פורום צליאק

אשת_חבר

משתמש מקצוען
עדכון:
הלחמניות שיבולת שועל של @אשת חבר - מדהימות.

הסתובבתי בערב החג המון זמן כדי למצוא קמח טפיוקה וקסנטן גאם וכולי, השארתי מאחוריי בחנויות-טבע איזה 160 ש"ח.
בהתחלה הבלילה הייתה נראית נורא.
אחר כך בהיתי בלביבות השטוחות שנזלו להן בתבנית, וניסיתי לחשוב איך אעלה כאן תגובה בלי לפגוע בכל אלו שכן נהנו מהמתכון...

פתאום הן התחילו לתפוח יפה, עלו ועלו עד שהיה צריך להפריד אותן עם ניירות אפיה. נאפו, השתזפו (הוספנו עוד כמה דקות בתנור), ויצאו מדהימות. הכל חוסל בחג. אפילו התינוק לא ויתר וקיבל כמה (ואכל אותן עד הסוף).

אשת_חבר...
יש ניקית אחרת אשת חבר
 

אשת_חבר

משתמש מקצוען
@רותי קפלר התאורים שלך מושלמים.... אבל תספרי לי איזה בצק ללא גלוטן לא נראה\ מריח נורא?

עכשיו תנו לי רעיונות לארוחות בוקר\ ביניים. דברים משביעים שאפשר לקחת. לא עוף עם תפוחי אדמה.
 

sara100

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
טעמתי את הרולדה של קריזמן עם החלפה לקונדיטור. הרולדה שלי הרבה יותר טעימה. לא משהו בדיעבד- אלה מלכתחילה.

המתכון הוא:
2 רולדות:
10ביצים
1.5 כוס סוכר
1 סוכר וניל
3כפות שמן
1.5 כוסות קמח ,0אני השתמשתי בתערובת קמחים שעשיתי.
1 א.אפיה:

ההכנה:

מפרידים ביצים, להקציף חלבונים להוסיף סוכר.
אח"כ את שאר החומרים בזהירות שהקצף לא ישבר.

לשטוח על שתי תבניות תנור מרופדות בנייר אפיה.
לאפות כמו טורט, (אני אופה על 180/150)
כשיוצא לגלגל יחד עם הנייר אפיה על מגבת מטבח נקיה.

להכין כך את שתי הרולדות.
למילוי:
2 בצים 1 כוס סוכר
1 מרגרינה
1 סוכר וניל
מעט רום
3 כפות קקאו 1.5 כפות קפה.


כשהרולדות מתקררות. בזהירות, להוריד לאט את הנייר אפיה.
למרוח קרם.
אני מרחתי גם מבחוץ וקישטתי בקרם קופצינו.
בתאבון!!!
 

צליל בגיל

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
תופחות יפה ופחות יבשות, מה שקורה לפעמים עם קמח שיבולת שועל.
תספרי איך היה
הלחמניות אמורות לתפוח יפה, זה הכל
למה? מה קרה להן?
האמת שלא תפחו...
למה?
מה הקוטר של הלחמניות שעשיתן? אולי בגלל שהכנתי ממש קטנות התפיחה לא מספיק נראית לעין?
 

משה גל

משתמש מקצוען
1 ושליש כוס קמח טפיוקה.
ראיתי שני סוגים
1 ק"ג ב-16 ש"ח
ו-250 גר' של אשבל ב-13 ש"ח
הפרש עצום
האם אפשר להשתמש גם בזול, כי זה חלק קטן בתערובת ולא מורגש?

וגם, מי שלא דחוף לו 'המוציא' לשבת (ילדה קטנה). האם כבר עדיף לאפות לחמניות מקמח תמי?
זה יוצא הרבה יותר זול גם משיבולת שועל (30 ש"ח לחצי ק"ג) וגם בלי קסנטן גאם (40 ש"ח למיכל).
 

משה גל

משתמש מקצוען
ראיתי שני סוגים
1 ק"ג ב-16 ש"ח
ו-250 גר' של אשבל ב-13 ש"ח
הפרש עצום
האם אפשר להשתמש גם בזול, כי זה חלק קטן בתערובת ולא מורגש?

וגם, מי שלא דחוף לו 'המוציא' לשבת (ילדה קטנה). האם כבר עדיף לאפות לחמניות מקמח תמי?
זה יוצא הרבה יותר זול גם משיבולת שועל (30 ש"ח לחצי ק"ג) וגם בלי קסנטן גאם (40 ש"ח למיכל).
@sara100 אתם מכירים?
 

פרקטית

משתמש מקצוען
רק לתשומת לבכם ששיבולת שועל לא ממולצת לילדים קטנים.
לנו רופא אמר שלא כדאי לתת כי זה פוגע בגובה של הילד.
 

פרקטית

משתמש מקצוען
ראיתי שני סוגים
1 ק"ג ב-16 ש"ח
ו-250 גר' של אשבל ב-13 ש"ח
הפרש עצום
האם אפשר להשתמש גם בזול, כי זה חלק קטן בתערובת ולא מורגש?

וגם, מי שלא דחוף לו 'המוציא' לשבת (ילדה קטנה). האם כבר עדיף לאפות לחמניות מקמח תמי?
זה יוצא הרבה יותר זול גם משיבולת שועל (30 ש"ח לחצי ק"ג) וגם בלי קסנטן גאם (40 ש"ח למיכל).
יש טפיוקה של "דגש" למי שאוכל הכשר של חוג חתם סופר. 500 גר ב7 ש"ח בניצת הדובדבן
 

פרקטית

משתמש מקצוען
הכנתי היום עוגת יומהולדת אף אחד מהטועמים לא האמין שזה נטול גלוטן.
מתכון:
3 ביצים
כוס סוכר
כוס שמן
כוס מים
1 אפיה 1 סוכר וניל
כוס אבקת שוקו
2 כוסות קמח (1.5 כוס קונדיטור וחצי כוס קמח אורז מלא)
מפרידים ביצים ומקציפים עם הסוכר. מנמיכים את המיקסר ומוסיפים חלמונים, שמן , מים ואת שאר החומרים.
את הקמח מוסיפים בסוף ומערבבים בכף ואח"כ מערבלים טיפה במיקסר שלא יווצרו גושים.
אופים בתבנית חד פעמית בינונית. בערך 40 דק' (נועצים סכין לבדוק שהעוגה סיימה.

אם רוצים סירופ - ממיסים שוקולד מריר + ריץ שופכים על העוגה ומפזרים סוכריות או כל דבר אחר שהילדים אוהבים.
 

צליל בגיל

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
האמת שלא תפחו...
למה?
מה הקוטר של הלחמניות שעשיתן? אולי בגלל שהכנתי ממש קטנות התפיחה לא מספיק נראית לעין?
מישהי?
אני רוצה לאפות שוב ומתלבטת על גודל הלחמניה.
כמה אמורה לתפוח הגבשושית שמונחת לפני האפיה ובאיזה קוטר יצרתם אותה?
 

פרקטית

משתמש מקצוען
זה די מרתק לשמוע את התגובות של אנשים שאומרים להם בלחץ לפני הביס הראשון - "רגע! העוגה הזו היא שהכל"
מזדהים?
כנראה שאת באמת אלופה.
יצא לי פעמים שממש אין הבדל. אבל הרבה פעמים יש בפירוש הבדל.
אני באמת מרגישה שיש לי עוד הרבה מה ללמוד על אפיה ללא גלוטן.
 

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
מישהי?
אני רוצה לאפות שוב ומתלבטת על גודל הלחמניה.
כמה אמורה לתפוח הגבשושית שמונחת לפני האפיה ובאיזה קוטר יצרתם אותה?

כבר יומיים האתר חוסם אותי מלכתוב הודעות, ואף אחד לא מרגיש בחסרוני :(

פתאום עכשיו זה נפתח.

הלחמניות נראות ככה: (הפלאפון - למדידת הגודל) IMG_1687.JPG

והן לא ממש 'תופחות', אלא יותר מתרחבות לכל הכיוונים. בהמשך אעלה בעז"ה תמונה של אחרי התפיחה.
 

Sarah07

משתמש פעיל
יצא לי פעמים שממש אין הבדל. אבל הרבה פעמים יש בפירוש הבדל.
תכלס אני לא יודעת אם יש הבדל או לא, כי אני לא יכולה לטעום את המאכלים שהם עם גלוטן... אבל כנראה שיוצא טעים או שהחברה סביבי התרגלו, כמו שהם התרגלו שבכל מתכון אוטומאטית אני מקצצת בכמות הסוכר וזה בכלל לא חסר.

לגבי הגודל של הלחמניות, אפיתי בתבניות כמו בתמונה המצורפת, הן תבניות קצת גדולות אבל הכדור ששמתי בפנים לא היה ממש בגודל התבנית אלא קצת פחות.
לשיעור של ברכת המזון צריך לאכול פי 2 מגודל של קופסת גפרורים כי רק חצי מכמות הקמחים היא שיבולת שועל, כך שיוצא שהלחמניה היא בערך שיעור וחצי.
 

קבצים מצורפים

  • לחמניות.jpeg
    לחמניות.jpeg
    KB 173.1 · צפיות: 36

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה