קורונה ערים אדומות

מצב
הנושא נעול.

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
לדבריהם שישים אחוז שומרים
אה, זה קשור לשש שלוש המפורסם. (אם מנכים את עץ ובריסק ורוב הישיבות מתוך הציבור הליטאי, ומאידך מוציאים מהחסידים את גור וקרלין אז מסתדר)

אסתי H

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
עריכה והפקת סרטים
רק בערים המעורבות זה ככה.
בא לירושלים בית שמש וביתר.
אנחנו באותו פורום שמישהו אחר שאל אותי: האם ראית מישהו שסגר בית כנסת?
תראה מה זה: אנחנו כבר שלושה שבועות בתוך סגר שאוסר תפילה בבתי כנסת - רוב הציבור החרדי מצפצף.
ומתקהלים עשרות ומאות בתוך מקומות סגורים ללא מסיכות וללא שמירת מרחק.
וזה המיינסטרים.
סליחה? בשמחת תורה היתי בשכנות ל3 בתי כנסת, שלושתם היו סגורים והכל התנהל בקחוב, (ברמה כזו שגברים שהיו צריכים לצרכיהם נאלצו לחפש פינה בלי נשים וילדים שצפו...)

הפוך על הפוך

משתמש מקצוען
כמו שרביץ בזמנו סגר את קרית יערים בלי לדבר עם הממשלה.
ההשוואה לא מדויקת.
הציבור בזמנו רעד על נפשו מהקורונה, לא מהחוק.
מי שיצא מהבית בליל הסדר נחשב כמשוגע.
שרביץ ינסה לסגור היום את קרית יערים...

אפשרי

מהמשתמשים המובילים!
א. אין כזו דמות שיכולה לבוא לציבור ולומר "בוא נכפה על עצמינו סגר מרצון". (הלואי שהיה)
ב. ברור שסגר לא רשמי וללא אכיפה לא היה מועיל כלום.

בדיוק מהסיבה הזאת לא צריך לקחת כל מילה שהפוליטיקאים החילונים אומרים כקדושה.
ולחשוב שכל כוונותיהם מגיעים ממניעים טהורים לעזור למגזר החרדי.
יש כאן מגמה שקופה של הליכה נגד המגזר החרדי ולכן כמו שכתבת:
יש. לא יודע מה זה סגר מרצון. קריאה ציבורית להפסיק את החגיגות והמפגשים בין המשפחות שבועיים לפני תחילת הזמן, יכלה להצליח מאוד.

הציבור החרדי העיף לאוויר פרוייקטים פי אלף מסובכים, בשביל מטרות הרבה פחות חשובות, בלי שום אכיפה ושום דבר. מה אנחנו ילדים קטנים שצריכים אכיפה, באמת.

אין מגמה שקופה של הליכה כנגד המגזר.
כן מכיר בזה שאת קבינט הקורונה לא פותחים בהכרזה "דבר ראשון תיירה, אחר כך נראה איך מסתדרים עם השאר".

המגמה השקופה היא לקסח את תחלואת הקורונה.

סיגל א

משתמש מקצוען
כולם כל הזמן מדברים שהם סוגרים אותנו והם משנים את הרמזור והם והם והם.
נראה לי קצת שכחנו שביבי וגמזו ואדלשטיין הם רק בובות על חוט שנבחרו לתפקיד ראשי.
הקב"ה מדבר עם מי שהכי מבין אותו.

ואם ניקח את כל הזעם הציבורי הזה ונהפוך אותו לתפילה רותחת שהקב"ה יסיר מעלינו את המגיפה הזו, אולי כבר נהיה אחרי.

סורי. עד עכשיו התאפקתי...

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
סליחה? בשמחת תורה היתי בשכנות ל3 בתי כנסת, שלושתם היו סגורים והכל התנהל בקחוב, (ברמה כזו שגברים שהיו צריכים לצרכיהם נאלצו לחפש פינה בלי נשים וילדים שצפו...)
שמחת תורה בלבד התפללו בחוץ כי יש גבול גם לאנשים שמצפצפים. ומבינים שריקודים במקום סגור זה הגזמה לרוב הדעות.
אני לא ראיתי בית כנסת שנסגר חוץ משמחת תורה.

היונה לבנה

משתמש מקצוען
וולידי גם היו 3 בתי כנסיות באחד התפללו באהל בחוץ ובעוד 2 רקדו בתוך בית הכנסת יד ביד ללא מסיכות כאילו אין קורונה :(

אסתי H

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
עריכה והפקת סרטים
וולידי גם היו 3 בתי כנסיות באחד התפללו באהל בחוץ ובעוד 2 רקדו יד ביד ללא מסיכות כאילו אין קורונה :(
את מכירה אותם? כי אני ראיתי אצלינו מעגל של מבריאי קורונה שרקדו, מסביבם ספסלי הפרדה, ובחוץ הבריאים נעבך שמחאו כפיים...

אפשרי

מהמשתמשים המובילים!
שמחת תורה בלבד התפללו בחוץ כי יש גבול גם לאנשים שמצפצפים. ומבינים שריקודים במקום סגור זה הגזמה לרוב הדעות.
אני לא ראיתי בית כנסת שנסגר חוץ משמחת תורה.
מאוד משונה מה שאתה אומר, כי ראיתי היום כותרת שחבר כנסת חרדי אומר שרוב בתי הכנסת סגורים.

ויש ליישב דאיירי בשמחת תורה, שהלא קיימא לן שבמילתא דעבידא לאגלויי לא משקרי אינשי.

קצרה

משתמש מקצוען
אבי בלום ויעקב ריבלין בתוכניתם העצבנית הערב (מומלץ), משערים שזה שישים אחוז מהציבור החרדי.

אז זה סקר שנערך בקרב עיתונאים "חרדיים" מה הם חושבים על המגזר החרדי..
והם חושבים 60 אחוז.

דאבל

משתמש מקצוען
אוקי שמענו. יש מי שחושב שאנחנו לא בסדר וצריך לסגור אותנו.
לא אתוכח איתו כי חבל לי על הזמן
אבל
מה תכל'ס?
מי אני כעובדת חיונית אמורה לעשות?
מה? מה? מה?
כבר אי אפשר לתאר את רמת התסכל, המצוקה, השעמום, הנזק שנגרם לילדים
ובסוף אני מודה ומתודה - הם יוצאים לגינה הרבה יותר מימים רגילים! רק מה?
אני לא אהרוג את הנפש שלהם בין 4 קירות
בדיוק הגנים והמעונות הם אלו שיהרגו את העם?
בואו נגזים!
ובמילים אחרות - למה שלא יגדירו את עובדי המעונות והגיל הרך לעובדים חיוניים?

הכי מפחיד לי לומר אבל בקצב הזה שנה הבאה יש גנים.
כל הילדים יהפכו ברצונם או שלא ברצונם לחינוך מיוחד..................
(טוב, זו היתה כבר הגזמה:)

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
וולידי גם היו 3 בתי כנסיות באחד התפללו באהל בחוץ ובעוד 2 רקדו יד ביד ללא מסיכות כאילו אין קורונה :(
אשמח אם מישהו יעשה סקר כמה בתי כנסיות גדולים בביתר למשל התפללו בפנים בשמחת תורה כרגיל בכל שנה. (אולי עם מסיכה על הסנטר לזיכרון) ואולי זה מיותר סתם לקטרג. אבל מעצבן שעושים מה שרוצים ואחר כך שואלים מה רוצים מאתנו.

אהרון לייב

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
המשתמש נחסם
זה גאוני...
וכן נוהגים מנהיגים חכמים ומבריקים מכל העולם
במקום שיתעסקו בפאשלות שלהם
הם גורמים להשחיר ציבור מסוים
וכל המדינה עסוקה רק בציבור הזה.
זה מתל אביב שאין לו עבודה, כמעט לא זוכר את זה, כי הוא עסוק כל היום בלכעוס על החרדים
זה מה ש"אדון גמזו" עושה מתחילת תפקידו,
רק נגד החרדים:
אומן, ובתי הכנסת, והסתה נגד הרב קנייבסקי, ונגד האדמורי"ם,
וכמובן כל רעיון הרמזור, ואם צריך אז ממציאים צבע חדש "אדום בוהק".
וזה רק על קצה המזלג.

וראו את זה:
סגן ראש עיריית י-ם יוסי דייטש לישי כהן ב'כיכר': ״המסכות הוסרו: נתניהו וגמזו כבר אינם טורחים להסתיר את האג'נדה האנטי חרדית מאחורי החלטות הממשלה במאבק בקורונה. שינוי הגדרות הרמזור ברגע האחרון, כגנבים בלילה, באופן שמוציא מהרשימה ערים וישובים המזוהים עם ׳הליכוד׳ ומותיר בה רק שכונות וערים חרדיות, מוכיח כי מהרגע הראשון השיקול הנסתר מאחורי מודל הרמזור הוא להפוך את הציבור החרדי לשעיר לעזאזל״.

הפוך על הפוך

משתמש מקצוען
יש. לא יודע מה זה סגר מרצון. קריאה ציבורית להפסיק את החגיגות והמפגשים בין המשפחות שבועיים לפני תחילת הזמן, יכלה להצליח מאוד.

הציבור החרדי העיף לאוויר פרוייקטים פי אלף מסובכים, בשביל מטרות הרבה פחות חשובות, בלי שום אכיפה ושום דבר. מה אנחנו ילדים קטנים שצריכים אכיפה, באמת.
לא ריאלי,
תמיד יש את ההוא שמתחתן והרי חתונה יש רק פעם בחיים ולכן הוא מארגן בשקט חתונה מרובת משתתפים בתיאום סודי עם מקושרי ויחצנ"י המגזר שהבטיחו להעלים עין (כבר אמרו פעם שאם היינו באוטונומיה חרדית, המצב שלנו היה גרוע ביותר..) וכו' וכו'.
אין מגמה שקופה של הליכה כנגד המגזר.
גם אני חשבתי כך עד לפני כמה חודשים.
המגמה השקופה היא לקסח את תחלואת הקורונה.
ואם לא הולך, צריך להוציא את התסכול.
על מי?
על החרדים כמובן!

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה