דווקא זה נשמע לי יותר מוכר....2. באבֵק
אבל אם אתה עם ספר פתוח אז זה לא הוגן.
אף אחד לא יכול לזכור עשרות אלפי דמויות.
בטח הבאת איזה עוזר-רקדן קווארי ממישורי הפלאט....
דווקא זה נשמע לי יותר מוכר....2. באבֵק
כנראה שהיא לא הבינה את העומק שבהארי פוטר...
חברה, אתם רציניים??אפשר לקרא את הארי פוטר 10 פעמים וכל פעם לגלות רובד חדש...
זה ספר של מבוגרים במסווה ספר נוער!!
התכוונה גם התכוונהחברה, אתם רציניים??
נראה לי שאפילו ג'ואן רולינג לא התכוונה עד כדי כך....
יתכן. לא קראתי את הספר ואיני יכול לחוות דעה, אם־כי אשתי נוטה כמעט תמיד למצוא את הרובד העמוק בספרים (ואני לא אומר את זה רק בגלל שהיא אשתי).כנראה שהיא לא הבינה את העומק שבהארי פוטר...
המסר בהארי פוטר הרבה יותר מוסווה, והוא לא ערך שרגילים לדבר עליו אצלנו... [הקוסמים מול המוגלגים, הלבנים מול השחורים וכדומה].
העובדה שמדובר בסידרה שכבשה אינה מכריחה את העומק שבסיפור. מספיק שמדובר בפנטזיה מוצלחת שכתובה טוב ושמדברת מאוד אל הקוראים בכדי לגרום לנהירה עצומה אחריה.זוהי סידרה שכבשה ובורות לטעון אחרת!!!!
גם אם היא לא כבשה אותך ספציפית היא אפשר להכחיש את זה שבכל העולם אנשים להוטים אחריה!!!!
היטבת להגדיר את כוונתי.העובדה שמדובר בסידרה שכבשה אינה מכריחה את העומק שבסיפור. מספיק שמדובר בפנטזיה מוצלחת שכתובה טוב ושמדברת מאוד אל הקוראים בכדי לגרום לנהירה עצומה אחריה.
מה משנה מה היתה כוונתה?יתכן. לא קראתי את הספר ואיני יכול לחוות דעה, אם־כי אשתי נוטה כמעט תמיד למצוא את הרובד העמוק בספרים (ואני לא אומר את זה רק בגלל שהיא אשתי).
אולם מכל מקום תמיד ניתן לבנות קונספירציות על ספרים. אני יכול לקחת לך את הסיפור הכי ילדותי ולבנות עליו שלל פירושי פרד"ס.
השאלה היא למה התכוונ/ה המחבר/ת ועד כמה המסר מתבטא (לא נרמז) בסיפור עצמו.
רבדים עמוקים זהו ענין ינדיבדואליאין לי בעיה עם זה.
את טענת לגבי הרבדים העמוקים והרבים שיש בספר, ועל זה עניתי.
אין ויכוח הרי על הפופולאריות שלו.
המסר בהחלט מתבטא בסיפור, והוא לא נרמז כלל.יתכן. לא קראתי את הספר ואיני יכול לחוות דעה, אם־כי אשתי נוטה כמעט תמיד למצוא את הרובד העמוק בספרים (ואני לא אומר את זה רק בגלל שהיא אשתי).
אולם מכל מקום תמיד ניתן לבנות קונספירציות על ספרים. אני יכול לקחת לך את הסיפור הכי ילדותי ולבנות עליו שלל פירושי פרד"ס.
השאלה היא למה התכוונ/ה המחבר/ת ועד כמה המסר מתבטא (לא נרמז) בסיפור עצמו.
אז בואו נראה אותכם...
אשאל על שתי דמויות מתוך הספר 'מהללאל' (אני שולף ממש מהזכרון)
1. אלאנט
2. באבֵק
מי הם?
השאלות נראות לי קצת קשות (בעיקר השאלה השניה), אז אשמח לתת רמזים...
ואני לא בטוח בכלל שמיה קינן עצמה תזכור....
יפה מאדזה כלל לא נסתר.
הסדרה כולה היא על מלחמה קיומית בין הטוב לרע, בין אלו שחפצים ב'נקיון דם הקוסמים', ולדעתם מי שהוא ממשפחת מוגלגים או שהוא חצוי דם, לא יכול להיות קוסם אמיתי, אלא כנראה שהוא גנב את הכח שלו מקוסם 'אמיתי', לבין אלו שמבינים שכל אחד יכול להיות קוסם, גם אם הוא נולד למשפחה 'מוגלגית' למהדרין. מלחמה בין אלו שמבינים שהכח האמיתי הוא להשאיר את כוחם סמוי מהעין, לבין אלו שמשתמשים בכוחות האופל, ורוצים לשלוט על כל האחרים בכוחות שיש להם. כל אלו הם ערכים כבירים וחשובים ביותר, גם אם הם לא גלויים כמו המלחמה בין איסתרק הצו"ל לבין יוסף הנהנתן.
יאוווו שאפו.אלאנט-טבחית המנוחה, מיכאל אוהב את הפשטידה שלה במיוחד
באבק-אחד מהסוחרים שחשד במהללאל בגניבה, שהתפרץ לחנות של בארנוד
את צודקתבלי להתיחס למסרים שיש בהארי פוטר
כי לדעתי בכל דבר יש מסר, גם חיובי
מכל דבר בעולם אפשר ללמוד ולהתקדם
הסדרה הזאת רוויה באלימות ורוע וזדון
והיא מרתקת ושואבת ומענינת בטירוף, ממכרת
כתובה יפה בליגות, לקרוא בפה פעור ואז להתחיל מחדש...
זאת הבעיה שלה
יאוווו שאפו.
לא זכרתי
את צודקת
לא באתי להכשיר אותה בכללללל
לא זוכרת איך הדיון התחיל, אולי מההשוואה לממלכה במבחן....
אני וענת שאפשר אולי להשוות אבל מבחינתי הארי פוטר עוקף את ממלכה במבחן מבחינת איכות החומר.
כמובן שמבחינה רוחנית הארי פוטר לא נתפס בכלל ומי שיכול עדיף לא לקרוא את זה בכלל
אבל גם לגבי האלימות בסידרה, היא כתובה ומובאת בצורה רעה, שהרעים מתנהגים ככה... (למשל בני סלית'רין לא מוערכים כלל בספר) ובגדול היא מחנכת להתרחק מהדבר
מסר של כל מותחן ממוצע.הסדרה כולה היא על מלחמה קיומית בין הטוב לרע
ידעתי שזה יהיה הסגנון של הדבר הזה.באבק-אחד מהסוחרים שחשד במהללאל בגניבה, שהתפרץ לחנות של בארנוד
מאמינה לךמבחינת דמיון, יצירה ודרמה, הארי פוטר מיוחד מאוד
אבל כאחת שיודעת בע"פ את ממלכה במבחן-הסדרה מעולה מכל בחינה שהיא! מיוחדת בקנה מידה
אין שום ספר חרדי שמשתווה אליה....ויש שם חומר מעולה מאוד מאוד מאוד, חוץ מהמסרים העוצמתיים שבהארי פוטר אין בהם מאום
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: