מה זה ומאיפה?
טפיוקה סוג של קמח..
מרמולייט הקמח הבסיסי נקרא גם קונדיטור.
זה תחליף למתכון בכל עוגה (חוץ משמרים כמובן)?
כן.
מה זה ומאיפה?
טפיוקה סוג של קמח..
מרמולייט הקמח הבסיסי נקרא גם קונדיטור.
זה תחליף למתכון בכל עוגה (חוץ משמרים כמובן)?
כן.
איפה המתכון?הנה תמונה של הרולדה:
אשדודית שרוצה לטעום- מוזמנת (עד שיגמר)
גם טעמי עבר מ-עלול ל-מכילמה קרה לאגוזי???
שמתם לב שפתאום הוא עם גלוטן.... עד שהיה שוקולד טוב לפיצוי גם אותו לקחו
חברות קטנות ו"חרדיות" פחות נמצאות שם.האם יש מישהו שמשתמש באתר עמותה לציליאק בישראל, ויכול להדריך אותי איך בודקים?
אם אני מחפשת לפי קטגוריה יש שם רק מוצרים בלי גלוטן?
אני רוצה לבדוק ממתקים של חברת ליקלוקים יבואן לבס. הוא לא מזהה אותו.
אשמח להדרכה.
אני ממש אשמח למתכון לרולדה
כמעט קיבלתי את הרושם שרק אני גיליתי בגיל מאוחר וכל השאר כאן בקבוצה הם הורים לילדים עם ציליאק...סתם שאלה, למבוגרים/ות ביננו שגילו והחלו דיאטת גלוטן ב'אמצע החיים'
האם גם אתם חווים צריכת מתוק יותר מבעבר?
עוגיות שוקולד צ'יפס -המתכון שעל קמח כרגיל הוא מעולהאני ממש אשמח למתכון לרולדה ולעוגיות שוקולד ציפס
קודם אני אמא לילד ציליאקי ו'בזכותו' גיליתי גם את עצמי...כמעט קיבלתי את הרושם שרק אני גיליתי בגיל מאוחר וכל השאר כאן בקבוצה הם הורים לילדים עם ציליאק...
אז אני לא יודעת אם אני חווה משיכת יתר למתוק יותר מקודם, כי תמיד זה היה התחום החלש שלי, אבל במפורש - מאז שהתחלתי לשמור על הדיאטה עליתי מהר מאד במשקל כ 10 ק"ג
אני ממש אשמח לשמוע מניסיון של אחרים אם זה ככה גם אצל מבוגרים אחרים ואיך אפשר לשמור על המשקל ואפילו לרדת.
יש לי תחושה שכל התחליפים משמינים מאד.
הכל קונדיטור?בלי ערבוב של עוד קמחים?קמח קונדיטור
מה זה?שמן ושנף
קשה קצת להשיג את הקמח כרגיל רק ברמי לוי ואני לא עורכת את הקניות שלי שם.עוגיות שוקולד צ'יפס -המתכון שעל קמח כרגיל הוא מעולה
כן.הכל קונדיטור?בלי ערבוב של עוד קמחים?
שמן = שמןמה זה?
אני אופה עכשיומתכון ללחמניות המוציא טעימות ורכות טעים כמו חלות רגילות!
אמהות לילדים מפונקים ביותר אמרו לי שהילד לא מפסיק לאכול מהן:
כף שמרים יבשים
1 1\4 כוסות מים חמימים (טמפ' כמו לחלות)
1/4 כוס דבש (או סוכר, יותר טעים עם דבש)
מערבבים ונותנים לשמרים לתסוס
מוסיפים:
2 ביצים
1/4 כוס שמן קנולה
1 כפית חומץ
מערבבים.
מוסיפים:
2 כפיות מלח
1 כף קסנטם גאם
1 כוס קמח טפיוקה (קצת קשה להשיג, אם אין אפשר להמיר בקמח תפו"א)
1 1/2 כוסות קמח שיבולת שועל ללא גלוטן
1/2 כוס קמח אורז חום
(אם יש לכם מי שיביא לכם מחו"ל אפשר להוסיף 1/4 כוס פסיליום האסקס ו 1/3 כוס זרעי צ'יה טחונים ואז אפשר להכין גם צמות, אבל לדעתי גם בלי זה, זה מספיק טעים)
מערבבים, העיסה קצת דביקה.
מכינים לחמניות קטנות עם ידים רטובות ומתפיחים כשעה וחצי בתנור מכובה עם מים רותחים בקרקעית. (לתוצאות מושלמות מחליפים את המים כל 20 דקות)
מצפים בביצה ומפזרים שומשום\ פרג וכו'
אופים ב 190 כחצי שעה או עד שהלחמניות משחימות
מתכון מסובך עם המון רכיבים שקצת קשה להשיג אבל שווה לכבוד שבת קודש.
לפי הרבה פוסקים אם 50% מהקמחים עם מחמשת מיני דגן אפשר לברך המוציא. תבררו אצל הפוסקים שלכם. בכל אופן גם אם זה לא המוציא הלמניות טעימות ואין להם תחליף.
אגב - לפעמים כשאני ממש במצב רוח לפנק אני לוקחת קצת מהעיסה ומכינה בסיס לפיצה. הוא מעולה, רק חבל "לבזבז" חלות של שבת על פיצה.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: