות ושאובות, רק את מה שהלבשנו שוב ושוב, ונהננו!

מירי11111

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
לא לדור הבא, אבל לילד הבא.
אצלינו עושים חשבון פשוט:
א. בן כמה הילד הבא ממין זה, כלומר בעוד כמה שנים זה יוכל להגיע לשימוש?
אם זה תוך שלוש שנים, שומרים. אם לא, מוסרים הלאה. עד אז תשתנה האופנה, יקבלו הבגדים כתמי שכיבה, או כל סיבה אחרת.
ב. בגדי גוף בסיסיים, לבנים וכו', תמיד אפשר לשמור, כל זמן שעוד יש צפי לילדים נוספים. אחרת, למסור לנכדים.
ג. אם יש לנו תינוק בן שנה (מתוק!...), ואין משהו ידוע בדרך, הרי יש 50% שזאת תהיה בת, ועוד 50% שלא יתאים לילד מידה זו בעונה זו. בקיצור, סיכוי קלוש. לשמור חורף/קיץ /זכרים/נקבות 0-3/3-6/6-9/9-12/1/2 וכו' אי אפשר. שומרים רק שלשה פריטים שאהבנו מאוד, ונשמח להלביש גם את הבאים בתור, והשאר מוסרים. (שוב, חוץ מבגדי בסיס שפחות משנה מין).
ד. מאחסנים באריזות וואקום ממויינות ושאובות, רק את מה שהלבשנו שוב ושוב, ונהננו!
יפה!!!

פשוט אצל חמותי נשמרו חפצים לנכדים...
אצל אנשים ממש נקיים עם דירה ענקית זה אפשרי.
אבל למי שמתקשה לנהל סדר ביום יום, כמה שפחות לשמור ומה ששומרים נא לאחסן גבוה.
(לא כמו מגירת הנעליים אצלי שקרסה עכשיו ויש בה נעליים שראויות להגיע לאשפה. וסתם מעצלות הן עדיין מטיילות בגובה הרגליים של התינוק התורן שממש נהנה מכל רגע..)

תשיעית

משתמש מקצוען
מדף מחיצה של איקאה עשה לי סדר בהרבה מדפים.
בארון מטבח של קפה, סוכר וכד' הוא מאפשר לנצל את הגובה ולחלק את המוצרים לשתי קומות.
בארון בגדים אני שמה אותו בעומק המדף, וכך אני מגיעה לערמה שמעל בלי לבלגן את הערמה הקדמית במדף.
אני מאחסנת כמובן גם מתחתיו, בד"כ מה שפחות שימושי.
variera-shelf-insert-white__81980_pe207259_s5.jpg

בת צלפחד

משתמש מקצוען
קודם כל להתחיל משהו
העיקר משהו מדף אחד מגירה אחת שלא מאיימת.
ולהחליט שבכל יום עושים משהן קטן ואפילו פצפון. עם האוכל בא התאבון.
טיפ נוסף
פשוט לרוקן מדף או מגירה אפילו אם כרגע אין כח וחשק ואז מוכרחים לסיים.
(לא ארון שלם כמובן)
הבעיה שעד פסח זה מתלכלך שוב...

בת צלפחד

משתמש מקצוען
ניקיתי מעל הארונות מטבח...
הילדים צחקו שאני מכינה להם מקום לשים את משלוחי המנות ...

אני מנסה להוסיף לסדר היום פסח אבל אז בינתיים הבית נשאר בלגן...

20:39

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מדף מחיצה של איקאה עשה לי סדר בהרבה מדפים.
בארון מטבח של קפה, סוכר וכד' הוא מאפשר לנצל את הגובה ולחלק את המוצרים לשתי קומות.
בארון בגדים אני שמה אותו בעומק המדף, וכך אני מגיעה לערמה שמעל בלי לבלגן את הערמה הקדמית במדף.
אני מאחסנת כמובן גם מתחתיו, בד"כ מה שפחות שימושי.
variera-shelf-insert-white__81980_pe207259_s5.jpg
זה מתאים לרוחב של הארון?

בת צלפחד

משתמש מקצוען
אבק זה לא חמץ
הבעל לא קורבן פסח
הילדים לא קורבן חגיגה

רק האישה קורבן התמיד...

טיפ נוסף:

תעשו את זה כיף!!!

אצלנו בתור ילדים זה היה פרס לנקות לפסח
מוזיקה טובה,
כל אחד מתמקד במה שהוא אוהב לעשות,
בערב היינו יושבים על פיצה / פלאפל / הארטיקים הכי יקרים (אז היה רולר...),
סיימנו חלק משמעותי - יוצאים לקניות

אם הילדים ייהנו מהניקיונות אז משנה לשנה העול ירד מההורים והילדים ייקחו אותו על עצמם בשמחה.

עדיף שלא יעזרו, מאשר יעזרו עם פרצוף חמוץ ומריבות.
אולי תלמדו אותי איך יש כח אחרי נקיונות לצאת לקניות?

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ר'

קנג רְאֵה עָנְיִי וְחַלְּצֵנִי כִּי תוֹרָתְךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קנד רִיבָה רִיבִי וּגְאָלֵנִי לְאִמְרָתְךָ חַיֵּנִי:קנה רָחוֹק מֵרְשָׁעִים יְשׁוּעָה כִּי חֻקֶּיךָ לֹא דָרָשׁוּ:קנו רַחֲמֶיךָ רַבִּים יי כְּמִשְׁפָּטֶיךָ חַיֵּנִי:קנז רַבִּים רֹדְפַי וְצָרָי מֵעֵדְוֹתֶיךָ לֹא נָטִיתִי:קנח רָאִיתִי בֹגְדִים וָאֶתְקוֹטָטָה אֲשֶׁר אִמְרָתְךָ לֹא שָׁמָרוּ:קנט רְאֵה כִּי פִקּוּדֶיךָ אָהָבְתִּי יי כְּחַסְדְּךָ חַיֵּנִי:קס רֹאשׁ דְּבָרְךָ אֱמֶת וּלְעוֹלָם כָּל מִשְׁפַּט צִדְקֶךָ:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

דמות 3D הטובה ביותר • אתגר 133

לוח מודעות

למעלה