דרוש מתכון פחזניות בקשת פירוט למתחילות

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מתכון מעולה! בלי מרגרינה

1/2 ליטר מים

1 כוס שמן

כפית מלח

כפית וחצי סוכר


להרתיח בסיר, להוריד מהאש, להוסיף

300 גר' קמח

לערבב, אם נשאר רטוב להחזיר עוד טיפה לאש נמוכה

להעביר לקערת מיקסר, להוסיף

7 ביצים M ולהקציף עד שמתאחד עם הביצים.

להעביר לשקית זילוף ולזלף פסים (אני משתמשת בצנטר עגול 1 ס"מ או בצנטר כוכב כמו האקלרים בתמונה)

לאפות על 200 מעלות בתנור עד שמשחים (לא מזהיב- משחים! אחרת זה נופל)
607848-9de8f27ce3824cbb11680616e18eb6d5.jpg
607852-21b45b6c89d77ca00c468f092b3fb251.jpg
כוס מדידה או אחרת?
 

אום

משתמש מקצוען
בד"כ בין 200 ל250 מ"ל

שימי לב שלמעלה בשרשור יש מישהי שהתפשל לה כנראה בעקבות מדידה לא נכונה
אולי באתרי המתכונים המקצועיים זה ככה
הרבה מתכונים שמסתובבים בינינו משתמשים בכוסות ח"פ פשוטות של 180 מ"ל
וככה במתכון הזה כאן באשכול שאני העליתי, ועליו שאלו איזו כוס הכוונה.
בעקבות השאלות הוספתי גם במתכון.
 

תולעת ספרים ראשית

משתמש מקצוען
שימי לב שלמעלה בשרשור יש מישהי שהתפשל לה כנראה בעקבות מדידה לא נכונה
אולי באתרי המתכונים המקצועיים זה ככה
הרבה מתכונים שמסתובבים בינינו משתמשים בכוסות ח"פ פשוטות של 180 מ"ל
וככה במתכון הזה כאן באשכול שאני העליתי, ועליו שאלו איזו כוס הכוונה.
בעקבות השאלות הוספתי גם במתכון.
תודה :), אבל אני חושבת שכדאי שתכתבי בתחילת כל מתכון שאת מפרסמת שזו הכמות, כי זה לא הסטנדרט.
 

שריתאליז

משתמש מקצוען
סליחה ששכחתי:
הנה:
3 כוסות מים
כוס שמן
כף סוכר
קצת מלח

להרתיח את כל זה,
להוסיף כשרותח:
3 כוסות קמח
להכניס למיקסר עם רגל K עד שמתקרר,
כשמתקרר להוסיף 5 ביצים אחת אחרי השניה ,
לזלף בעזרת שקית זילוף
לאפות על 180 מעלות - לא זוכרת כמה זמן, אני מכינה אותם ממש קטנות אז זה אפיה קצרה
בהצלחה
המתכון שלי בול.
תמיד מצליח
 

%IOO

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
גם אני אחרי כמה ניסיונות. ניסיתי את המתכון הזה (בערך) הכנתי בדיוק לפי ההוראות כאן. ויצא מעולה!!
הכי הכי חשוב!
1.להכניס לתנור שחומם מראש!
2. לא לפתוח את התנור באמצע אפיה!!

עדיף לאפות קצת יותר זמן אם יש ספק! כי ברגע שאת פותחת, והפחזניות לא יבש ב100% הוא נופל.....
בהצלחה!

רכיבים.

100 גרם מרגרינה
200 מ"ל מים (כוס ח"פ גדולה)
מלח
סוכר
.
כוס קמח 180 מ"ל (כוס ח"פ קטנה)
.
3 ביצים - להוסיף אחד לערבב ולהמשיך עם השני.... לא להוסיף הכל בייחד!

לאפות 15 דקות 200 מעלות, + 15 דקות 185 מעלות בתנור חומם מראש

לפחזניות גדולות צריך יותר זמן אפיה -
 
נערך לאחרונה ב:

שושן ורד

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
טוב אז הפחזניות תפחו באפיה ואחרי כ20 דקות פתחתי את התנור ועדיין הם היו לא אפויות בפנים אז אפיתי עוד ואז הם התכווצו ומעט נחרכו,
כפרת עוונות
 

%IOO

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
מה כוונתך בערך? לפי איזה מתכון עשית?
כתבתי לך בדיוק למעלה את המתכון עשיתי.
זה כמעט אותו מתכון מהאתר, רק אין לי משקל, אז שמתי קמח - כוס קטנה 180 מ"ל
עשיתי פרווה החלב והחמאה / למים ומרגרינה
 

%IOO

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
טוב אז הפחזניות תפחו באפיה ואחרי כ20 דקות פתחתי את התנור ועדיין הם היו לא אפויות בפנים אז אפיתי עוד ואז הם התכווצו ומעט נחרכו,
כפרת עוונות
בדיוק על זה כתבתי , אחד מהסודות שאסור לפתוח את התנור, לי היה אותו סיפור....
 
נערך לאחרונה ב:

1661

משתמש פעיל
הנה המתכון שאני משתמשת בו, מתכון מוצלח מאוד.

3 דברים:
המתכון הוא עבור כוס מדידה תקנית של 240 מ"ל.
הדגשתי את הנקודות החשובות.
מאוד מוסיף לאפות את הפחזניות עם קרמבל אבל בשביל ההתחלה, אני לא כותבת.


מתכון לבצק רבוך - פחזניות, אקלרים וכדו':
1/2 כוס (125 גר') מים
1/2 כוס (125 גר') חלב או חלב סויה
100 גר' חמאה או מרגרינה חתוכה לקוביות
1/2 כפית (5 גר') מלח
1 (15 גר') כף סוכר
1 כוס ועוד כף (150 גר') קמח
4 ביצים מדיום (200 גר')

מרתיחים היטב את המים, החלב, החמאה, הסוכר והמלח.
כשרותח והחמאה נמסה לגמרי מוסיפים בפעם אחת את הקמח ומערבבים על אש נמוכה כל הזמן עד שנוצר כדור בצק ונהיה קצת סימנים לבנים על תחתית הסיר.
(ברגע הראשון נראה שהכל נהרס, אבל מערבבים עד לקבלת כדור)
מעבירים את התערובת למיקסר עם וו הגיטרה ומערבבים בערך 4 דקות כדי שהאדים ישתחררו קצת והבצק יתקרר מעט.
מוסיפים את הביצים אחת אחת - מוסיפים ביצה ומערבבים עד שהיא לגמרי נטמעת בבצק, מנקים בעזרת מרית את דפנות הקערה ומוסיפים עוד ביצה.
לאחר שמוסיפים שלוש ביצים בודקים אם מוכן.
כך בודקים אם מוכן - לוקחים מעט בצק בין 2 אצבעות ומנסים להרחיק אותם לאט אם הבצק יוצר חוש ולא נקרע אז זה מוכן, את מעבירה אצבע בתוך הבצק אם זה נסגר אך לא עד הסוף אז זה מוכן, דרך נוספת לבדוק: מעמידים כף עץ בתוך הבצק אם היא לא נופלת אז זה מוכן
אם זה לא נראה מוכן טורפים את הביצה הרביעית ומוסיפים כף אחר כף.
צריך להיזהר לא להוסיף מידי ביצים, אין דרך לתקן.
(בשביל פעם ראשונה ושניה עדיף שיהיה קצת פחות ביצה, מאשר יותר, זה קצת יותר קשה לזלף ותופח מעט פחות באפיה אבל הצורה נשמרת יותר טוב וזה יותר קל למתחילים)
מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם צנתר שרוצים ומזלפים במרווחים על נייר אפיה.
אם רוצים מציירים עיגולים על הנייר אפייה או פסים לאלקרים בשביל זילוף אחיד.
אופים בתנור שחומם מראש ל200 מעלות במשך 25 דקות.
אסור בשום אופן לפתוח את דלת התנור ב20 דקות הראשונות.
אחרי 25 דקות מורידים את חום התנור ל180 מעלות ואופים עוד 20 דקות כשדלת התנור מעט פתוחה בעזרת כף עץ הפחזנית צריכה לצאת שחומה ופריכה וכשדופקים עליה צריך להשמע קול חלול.
(לפעמים, לא משנה כמה אופים נשאר מעט לח מבפנים, אם לא אוהבים את זה מומלץ מיד לאחר האפייה לחורר מעט מאחורה עם סכין ולהפוך וכך האדים יצאו מבפנים)
מקררים לגמרי ורק אז ממלאים או שומרים במקפיא בקופסא אטומה לפעם אחרת.
אקלר שוקולד בציפוי קפה משופץ.jpg
אקלר (3).JPG
 

מטאלי

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
היה כאן מתכון נהדר באשכול פחזניות או לא להיות.
מאז שגילתי אותו אני עושה רק אותו למרות שפעם עשיתי גם את של עוז תלם. מומלץ ביותר!
מתכון מושלם!!!!! לאקליירים!
צריך לעשות בדיוק לפי המתכון! (זה הדבר היחיד שאני עושה בדיוק לפי המתכון)
אקלרים

1/2 ליטר מים
1 כוס שמן
כפית מלח
כפית וחצי סוכר


להרתיח בסיר, להוריד מהאש, להוסיף

300 גר' קמח
לערבב, אם נשאר רטוב להחזיר עוד טיפה לאש נמוכה
להעביר לקערת מיקסר, להוסיף
7-8 ביצים ולהקציף עד שמתאחד עם הביצים.

להעביר לשקית זילוף ולזלף פסים (אני משתמשת בצנטר עגול 1 ס"מ)
לאפות על 200 מעלות בתנור עד שמשחים (לא מזהיב- משחים! אחרת זה נופל)

קרם פטיסייר:
לשים בסיר
2 כוסות קמח
כוס וחצי סוכר

לערבב
להוסיף 4 כוסות מים רותחים
לערבב היטב על אש קטנה, עד שמסמיך (עד שכואב היד)
להוסיף 3 חלמונים ו-2 כפות וניל, לערבב היטב ומהר
לתת לזה להתקרר, כשנהיה פושר (לא קר מידי)
להעביר לקערת מיקסר ולהקציף עם 150 גר' מרגרינה
עד שנהיה קרם.

להעביר לשקית זילוף ולמלא את הפחזניות.

לציפוי:
להמיס בסיר אידוי
ריץ
200 גר' שוקולד
כף סוכר
כף מרגרינה


כשהכל אחיד, לטבול את הפחזניות הממולאות

לבחירה- לפזר מעל ברס אגוזים/ בוטנים
20200604_001722.jpg
20200604_001400.jpg
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
מתכון מעולה! בלי מרגרינה, כוס ח"פ קר

1/2 ליטר מים

1 כוס שמן

כפית מלח

כפית וחצי סוכר


להרתיח בסיר, להוריד מהאש, להוסיף

300 גר' קמח

לערבב, אם נשאר רטוב להחזיר עוד טיפה לאש נמוכה

להעביר לקערת מיקסר, להוסיף

7 ביצים M ולהקציף עד שמתאחד עם הביצים.

להעביר לשקית זילוף ולזלף פסים (אני משתמשת בצנטר עגול 1 ס"מ או בצנטר כוכב כמו האקלרים בתמונה)

לאפות על 200 מעלות בתנור עד שמשחים (לא מזהיב- משחים! אחרת זה נופל)
607848-9de8f27ce3824cbb11680616e18eb6d5.jpg
607852-21b45b6c89d77ca00c468f092b3fb251.jpg
מתכון מושלם!!!
יצא מעולה ומקצועי!!
מאמצת את המתכון לקבוע. ותאמינו לי ניסיתי הרבה.
מילאתי באפונה ואגוזים בטעם כבד.
(המון בצל מטוגן+אפונה+ביצים קשות+אגוזים)
 

אולי מעניין אותך גם...

אשכולות דומים

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  78  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה