חברה שלי וזהמה שפר גורלה??
תצרפי גם אותי לרשימת קניה
חברה שלי וזהמה שפר גורלה??
תצרפי גם אותי לרשימת קניה
הבנתיחברה שלי וזה
אני לא חושב שזה נקרא רוע, ואלימות, מכיוון שאף אחד לא נותן לזה לגיטימציה, אלא להיפך, הספר מסביר להיכן יכולים להגיע אנשים תאבי שלטון ובצע ...לצערינו,
ממלכה במבחן לא נקיה מרוע ואלימות,
בכלל לא.
היא כבר כמה שנים מתחנפתהבנתי
יש לי כמה חודשים להתחנף אליך גם עד שהספר יצא.....
אני תוהה מה יהיה יותר קשההיא כבר כמה שנים מתחנפת
פרוטה לפרוטה מצטרפתאני תוהה מה יהיה יותר קשה
להתחנף אליך ולהגיע ליעד
או פשוט להוציא מהכיס 80-120 ש"ח ולקנות את הספר...
אני מניחה שאופציה ב' יותר רלוונטית לכן אני אתחיל לחסוך מעכשיו
ועדיין, יש תיאורי אלימות מפורטים שיש אנשים(נשים) שמתקשים לקרוא אותם. כמו רצח בדם קר, תיאור דיאלדיאן ומה שהוא עשה לאביי ועוד.. לדעתי האישית זה מה שעושה את הספר לאמיתי ולא מלוקק ומתיפיף אבל השאלה כאן היתה בהשוואה לסיפרי ארי פוטר- אני חושבת שאין הרבה הבדל.אני לא חושב שזה נקרא רוע, ואלימות, מכיוון שאף אחד לא נותן לזה לגיטימציה, אלא להיפך, הספר מסביר להיכן יכולים להגיע אנשים תאבי שלטון ובצע ...
ולהיכן יכול להגיע נער מתבגר אני חושב שזה ספר סופר חינוכי שלא התפשרו על המסרים שבו
בהחלט.ועדיין, יש תיאורי אלימות מפורטים שיש אנשים(נשים) שמתקשים לקרוא אותם. כמו רצח בדם קר, תיאור דיאלדיאן ומה שהוא עשה לאביי ועוד.. לדעתי האישית זה מה שעושה את הספר לאמיתי ולא מלוקק ומתיפיף אבל השאלה כאן היתה בהשוואה לסיפרי ארי פוטר- אני חושבת שאין הרבה הבדל.
היא דברה אצלינו במחנה בסמינרזה היה הליך מאד חכם להראות שיש מחיר לבחירות של החיים שלך
לא משנה מאיפה הגעת ומה הרקע שלך
סוף סוף ספר אוטנטי ולא כמו הרבה סיפורים הזייתים שנגמרים רק בסוף טוב העיקר שהקורא לא יאנח חלילה
(למרות שסוף מהללאל היה נראה שכעת תהיה תפנית בהתנהגות שלו לפי ההבטחה שהוא נתן למהללאל , היא המשיכה את התנהגותו ללא כל שינוי)
למה לא?מה שאין כן אני לא חושד בארי פוטר ושאר ספרים/סרטים של גויים שהיה איכפת להם שיהיה מסר חינוכי...
כל מילה אמתלגבי המסר, מיה קינן לוקחת בהליכה. בממלכה במבחן יש מסרים עמוקים ויהודיים (ברמה של דקויות בעבודת המידות ולא"תיהיה בנ"א טוב") שאין מה להשוות לארי פוטר (שכמה שהוא ארוך ומורכב עדיין המסר המרכזי לאורך 7 ספרים הוא בסיסי ביותר-טובים מול רעים ובחירה בטוב. ואולי עוד כמה דברים, אבל עדיין ברמה הבסיסית)
ועדיין אי אפשר לפסול.. קודם כל לא כל מה שכתוב בחז"ל אפשר להביא בספר (סיפורים) ב. גם לגויים יש רמות מוסר והם מלמדים את ילדיהם ל"ערכים" (לפי ראות עיניהם כמובן) והמסר החינוכי בספר הזה זה ממש בולט.
אני רק לא מסכימה אם ההנחה שאלימות לצרכי מסר-מכשיר את החלק הרע. במיוחד שגם בארי פוטר הרע והאלימות הם לצרכי המסר.
ההשוואה לא מדברת על התפוצה והאהדהוההשואה להארי פוטר, שהוא רב מכר עולמי * ממש לא הוגנת , מצד אחד, וכנראה מחמיאה - מצד שני .
ואני טוענת שזאת הייתה הטעות החינוכית הכי גדולה בספר.ובסוף אמרו לה כולן פה אחד,
שלא יתכן שאדם יחיה בטעות ויצליח בסוף
ממש לא ... בסיפור צריך לקבל גם את החלקים.... ויש משהו יפה בטראומות... וזה שהוא מת לא אומר שהוא לא יצליח אלא שפשוט הוא הפסיד את ההזדמנות.... וזה מסר אדיר....ואני טוענת שזאת הייתה הטעות החינוכית הכי גדולה בספר.
כשמישהו טועה, אפילו אם הוא ממש-ממש טועה, לא הורגים אותו.
מלמדים אותו איך לחזור לדרך הנכונה.
מעבירים אותו בתהליך עד שהוא מתפכח. זה קשה, אומנם, אבל זה אפשרי. לכל אדם יש סיכוי לבחור בטוב.
להרוג אותו - פירושו כניעה.
לא תצליח להתשנות. לא תצליח להיות טוב.
והכניעה הזאת, היא הטעות החינוכית. אני רע, אין לי סיכוי. אני נכנע. אני מת.
אבל למה צריך לגרום לו להפסיד את ההזדמנות בגיל כ"כ צעיר?ממש לא ... בסיפור צריך לקבל גם את החלקים.... ויש משהו יפה בטראומות... וזה שהוא מת לא אומר שהוא לא יצליח אלא שפשוט הוא הפסיד את ההזדמנות.... וזה מסר אדיר....
הקורא החכם אמור להבין שלא זו התוצאה לכל בחירה שגויהאבל למה צריך לגרום לו להפסיד את ההזדמנות בגיל כ"כ צעיר?
לפעמים יש דרכים שהם אל חזור... לא משנה באיזה גיל ...... יותר נכון במיוחד בגיל המוקדם יותר...אבל למה צריך לגרום לו להפסיד את ההזדמנות בגיל כ"כ צעיר?
צודקים לגמרייאבל למה צריך לגרום לו להפסיד את ההזדמנות בגיל כ"כ צעיר?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: