קורונה ערים אדומות

מצב
הנושא נעול.

anotherית

משתמש סופר מקצוען
במילים פשוטות,
מישהו ניסה להבין פעם את צרכי החרדים ולנסות לדאוג להם לפתרונות?
כשסגרו את המסעדות, ציפור נפשם של המגזר החילוני, ישר דאגו למגוון פתרונות כמו משלוחים וקפסולות ועוד,
את המגזר החרדי החילונים לא ניסו להבין, הדביקו לו את התוארים 'מכחישי קורונה' ולא ממושמעים כשהפתרון הוא סגר, סגר ושוב פעם סגר.
לא ממש מה שאמרתי, פעם עוד הסכמתי עם זה, אבל לפני שימצאו פתרונות לציבור החרדי, הם צריכים פרטנר, וכשחצי מהציבור, (ואל תגידו לי שוליים כי אני אביא שמות מפרוג) מתכחש ועושה מה שבא לו ושם פס, למי בדיוק יביאו פתרונות?
ומי שביקש, קיבל, יוכח הקפסולות בישיבות.

anotherית

משתמש סופר מקצוען
לא ממש מה שאמרתי, פעם עוד הסכמתי עם זה, אבל לפני שימצאו פתרונות לציבור החרדי, הם צריכים פרטנר, וכשחצי מהציבור, (ואל תגידו לי שוליים כי אני אביא שמות מפרוג) מתכחש ועושה מה שבא לו ושם פס, למי בדיוק יביאו פתרונות?
להבהרה, אני חושבת שהסגר מזיק ויזיק לנו מבחינות שונות, לא קורונה. ומבחינתי מעוניינת בפתיחה, ולא מעצלות וחוסר כח, אלא מראיית ילדים חסרי מסגרת ובחורות. ואנשים מחוסרי פרנסה, אבל מבינה למה רוצים לסגור אותנו.

אמא של אפרת

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
להבהרה, אני חושבת שהסגר מזיק ויזיק לנו מבחינות שונות, לא קורונה. ומבחינתי מעוניינת בפתיחה, ולא מעצלות וחוסר כח, אלא מראיית ילדים חסרי מסגרת ובחורות. ואנשים מחוסרי פרנסה, אבל מבינה למה רוצים לסגור אותנו.
תסגרו,
לא צריכה להגיע לאיזור שלכם.
כן צריכה מוסדות לימוד לילדים.
גם אם הם מפחדים מאיתנו--- שיבודדו או שיסגרו.
זה לא סותר לימודים -הרי בהם אנחנו לא מעורבים.

לילי 1

משתמש מקצוען
איך הם לא נחשפים???
אי אפשר להחביא חולים קשים ומתים.
ברמת בית שמש ב' לא נראה לי שיש חולים קשים
בכל זאת, מדובר באוכלוסיה צעירה ביותר.

חולים קשה אפשר להסתיר ואפילו די בקלות, יש מאות חולים קשה שלא מגיעים לבתי החולים.
לגבי המתים, שאלתי כבר באשכול סמוך:
איך אפשר לדעת האם וכמה מתים שם? מי שמת בבית, בלי בדיקת קורונה חיובית, האם נכנס לסטטיסטיקת מתי הקורונה?

yosros

משתמש פעיל
אני לא מבינה את ההלם והשוק. כן, הם רוצים לסגור אותנו, ובאשמתינו בלבד.

כשבאים ניקים ואמרים, יש קורונה, אבל היא לא מספיק מסוכנת לנו להפסיק את החיים, ושווה לנו לנעול את כל הזקנים והאנשים בסיכון בחדריהם בשביל חתיכת קיגל וטיש. ולצאת להתהולל.

וניקים שמאמינים בחיסון עדר, ולא רואים לאן הקורונה הזו הולכת והחלטנו חצי להתעלם, ואל תזלזלו, אנחנו נכנסים לבידוד כשיש תסמינים. אבל זו ההחלטה שלנו.

או ניקים אחרים, שאומרים, שווה לנו לפתוח חיידרים, וישיבות, כי התורה חשובה יותר, אז את כל השאר נשאיר סגור, אבל נפתח את תלמודי התורה למרות הקורונה. ונכון שהיא תתפרץ, אבל זה שווה לנו.

או ניקים שמעדיפים להתפלל בבית הכנסת למרות הקורונה.

אז לא נכנסת מה נכון, מה לא וגם לא יודעת. אבל אם זו ההחלטה של כל הציבור החרדי. (כל, כל אחד בדרגתו הוא, אבל כולנו אנרכיסטים) למה, למען השם, שלא ירצו לסגור אותנו?

אנחנו חושבים משהו שונה מהם, הם לא מאמינים בזה, רואים אותנו מצפצפים, (ואל תגידו לא כולם, כי החיידרים יפתחו עם או בלי אישור וכמו כן הישיבות.) ואומרים, תעשו מה שבא לכם, אבל בקשה, שארו בטריטוריה שלכם. ואל נא תתקרבו אלינו.

וכשחברה סיפרה לי שבעבודה הסתייגו מכך שתגיע, וכשהייתה חייבת להגיע, כולם ברחו, במחילה, אני מבינה אותם, כי סיכוי של חרדי לחלות בקורונה גם אם יקפיד במאה אחוז על ההנחיות הוא פי ארבע מחילוני. (תנאי חיים). קל וחומר שהציבור החרדי החליט לנהוג על דעת עצמו ולהחליט, כל קבוצה לעצמה, מה טוב לה, ומה לא.

רוצים אוטונמיה, קחו אותה, אבל אל תיכנסו אלינו ואל תתקרבו.

וכן, הם משנים את הרמזור בשביל זה, בדיוק בשביל שלא נזיק להם, כי הפכנו להיות מזיקים, לצערינו, אולי באמשתינו, אולי לא, זה לא רלוונטי. אי אפשר הכל, או שתעשו מה שבא לכם, ותתנגדו לקורונה ברמה כזו או אחרת, או שנשתף פעולה. (וכן, אני אחת מהשכונות האדומות בירושלים, ואני גם מתוסכלת עד אימה וגם שמרתי על כל הכללים וגם רוצה להטיס את הקורונה הזו לכל הרוחות וחסרת כח מינימאלי לסגר. וחולמת שזה לא יקרה בסוף, מכל סיבה כלשהי, אבל מה לעשות, מבינה אותם והייתי עושה אותו דבר במקומם.)

ומה שמעניין הוא, שדווקא ניקים שמכחישים קורונה, הם אלו שנגד הסגר וממש לא מבינים למה סוגרים אותם. בחייאת. (ניקים חכמים ונבונים בדרך כלל, מבטיחה!)

אשמח מאוד, עם ניק כלשהו, (עדיף עם מוח אנליטי שלא דוגל בדמגוגיה והצהרות חסרות בסיס וניתוק מהמציאות), יוכל להסביר לי את הכעס. (ואל תגידו לי בלפור, כי ביננו, הכל יפה, המספרים מספרים סיפור אחר).
אני ישתדל לענות
קודם כל עם כלל הכבוד שיש לי לניקים פה כולם רוצים ורוצים תכל'ס רובו ככולו של הציבור שומר על התקנות
באמת מי שלא שומר רשמי אי פעם לא אמר שיש לו בעיה עם הסגרים להפך לפי שיטתם אל תשמור אל תיבדק וזהו.
רוב הציבור כן שומר וזה מה שמעצבן אותו. קודם כל אם אנחנו שומרים והקירטריונים קבעו איקס למה לשנות את הקרטריונים (ובמאמר המוסגר הרי הרבה יותר קשה לחרדים לרדת בתחלואה כדי להגיע לקרטריונים שלהם ואפילו הכי הגיעו) הרי אנו לא שונים משאר המדינה.
עכשיו זה שגרים צפוף זו בעיה אמיתית אבל שוב אם הבעיה היא נגיד 0.8 מקדם הדבקה ובציבור החרדי זה פחות אז למה זה קשור לזה שאנו חרדים?? תכלס אנו עומדים לפי מה שאנשי המקצוע אומרים.
ובהקשר לישיבות, ההוראה המפורשת של רוב הרבנים זה לפתוח ישיבות שבכל מקרה אינם מסכנות את הסביבה להיפך הם מרחיקים את הבחורים מהבית.
ומצפצפים יש בכל ציבור
ואם כן עולה השאלה מאליה למה למה למה לדפוק אותנו הרי אנו באמת לפי הוראת רוב רובם של הרבנים מתנהלים נכון ואפילו הרבה יותר מהחילונים אז למה לכלוא אותנו ועוד לשנות את הכללים???
והסיבה שהחילונים בורחים זה לא בגלל שאפשר להידבק אלא כי הם יונקים בלי סוף מהתקשורת שאנו מדביקים
זה לא האמת אלא עיוות
ואת יכולה לבדוק בכל מקום שמי שבאמת בודק אומר שהחרדים ומרים מצוין אלא שכל הזמן נדבקים לכל מיני מקומות וארחי פרחי שאומרים אנחנו לא ועוד ועוד.
מקווה שהובנתי.

קצרה

משתמש מקצוען

הם לא מחפשים פתרונות.
והעובדה הזו לכשעצמה גרמה להרבה אנשים (ורבנים) שהיו איתם במתרס - לעבור לצד השני.
ובמקום להתעשת - הם ממשיכים הלאה.
מה שאומר שלא מעניין אותם פתרונות.
והמצב שהציבור החרדי מושמץ מיטיב איתם פוליטית וציבורית.

שום פתרון להפחתת תחלואה במגזר החרדי לא הועלה עד כה.
שום מחשבה על איך מיישמים "שגרונה" בכזה מגזר.
הדברים היחידים שיועדו לציבור החרדי היו כאלו שמדגישים שיש אצלם תחלואה ולא מפחיתים אותה.
(סגרים וסגרים... הדגישו שהחרדים חולים. לא סייעו מאומה להפחתת תחלואה)

קחי למשל ורק כדוגמה את הפתרון שהגה דרעי.
להפריד בין חלקי החתונה - שבזמן החופה יוכלו להיות בקפסולות של 20 איש ועד 200 איש בשטח פתוח.
ולסעודה יוגבל המספר בחזרה ל-20 איש בגברים ו20 בנשים.
פתרון מבריק המזכיר את אופי החתונות החרדיות בחו"ל - יבואו הקרובים ממש , ישתתפו בחופה - ומשפחה מצומצמת בלבד תשאר לסעודה כעין שבע ברכות.
את אף אחד זה לא ענין. והוא נדחה כליל.
מבחינת החוק חתונות היו אסורות לחלוטין בתחילת שבוע זה - ומקבלי ההחלטות דרשו מהמשטרה לאכוף אי קיום חתונות כלל.
תוך התעלמות מוחלטת מההבדל בין חתונות על פי תפיסת עולמם לחתונות לפי תפיסת חיינו.

על הקפסולות בישיבות דרך אגב נוהל מאבק עיקש. בתי ספר כבר נפתחו לכל שכבות הגיל ועדיין לא חשבו על שום פיתרון לישיבות.
וגם הקפסולות שהותרו בהתחלה (בזמן של שיא הדעיכה) התאימו למספר מזערי של ישיבות בעלות תנאים ספיציפיים מאד.

נערך לאחרונה ב:

anotherית

משתמש סופר מקצוען
אני ישתדל לענות
קודם כל עם כלל הכבוד שיש לי לניקים פה כולם רוצים ורוצים תכל'ס רובו ככולו של הציבור שומר על התקנות
באמת מי שלא שומר רשמי אי פעם לא אמר שיש לו בעיה עם הסגרים להפך לפי שיטתם אל תשמור אל תיבדק וזהו.
רוב הציבור כן שומר וזה מה שמעצבן אותו. קודם כל אם אנחנו שומרים והקירטריונים קבעו איקס למה לשנות את הקרטריונים (ובמאמר המוסגר הרי הרבה יותר קשה לחרדים לרדת בתחלואה כדי להגיע לקרטריונים שלהם ואפילו הכי הגיעו) הרי אנו לא שונים משאר המדינה.
עכשיו זה שגרים צפוף זו בעיה אמיתית אבל שוב אם הבעיה היא נגיד 0.8 מקדם הדבקה ובציבור החרדי זה פחות אז למה זה קשור לזה שאנו חרדים?? תכלס אנו עומדים לפי מה שאנשי המקצוע אומרים.
ובהקשר לישיבות, ההוראה המפורשת של רוב הרבנים זה לפתוח ישיבות שבכל מקרה אינם מסכנות את הסביבה להיפך הם מרחיקים את הבחורים מהבית.
ומצפצפים יש בכל ציבור
ואם כן עולה השאלה מאליה למה למה למה לדפוק אותנו הרי אנו באמת לפי הוראת רוב רובם של הרבנים מתנהלים נכון ואפילו הרבה יותר מהחילונים אז למה לכלוא אותנו ועוד לשנות את הכללים???
והסיבה שהחילונים בורחים זה לא בגלל שאפשר להידבק אלא כי הם יונקים בלי סוף מהתקשורת שאנו מדביקים
זה לא האמת אלא עיוות
ואת יכולה לבדוק בכל מקום שמי שבאמת בודק אומר שהחרדים ומרים מצוין אלא שכל הזמן נדבקים לכל מיני מקומות וארחי פרחי שאומרים אנחנו לא ועוד ועוד.
מקווה שהובנתי.
אתחיל מההנחה הראשונה שרוב הציבור כן שומר, מאינדקציה כאן בפרוג, רואים, שרוב הציבור לא שומר. זה מצב של חמישים חמישים רשמי.
ולהיכנס לבידוד כשיש תסמינים אבל חוץ מזה לצאת לטישים, קידושים ובתי כנסת (הוספתי לנזעקים, אבל בבתי כנסת אין מאוד איש צפופים אחד על השני וגם לא אוכלים שם.) ולא מסוגלים להתאפק וכל היהדות שלהם בנויה על זה כי בלי זה ככה אומרים, יש לחץ ואין זרימה, אז אי אזפר לומר שרוב הציבור שומר.
אולי יש הרבה נזהרים, ב"ה, מקווה שלא ישארו האחרונים עם סימן על המצח, אבל זה לא שוליים.

אמא לשמונה

משתמש מקצוען
וכמה מכחישי קורונה יש בציבור החילוני? בדקת פעם? מה אחוזי הבדיקות לנפש בציבור החילוני?
אני מאמינה שאחוז גדול מהצעירים החילונים לא נבדקים.

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
מה שבטוח שאם הציבור החרדי היה מתאגד יד אחד במשך חודש סוגר בעצמו את עצמו, לא היה אפשר למצוא עליו שום משחקי קריטריונים.
יש בתוכנו מעט אנשים שנותנים לגמזו גלון שלם של צבע אדום על מגש של כסף. ובגללם כולנו סובלים

anotherית

משתמש סופר מקצוען
וכמה מכחישי קורונה יש בציבור החילוני? בדקת פעם? מה אחוזי הבדיקות לנפש בציבור החילוני?
אני מאמינה שאחוז גדול מהצעירים החילונים לא נבדקים.
לא מעניין אותי, המספרים מספרים סיפור אחר. מה שבטוח, שלא בצורה כזו קולקטיבית של חסידיות שלמות ומיינסטרים.

הפוך על הפוך

משתמש מקצוען
הקפסולות היה פתרון ממש גרוע, לא הייתה שום ישיבה שעמדה בזה חוץ מישיבה אחת שהבחורים שם כבר לא שרדו..

וחזרה למשל הילד ההיפראקטיבי,
אפשר בהחלט להבין מדוע החליט הילד לחזור בשאלה לאחר שהתבגר מעט ורק סבל כל היום מצוות בית הספר.
אפשר להבין את מכחישי הקורונה במגזר החרדי, לאחר שהתנכלו שוב ושוב למגזר.
כל הסגר בחגים היה חוסר התחשבות מוחלט במגזר החרדי, ולא, לא היו צריכים לחכות לאחרי החגים אלא לפני החגים כמו שדרש ח"כ ליצמן בזמנו.
נתניהו התנגד, כי למגזר הכללי היה יותר נוח סגר בחגים והחרדים נאלצו להתמודד עם תפילות ר"ה ויו"כ וסוכות בתנאים שהחילונים לעולם לא יצליחו להבין מה כ"כ קשה בזה.
אז לבוא אח"כ ולומר, אתם לא ממושמעים, אתם מפרי קורונה, אתם מדבקים, הפתרון שלכם זה רק סגר - מגוחך בעיני.

הכי הזוי זה איך כל אזרח שומר חוק נהפך בין רגע לפושע נאלח,
חשבתי היום על אח הכלה מהחתונה אתמול, הוא היה אזרח שומר חוק כמוני וכמוכם, אך היות והשתתף בחתונה מצומצמת של אחותו, נהפך ברגע לפושע ומצא את עצמו שעתיים אח"כ פצוע ואזוק בביה"ח.
אגב, כל נושא החתונות רק מראה על חוסר ההבנה למגזר החרדי, במגזר הכללי אפשר לחכות עם טקס החתונה וד"ל ולכן זה ממש לא חשוב כמו קיום אירועי ספורט שפשוט א"א לחיות בלעדיהם..

היכל

משתמש פעיל
די נראה לי שהסיבה שדופקים אותנו זה בגלל כל האלה מבינינו שמבינים למה צריך לסגור אותנו
אני גר בעיר מעורבת ויכול לומר בוודאות שהחרדים שומרים הרבה יותר
רק מה נעשה שאנחנו חיים יותר בצפיפות
צריך פשוט למצוא את המדד הנכון בתחלואה אצלינו כי זה לא נורמלי להחזיר אותנו לשגרה רק כשנהיה יחסיים לחילונים
המדד צריך להיות אולי פר בתי אב ולא פר נפש וכדו'

yosros

משתמש פעיל
אתחיל מההנחה הראשונה שרוב הציבור כן שומר, מאינדקציה כאן בפרוג, רואים, שרוב הציבור לא שומר. זה מצב של חמישים חמישים רשמי.
ולהיכנס לבידוד כשיש תסמינים אבל חוץ מזה לצאת לטישים, קידושים ובתי כנסת (הוספתי לנזעקים, אבל בבתי כנסת אין מאוד איש צפופים אחד על השני וגם לא אוכלים שם.) ולא מסוגלים להתאפק וכל היהדות שלהם בנויה על זה כי בלי זה ככה אומרים, יש לחץ ואין זרימה, אז אי אזפר לומר שרוב הציבור שומר.
אולי יש הרבה נזהרים, ב"ה, מקווה שלא ישארו האחרונים עם סימן על המצח, אבל זה לא שוליים.
כל אחד מדבר מהציבור שלו
רוב רוב האנשים שאני מכיר שומרים לחלוטין ולא בערך
ובאמת כמו שאמרו פה לא נראה לי שהחילונים במצב יותר טוב
אצלם התירוץ הוא ים בריכה כושר וכדו' כל מיני דברים שאצלם קדושים ואצלנו דברים אחדים קדושים
ובאמת בלפור זה דוגמא טובה לזה שלא באמת מענין פרקטיקה רפואית אלא שנאת חרדים או לא יודע מה
לכוללללם יש תירוצים ההבדל שאצלינו מתירוץ נדבקים 4 ואצלם 2 כי הצפיפות גבוהה
אבל ההתנהלות לא שונהואם כן למה לא לעבוד לפי קרטריונים

קצרה

משתמש מקצוען
מה שבטוח שאם הציבור החרדי היה מתאגד יד אחד במשך חודש סוגר בעצמו את עצמו, לא היה אפשר למצוא עליו שום משחקי קריטריונים.
יש בתוכנו מעט אנשים שנותנים לגמזו גלון שלם של צבע אדום על מגש של כסף. ובגללם כולנו סובלים

את בטוחה??
יש לי קריטריון חדש -
עיר שבמצטבר היתה אדומה בעבר X ימים.
לא מצחיק. היתה תקופה שגני הילדים בבני ברק והמעונות היו סגורים בשם הקריטריון הנ"ל.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה