מידע שימושי פורום צליאק

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
אני מסכימה עם הצליאקים המוזכרים בנ''ל, אני גם לא נהנית שאומרים לי קחי הכנו במיוחד וכו זה סתם לכפות על הבן-אדם לאכול שלא רוצה וסתם תשומת לב מיותרת, כמובן שהכל מגיע מכוונות טובות אבל יש מקום לחשוב מעבר...ואגב, לדעתי, אבל זה באמת עניין אישי ועדיף לדבר על זה לפני שמחליטים משהו כמו זה שהמלצת, אני אישית בעניין זה מעדיפה כמה שפחות יחס ו'תנו לי להסתדר עם מה לאכול' ולא שכולם יאכלו ''ללא גלוטן'' כי לא כולם אוהבים את זה ואין עניין ש'בגללי' כולם צורכים תזונה כזו...אבל כמו שאמרתי זו דעתי...
טוב שהדגשת שזו דעתך :eek:
תמיד יש מקום לחשוב מעבר, ובמיוחד שלכל אדם שמתמודד עם משהו יש דעה שונה ממישהו אחר שמתמודד עם אותו משהו.
לפעמים אפילו שהם אחים וגדלו באותו בית :rolleyes:.
לא נורא, זה מה שמעניין באמהות ;)

עריכה:
אני לא מדברת על לצעוק בשמחה משפחתית בקולי קולות: "ציפי, הנה הכנו לך במיוחד פשטידה כזאתי ללא גלוטן!!!!"
אלא למשל על להכין פשטידה אחת רגילה וטעימה שכולם יכולים לאכול ממנה בלי לעשות עסק. וסתם להגיש אותה לשולחן. בלי פוזות.
לא יותר כיף לך להגיע לארוע שיש בו בשר ברוטב, עוף צלוי, אורז, צ'יפס ושעועית ירוקה,
מאשר ארוע שיש בו שניצלים, כיסוני בצק ממולאים, פסטה עם ירקות, ופשטידת פטריות עמוסת קמח?
יכול להיות שבאמת לא עדיף לך. מעניין אותי מה התשובה לזה, אבל את לא חייבת לענות.
 

מחוללת צעירה!

משתמש צעיר
הפקות ואירועים
לבנותי נמאס מהלחם, נמאס סופית.
כמעט לא עוזר מטוגן וטוסט,אי אפשר לחיות על לחמית ופריכיות...
החלטתי סוף כל סוף לאפות לבד.
למי יש מתכון ללחם\לחמניות באמת כרגיל?
סתם מעניין, אני לא מסוגלת לאכול את הלחמים וכדו ואני חיה על פריכיות, את באמת התחלת לאפות?ואם כן, אשמח אם תשלחי מתכון, תודה!
סליחה שאני מגיבה על ההודעות באיחור אני פשוט חדשה פה והנושא נוגע לי:eek:
 

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
סתם מעניין, אני לא מסוגלת לאכול את הלחמים וכדו ואני חיה על פריכיות, את באמת התחלת לאפות?ואם כן, אשמח אם תשלחי מתכון, תודה!
סליחה שאני מגיבה על ההודעות באיחור אני פשוט חדשה פה והנושא נוגע לי:eek:

יש אי שם במעלה האשכול מתכון ללחמניות שיבולת שועל מוצלחות מאד.
(כמה מאד? שגם ה'רגילים' בבית אוכלים אותן בכיף...)
 

sunnn

משתמש מקצוען
למספר הזה התקשרתי
מי יודע מה המספר הנכון?
זה המספר הנכון,
תתקשרי בשעות הערב,תנסי כמה פעמים
הם יענו וירשמו אותך למערכת
ומשם והלאה ההתנהלות מול המערכת הקולית 0723323900
בהצלחה!
(משערת שהמסיבה כבר עברה,אבל עדיין כדאי להרשם)
 

מחוללת צעירה!

משתמש צעיר
הפקות ואירועים
טוב שהדגשת שזו דעתך :eek:
תמיד יש מקום לחשוב מעבר, ובמיוחד שלכל אדם שמתמודד עם משהו יש דעה שונה ממישהו אחר שמתמודד עם אותו משהו.
לפעמים אפילו שהם אחים וגדלו באותו בית :rolleyes:.
לא נורא, זה מה שמעניין באמהות ;)

עריכה:
אני לא מדברת על לצעוק בשמחה משפחתית בקולי קולות: "ציפי, הנה הכנו לך במיוחד פשטידה כזאתי ללא גלוטן!!!!"
אלא למשל על להכין פשטידה אחת רגילה וטעימה שכולם יכולים לאכול ממנה בלי לעשות עסק. וסתם להגיש אותה לשולחן. בלי פוזות.
לא יותר כיף לך להגיע לארוע שיש בו בשר ברוטב, עוף צלוי, אורז, צ'יפס ושעועית ירוקה,
מאשר ארוע שיש בו שניצלים, כיסוני בצק ממולאים, פסטה עם ירקות, ופשטידת פטריות עמוסת קמח?
יכול להיות שבאמת לא עדיף לך. מעניין אותי מה התשובה לזה, אבל את לא חייבת לענות.
אם מדובר באוכל רגיל כמו שציינת זה אכן יותר נחמד, אם כי תמיד יש את זה שאומר לח 'קחי עוד' או 'למה את לא לוקחת? הכינו במיוחד כדי שתוכלי לאכול גם'...אני לא אומרת את זה ממקום נפגע או משהו סתם זה עניין של כל אחד שמתמודד ואיך שלוקח את זה, אני לא עושה מיזה עניין ולא מרגישה מסכנה או משהו אחרי הכל מדובר באוכל:rolleyes: ובגלל שאני לוקחת את זה ככה זה לא נחמד שמסביבך עושים מיזה עניין יותר ממה שזה...אבל זה גם עניין של גיל ואופי
 

צליל בגיל

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
התחלתמ לאפות לפי המתכון כאן של לחמניות שבולת שועל
הלחמניות מעולות.שווה לנסות.
סתם מעניין, אני לא מסוגלת לאכול את הלחמים וכדו ואני חיה על פריכיות, את באמת התחלת לאפות?ואם כן, אשמח אם תשלחי מתכון, תודה!
סליחה שאני מגיבה על ההודעות באיחור אני פשוט חדשה פה והנושא נוגע לי:eek:
 

Sarah07

משתמש פעיל
אני אופה את הלחמניות משיבולת שועל על בסיס קבוע, כל 2-3 שבועות, כמות כפולה
באמצע השבוע זו הבעיה האמיתית, אני לא יכולה לאכול שום לחמניה או לחם פרט ללחמניות של אריאל.
מידי פעם אני אופה פיתות או פוקצ'ות שיוצאות ממש מעולה
אבל הן לא טעימות אחרי הקפאה, וזה החיסרון.
מחפשת מאד מתכון טוב ללחם/לחמניות/פיתות/פוקאצ'ות שטובות גם אחרי הקפאה
תודה!!
 

Sarah07

משתמש פעיל
כף שמרים יבשים
1 1\4 כוסות מים חמימים (טמפ' כמו לחלות)
1/4 כוס דבש (או סוכר, יותר טעים עם דבש)
מערבבים ונותנים לשמרים לתסוס
מוסיפים:
2 ביצים
1/4 כוס שמן קנולה
1 כפית חומץ
מערבבים.
מוסיפים:
2 כפיות מלח
1 כף קסנטם גאם
1 כוס קמח טפיוקה (קצת קשה להשיג, אם אין אפשר להמיר בקמח תפו"א)
1 1/2 כוסות קמח שיבולת שועל ללא גלוטן
1/2 כוס קמח אורז חום

(אם יש לכם מי שיביא לכם מחו"ל אפשר להוסיף 1/4 כוס פסיליום האסקס ו 1/3 כוס זרעי צ'יה טחונים ואז אפשר להכין גם צמות, אבל לדעתי גם בלי זה, זה מספיק טעים)

מערבבים, העיסה קצת דביקה.
מכינים לחמניות קטנות עם ידים רטובות ומתפיחים כשעה וחצי בתנור מכובה עם מים רותחים בקרקעית. (לתוצאות מושלמות מחליפים את המים כל 20 דקות)
מצפים בביצה ומפזרים שומשום\ פרג וכו'
אופים ב 190 כחצי שעה או עד שהלחמניות משחימות

זה המתכון המושלם ללחמניות משיבולת שועל
תודה ל @אשת_חבר
 

מחוללת צעירה!

משתמש צעיר
הפקות ואירועים
אני אופה את הלחמניות משיבולת שועל על בסיס קבוע, כל 2-3 שבועות, כמות כפולה
באמצע השבוע זו הבעיה האמיתית, אני לא יכולה לאכול שום לחמניה או לחם פרט ללחמניות של אריאל.
מידי פעם אני אופה פיתות או פוקצ'ות שיוצאות ממש מעולה
אבל הן לא טעימות אחרי הקפאה, וזה החיסרון.
מחפשת מאד מתכון טוב ללחם/לחמניות/פיתות/פוקאצ'ות שטובות גם אחרי הקפאה
תודה!!
איך זה שמותר לך שיבולת שועל??? לי אסור
וגם אני כל הלחמים למיניהם שניסיתי היו סבירים רק ישר מהתנור...אחרי הקפאה הם לא אכילים!
 

Sarah07

משתמש פעיל
איך זה שמותר לך שיבולת שועל??? לי אסור
מה הכוונה לך אסור? איך אפשר לדעת את זה?
מאז שהתחלתי לשמור גלוטן אני אוכלת לחמניות שיבולת שועל בשבתות, אחרי חצי שנה עשיתי בדיקת דם והערכים ירדו, אז איפה יכולה להיות בעיה?
 

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
איך זה שמותר לך שיבולת שועל??? לי אסור
וגם אני כל הלחמים למיניהם שניסיתי היו סבירים רק ישר מהתנור...אחרי הקפאה הם לא אכילים!

זה זן מיוחד של שיבולת שועל, ללא גלוטן.
קונים את הקמח בחנויות טבע. זה לא קמח שיבולת שועל רגיל.
 

כולנו עם אחד

משתמש פעיל
מי יודע פרטים על חלוקת המצות לרגישי גלוטן ע"י כולל חב"ד (היה כתבה בעיתון שחרית במייל)
איך נרשמים?
 

Sarah07

משתמש פעיל
מי יודע פרטים על חלוקת המצות לרגישי גלוטן ע"י כולל חב"ד (היה כתבה בעיתון שחרית במייל)
איך נרשמים?
לכל הרגישים לגלוטן :

נפתחה ההרשמה למצות שיבולת שועל ללא-גלוטן, שמורות עבודת-יד, לחולי צליאק ורגישים לגלוטן
● כל הקודם זוכה ●

חלוקת המצות, במחירי עלות, תתקיים לאחר פורים במספר מוקדים ברחבי הארץ, ביניהם כפר חב"ד. המצות נאפו בתכלית ההידור ובפיקוח משגיחי בד"ץ העדה החרדית, ונבדקו במעבדה בכל שלבי ההכנה. לאחר סיום החלוקות, המצות הנותרות ימכרו בחנויות הטבע במחירים גבוהים בעשרות אחוזים.
לפרטים והזמנות עד פורים או גמר המלאי:
077-9015645

נא לשתף, כדי שכמה שיותר יהודים יוכלו לאכול מצה בליל הסדר!
 

מחוללת צעירה!

משתמש צעיר
הפקות ואירועים
אז ככה:p:
ברור ששיבולת שועל ללא גלוטן...אני עדיין במעקב עם רופאת גסטרו כל שנה כי אני עוד לא מאה אחוז 'נקייה' מגלוטן...והיא אמרה לי שבגלל שלא לכולם זה טוב אז להימנע משיבולת שועל עד שאני יהיה מאה אחוז בסדר ואז ננסה לראות אם זה משפיע עליי ח''ו לא טוב או להפך.
ולגביי מצות ב''ליל הסדר'' סתם נקודה, בפסח הראשון שלי כצליאקית, שאלנו את הרב וואזנר ז''ל
והוא אמר שכזית ראשון מצה-שזו מצות/חיוב היום אז גם 'אנחנו' יכולות לאכול וברכתו שלא נינזק!
אז...אני בכל אופן לוקחת את ברכתו כל שנה...מי שמקיאה או כל תופעת לואי אחרת לא נעימה ממליצה לה כן לשאול רב קודם כי כידוע לי זו מצות עשה דאורייתא!
ולגביי שאר הפסח תהנו עם המצות ה'נקיות'...
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ק'

קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם:
נקרא  9  פעמים

אתגר AI

הסוואה • אתגר 21 • אתגר נושא פרסים 🎁

לוח מודעות

למעלה