ד''ר שלומי ענתבי מומחה להפרעות קשב וריכוז. לשעבר מנהל בתי החולים קפלן ברחובות, העמק בעפולה, מאיר בכפר סבא; פרופסור אורח באוניברסיטת ג'ונס הופקינס בולטימור ארה"ב :
היציאה מהסגר –
באיטיות ובהדרגה
רק כשנגיע ל-4% עד מקסימום 5% נדבקים מסך הבדיקות המבוצעות, נוכל לצאת מההסגר בהדרגתיות. היציאה מהסגר צריכה להיעשות בהדרגה במתווה ברור, בתבונה וזהירות, ולא בשיטת הרמזור כדי למנוע כישלון נוסף בתום הסגר וכדי להשיג המשכיות מוצלחת למאבק בקורונה.
השאלה שנשאלת בצדק כל הזמן, כיצד מתנהלים בתום הסגר?
לאור נסיוננו המר, ברור כי תכנית הרמזור המבוססת על הגבלות אזוריות המוצעת להפעלה לאחר הסגר אינה נכונה לנו ולא מתאימה לאוכלוסיה שלנו. מעבר להיותה מסורבלת, מבולבלת ומבלבלת, היא אינה שוויונית ומקפחת אוכלוסיות מסוימות. לפיכך, היא לא תצלח ודינה להיכשל רפואית, ציבורית וכלכלית.
המתווה הנכון והפשוט יחסית ליציאה מהסגר הוא לפתוח את המשק באופן פונקציונלי באיטיות ובהדרגה לפי תחומי העיסוק, ולא לפי אזור גאוגרפי. לפי סדר זה מהקל לכבד:
בשלב הראשון עבודה בתחומי עיסוק הבטוחים יותר שההדבקה בהם פחותה, עם מעט עובדים ללא פגישות פיזיות וללא התקהלויות וללא אכילה משותפת; בתחומים החיוניים לאישוש הכלכלה; עובדים עד גיל 60 (ללא מחלות רקע קשות) יוכלו לחזור לעבודה; בתי ספר לילדי חינוך מיוחד, גני ילדים וכיתות א' עד ד'.
בשלב השני :פתיחת שירותים, חנויות ומסעדות רק באזורים פתוחים עם הקפדה על מילוי ההוראות; פתיחת בתי מלון במחצית התפוסה עם כללים ברורים; טיסות לחו"ל למדינות ירוקות; פתיחת מופעי ספורט באצטדיונים, תחילה ב-25% מהתפוסה; מופעי תרבות ותיאטרון באזורים פתוחים.
בשלב שלישי, האחרון, ייפתחו קניונים, מכוני ספורט וכושר; מופעי תרבות ותיאטרון באולמות סגורים בשליש התפוסה תוך שמירת מרחק פיזי בין האנשים; אירועי חתונות עם הגבלות לשליש מהתפוסה הרגילה; בתי ספר לכיתות ו' עד יב', ופתיחת אוניברסיטאות, מכללות וישיבות, עם הקפדה על הכללים.