פורום צליאק

sara100

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הנה תמונה של הרולדה:
אשדודית שרוצה לטעום- מוזמנת :) (עד שיגמר)
 

קבצים מצורפים

  • IMG_7501.JPG
    IMG_7501.JPG
    KB 1,006.9 · צפיות: 83
  • IMG_7503.JPG
    IMG_7503.JPG
    1.2 MB · צפיות: 98

stk

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים

פיגלה

משתמש פעיל
עריכה והפקת סרטים
האם יש מישהו שמשתמש באתר עמותה לציליאק בישראל, ויכול להדריך אותי איך בודקים?
אם אני מחפשת לפי קטגוריה יש שם רק מוצרים בלי גלוטן?
אני רוצה לבדוק ממתקים של חברת ליקלוקים יבואן לבס. הוא לא מזהה אותו.
אשמח להדרכה.
 

לוטוס

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
מה קרה לאגוזי???
שמתם לב שפתאום הוא עם גלוטן.... עד שהיה שוקולד טוב לפיצוי גם אותו לקחו:(
 

פאוור

משתמש פעיל
סתם שאלה, למבוגרים/ות ביננו שגילו והחלו דיאטת גלוטן ב'אמצע החיים'
האם גם אתם חווים צריכת מתוק יותר מבעבר?
 

פנדורה

משתמש מקצוען
האם יש מישהו שמשתמש באתר עמותה לציליאק בישראל, ויכול להדריך אותי איך בודקים?
אם אני מחפשת לפי קטגוריה יש שם רק מוצרים בלי גלוטן?
אני רוצה לבדוק ממתקים של חברת ליקלוקים יבואן לבס. הוא לא מזהה אותו.
אשמח להדרכה.
חברות קטנות ו"חרדיות" פחות נמצאות שם.
אין שם את ליקלוקים.
נראה לי שהמוצרים שלהם בגדר "עלול להכין" אני נותנת. (למעט חמצוצים כמובן)
 

Sarah07

משתמש פעיל
אני ממש אשמח למתכון לרולדה

זה מתכון של ציפורה קריזמן, במקור עם קמח רגיל, הכנתי כבר אין-ספור פעמים עם קמח קונדיטור ויוצא מעולה מעולה:

לרולדה
6 ביצים מופרדות
6 כפות סוכר
1 כף שמן
2 שקיות סוכר וניל
6 כפות קמח

למלית
שמנת מתוקה
1 קופסת פודינג - הטעם לבחירה
1 כוס חלב

טרפי בקערה רחבה חלמונים ו 2 כפות סוכר
הוסיפי בבחישה שמן ושנף
בקערה נפרדת הקציפי את החלבונים לקצף יציב, כשאת יתרת הסוכר את מוסיפה לסירוגין
הבליעי בתנועות קיפול את תערובת החלמונים לקצף כשאת מוסיפה לסירוגין את הקמח, בבחישה עדינה

רפדי תבנית גדולה (תבנית תנור) בנייר אפיה
צקי את תערובת העוגה בצורה שווה על התבנית
אפי כ 10-15 דקות בחום בינוני (180 מעלות)

כשהעוגה מוכנה הפכי את העוגה על מגבת נקיה וגלגלי - ביחד עם המגבת - לרולדה
המתיני מספר דקות ובינתיים הכיני את המלית -

צקי לקערה את השמנת
הקציפי וכשהשמנת מתחילה להתגבש הוסיפי את החלב ואת הפודינג (אני שמה בהתחלה)
המשיכי להקציף לקרם חלב ויציב

פתחי את הרולדה
מרחי שני שליש מקרם המלית על הרולדה
כרכי בזהירות והעבירי למגש יפה
ביתרת הקרם צפי את העוגה
קשטי בשברי אגוזים, תלתלי שוקולד וכד'
 

Sarah07

משתמש פעיל
סתם שאלה, למבוגרים/ות ביננו שגילו והחלו דיאטת גלוטן ב'אמצע החיים'
האם גם אתם חווים צריכת מתוק יותר מבעבר?
כמעט קיבלתי את הרושם שרק אני גיליתי בגיל מאוחר וכל השאר כאן בקבוצה הם הורים לילדים עם ציליאק...
אז אני לא יודעת אם אני חווה משיכת יתר למתוק יותר מקודם, כי תמיד זה היה התחום החלש שלי, אבל במפורש - מאז שהתחלתי לשמור על הדיאטה עליתי מהר מאד במשקל כ 10 ק"ג :(
אני ממש אשמח לשמוע מניסיון של אחרים אם זה ככה גם אצל מבוגרים אחרים ואיך אפשר לשמור על המשקל ואפילו לרדת.
יש לי תחושה שכל התחליפים משמינים מאד.
 

פאוור

משתמש פעיל
כמעט קיבלתי את הרושם שרק אני גיליתי בגיל מאוחר וכל השאר כאן בקבוצה הם הורים לילדים עם ציליאק...
אז אני לא יודעת אם אני חווה משיכת יתר למתוק יותר מקודם, כי תמיד זה היה התחום החלש שלי, אבל במפורש - מאז שהתחלתי לשמור על הדיאטה עליתי מהר מאד במשקל כ 10 ק"ג :(
אני ממש אשמח לשמוע מניסיון של אחרים אם זה ככה גם אצל מבוגרים אחרים ואיך אפשר לשמור על המשקל ואפילו לרדת.
יש לי תחושה שכל התחליפים משמינים מאד.
קודם אני אמא לילד ציליאקי ו'בזכותו' גיליתי גם את עצמי...;)
אני גם מוצאת את עצמי תופחת לאט ובטוח:(
ומה שיותר מדאיג אותי מהמידה שנוספה בבגדי זה המתוק המתוק שאני טורפת.
כמה שאני מזדעזעת מעצמי זה לא גורם לי לעצור, להיפך
ביום שאני מנסה להוריד כמויות מתוק אני מרגישה חולשה כמו בצום...
או שזה לא קשור לציליאק?
כי מישהיא ניסתה להסביר לי על חסרון סוכרי הפחימימות של הבצקים ונסיון פיצוי
 

צליל בגיל

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
מתכון ללחמניות המוציא טעימות ורכות טעים כמו חלות רגילות!
אמהות לילדים מפונקים ביותר אמרו לי שהילד לא מפסיק לאכול מהן:


כף שמרים יבשים
1 1\4 כוסות מים חמימים (טמפ' כמו לחלות)
1/4 כוס דבש (או סוכר, יותר טעים עם דבש)
מערבבים ונותנים לשמרים לתסוס
מוסיפים:
2 ביצים
1/4 כוס שמן קנולה
1 כפית חומץ
מערבבים.
מוסיפים:
2 כפיות מלח
1 כף קסנטם גאם
1 כוס קמח טפיוקה (קצת קשה להשיג, אם אין אפשר להמיר בקמח תפו"א)
1 1/2 כוסות קמח שיבולת שועל ללא גלוטן
1/2 כוס קמח אורז חום

(אם יש לכם מי שיביא לכם מחו"ל אפשר להוסיף 1/4 כוס פסיליום האסקס ו 1/3 כוס זרעי צ'יה טחונים ואז אפשר להכין גם צמות, אבל לדעתי גם בלי זה, זה מספיק טעים)

מערבבים, העיסה קצת דביקה.
מכינים לחמניות קטנות עם ידים רטובות ומתפיחים כשעה וחצי בתנור מכובה עם מים רותחים בקרקעית. (לתוצאות מושלמות מחליפים את המים כל 20 דקות)
מצפים בביצה ומפזרים שומשום\ פרג וכו'
אופים ב 190 כחצי שעה או עד שהלחמניות משחימות

מתכון מסובך עם המון רכיבים שקצת קשה להשיג אבל שווה לכבוד שבת קודש.
לפי הרבה פוסקים אם 50% מהקמחים עם מחמשת מיני דגן אפשר לברך המוציא. תבררו אצל הפוסקים שלכם. בכל אופן גם אם זה לא המוציא הלמניות טעימות ואין להם תחליף.
אגב - לפעמים כשאני ממש במצב רוח לפנק אני לוקחת קצת מהעיסה ומכינה בסיס לפיצה. הוא מעולה, רק חבל "לבזבז" חלות של שבת על פיצה.
אני אופה עכשיו
דיר באלכ אם לא יצא טוב!
שאלה דחופה-
בשלב שהלחמניות בתנור עם מים רותחים בתחתית מה אמור להשתנות בהם?

בבקשה מכל האופות והמנסות- @Sarah07 @רותי קפלר @אשת חבר
 

Sarah07

משתמש פעיל
הלחמניות אמורות לתפוח יפה, זה הכל
למה? מה קרה להן?
 

אשת_חבר

משתמש מקצוען
תופחות יפה ופחות יבשות, מה שקורה לפעמים עם קמח שיבולת שועל.
תספרי איך היה
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה