קורונה ערים אדומות

מצב
הנושא נעול.

קצרה

משתמש מקצוען
אשמח אם מישהו יעשה סקר כמה בתי כנסיות גדולים בביתר למשל התפללו בפנים בשמחת תורה כרגיל בכל שנה. (אולי עם מסיכה על הסנטר לזיכרון) ואולי זה מיותר סתם לקטרג. אבל מעצבן שעושים מה שרוצים ואחר כך שואלים מה רוצים מאתנו.

מה זה משנה מה עשו אצלינו?
לא הבנתי את הדיון.

בג"ץ קבע שכדי לעצור את ההפגנות - יש להביא כמויות ומספר נדבקים בהפגנות.
לא משנה כרגע מה עשו בבתי הכנסת והאם שמרו או הפרו (בבני ברק הרחובות מלאו מניני חצרות קטנים , ואנשים מיוזעים רקדו בחום הבני ברקי עם טליתות וללא חליפות ...) - כרגע אנחנו מתייחסים לנתון היבש ששמו "רמזור" שמצביע על מגמת תחלואה. כרגע ולא משנה איך התפללו בשמחת תורה הוא מצביע על כתום.
וזה המספר והנתון.

אידישע מאמע

משתמש מקצוען
כרגע אנחנו מתייחסים לנתון היבש ששמו "רמזור" שמצביע על מגמת תחלואה. כרגע ולא משנה איך התפללו בשמחת תורה הוא מצביע על כתום.
וזה המספר והנתון.
זה הנקודה!!!
מי שמתעלם ממנה פוגע במוטיבציה הציבורית להילחם בנגיף

קצרה

משתמש מקצוען
זה מה ש"אדון גמזו" עושה מתחילת תפקידו,
רק נגד החרדים:
אומן, ובתי הכנסת, והסתה נגד הרב קנייבסקי, ונגד האדמורי"ם,
וכמובן כל רעיון הרמזור, ואם צריך אז ממציאים צבע חדש "אדום בוהק".
וזה רק על קצה המזלג.

האמת -
נתקלתי בחיי בגמזו טרום מינויו לפרויקטור קורונה כמנכ"ל בית חולים איכילוב.
להתרשמותי דאז - הוא לא היה שונא חרדים אך רחוק כרחוק מזרח ממערב מהיכרות כלשהי עם המגזר/הדת.
כאחת שעובדת עם חילונים בחיים - לא נתקלתי בהרבה אנשים שהיו מנותקים ברמה הזו.

אילה מינה

משתמש מקצוען
רוצה לספר איך חינכו אותי. (לא אומר שזה חינוך טוב :))

חינכו אותי שהמדינה היא מדינה חילונית. אנחנו חרדים. בצורה קוהרנטית ומובנית, הצרכים שלנו לא יהיו ראשונים בסדר העדיפויות. תמיד יצטרכו להאבק עליהם.

לא צריך קורונה בשביל לדעת את זה.

אבל שואל, במלא הרצינות: ולכן מה.

ועוד שאלה קטנה. אנחנו, הציבור החרדי, עמדנו ביולי אוגוסט לקראת שתי דברים חשובים: זמן אלול וחגי תשרי. מה אנחנו עשינו אז בשביל לחתוך את התחלואה? בשביל שיהיה אפשר ללמוד באלול. להתקהל בתשרי. בשביל שהלימוד וההתקהלויות הללו לא יגרמו להדבקה. ואולי, גם בשביל למנוע סגר.

אם ליצמן או מישהו אחר מנסה לבקש מהממשלה סגר ביולי ולא מקבל, זה לא הזמן לחזור לציבור ולומר לו "בא נעשה את זה בלי הממשלה?"
גם אם היינו עושים סגר ביולי עדיין היו עושים סגר
הרי כבר החליטו בתמוז ולא מסובך בכלל לשנות נתונים

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
האמת -
להתרשמותי דאז - הוא לא היה שונא חרדים אך רחוק כרחוק מזרח ממערב מהיכרות כלשהי עם המגזר/הדת.
מסתדר עם ההתנהלות של עכשיו.
יתכן שהוא לא מבין מה רוצים ממנו.

אהרון לייב

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
המשתמש נחסם
האמת -
הוא לא שונא אישית,
אלא הוא פשוט בחר בדרך הכי קלה ונוחה.

קצרה

משתמש מקצוען
גם אם היינו עושים סגר ביולי עדיין היו עושים סגר
הרי כבר החליטו בתמוז ולא מסובך בכלל לשנות נתונים

גם אני חשבתי בהתחלה שמדובר רק במשחק בנתונים
אבל מספרי הנפטרים בבני ברק ומספר החולים בעלי סימפטומים חד משמעיים - הוכיחו שאכן היתה פה איזה גאות של גל בין ראש השנה לים כיפור...

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
וזה שבתי החולים היו בתפוסה של ארבעים אחוז חרדים

anotherית

משתמש סופר מקצוען
המספרים כרגע מספרים שהערים החרדיות אינן אדומות.
אלא אם כן מחליפים כל יום בהתאם למצבן את מה נקרא אדום.
מספרים זה הגדרת קריטריון והתייחסות אחידה אליו.
נכון. לא חושבת שגמזו ונתניהו חולים באהבת החרדים. בטוחה שהם שמחים לזרוק אותנו כשעיר לעזאזל.
אבל זו נקודה ספציפית שתפסנו אותם, וכמו שמרובע אמר, ככל שזה יהיה יותר שקוף נגדנו, ככה יהיה פשוט להתמודד עם זה. (עם כי הגבול זז כל הזמן.. לצערינו, כי אנשים מתרגלים)
ואני לא חושבת שהסגר הגיע מאהבת מרדכי, והוא לא כולו טהור וקדוש ואפילו לא רובו. אבל אפשר להבין אותו האופן כללי.
אם מה שהיה מניע, היה באמת דאגה לשלומנו, הוא היה נעשה בצורה אחרת לגמרי, אבל את זה אף אחד לא חושב, שהוא נעשה לכבודנו ולטובתנו. אבל את המניע הראשון, והסגר על שכונות באמת אדומות, לא מהשעה האחרונה, כן, אפשר להבין.

קצרה

משתמש מקצוען
וזה שבתי החולים היו בתפוסה של ארבעים אחוז חרדים

הגל היה חזק בכל הארץ.
גם אצל החילונים.
גם בעבודה היו פתאום כמה שהכירו חולים מקרוב והרבה מבודדים.

כרגיל מרגע שהוא גלש אלינו - הוא שצף בחוזקה.
אני ציינתי את בני ברק רק כמשהו קרוב לעיני.

UU

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
@קצרה - חותמת על כל מילה שלך
אני לא מצליחה להבין איך עדיין יש אנשים שמנגבים את היריקה מהפרצוץ ואומרים - לא נורא שיורד גשם
הזיה איך אפשר לעצום עיניים בנתונים כ"כ ברורים ושקופים

והכי מעצבן זה ההודעות המצטדקות בגלגול עיניים צדקני לשמיים "אבל צריך להפנות את האצבע אלינו, ולהכות על החטא שלנו ואנחנו לא בסדר וכו' וכו'" מפי אנשים שבטוחים שדרכם היא השמורה והטובה והנכונה ביותר ובלבד
הם לא חולמים לרגע שהם לא בסדר, זה רק החסים/מאה שערים/מכחישים וכו'. הם? מקסימים
אבל כדי שדבריהם (אולי) יתקבלו, הם מסכימים להכניס את עצמם לכלל
זה כמו שאיזה שדרן חילוני יעמוד בראיון מול חו"ל ויכה על חטא שיש אנטישמיות כי "אנחנו" הולכים עם כיפה וחליפה.

אמא של אפרת

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
אשמח אם מישהו יעשה סקר כמה בתי כנסיות גדולים בביתר למשל התפללו בפנים בשמחת תורה כרגיל בכל שנה. (אולי עם מסיכה על הסנטר לזיכרון) ואולי זה מיותר סתם לקטרג. אבל מעצבן שעושים מה שרוצים ואחר כך שואלים מה רוצים מאתנו.
ביתר היא קיצונית באי שמירה.
יש בה אחוז גבוה של קהילות שלא שומרות.
אבל עם הזמן אני מבינה אותם---
ב"ה אין בביתר (כמעט) חולים קשה ונפטרים (הרבה פחות ממודיעין עילית המקבילה לה)
מערכת החינוך הרשמי מושבתת כבר חודשים.
לא נראה שלימודים ייפתחו אי פעם לפחות עד לאחר החיסון.
אז זהו--- מייאש.

anotherית

משתמש סופר מקצוען
@קצרה - חותמת על כל מילה שלך
אני לא מצליחה להבין איך עדיין יש אנשים שמנגבים את היריקה מהפרצוץ ואומרים - לא נורא שיורד גשם
הזיה איך אפשר לעצום עיניים בנתונים כ"כ ברורים ושקופים

והכי מעצבן זה ההודעות המצטדקות בגלגול עיניים צדקני לשמיים "אבל צריך להפנות את האצבע אלינו, ולהכות על החטא שלנו ואנחנו לא בסדר וכו' וכו'" מפי אנשים שבטוחים שדרכם היא השמורה והטובה והנכונה ביותר ובלבד
הם לא חולמים לרגע שהם לא בסדר, זה רק החסים/מאה שערים/מכחישים וכו'. הם? מקסימים
אבל כדי שדבריהם (אולי) יתקבלו, הם מסכימים להכניס את עצמם לכלל
זה כמו שאיזה שדרן חילוני יעמוד בראיון מול חו"ל ויכה על חטא שיש אנטישמיות כי "אנחנו" הולכים עם כיפה וחליפה.

אין קורונה ולא היה, לא מכיר את המילה קורונה
יש לנו חיסון עדר
אנחנו מנשימים בבית
זה יותר חשוב ללכת לטיש מלשים מסיכה
לסבא שלי, מסיכה לא עזרה, אז מסיכות זה חתיכת בד מטופשת
במקווה השבוע אמרו שהחולים בכלל לא חולים בקורונה, וכבר כמה שנים שהם על מכונות הנשמה ביתיות
אנחנו לא נבדקים
אין קורונה אבל נכנסים לבידוד
אין תוספת מתים השנה
יש תוספת מתים, לא מקורונה
עדיף להיות בדיבוק חברים זה מעורר ועדיף מהשתדלות גשמית
ריקודים בשמחת תורה עם להחזיק ידיים זה הבסיס ליהדות שלנו
אנחנו שומרים על ההנחיות, אבל גם הליטאים לא שומרים

אבל העיקר, האצבע היא לא אלינו. אהה. (וכמה נחמדה אני שאני לא אומרת אליכם)

פ.ג.

משתמש מקצוען
אני לא מבינה את ההלם והשוק. כן, הם רוצים לסגור אותנו, ובאשמתינו בלבד.

כשבאים ניקים ואמרים, יש קורונה, אבל היא לא מספיק מסוכנת לנו להפסיק את החיים, ושווה לנו לנעול את כל הזקנים והאנשים בסיכון בחדריהם בשביל חתיכת קיגל וטיש. ולצאת להתהולל.

וניקים שמאמינים בחיסון עדר, ולא רואים לאן הקורונה הזו הולכת והחלטנו חצי להתעלם, ואל תזלזלו, אנחנו נכנסים לבידוד כשיש תסמינים. אבל זו ההחלטה שלנו.

או ניקים אחרים, שאומרים, שווה לנו לפתוח חיידרים, וישיבות, כי התורה חשובה יותר, אז את כל השאר נשאיר סגור, אבל נפתח את תלמודי התורה למרות הקורונה. ונכון שהיא תתפרץ, אבל זה שווה לנו.

או ניקים שמעדיפים להתפלל בבית הכנסת למרות הקורונה.

אז לא נכנסת מה נכון, מה לא וגם לא יודעת. אבל אם זו ההחלטה של כל הציבור החרדי. (כל, כל אחד בדרגתו הוא, אבל כולנו אנרכיסטים) למה, למען השם, שלא ירצו לסגור אותנו?

אנחנו חושבים משהו שונה מהם, הם לא מאמינים בזה, רואים אותנו מצפצפים, (ואל תגידו לא כולם, כי החיידרים יפתחו עם או בלי אישור וכמו כן הישיבות.) ואומרים, תעשו מה שבא לכם, אבל בקשה, שארו בטריטוריה שלכם. ואל נא תתקרבו אלינו.

וכשחברה סיפרה לי שבעבודה הסתייגו מכך שתגיע, וכשהייתה חייבת להגיע, כולם ברחו, במחילה, אני מבינה אותם, כי סיכוי של חרדי לחלות בקורונה גם אם יקפיד במאה אחוז על ההנחיות הוא פי ארבע מחילוני. (תנאי חיים). קל וחומר שהציבור החרדי החליט לנהוג על דעת עצמו ולהחליט, כל קבוצה לעצמה, מה טוב לה, ומה לא.

רוצים אוטונמיה, קחו אותה, אבל אל תיכנסו אלינו ואל תתקרבו.

וכן, הם משנים את הרמזור בשביל זה, בדיוק בשביל שלא נזיק להם, כי הפכנו להיות מזיקים, לצערינו, אולי באמשתינו, אולי לא, זה לא רלוונטי. אי אפשר הכל, או שתעשו מה שבא לכם, ותתנגדו לקורונה ברמה כזו או אחרת, או שנשתף פעולה. (וכן, אני אחת מהשכונות האדומות בירושלים, ואני גם מתוסכלת עד אימה וגם שמרתי על כל הכללים וגם רוצה להטיס את הקורונה הזו לכל הרוחות וחסרת כח מינימאלי לסגר. וחולמת שזה לא יקרה בסוף, מכל סיבה כלשהי, אבל מה לעשות, מבינה אותם והייתי עושה אותו דבר במקומם.)

ומה שמעניין הוא, שדווקא ניקים שמכחישים קורונה, הם אלו שנגד הסגר וממש לא מבינים למה סוגרים אותם. בחייאת. (ניקים חכמים ונבונים בדרך כלל, מבטיחה!)

אשמח מאוד, עם ניק כלשהו, (עדיף עם מוח אנליטי שלא דוגל בדמגוגיה והצהרות חסרות בסיס וניתוק מהמציאות), יוכל להסביר לי את הכעס. (ואל תגידו לי בלפור, כי ביננו, הכל יפה, המספרים מספרים סיפור אחר).
חרדי כתב את הנ"ל?
ניקים אמרו לפתוח תתים או הרבנים?

קצרה

משתמש מקצוען
מסתדר עם ההתנהלות של עכשיו.
יתכן שהוא לא מבין מה רוצים ממנו.

בהתחלה כנראה לא הבין מה רוצים ממנו.

כעת מתנהג קצת כמו חיה פצועה = מישהו שפגעו באגו שלו.
מראה דווקא לחרדים.

אחרי שבהתחלה מבורות נפל בכמה בורות (כמו ה"מסיבה באומן"... או דיבורים על הגר"ח קניבסקי ... או הגדרת רמזור לפי השערה ש"החרדים לא נבדקים" ...)
וקיבל כמה מתקפות.. ונאלץ להתנצל.
הוא סוג של "פגוע".

UU

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
אבל העיקר, האצבע היא לא אלינו. אהה.
לא הבנתי
את זאת שכתבת את כל המשפטים הנ"ל ומפנה את האצבע לעצמך? לא.
את מפנה את האצבע למישהו אחר שאומר את זה
אז בבקה, בלי לומר בהצטדקות "כולנו, אנחנו, חטאנו" אלא להאשים אחרים
פשוט יש פה כמה ניקים שכל פעם מכניסים את עצמם כאילו צריך להפנות אליהם את האצבע, בעוד הם מתכוונים רק לאחרים
אבל מי שיגיד לה לא יפה להאשים אחרים - הם יגידו - אנחנו מאשימים את עצמינו.
זה צביעות!!!

בוקר מואר

משתמש מקצוען
יש לנו חיסון עדר
אנחנו מנשימים בבית
במקווה השבוע אמרו שהחולים בכלל לא חולים בקורונה, וכבר כמה שנים שהם על מכונות הנשמה ביתיות
אנחנו לא נבדקים
אין תוספת מתים השנה

מדינה דמוקרטית, לא?
אם התושבים החליטו שחשוב להם להמשיך את החיים הרגילים. מי יכול להחליט בשבילם?

קצרה

משתמש מקצוען
יש לנו חיסון עדר
אנחנו מנשימים בבית
אנחנו לא נבדקים
אין תוספת מתים השנה

האצבע לסגר בנוכחי אינה אלינו. בוודאות.
אם אנחנו לא אדומים כרגע אז לא משנה מה היה פעם.

כרגע אולי מגיעות לנו מחיאות כפיים על צלילה כלפי מטה.
אם יודעים להאשים אותנו בכל הנ"ל - אפשר גם לשבח אותנו על בלימה.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה